YTPara.com - Youtube & Webmaster Destek Forumu  


Geri Dön   YTPara.com - Youtube & Webmaster Destek Forumu > YouTube - Genel > Dünyadan Youtube Teknikleri



User Tag List

Like Tree22Beğeni

Cevapla
LinkBack Seçenekler Stil
  #1  
Okunmamış 7.02.2014, 16:21
Oqunes06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üye
 
Üyelik tarihi: 29.07.2013
Mesajlar: 229
Etiketlendi : 0 Yazıda
Etiketlendi: 0 Başlıkda
Standart Gameplay Kanalları İçin Önemli Rehber

Merhaba arkadaşlar,
Öncelikle bu rehberin gameplay kanalı olanlara ve açmak isteyenlere çok iyi bir kaynak olacağını düşündüm.Umarım sizler tarafından beğenilir ve sizlere faydalı olur.

Şu an 6 aylık ve 2800 aboneli türkçe bir gameplay kanalım var.Bu zamana kadar karşılaştığım tecrübeleri,izlediğim yolları teker teker anlatacağım.

Öncelikle şunu söylemem gerekiyor ki bu sektörde çok adam var.Oyun çeken çok eleman var.Fakat izlenen ve gerçekten kazanan çok az.Bu yüzden sizde en iyilerden olmak için çok sabırlı olmalısınız.Kesinlikle yılmadan video çekmeye devam etmelisiniz.Ayrıca bilgisayarınız oyunu oynarken kasıyorsa bakımını vs. yapın driverlarını kontrol edin.Eğer hala kasıyorsa malesef siz gameplay çekemezsiniz demek oluyor bu (Çekseniz bile çok çok az izlenir)

1-İşe girmeden önce sesinizin nasıl çıktığına bir bakın.Eğer siz kendinizi izlemiş olsaydınız ''bu çocuk daha ya'' dermiydiniz ? Bunu bir test edin.Eğer demiyorsanız adımlarınızı atabilirsiniz

2-Başlangıç için çok kaliteli mikrofonlara gerek yok.Benim 25 liraya aldığım Philips SHM1900 kulaklığı işimi çok çok iyi görüyor.Fakat seste cızırtı oluyor.Sesteki cızırtıları Audacity kullanarak temizlemek ve sesinizi tane tane yapmak en alttaki linkte anlatılıyor.

3-Eğer korku oyunu çekecekseniz kameranızın olması şart.Fakat öyle pek bir korkusu olmayan oyunlarda facecam çok kötü duruyor.Sürekli aynı yüz ifadesi hiç bir seyirci tarafından sevilmez tabiiki.Ben bu zamana kadar gelirken kamera kullanmadığımıda belirtmek isterim.

4-Öncelikle kanal adınızı belirlemeniz gerekiyor.Kanal adınız kesinlikle Gaming ve ya GamingTR ile bitmesin.Şu an bu tür kanallara çocuk kanalı gözüyle bakıyorlar ve pek değerleri olmuyor.Sizden bu konuda istediğim kendinize has iyi isimler bulmanız.

5-Kanalınıza adını koyduktan sonra adınıza uygun bir kanal resmi ve profil logosu yapın ve ya yaptırın.Bu kısım çok önemli.Çünkü eğer kanal resminiz dandik ve ya size özel olmazsa abonelerin gözünde basit bir kanalmış gibi görünürsünüz.

6-Sıra geldi çekeceğiniz oyunları belirlemeye.Ben aynı anda en fazla 3 seriye devam etmenizi öneririm.Çünkü bazı kişiler 1'i sever bazıları 2'yi bazıları 3'ü ona göre siz sıralamanızı ve yükleme önceliğinizi belirlersiniz.

Çekeceğiniz oyunlar için öncelikle youtube'da bir araştırma yapın hangi kanalın hangi serisi iyi izleniyor ? Hangi kanalda ne gidiyor ? gibisinden araştırın ve sizde o seriye başlayın.

7-Başlayacağınız oyunları seçtiniz.Fakat oyunu nereden temin edeceksiniz ? Tabii ki steamdan.Ben korsan oyunlarla gameplay çekilmesine sağlıklı bakmıyorum.Çünkü eğer adınız bir kere korsancıya çıkarsa ne kimse sizin sponsorunuz olur,ne de kimse sizi izler(bazı sağlam takipçiler devam etse bile).

O yüzden öncelikle minecraft ile başlamanızı öneririm.Minecraft premium'u ucuz bir yolla temin edin ve modlu ya da modsuz kendi yorumunuzu katarak oyununuzu oynayın.Ha ben minecraft sevmiyorum oynamam kardeşim derseniz biraz para harcayıp 15-20 dolara biraz oyun almanız gerekecek.

8-Oyunları aldınız video çekeceksiniz ama neyle ? Tabii ki fraps ile.Frapsten videonuzu kaliteli bir şekilde(720P) kaydedip rahatlıkla boyutunu indirip,gene rahatlıkla montajlayabilirsiniz.(Gene en altta bunlar anlatılıyor) Boyutu en fazla 1-2 gb olacaktır.(yaklaşık 30-40 dakikalık videolarda boyut böyle) Eğer kaliteyi düşürürseniz,seyirciyi yani abonelerinde düşürürsünüz unutmayın.

9-Herşey hazır videoya başladık ama nasıl davranacağız ? Öncelikle kendi tarzınızı belirlemeniz gerekiyor.Bence oyunu alaya alıp oynayın.Kendi nazarımda en çok tutan taktik budur.Yani oyundaki karakterle dalga geçin.Kendi yaptığınız işleri günlük hayattan birşeylere benzetip bir türlü insanları güldürün.

Ha tabii ki güldürmeden de kendini izleten kişiler var.Fakat bunlar işe çok önce başlamış,almış başını gitmiş adamlar.Ayrıca kesinlikle bir gameplay kanalının taklidini yapmayın.Bu size özenti lakabını kazandırır ve kimse bu lakabtan hoşlanmaz.

O yüzden tekrar tekrar söylüyorum kendi tarzınızı belirleyin.Diğer bir nokta ise kesinlikle oyunun sesi ile kendi sesinizi iyi ayarlayın.Yani oyunun sesini 0 a indirmeyin ama oyunun sesi sizin sesinizide boğmasın.Bunu siz deneyerek öğreneceksiniz.

10-Videoyu yaklaşık 30 dakika çekin.30 dakikadan az 40 dakikadan fazla olmasın.Bence en tutulan zaman aralığı budur.

11-Videoyu çektiniz şimdi ne yapacaksınız ? Şimdi öncelikle videonun boyutunu virtualdub programı ile küçültüyoruz(en altta anlatımı var) sonra boyutunu küçülttüğümüz videonun sadece sesini format factory programı ile alıyorsunuz.Aldığınız sesi audacitye atıyorsunuz ve gürültüleri kaldırıyorsunuz.

Sonra görüntüyle sesi tekrar birleştirmek için Camtasia studio 8 (ben kullandığım için bunu söylüyorum) i açıp sesi ve görüntüyü birleştiriyorsunuz.Görüntünün sesini 0 yapıp ses kaydının sesini yükselttiğinizde ortaya çok kaliteli bir video çıkıyor.

12-Videolara intro ve outro eklemeli miyim ? Ücretsiz intro ve outro siteleri var.Örneğin flixpress gibi fakat ben bunları önermem çünkü çok basit.Ben intro kullanmıyorum ama outroda bir resim ile beni takip etmeleri gereken yerleri yazıp onu videonun sonuna ekliyorum.

Tabii ki iyi bir intro çok iyi olur fakat dediğim gibi bulamazsanız çokta önemli değil.Şu an Türkiye'de başı çeken gameplay kanallarının çoğu intro kullanmıyor.

13-Videoyu montajladım yüklerken ne yapmalıyım ? Şimdi öncelikle kanalımızı açıp videoyu seçtikten sonra videoyu herkese açık bir şekilde değilde özel bir şekilde yüklüyoruz.Bunun nedeni Youtube'un videoyu işlemeye yükledikten sonra devam etmesi.

Yani siz videoyu yükler yüklemez yayınladığınızda video mutlaka 360 p kalır.(siz hd yüklediğiniz halde) 1 saat sonra hd olacaktır.Fakat o zamana kadar izleyen zaten izlemiştir Diyeceğim o ki videoyu yükledikten sonra 1 saat bekleyin youtube videoyu iyice işlesin sonra yayınlayın.Hiçbir sorun yaşamazsınız.

14-Video yüklendi,özelde ve işlendi.Şimdi ne yapılacak ? Öncelikle kanal ayarlarımızdan,varsayılanlardan videomuzu yükler yüklemez koyacağı description kısmını ve etiket kısmını ayarlıyoruz.

Bu açıklama kısmına işte videoyu beğenmeyi unutmayın paylaşın felan yazabilirsiniz.Ayrıca varsayılanlardan gene para kazanmayı açın video yükler yüklemez açılsın para kazanmaya.Ayrıca her videoda sağ üstte gözüken kanal logonuzu video içi reklamlar bölümünden ayarlayın.Ben mutlaka öneriyorum onuda.

15-Varsayılanları da ayarladık.Şimdi reklamları nasıl ayarlayacağız ? Öncelikle biz düzenli izlenmeye sahip olacağımız için adsense önermiyorum.Şahsen ben önce adsensedeydim orjinal olan oyunuma bile kanıt istediler.Gönderdim fakat reklamlarını gene açmadılar.

Zaten onlar reklam açana kadar video izlendi,eskidi bile.Ondan sonra partnere geçtim sorunsuz para kazanma açıldı.Şimdi size önerim sizde partnere geçin 15-20 videonuzdan sonra(hatta öncede alanlar olabilir ama sağlam olsun) ve canınız kanıtlarla felan sıkılmasın.Gameplay kanallarına baktığında zaten hemen hemen hepsinin partneri vardır.O yüzden sıkıntı yapmayın ve geçin.

16-Şimdi reklamlarınızı ayarlayacaksınız öncelikle tüm videolarınızda video arası reklamları aktif edeceksiniz.Videolarımız 10 dakikadan uzun olduğu için bu hakkımız var.Benim size tavsiyem 30 dakikalık bir videoya en fazla 3 koyun.Ben 2 tane koyuyorum.Kimse rahatsız olmuyor.Çokça reklamda koyabilirsiniz tabi ama ondan sonra adınız işi para için yapıyora çıkar.

17-Ondan sonra her videoya bir açıklama mutlaka yazın ilk başlarda.Size çok faydası olacaktır özgünlük açısından.Her videoyu varsayılan ile göndermeyin.Onun üstüne birkaç cümle video ile alakalı spoiler verin.Dediğim gibi özgünlük açısından iyi olur bu cümleler arasında oyunun adınıda verinki aramalardan descriptionada bakıldığından sizin videonuz da üste çıksın.

18-Videoyu da attık ayarlarıda tamam şimdi ne yapacağız ? Diyelimki 3 seri çekiyorsunuz ve bu seriler Minecraft,Battlefield 4,Call of Duty Ghosts.Bu çektiğiniz serilerden koyduğunuz videolardaki düzene çok dikkat edin ve yaklaşık 10-15 video çektikten sonra kendinize bir fragman yapın.

Bu fragmanı intro ile değil,çektiğiniz 10-15 videodaki en komik anları kırparak yapın.Fazla değil 4-5 dakika bir fragman yaparsanız,kanalınıza gelen aboneler için çok çok iyi olur.Bence abone çekmedeki en iyi yöntemlerden biridir bu fragman.

19-10-15 video çektik fragmanı yaptık yükledik.Sonra kanalda düzene çok dikkat ediyoruz.Minecraft,Battlefield 4,Call of Duty Ghosts'a ayrı ayrı playlistler oluşturuyoruz ve sırayla çektiğimiz videoları ekleyip,bu playlistleri kanal ana sayfamıza da ekliyoruz.Örnek düzen,

En üste fragman,
Altına en son yüklenen videolar
Minecraft
Battlefield 4
Call of Duty Ghosts

Son yüklenenlerin altındaki playlistleri popülerliğe göre değiştirebilirsiniz.

20-Kendinize sosyal ağ hesapları açın.Facebook,twitter,twitch gibi ki sonradan sizin adınıza hesap aldıklarında siz fake durumuna düşmeyin.Bu sosyal ağlardan çektiğiniz videoları paylaştıkça videolarınızın hiti artar,kanalınızın hiti artar.

Ayrıca bu ağları mutlaka youtube kanalınıza bağlayın ya da kanalınızdaki resimin üstüne ekleyin.Videolar ile ilgili durumları,oyunlarla ilgili gelişmeleri yakaladıkça paylaşırsanız sizin için çok faydası olacaktır.

21-Kanalımızın düzeni çok iyi 15-20 videomuz oldu ve çokta komik fragmanımız var.Sırada reklam yapma kısmı geldi.Benim size önerim kanalı açtıktan sonra kesinlikle ama kesinlikle herhangi bir büyük kanala yalakalık yapmayın.

Yani adamın kanalına gidipte video çekebilir miyiz? Seni çok seviyorum xxx abi gibi şeyler yazmayın.Sonra siz o büyük kanalla tutup bir video çekersiniz.Aboneleriniz patlar.Videolarınızın altına ''lan buda xxx kişisi sayesinde buralara geldi'' dediği anda olay farklı yerlere gider.

22-Hiç bir kanaldan medet ummadan bir tane facebook hesabı ile oyun ile ilgili tüm gruplara girip reklamınızı yapabilirsiniz ama ''kanalımız yeni açıldı gelin abone olun'' felan demeyin başka birinin ağzından ''ya şu kanal çok güzel gülmekten öldüm fragmana bak ahaha'' yazıp altına fragmanınızı(En komik kesitlerinizi) attıktan sonra izleyen kişi mutlaka gelip kanalınızı ziyaret eder ve beğenirse %100 abone olur.

Tabii bu sırada size yalancı felan diyenler çıkabilir o yüzden bunu yaklaşık 100 150 aboneden sonra yapın.(sizden başkası reklam yapmış gibisinden )

23-Yaklaşık 3-4 ay geçti ve 1500 aboneniz oldu diyelim.Mutlaka her hafta bir VLOG çekin.Onların görüşlerini alın.Çeşitli anketler yapın oyunlar ile ilgili.Size gideceğiniz yolda çok büyük bir etkisi olur ve sizi abonelerinize çok yaklaştırır.

24-Birlikte video çekebilirmiyiz XXX abi ? Derlerse hiç bir zaman hayır çekemeyiz demeyin.Yani çocuğun size olan sevgisini kırmayın ama evette demeyin.Siz anladınız işte

25-Videolarınıza gelen yorumlara mutlaka dikkat edin.Cevap verilmesi gerekenlere cevap verin.Böylece hem videolarınız yükselir.Hemde aboneleriniz kendilerine cevap verildiği için önemsendiklerini hissederler ve diğer videoya yazarlar.

26-Videoların arasındaki zamana dikkat edin.Bence 1 günü aşmadan yeni video koyun.Eğer video çekemiyor ya da yoğunsanız 2 gün araylada olur.Fakat ben günlük 1 video atmayı öneririm.(Kendi kullandığım yöntem budur)

27-Başladığınız oyun serilerini yarım bırakmayın.Çünkü her yarım bırakılan seri izleyicinin gözünde size - değer katar.Onun yerine bir video çekip eğer beğenilirse serinin devamını getirmeyi deneyebilirsiniz.

28-Bu aşamaya gelene kadar hiç bir zaman umudunuzu yitirmeyin.Ben 2 ayda 100 aboneye zor ulaştım ama ondan sonra kanal patladı ve 6 ayda 2800 abonem oldu.Hergün 50-60 abone gelmeye devam ediyor.Günlük yaklaşık 4-5 bin izlenme var.

Şimdi geçelim yukarıda bahsettiğim programların anlatımlarına,

Virtualdub Boyut küçültme

Format Factory Videoyu Sese Dönüştürme

Audacity gürültü temizleme

Şöyle tekrar bir özet geçeyim.Videoyu frapsten çektiğiniz zaman video 50-60 gb olur.Bu videoyu 1 numaralı anlatıma göre küçülttükten sonra bu videoyu 2 numaralı anlatıma göre format factory'e atıp mp3 ' e dönüştürüyorsunuz.Mp3 e dönüştürdüğünüz videonun sadece sesi kaldı.Bunuda audacity'e atıp 3 numaralı anlatıma göre cızırtıyı temizleyip(dikkat edin audacity'nin ayarlarında ses kalitesini best yapın ses gene cızırtılı çıkmasın) son olarak camtasia studio 8 indirip videoyu ve temizlediğimiz ses kaydınızı atıyorsunuz buraya.Videoyu ve sesi koyduktan sonra kayma olmaması için başlangıç ve son noktalarına bakıyorsunuz ve sonra videonun sesini 0 a indirip ses kaydının sesini %240 a çıkarıyorsunuz.Böylece sesiniz hem net hem yüksek çıkmış oluyor.

Arkadaşlar umarım gameplayer olmak isteyen arkadaşlara yardımcı olur bu rehber.Eğer hala aklınıza takılan sorular varsa konunun altına yazın konuya ekleyeyim.Teşekkür ediyorum...
kadirden11, okuccuk, bloglaVa ve 18 kişi bunu beğendi.
Alıntı ile Cevapla
Reklamlar
  #2  
Okunmamış 7.02.2014, 16:23
dervegider - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üye
 
Üyelik tarihi: 30.11.2013
Yaş: 31
Mesajlar: 6,608
Etiketlendi : 111 Yazıda
Etiketlendi: 12 Başlıkda
dervegider isimli Üyeye Skype üzeri Mesaj gönder
Standart Cevap: Gameplay Kanalları İçin Önemli Rehber

Şimdi okudum, yararlı bilgiler bu tür kanallar açanların epey işine yarayacaktır. Ellerine sağlık.
Alıntı ile Cevapla
  #3  
Okunmamış 7.02.2014, 16:37
Üye
 
Üyelik tarihi: 30.11.2013
Yaş: 28
Mesajlar: 1,545
Etiketlendi : 34 Yazıda
Etiketlendi: 2 Başlıkda
Standart Cevap: Gameplay Kanalları İçin Önemli Rehber

Güzel yazı böyle yazıya ihtiyaç vardı.
Alıntı ile Cevapla
  #4  
Okunmamış 7.02.2014, 16:47
EmreDemirci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üye
 
Üyelik tarihi: 22.05.2013
Nereden: MARSLIYIM
Yaş: 30
Mesajlar: 1,610
Etiketlendi : 0 Yazıda
Etiketlendi: 0 Başlıkda
Standart Cevap: Gameplay Kanalları İçin Önemli Rehber

Bende oyun videoları çekeceğim ama bilgisayar berbat o yüzden spamdan para kazanıp da alacağım diyorum kazanınca da kafa başka yere gidiyor başka yerlerde harcıyorum parayı. Artık kesin kararım alacağım yeni oyun bilgisayarı.
Alıntı ile Cevapla
  #5  
Okunmamış 7.02.2014, 16:51
Yasaklanmış
 
Üyelik tarihi: 31.12.2013
Yaş: 36
Mesajlar: 270
Etiketlendi : 0 Yazıda
Etiketlendi: 0 Başlıkda
Standart Cevap: Gameplay Kanalları İçin Önemli Rehber

Alıntı:
dervegider Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Okumadım ama güzel şeyler anlatmışsındır kesin. Ellerine sağlık.
okumadıgın bir yazıya mesaj atarak post kasma o zaman kardeşim bu yanlış bir şey

Gayet güzel bilgiler var bende aynı şekilde gameplay kanalı yolunda ilerliyorum şimdiye kadar kendime aidt 100 videom oldu kanal 1 haftalık oyuzden pekizlenim gelmiyor şuanlık ve ben ses yada görüntü eklemiyorum sadece oyun videoları uzun vadede yatırım gibi bakıyorum hedefim 1 yıl içinde 10k video yuklemek
Alıntı ile Cevapla
  #6  
Okunmamış 7.02.2014, 16:56
Üye
 
Üyelik tarihi: 22.02.2013
Mesajlar: 960
Etiketlendi : 6 Yazıda
Etiketlendi: 3 Başlıkda
Standart Cevap: Gameplay Kanalları İçin Önemli Rehber

Çok güzel bir yazı olmuş. Detaylarıyla bir anlatım mevcut. Şu an sistemim olmadığı için yapamıyorum en yakın zamanda inşallah devam edeceğiz.
Alıntı ile Cevapla
  #7  
Okunmamış 7.02.2014, 17:00
jakabvo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üye
 
Üyelik tarihi: 1.05.2013
Nereden: Moscow.Russia
Yaş: 49
Mesajlar: 5,564
Etiketlendi : 364 Yazıda
Etiketlendi: 8 Başlıkda

YOUTUBER
Standart Cevap: Gameplay Kanalları İçin Önemli Rehber

çok yararlı bilgiler,eline sağlık-vaktim olsa bende düşünebilirim belki
Alıntı ile Cevapla
  #8  
Okunmamış 7.02.2014, 17:07
Oqunes06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üye
 
Üyelik tarihi: 29.07.2013
Mesajlar: 229
Etiketlendi : 0 Yazıda
Etiketlendi: 0 Başlıkda
Standart Cevap: Gameplay Kanalları İçin Önemli Rehber

Güzel yorumlarınız için çok çok teşekkür ederim.Faydalı olduysa ne mutlu bana
Alıntı ile Cevapla
  #9  
Okunmamış 7.02.2014, 17:18
AH***** DU*****
Üye
 
Üyelik tarihi: 23.10.2013
Yaş: 28
Mesajlar: 7,321
Etiketlendi : 218 Yazıda
Etiketlendi: 5 Başlıkda
Standart Cevap: Gameplay Kanalları İçin Önemli Rehber

daha yeni bitirdim 2 ay içinde bende giricem bu piyasaya
Alıntı ile Cevapla
  #10  
Okunmamış 7.02.2014, 17:39
exceLLency - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üye
 
Üyelik tarihi: 6.01.2014
Yaş: 40
Mesajlar: 1,414
Etiketlendi : 17 Yazıda
Etiketlendi: 9 Başlıkda
Standart Cevap: Gameplay Kanalları İçin Önemli Rehber

Güzel bir konu, çok açıklayıcı bilgiler verilmiş..Özellikle oyun oynayan/ oyunlarla ilgilenen arkadaşlar kesinlikle bu tarz bir kanal açmalı.Anlık para kazanmayı aklınızdan silin ve uzun vade düşünün...Gerçekten muhteşem olur.
ysrckr bunu beğendi.
Alıntı ile Cevapla
Cevapla




Şu an bu konuyu okuyan kişi sayısı: 1 (0 üye ve 1 misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
1'i 1000 yapan kaynak bulma yöntemi. M.A.A Youtube Yabancı Video Kaynak Siteleri 33 8.04.2014 13:30
Index sorunu youktube Youtube Hakkında Soru ve Sorunlarınız 16 19.11.2013 23:02
Kanal Kapanma Yardım Lütfen slsrcn Youtube Hakkında Soru ve Sorunlarınız 7 10.10.2013 20:20
League Of Legends Kanallarınız Alınır LoonyTuneS Normal Kanal Alış - Satışı 2 30.09.2013 19:34


Forum Saati: 18:25. Zaman dilimi GMT +3 olarak ayarlanmıştır.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0


YTPara.Com Forum Sitemiz serverplus.com.tr Tarafindan Host Edilmektedir. Serverplus

İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden biri olan YTPara.Com Youtube-Adsense Destek Sitemizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. YTPara.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler BURADAN iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 15 (Onbeş) Gün içerisinde YTPara.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacak ve Avukatlarımız size dönüş yapacaktır.

YTPara.Com

eXTReMe Tracker