YTPara.com - Youtube & Webmaster Destek Forumu  


Geri Dön   YTPara.com - Youtube & Webmaster Destek Forumu > Webmaster Genel > E-Ticaret



User Tag List

Like Tree122Beğeni

Cevapla
LinkBack Seçenekler Stil
  #1  
Okunmamış 29.03.2017, 00:02
Üye
 
Üyelik tarihi: 16.08.2013
Yaş: 39
Mesajlar: 1,001
Etiketlendi : 32 Yazıda
Etiketlendi: 10 Başlıkda
Standart E-Ticaret Rehberi & Giriş & Şirket kurma & Yurtdışından ürün getirme HERŞEY

Sevgili arkadaşlarım.

İşçi bir babanın oğlu , 80 lerin çocuğu olarak geldiğim bu ülkemde kazandığım herşeyimi internet üzerinden yaptım sayılır. Evimi , arabamı bu forum sayesinde yaptım. Allah herkese bol kazanmayı nasip etsin. Youtubeden kazandığım paramla E-ticarete yatırım Yaptım. 2016 martta kurduğum şirkette 2017 martta 250.000 TL ciro yaptık . tam 1 yılda. Bu forum sayesinde kazandım , Bu foruma bilgilerimi ücretsiz aktarmak isterim.
Şu an bu işi bu forumdan bi arkadaşımla ortak yapıyorum , kendisi isterse kendini ifşa edebilir.

Arkadaşlar Bu işi yapabilmeniz için öncelikle Şirket kurmanız gerekir. Kuracağınız şirket öncelikle şahıs şirketi olmalıdır. ( aylık 30.000 tl üstü ciro yaparsanız LTD olmanız gerekir ama bu çok ilerde bişey )
Şahıs şirketi kurmak için bi muhasebeciyle konuşup anlaştığınızda vekaleti verirsiniz o sizin adınıza kurar . Şirketi kurmak için sizden 300-400 tl para isteyebilir.Ayrıca Anlaştığınız muhasebeci sizden düzenli olarak ortalama 150 tl alır ( şahıs şirketleri için )
Ayrıca otomatik olarak bağkurlu olursunuz aylık ortalama 550 tl sigorta parası çıkar.bağkur şirket kurulduğu anda başlar ve her ay ödemeniz gerekir. Sgk satış yapıp yapmadığınıza bakmaz her ay parasını ister. her ay sigortanızı düzenli ödemezseniz hastane işlerinden faydalanamazsınız. ayrıca devletin her kurumunda yolunuz tıkanır. her yerde size önce gidin sgk nızı ödeyin diyebilirler. ( örn . Devletden destek alamazsınız )
Şahıs şirketi kurarken evinizi iş yeriniz olarak gösterin Stopaj 30 tl gibi küçük bi rakam çıkar. depo vs gösterirseniz bu rakam yüksek çıkar.
Ayrıca vergide fazla çıkmaz bunu nasıl yapacağınızı muhaebeciniz size anlatır.

Yani kısaca masraflar aylık : 150 muhasebe + 550 sgk + 30 stopaj + vergi (ortalama 100 çıkar )

Şimdi size satış yapabileceğiniz kanalları aktaracağım
Kendi websiteniz.
Arkadaşlar bu konuda benim size yardım edebileceğim hiçbirşey yok. bende bu işi başka birine yaptırdım. belli bi ücret karşılığı e-ticaret sitesi kuran ticaret platformları var . ayrıca *** gibi yerlerden kendinize çok rahat site kurduracak birini bulursunuz.
Ama bi konuyu merak ettiğinizi biliyorum . KREDİ KARTI MEVZUSU
Bu konudada sizin yapacağınız hiçbirşey yok PAYtr sisteminden faydalanabilirsiniz. Paytr size bi api kod verir siz sitenize eklersiniz. geri kalan herşeyi paytr yapar. paytr aylık bi ücret istemez. tüm satışlardan %2,5 + kdv + 2,5 tl alır.
Arkadaşlar kurduğunuz sitenizi google adwors ile reklam verirseniz çok müşteri gelir . bizim sitemizi kim nerden bulacak demeyinç reklam çok ama çok etkilidir. google aldığı paranın kat ve kat fazlasını kazandırır.

N11.com Ödeme : sipariş tamamlandıktan 7 gün sonra ( hafta sonu ödeme yok pazartesiye aktarılır. )

Arkadaşlar n11.com da satış yapabilmek için Mağaza üyeliği açıp sizden istediği evrakları yollayın . mağaza açmak ortalama 1 hafta sürer.
n11 de tüm ürünlerde farklı komisyonlar vardır örn : cep telefonu yüzde 5 olması lazım , oto bakım yüzde 10 , tekne yat malz. yüzde 17 , takı vs yüzde 20 olması lazım .
n11.com un anlaşmalı olduğu kargoları kullanmak : rakamları tam hatırlamıyorum biraz fark olabilir 1 desi (kg ) olarak rakam veriyorum
Sürat : 3,2tl yurtiçi 4,2 tl Mng ve diğerleri 4,5 tl ( ortalama )
n11 de ücretsiz kargolu satış yapmak satışı çok çok arttırır. çünki bazı firmalar kargoları anlaşma kodu olmadan yollarlar . alıcıya 20 tl + kargo ödetirler. bu nedenle tüm alıcılar , alıcı ödemeli kargodan korkar. n11 de ürünü satınca panelinizden kargo şablonundan kağıda döküp paketin üstüne yapıştırırsınız. kargo ürünü kampanya koduyla yollayınca sisteme otomatik işlenir ayrıca n11 e kargo numarası girmeyle uğraşmazsınız. ayrıca kargoya para ödemezsiniz ücreti n11 sizin adınıza öder sizden keser.
N11.com da çok satış yapmanızın püf noktası aramada en üstte çıkmaktır. en üstte çıkmak için mağazanız hem % 100 puan almalı ayrıca alttaki 2 işaretide çıkarmalıdır . bu şekilde bi mağazanız varsa tüm aramalarda hep en üstte çıkarsınız . ( mağaza bize ait. )
Bu işaretleri çıkarabilmek için son 90 gündeki siparişlerinizi aynı gün kargoya vermeniz gerekir . yani ortalaması 1 günden az olması gerekir. mesela sipariş geldi 2 saat sonra kargoya verdiniz 0,2 gün olarak sistem kaydeder.

,


Hepsiburada ( HB )
Komisyon yapı market & oto bakım yüzde 17 + KDV , yat tekne % 15 + kdv . Ödeme sipariş teslim edildikten 14 gün sonraki ilk perşembe .
Arkadaşlar HB'da satış yapabilmek için öncelikle başka bi platformda başarılı bi mağazanız olması gerekir. Ayrıca HB nin ihtiyacı olan bi malzemeyi satıyor olmanız gerekir. HB ' da mağaza açmak kabul görmek gerçekten zordur. biz 3 ayda zor açtırdık mağazamızı . ama HB müşterisi elittir ve satıcı az olduğundan çok pahalıya ürün satabilirsiniz.
Arkadaşlar tüm e-ticaret siteleri içinde müşterisine en çok önem veren HB 'dir.
( NOT : herşeyi mükemmel demiyorum kesinlikle çok fazla sıkıntıları var , ama en iyisi )
n11 veya gittigidiyorda binlerce ürün sergileyip sipariş geldiğinde elinizde yoksa veya yanlışlıkla ucuza koymuşsanız siparişi iptal edebilirsiniz. HB ' da böyle bi şansınız yoktur
HB kuralları gereği sattığınız ürünü kesinlikle yollamanız gerekir . elinizde yoksa 1 üst modelini yollamanız gerekir. Müşteriyle iletişim kurmak kesinlikle yasaktır . 1 müşteri aradığınıza dair şikayet ederse HB mağazanızı kapatır.
ayrıca sattığınız ürünü tedarik edemezseniz HB satışı başka satıcıya aktarır aradaki farkı sizden keser. veya başka satıcı yoksa satışı müşteriyi memnun ederek iptal eder. burada memnun ederken verdiği hediye çekinide sizden tahsil eder.
Hepsiburada da çok ürün satmanız için en ilk sırada olmanız gerekir. diğer satıcılar kısmında boşuna beklemeyin 1000 de 1 sipariş belki gelir.
en ucuz ürünü satan ilk sıraya yerleşir. hb için puanın bi önemi yoktur. hb den ürün alanlar alt tarafa hiç bakmaz. üstte çıkan müşteriyi kapar.


Gittigidiyor : arkadaşlar GG ' da mağaza açmak aylık ücretlidir . bu nedenle bizim mağazamız yok . ayrıca yaptığınız satışlardan yüzde 10 ve üzeri ücret keser. mağaza açma ücreti en az 50 tl dir. 50 tl lik mağazada 100 ürün sergileyebilirsiniz. mağaza ücreti her ay alınır . satış yapsanızda yapmasanızda alınır. ücretini ödeyen herkes mağaza açabilir.

Sanalpazar.com : eskiden alıcı ve satıcılar için en kral platform sanalpazardı . komisyon yüzde 5 + kdv olduğu için ürünler çok ucuz olabiliyordu. ayrıca satıştan 3 gün sonra satıcının parasını ödediği için çok iyi bi platformdu . Şu an GOLD grubunun iflas ertleme olayları yüzünden ödemelerde problem var 3 4 aydır parasını alamayanlar var. şimdilik bulaşmayın.

Epttavm
Arkadaşlar burada komisyonu bilmiyorum ama ödemler 1 ay sonradır. ayrıca ptt gibi bi kurum bende bi güven sağlamadığı için hiç bulaşmadım.


Facebook
Arkadaşlar mağazalarınızı açtıktan sonra facebook üzerindende satış yapabilirsiniz. bu konuda pek bilgi sahibi değilim . yakın zamanda burayada yükleneceğim. bilgi kazandıkca düzenleme yaparım. ama net bişey var reklamı verirseniz. hertürlü satışı yaparsınız. örneğin 3 tl e 3000 kişiye ulaşabilirsiniz.
( bu yazdıklarım instagram içinde geçerlidir )


Arkadaşlar buraya kadar nerelerde ürün satacağınız VS anlattım. Şimdi Herkesin merak ettiği soruyu cevaplayacağım [b] Aliexpress

Türkiye cumhuriyeti yasaları gereği yurtdışından getirdiğiniz ürün 30 Euro'yu geçerse % 20 vergi ödersiniz. Bazı ürünler vardır bunları ülkeye sokmak yasaktır. bu ürünleri getirmeye çalışmayın.
30 euro sınırı tam olarak şöyledir. gelen 1 paketin içindeki ürün 30 euro nun üstündeyse % 20 vergi ödersiniz. örneğin Aliexpresste tanesi 10 euro olan Farklı satıcılardan 5 parça ürün alırsanız. sepetinize 50 euro / dolar ödersiniz . ama her paket ayrı ayrı gümrükten geçtiği için vergi ödemezsiniz. ayrıca parça sınırı yoktur. mesela tanesi 1 dolar olan üründen 20 adet alırsanız 1 paket 20 dolara gelir. ve vergi ödemezsiniz ( NOT : parça sayısı fazla olarak aldığınız üründen Çok çok nadir de olsa sizden vergi istenebilir ) % 20 vergiyi kapıya gelen ptt memuru sizden alır.
aliexpress ten getirdiğiniz ürünleri türkiyede satabilirsiniz. herhangi bi sorun yoktur. n11 , HB vs.

Arkadaşlar bu şekilde Amazon.com ve amazon.de dende ürün getirebilirsiniz.
bu 2 yerden getirdiğiniz ürünlerde vergi gibi şeylerle uğraşmazsınız . amazon sizin yerinize herşeyi halleder. ( bu konuda donanımhaberde yurtdışı sıcak fırsatlar bölümünde amazon konusuna bakmanızı tavsiye ederim )

[b ]Arkadaşlar aklıma gelenleri yazdım sonradan aklıma geldikçe ve gelen sorulara göre konuya ekleme yapacağım. Konuyu yönetici arkadaşlar isterlerse sabitleyebilirler. KONUNUN NE ŞARTLARDA OLURSA OLSUN BAŞKA PLATFORMA KOPYALANMASINI İSTEMİYORUM. sizlerden rica ediyorum konuyu başka yere kopyalamayın.


Arkadaşlar Pm den gelen tüm sorulara cevap vermeye hazırım. şirket kurma vs her konuda elimden gelen tüm yardımı yaparım.
Pm den gelen cevap vermeyeceğim 2 soru vardır. ne satıyorsun ve ben ne satabilirim sorularına cevap vermeyeceğim.

Bu yazıyı yazmam tam 2 saat sürdü , eksik yazdığım şeyler olabilir eklemek istediklerinizi yazarsanız konumuzu zenginleştirebiliriz.


Arkadaşlar bunu buraya ekliyorum çünki ben ne satacağım diye çok soru geliyor. arkadaşlar bu konuda biz size ne yapabilirizki. sizin girişimcilik kabiliyetiniz zaten buradan gelir. kim size bi yerde 2 liraya bulduğu ürünü 5 liraya satacağınız yeri gösterir ne satacağınızı kendiniz bulmanız gerekir. işin içine girdiğinizde yelpazeniz çok daha fazla büyüyor. ben ve ortağım iş elbisesi ve iş güvenlik malzemeleri satacağız diye girdiğimiz yerde şimdi 6 farklı dalda satış yapıyoruz. bim de satılan ürünleride satıyoruz . lütfen şaşırmayın bim de rafta satılan ürünü bile internette alan var. mahallenizdeki bakkaldaki 1 tl lik sana yağını bile internette 2 tl e satan vardır.
FGorkem, neisen, quiT ve 40 kişi bunu beğendi.

Konu Sonsuzluq tarafından (29.03.2017 Saat 22:15 ) değiştirilmiştir.
Alıntı ile Cevapla
Reklamlar
  #2  
Okunmamış 29.03.2017, 00:05
Üye
 
Üyelik tarihi: 27.07.2014
Mesajlar: 1,064
Etiketlendi : 44 Yazıda
Etiketlendi: 27 Başlıkda
Standart

Emeğinize sağlık hocam biraz sonra okuyacağım çok teşekkürler.
Sonsuzluq bunu beğendi.
Alıntı ile Cevapla
  #3  
Okunmamış 29.03.2017, 00:08
hextacy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ER***** ÖÇ*****
Üye
 
Üyelik tarihi: 13.10.2015
Nereden: Adana
Yaş: 31
Mesajlar: 282
Etiketlendi : 5 Yazıda
Etiketlendi: 0 Başlıkda
Standart

elinize sağlık hocam çok güzel bir yazı olmuş
Sonsuzluq bunu beğendi.
Alıntı ile Cevapla
  #4  
Okunmamış 29.03.2017, 00:20
Üye
 
Üyelik tarihi: 17.05.2013
Nereden: İstanbul
Mesajlar: 2,326
Etiketlendi : 64 Yazıda
Etiketlendi: 7 Başlıkda

Ben Özgün'üm
IKadavra isimli Üyeye Skype üzeri Mesaj gönder
Standart

Güzel paylaşım
Sonsuzluq bunu beğendi.
Alıntı ile Cevapla
  #5  
Okunmamış 29.03.2017, 00:31
emrekes - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üye
 
Üyelik tarihi: 19.08.2013
Yaş: 39
Mesajlar: 559
Etiketlendi : 15 Yazıda
Etiketlendi: 5 Başlıkda

Ben Özgün'üm
Standart

Ellerinize sağlık
Sonsuzluq bunu beğendi.
Alıntı ile Cevapla
  #6  
Okunmamış 29.03.2017, 00:38
Battal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üye
 
Üyelik tarihi: 18.04.2013
Mesajlar: 1,831
Etiketlendi : 15 Yazıda
Etiketlendi: 5 Başlıkda
Standart

@Sonsuzluq hocam ben daha önce tr de satış yapmadım.Yurtdışında yaptım satışlarımı.Şimdi çinden aldığımız bir ürün ortalama 10-20 gün arasında geliyor.Websitenizden ürün satın alan müşteri ürünü satın aldıktan sonra çinden gelene kadar bekletiyor musunuz yoksa stok mu yapıyosunuz?
İkinci sorum da şu gümrük mevzuatına takılmamak için satıcılarla anlaşıp pakete gift veya daha düşük ücret yansıtılıyormuş.Bunun hakkında bir bilginiz var mı?
Alıntı ile Cevapla
  #7  
Okunmamış 29.03.2017, 00:38
WaDa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üye
 
Üyelik tarihi: 18.03.2014
Mesajlar: 3,690
Etiketlendi : 133 Yazıda
Etiketlendi: 3 Başlıkda
WaDa isimli Üyeye Skype üzeri Mesaj gönder
Standart

Bu konu ilaç gibi oldu be usta çok teşekkür ederim...

Soru : önce ufak çapta iş yapamazmıyız ? Şirkete hiç bulaşmayıp önce bi pazar araştırması yaptıktan sonra şirket açsak sıkıntı olur mu ?
Şirket açmadan n11 mağaza açabilirmiyiz ?

Teşekkürler.
RAPOTEK, Sonsuzluq, nuclear ve 1 kişi bunu beğendi.

Konu WaDa tarafından (29.03.2017 Saat 11:39 ) değiştirilmiştir.
Alıntı ile Cevapla
  #8  
Okunmamış 29.03.2017, 00:45
Üye
 
Üyelik tarihi: 16.08.2013
Yaş: 39
Mesajlar: 1,001
Etiketlendi : 32 Yazıda
Etiketlendi: 10 Başlıkda
Standart

Alıntı:
Battal Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
@Sonsuzluq hocam ben daha önce tr de satış yapmadım.Yurtdışında yaptım satışlarımı.Şimdi çinden aldığımız bir ürün ortalama 10-20 gün arasında geliyor.Websitenizden ürün satın alan müşteri ürünü satın aldıktan sonra çinden gelene kadar bekletiyor musunuz yoksa stok mu yapıyosunuz?
İkinci sorum da şu gümrük mevzuatına takılmamak için satıcılarla anlaşıp pakete gift veya daha düşük ücret yansıtılıyormuş.Bunun hakkında bir bilginiz var mı?
Sevgili dostum biz çinden getirdiğimiz tüm ürünleri önce stoğumuza alıyoruz sonra satıyoruz. çoğu müşteri 1 gün bile beklemiyor. 15 - 20 gün kimsenin bekleyeceğini sanmıyorum.
ayrıca yurtdışından getirdiğiniz ürünlere hediye ürün veya daha düşük ücret yazdırabilirsiniz. bizde bazen yapıyoruz. ama çinden getirilen ürünlere hediye yazmayın gümrükçüler çinden kimsenin bedava bişey göndermeyeceğini çok iyi bilirler. düşük ücretli yazdırabilirsiniz. ama bunuda gümrükçü anlayabilir. mesela 40 euroluk bişeyi 25 euro yazsanız bişey olmaz. ama nike ayakabı alıp 20 euro yazdırırsanız bunu kesinlikle anlar. yani çok pahalı şeyleri ucuza yazdırırsanız bunları kesinlikle anlarlar.
bu durumda sizi istanbula gümrüğe çağırırlar sizden kredi kardı dökümanı vs. isterler . gitmezseniz ya ürünü geri yollar yada kendi fikriyle bi fiyat belirler size vergili yollar.
Battal bunu beğendi.
Alıntı ile Cevapla
  #9  
Okunmamış 29.03.2017, 00:50
Diner - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üye
 
Üyelik tarihi: 28.05.2013
Nereden: Gebze
Yaş: 31
Mesajlar: 307
Etiketlendi : 6 Yazıda
Etiketlendi: 5 Başlıkda
Standart

güzel paylaşım hocam bu aralar bende gireceğim size danışabilirim.
Sonsuzluq bunu beğendi.
Alıntı ile Cevapla
  #10  
Okunmamış 29.03.2017, 00:50
Üye
 
Üyelik tarihi: 16.08.2013
Yaş: 39
Mesajlar: 1,001
Etiketlendi : 32 Yazıda
Etiketlendi: 10 Başlıkda
Standart

Alıntı:
WaDa Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Bu konu ilaç gibi oldu be usta çok teşekkür ederim tedarik konusunda sıkıntı yaşıyorsanız dayı oğlum çinde sizin içinde konuşayım hem onada iş çıkar konteyner ile gönderiyor 20k + siparişler için.

Soru : önce ufak çapta iş yapamazmıyız ? Şirkete hiç bulaşmayıp önce bi pazar araştırması yaptıktan sonra şirket açsak sıkıntı olur mu ?
Şirket açmadan n11 mağaza açabilirmiyiz ?

Teşekkürler.

şirket açmadan n11 de satış yapamazsınız. ama şöyle bişey yapabilirsinz. n11 de mağazası olan birinden onun mağazasında satış yapmayı teklif edebilirsiniz. mesela ben bu konuda yardımcı olurum. bi arkadaşım bişey kazanacaksa elimden geleni yaparım.
RAPOTEK, WaDa, radko1453 ve 2 kişi bunu beğendi.
Alıntı ile Cevapla
Cevapla




Şu an bu konuyu okuyan kişi sayısı: 1 (0 üye ve 1 misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Forum Saati: 13:14. Zaman dilimi GMT +3 olarak ayarlanmıştır.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0


YTPara.Com Forum Sitemiz serverplus.com.tr Tarafindan Host Edilmektedir. Serverplus

İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden biri olan YTPara.Com Youtube-Adsense Destek Sitemizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. YTPara.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler BURADAN iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 15 (Onbeş) Gün içerisinde YTPara.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacak ve Avukatlarımız size dönüş yapacaktır.

YTPara.Com

eXTReMe Tracker