YTPara.com - Youtube & Webmaster Destek Forumu  


Geri Dön   YTPara.com - Youtube & Webmaster Destek Forumu > YouTube - Genel > Youtube ve Partnerlik > Youtube Partner Nedir



User Tag List

Cevapla
LinkBack Seçenekler Stil
  #1  
Okunmamış 12.01.2014, 01:48
kbasali - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üye
 
Üyelik tarihi: 27.10.2013
Yaş: 44
Mesajlar: 351
Etiketlendi : 0 Yazıda
Etiketlendi: 0 Başlıkda
Standart Networkler nedir, avantajları nelerdir.

Youtube Network Nedir.
Networkler özünde youtube ile ortaklaşa çalışan firmalardır, Bu firmalar Youtube (adwords) yerine sizin videolarınıza reklam temin eden firmalardır. Çok büyük networkler olduğu gibi yeni açılmış networklerde vardır.

Youtube Networkler'in Avantajları Nelerdir.
Çok büyük bir youtube kanalınız olmadığı sürece youtube iletişime geçmeniz pek mümkün değildir. Networkler ile sürekli iletişim halinde olabilir ve güncel haberleri öğrenebilirsiniz.

Bütün networkler olmasada büyük bütün networklerin reklam pazarlama ekipleri vadır ve adwors'e göre daha avantajlı reklam anlaşmaları yapalar. Buda youtube kanalı sahibine daha çok kazanç olarak yansır. Küçük ölçekli networkler Adwords'den reklam alıp kendi networklerinde yayınlarlar bu durumda en çok youtube kanalı mağdur olur çünkü,
Adwords zaten belli bir oranda kesinti ile reklamı network firmasına satar. Network firmasıda belli bir oranda kesinti yapar ve bunu sizin Youtube kanalınızda yayınlar.
2 kere kesintiye uğrayan reklam ile yüksek CPC beklemeyin.

Büyük Youtube Networklerin haber siteleri, video siteleri veya normal websitleri ile anlaşmaları vardır be platformlarda sizin videolarınızı oynatabilirler buda sizin için daha çok izlenim demek olur. Ayrıca kendi bünyelerindeki diğer kanallar ile ortak video hazırlamınza yardımcı olur, Kendilerine ait youtube kanallarında sizin videolarınızı yayınlar.
gibi gibi çok farklı avantajlar sunabilirler.

Yine büyük networklerin kendi dashboard (istatislik yazılımı)ları vardır ve bu yazılımlar ile istatisliklerinizi daha detaylı izleyebilirsiniz. Video'nuz için etiket üretebilir, Videolarınız için ekran görüntüsü yaratabilir, kazançlarınızı ve daha net ve ayrıntılı görebilirsiniz. Avantajları aslında çok daha fazladır ama tek tek anlatmak için ayrı bir makale yazmak gerekli.

Peki Niye Networklere başvurmalıyım.

Aslında networkleri bir yatırım olarak düşünebilirsiniz. Uzun vadede çok avantajları oluyor, size extra izlenim sunabiliyorlar, Telif hakları veya diğer durumlarda sizinle muhatap alacak birisi var karşınızda ve sorularınıza çözüm üretiyorlar. Karışık Youtube istatistikleri yerine daha anlaşılır ve ölçülebilir bir panel sunuyorlar. Bir nevi daha kurumsal oluyorsunuz. Sizi bulunduğunuz seviyenin bir üst seviyesine çıkarıyorlar diyebiliriz.

Networkler sizin içeriğiniz ile ilgili reklam yayınlayıp tıklanma oranlarınızı yükselme kapasitesine sahiptir. Hatta aylık izlenimleriniz yüksek ise sizin kanalınız için reklam verenler ile görüşüp özel reklam anlaşmaları bile yapabilirler. Bu sayede çok daha fazla kazanabilirsiniz ama bu sadece yüksek ve orta izlenimi olan kanallar için geçerlidir.

Kimler Networklere başvurmalıdır.
Sorunsuz ödeme, ileriye dönük projeleriniz ve orjinal içerik üretiyorsanız networkler avantajlıdır.

Aylık 50-60K'dan fazla izlenim alıyorsanız, Toplam'da kanalınızda 1 milyondan fazla izleniminiz var ise networklere başvurmalısınız. Unutmayın bu şartlara sahip iseniz network'ler ile pazarlık yapabilirsiniz. Evet networkler ile pazarlık yapmak gayet mümkündür.

Projeniz yeni izleniminiz az ise networkler çok avantajlı değildir. Eğer youtube ve kazanç konusunda çok bilgili değilseniz yinede başvurabilirsiniz. Sonuçta bütün sorularınızı cevaplayacak bir ekip karşınızda oluyor.

Aylık 300-500K'dan fazla izlenimiz var ise bütün büyük networklerden teklif isteyin ve bunu networklere belirtin. Size sunacakları avantajlar için net bilgi alın.


Neden Networkler belli bir kesinti yapıyorlar

Sonuçta bir iş yeri vergi ödüyor, personel çalıştırıyor, yazılım geliştiriyor hatta bazıları size stüdyo imkanı bile sunuyor. Hatta sizin için youtube ile iletişme geçip olası sorunlarınız için size çözüm sunmaya çalışıyorlar. Hayatta hiçbir şey karşılıksız olmadığı için Networklerde belli bir oranda sizden kesinti yapıyorlar. Bu kesinti network veya sizin Youtube kanalınızın hacmine göre değişkenlik gösteriyor.

Hiçbir kesinti talep edilmeyen, üzerine para verilen kanallar bile mevcut.


Hangi Network iyidir, Hangisi kötüdür.
Bu soruya cevap net bir cevap verebilecek bir konumda değilim. Ama network'ün kuruluş yılı, socialblade üzerindeki değerlendirmesi, network hakkındaki diğer kullanıcıların yorumları büyük bir etkendir. Bugün var olan bir Youtube network'ü 6 ay sonra piyasada olmayabilir. Sonuçta bugüne kadar iflas etmiş birçok network mevcut. socialblade.com üzerinden ilk 10 en çok izlenim alan veya en çok abonesi olan network için genel olarak iyi bir network diyebilirim

iyi bir spor ayakkabıyı 150-300TL aralığına alabilirsiniz ama aynı marka model ayakkabıyı semt pazarında 15-30 TLye de alabilirsiniz. Aralarındaki fark işte budur.

Youtube Networklere katılırken veya networklerden teklif istersen sözleşme zamanına ve alternatif uzunlukları istemeyi unutmayın. Ayrıca network sözleşmeleri kendi kendilerini yenileme özelliğine sahiptir(çoğunluklla) sözleşme tarihiniz bitmeden önce eğer ayrılmak istiyorsanız veya daha farklı şartlarda sözleşme yapmak istiyorsanız 1 ay evvelden bağlı olduğunuz network'e email atmayı unutmayın.

*Bu yazıyı ara ara güncellenecektir, networkler hakkındaki herşey birden aklıma gelmiyor,
Unuttuklarım, yeni gelişmeler, sizin soruklarınız veya eklenmesi istediğini şeyler oldukça konuyu güncellemeye çalışıcam.


**Türk networkler aslında var ama bunlar 3. kişileri kendi networklerine dahil etmiyorlar sadece kendi içerikleri için hizmet veriyorlar, Müzik yapımcıları, ulusal kanallar vs.. vs..
Alıntı ile Cevapla
Reklamlar
Cevapla




Şu an bu konuyu okuyan kişi sayısı: 1 (0 üye ve 1 misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Niche Kelimeler Hmzslymn Youtube Niche Calismalari 8 16.01.2014 15:18
Max 20 tl 1 gb ram sınırsız trafikli vds arıyorum Akıncı VPS-VDS Hosting 5 17.11.2013 18:06
Özgün video fikrim çok fazla fakat ? Kurabiyeci Youtube ve Ben 9 2.10.2013 21:07
Bu kanalı Partnerliğe geçirmeli miyim? ghalacli Youtube Hakkında Soru ve Sorunlarınız 9 27.09.2013 07:33
Kanal Bölümündeki Reklam Selçuk Sepetci Youtube Haberleri-Yenilikleri 10 28.02.2013 19:41


Forum Saati: 01:44. Zaman dilimi GMT +3 olarak ayarlanmıştır.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0


YTPara.Com Forum Sitemiz serverplus.com.tr Tarafindan Host Edilmektedir. Serverplus

İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden biri olan YTPara.Com Youtube-Adsense Destek Sitemizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. YTPara.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler BURADAN iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 15 (Onbeş) Gün içerisinde YTPara.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacak ve Avukatlarımız size dönüş yapacaktır.

YTPara.Com

eXTReMe Tracker