Tekil Mesaj gösterimi
  #30  
Okunmamış 6.07.2015, 13:11
Apoled - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üye
 
Üyelik tarihi: 18.01.2015
Nereden: İzmir
Yaş: 27
Mesajlar: 1,237
Etiketlendi : 26 Yazıda
Etiketlendi: 3 Başlıkda
Standart

Alıntı:
yaktimpaca Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Nerden başlasam ki diye düşünüyorum da, önce hafiften kendimi tanıtayım sonrasında hikayemi paylaşayım sizlerle

Tıp 5'e geçtim bu sene, Adanalıyım, ismim Hasan. Tıpla youtube beraber yürüyor mu derseniz yürüyor. 29/12/2013 üyesiyim, burun farkıyla 2013 üyeliği kapmışım zamanında, o zamanlar tabiki ücretli üyelik, davetiye vs. yoktu iyi de olmuş. Siteyi nerede gördüm de kaydoldum hatırlamıyorum. Şuana kadar 0 mesajım vardı, bundan sonra belki daha çok olacaktır. Aslında bu konuyu çok daha sonraları açmayı düşünüyordum ama şuan yaz ve ramazan dolayısıyla internetle daha haşır neşirim yazayım gitsin dedim.

İnternetten para kazanma fikrini taa Knight Online zamanında düşünüyordum 6 gb almıştım parayla, oyunda ticaret yaparak 18 gbye yükseltmiştim bunu, sonra çar soyuldu dımdızlak kaldım Daha sonra 0,01 $ veren reklamlara tıklayarak birşeyler kazanmayı umdum, en azından paypalla premium filan alırdım diyordum olmadı tabi Bu dönem sonrasında blogspota merak sardım 2011'de adsense açtım birkaç tane blogspot açtım ama kazandığım miktar çok kayda değer birşey değildi.

2013 sonlarındaysa youtube işini duydum. Buraya üye oldum. İlk aklıma gelen müzik klipleri yayınlamaktı, ama eşleşen veriyordu. Haber videoları denedim olmadı. Sonra 2014 yazı geldi, dünya kupası vardı. Dedim fırsatı değerlendireyim. Maç esnasında gol olduğunda, hemen golün tekrarını ekranı camtasia ile kaydedip paylaşıyordum, kanal çok dünya engeli yediği için adsense hesabım 6 aylığına para kazanması gitti. Yazın farklı kategoride bir kanal açıp, videoların para kazanmalarını açıp daha sonra adsense'e bağlarım dedim ve youtube bıraktım 6 aylığına, tabi partner hakkında bilgim yoktu o zamanlar.

Bu ocak ayında 15 tatilde 6 ay dolmuştu. Kanala gireyim bakayım dedim, o zamanlar günlük 10 izlenim gelmeyen kanal toplam 100000 izlenimi geçmişti. Hemen adsense'e bağladım. Şubatta kanal kazancı kesinleştiğinde 3xx kesinleşmesi gerekirken 6xx kesinleşti. Buradan eğer videoların para kazanması açıksa adsense'e sonradan bağlarsanız, adsense öncesi için kıyak yapıyor bunu anlayabilirsiniz. Pini istedim gelmedi, 3.pini istedikten sonra kimlikle onaylattım adsense'i, onaylattıktan 1 gün sonra ilk pin geldi Nisanda ilk kazancımı aldım İki aydır aylık 4 haneyi görüyordum, haziranda ise günlük 3 haneyi görmeye başladım. Bundan sonraki hedefim ise aylık 5 haneyi görebilmek

Çalışma stilimden bahsedeyim biraz da. Manuel çalışıyorum. Bot, vds kullanmıyorum. Ama vds kullanmayı düşünebilirim artık belki(1 mbit ile upload uğraştırıyor biraz). Kanalları kendim açıyorum, internetim Türksat olduğu için kanal açarken telefonun internetini bilgisayara vererek açıyorum ip değiştirmek için. Zaten çok da kanalım yok, 20 tane filan. Tek kanal tek gmail, o da alt kanal olarak açılmış şekilde çalışıyorum. Pcden günlük çerez silerek maksimum 5 kanala giriyorum ip değişmediğinden dolayı. Genelde render yaparak çalışıyorum. Video, çerçeve, resim için kullandığım programlar: Camtasia 8, Boilsoft video splinter, Aiseesoft total video converter, Paint.net, Photoscape, Free youtube downloader. Adsense'e bağlı tek kanalım vardı, geçen ay teliften kapandı. Şuan sadece quiz çalışıyorum.

Bu forum işini bilen, çok okuyan için servet değerinde. Ben sadece okuyarak kazandıysam şimdiye kadar, herkes kazanabilir, ama okumak şartıyla. İşime yarayan yaramayan neredeyse her konuyu okuyorum son birkaç aydır, çünkü şuan yaramasa ileride yarayabilir düşüncesiyle. Hiç ummadığınız konudaki bir yorumdan bile çok şeyler çıkarabilirsiniz.

Youtube peki hayatımda neler değiştirdi. Sony xperia arc kullanıyordum 3 senedir, bu ocak ayında Asus zenfone 2 tanıtılmıştı, çok istiyordum o telefonun Türkiye'ye gelmesini ama Haziranda geleceği söylenmişti. 2 ay önce youtube'dan kazanmaya başlayınca paraya kıyıp Samsung Note4 aldım Bunun dışında arkadaş çevresiyle dışarda yemek yiyince cebimden çıkacak miktarı düşünmüyorum. Dondurmada ucuza kaçmak yerine Magnum(Porsche çekilişi var bu arada) yiyorum. Sınavdan geçince dostlarıma kebap ısmarlıyorum(Yakınlarınıza yapacağınız iyilikleri bir nedene dayandırırsanız hem arkadaşlarınızı mutlu etmiş olursunuz, hem de kendinizi kullandırtmazsınız.). Kısacası bir Türkiye vatandaşı olarak refah seviyem arttı. Aynı zamanda ileride Audi A3 veya Volvo V40 almak için para biriktirmeye de başladım, ne zaman kısmet olursa artık. Arkadaşlarıma bu işi öğretme konusunda 1 arkadaşıma sene içinde öğretmeye çalıştım biraz, ama beceremeyip bıraktı. 2 arkadaşım da sınavlar bitsin yazın öğret dediler, ama ses soluk çıkmadı.

Yazının bu kadar uzun olmasını planlamıyordum aslında, ama okuyanlara helal olsun diyorum. @Serk@nYT ye(onun videoları ile başladım bu işe sağolsun) ve forumda değerli bilgilerini paylaşan herkese teşekkür ediyorum
Şurda mesleğe başlamana ne kalmış zaten, her türlü alırsın arabanı
Alıntı ile Cevapla