Tekil Mesaj gösterimi
  #2  
Okunmamış 14.05.2016, 18:12
Pixel Plus Medya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üye
 
Üyelik tarihi: 21.03.2014
Nereden: İstanbul
Yaş: 40
Mesajlar: 2,055
Etiketlendi : 89 Yazıda
Etiketlendi: 1 Başlıkda

Ben Özgün'üm
Pixel Plus Medya isimli Üyeye Skype üzeri Mesaj gönder
Standart

Merhabalar hocam..Kısaca sorunuza cevap vermeye çalışacağım..

Telif hakları konunu ve YouTube'taki işleyişi oldukça net aslında.. Başka birisine ait herhangi bir içeriği herhangi bir şekilde kullanmak telif hakkına yol açar. Ama YouTube content id sistemi bunu her zaman yakalamaz. Sizin durumunuzda söz konusu olan gameplay üzerinden konuşursak eğer..

YouTube Content ID sistemi bazı içerik türlerinden çalışmaz.. Gameplay bunlardan birisidir. Ancak bu gameplay videosundan telif yenilmeyeceği anlamına gelmez. Hak sahiplerinin strike yapma ( manuel telif gönderme ) şansları her zaman vardır ki bu durum Content ID sistemine yakalanmaktan çok daha tehlikelidir.

Sizin projenizdeki videolar için konuşursak eğer oyuncuların kendilerinin sesleri veya görüntüleri videoda var ise telif gönderebilirler ve/veya turnuvayı yapan organizasyon da bu telifi gönderebilir.

Sonuç olarak projenizde kanalınızdaki videoların temiz kalacağını kimse garanti edemez. Şimdi aklınızdaki soruyu da cevaplayayım diyeceksiniz ki o zaman bu kanallara neden birşey olmuyor?

Bildiğiniz üzere Content ID bir video ile iligli sorun yaşadığınız zaman illa videoyu sileceksiniz yada kanal kapatılacak diye bir durum yok. Video kanalınızda kalır ama para kazanması hak sahibine gider. Size bir zararı olmaz ama para da kazandırmaz.

Anlayacağınız söz konusu kanalların içerik yöneticilerindeki durumu bilmek imkansız olduğundan gerçeğin ne olduğunu da bilmek imkansız.

Creative Commons konusu ise bambaşka birşey.. Sizin durumunuzda Creative Commons bir tek kullanacağınız müzikler için geçerli olabilir..

Umarım biraz yardımcı olmuştur.

Kolay Gelsin.
Alıntı ile Cevapla