Tekil Mesaj gösterimi
  #3  
Okunmamış 30.11.2016, 17:27
Web_Scripti - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üye
 
Üyelik tarihi: 17.02.2013
Nereden: 01 / 34
Yaş: 37
Mesajlar: 5,709
Etiketlendi : 5473 Yazıda
Etiketlendi: 13 Başlıkda
Standart

Alıntı:
Battal Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Arkadaşlar malumunuz her bilgisayarın kendine has bir benzersiz tanımlayıcısı bulunuyo (UUID) ör: 541d1356-812c-4dda-9021-6bf008b5e1aa
Hatta Google'ın gizlilik politikasında bilgisayarın modeli, UUID falan baz alınır diyor işlemlerde.Araştırdığım kadarıyla UUID değiştirebiliyor cmd den.Yalnız ne yaptıysam olmadı cmd de hata veriyo geçersiz formda yazdınız hatası."Help uniqueid disk" yazınca formatı gösteriyo ama ben bir türlü uyduramadım.Arkadaşlar buradan bu UUID yi nasıl değiştirebiliriz.Şu sitede de bahsetmiş bişeylerden:
How to Change the Disk Signature of a Drive Without Losing Existing Data or Reformatting (howtohaven.com)
fikirlerinizi bekliyorum. @era @brocker
Google a ait olmayan programlarla veya tarayıcılarla çalışırsan UUID ni bilemezler. Örneğin Firefox ile çalışırsan UUID ni google bilemez, Ama chrome ile çalışırsan bilgisayardaki exe onun oldugu için UUID ni bilebilir. Bu nedenledir ki firefox ile chrome aynı ip kullanıldığı anlarda açılmamalıdır.

Her zaman firefox kullanırsanız ve bilgisayarınızda bir google programı barındırmazsanız sizin UUID numaranızı google bilemez. Örneğin ytpara.com sitesine girdiğiniz için ytpara daki hiç bir kimse sizin UUID numaranızı bilemez. (Örneğin ytpara görebileceği şeyler internet ip adresiniz ve hangi tarayıcıyı kullandıgınızdır, ayrıca tarayıcınızdaki eklentileride bilebilirler.)

Chrome kapalı konumdayken Ctrl + alt + delete yaptığınızda Google ile başlayanbir exe görüyorsan demekki google a ait bir program kullanıyorsun demektir, onu silmelisin.
Alıntı ile Cevapla