Tekil Mesaj gösterimi
  #26  
Okunmamış 5.12.2017, 17:24
sectumsempra - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üye
 
Üyelik tarihi: 16.07.2013
Nereden: Çok uzaklardan ...
Yaş: 38
Mesajlar: 638
Etiketlendi : 27 Yazıda
Etiketlendi: 2 Başlıkda
Standart

İntihar'a karşı antidot, hayatında "amaç" edinmektir.

Bende 2 kez yaptım o salaklığı.
İlki 9 yaşımdaykendi, çocukluk işte kafa basmıyor. Ölünce ne oluyor diye merak edip Balkondan aşağı atlıyordum, son anda babam tutup çekti ve hayatımdaki ilk ve son sopamı yediydim babamdan o gün.

İkincisi de 2012'de oldu, salak saçma aşk acısı, sonrasında gelen anhedoni.
Onda da şans eseri ev arkadaşım rahatsızlanıp işinden erken vakitte eve dönüp beni banyo da malum vaziyette bulup hastaneye yetiştirmişti.

1.5 yıl kadar tedavi gördüm, bu süreçte kendime uğraşacak değişik bir şeyler aradım, zaman zaman buldum ve hayata tutunmayı başardım. Hayatta en korktuğum şey olan örümceklerdir, araknafobim vardı. Gittim 12 tane tarantula edindim besledim büyüttüm falan derken beni hayata bağlayan şeyin "heyecan ve korku" olduğunu keşfettim.
En büyük yardımı dokunan şeyin ise, başkalarına yardım etmek olduğunu da öğrendim. Ruhen hastaysanız, başka bir insanın elinden tutmak onun mutluluğunu görmek sizi de iyileştiriyor. ("Nietzsche Ağladığında" romanını tavsiye ederim daha iyi anlamanız için)

Şimdi hayatımda 2 etken var beni ayakta tutan. Biri, random insanların dertlerine çözüm bulup yardımcı olabilmek ve mutlu olduklarını görmek. Diğeri ise para kazanma sürecinden alınan haz. (Aslında parayı sevmiyorum ama sinirlerimi yatıştırıyor "Joe Louis")

Bu yıkımı deneyimlemiş herkes kendisine göre bir amaç bulmalı ve edinmeli diye düşünüyorum açıkcası.
Hayat zaten çok kısa, yaş ilerledikçe zaman daha hızlı akmaya başlıyor. Daha genç olduğum dönemler, 1 ay bana yıl gibi gelirdi, 1 hafta bana 1 ay gibi gelirdi... Ama halbuki şimdi, 1 yıl bana 1 ay gibi gelmeye başladı.
Bu sefer de "lan yaşlanıyorum" diye tutuşmaya başlıyorsunuz

Niyahetinde bulduğunuz amaçlar yine ruhunuzu veya içinizi tam olarak doldurup tatmin etmiyor asla, ama en azından ayakta tutup ileri gitmenizi sağlıyor. Yani son kullanım tarihimiz dolana kadar idare etsin yeter
Kendinizi düşünmüyorsanız, sevdiklerinizi düşünün. Arkanızdan üzüleceklerini, ve bunun sonucunda belki de zincirleme kötü olayları doğuracağı reaksiyonu. Sonuçta kader-zaman grafiğini değiştirmiş olacaksınız çevrenizde sizi tanıyan her insanın.

Ve bir de intihar etmek korkaklık değil, tam aksine cesaret isteyen bir olaydır.
İntihar etmek(hayatına son vermek) korkaklık olsaydı, insanlar ölmemek için yalvarmazlardı, ağlamazlardı
Alıntı ile Cevapla