Tekil Mesaj gösterimi
  #1  
Okunmamış 13.06.2018, 14:22
Üye
 
Üyelik tarihi: 24.09.2016
Mesajlar: 248
Etiketlendi : 3 Yazıda
Etiketlendi: 1 Başlıkda
Standart Youtube algoritması ve gelişmeyle ilgili gözlemlerim

Forumu dışarıdan takip ediyorum. Youtube'u uzun zamandır kullanıyorum ve edindiğim bazı bilgileri paylaşmak istedim. Çoğumuz bazılarını biliyordur ben de toparlamak istedim. Yardımcı olacağını düşünüyorum umarım öyle de olur.

1. Herkesin olduğu bir kategoride farklı ya da çok az kullanılan bir içerik olursa kanal çabucak önerilenlere giriyor. Burada başlık ve etiketler de içerikle aynı olmalı ancak daha önce yapılmamış olması önemli bu da size kalmış.

2. 1 videonuz dahi önerilenlere girerse kazanç ve aboneniz artar bunu çoğumuz biliyoruz ancak önerilen videolara girmek için her yaşa hitap eden içerik bulun. (Burada örnek vermiyorum ama iyi düşünürseniz hem çocukların hem yetişkinlerin izleyeceği şeyleri listeleyebilirsiniz)

3. Analitik kısmından bazen gelirlerin ve izlenmelerin dipte olduğu bazen de çok yüksek olduğu görülüyor. Bunun sebebi youtube,un kısıtlama yapması. Kanalların belirli para limiti var evet limiti var. Kanalınızın video sayısı ve izlenmesine göre belirleniyor ve o limiti pek aşmıyor. Ay başı ya da ay sonu birden sıçrama olmasının sebebi budur. Peki ne yapmalı? Tabi ki içerik yapılmalı. Çünkü önerilerde sürekli içeriğiniz olmalı ve ne kadar çok olursa o kadar artar. Tabi ki bunun için kanalın en az 1 kere önerilerinlerde videosu olması gerekir.

4. Asla herkesin kullandığı kelimeleri kullanmayın. Mesela oyun kelimesi gibi. Bunun yerine içeriğinde olan kelimeleri kullanın. Yani oyundaki yer mekan isimleri etiketlerde olabilir ve genelde tam çözümlerde aranabiliyor.

5. Kanal kapağını kendiniz yapın. Özellikle sade ve içeriğe uygun olması önemli. Karmaşık kapaklar ve ön izleme resimleri dikkat çekmekten ziyade kanala çöp havası verebilir. Ayrıca renk kullanımına dikkat edin. Sırf dikkat çekmek için aşırı cırtlak renk kullanmayın. Hele ki sarı fon gibi renkleri hiç kullanmayın.

6. Kesinlikle çevirileri kullanın. Video başlıklarını ve açıklamaları ing yaparsanız tüm ülkelerden izlenme olasılığı yükselir. Translate bile olsa kullanın sonra farkı görün.

7. Yorumlara cevap verin. Youtube motoru sizin yorumsuz bıraktığınız kanalları alta alıyor. Evet doğru yorum sizi üste götürür hatta kategori ne olursa olsun. Çünkü kanalla ilgilendiğiniz ve kendinizin olduğunu anlamasını sağlıyor. Kanala yorum çekmek yerine yapılan yoruma cevap verirseniz kanalınız kısa sürede üste çıkar.

8. Özgün kanal yapanlar eğer gerçek isimlerine ve buna bağlı gmail üstüne kanal açarsa kanalının yükselmesi çok daha kolay oluyor. Google aktif gerçek kişileri daha fazla önemsiyor. Bu nedenle gerçek hesapların avantajı daha fazla.

9. Sırf izlenebilmek için yöntem yapmanıza gerek yok. Eğer siz iyi bir içerik yaparsanız ve devam ettirirseniz 0 reklam ile hatta sadece içerik atıp yorumlarla ve kişilerle ilgilenirseniz bir süre sonra abone ve izlenme kendiliğinden artacaktır.

10. Kesinlikle sesinizi kullanın. Sesim kötü demeyin çünkü her insan sesini dışarıdan duyunca kötü sanar çünkü alışmamıştır. Aslında sesiniz iyidir zamanla siz de alışırsınız. İmkan varsa kendinizi de gösterin olumlu olacaktır.

11. Kötü yorumlarda dahi ters cevap vermeyin. Siz siz olun yine de saygılı olun.

12. Kazandığınız ilk paralarla içerik için yatırım yapın. Çoğu kişi parayı görünce çarçur eder. Siz siz olun ileriye dönük düşünün. Kazandığınız paralar size daha fazlasını kazandırmak için fırsat sunacaktır. Pc ya da ekipman sağlayabilir böylece özgüne geçişiniz kolaylaşabilir.

13. Hazır intro vs kullanmayın. İlerde telif sorunu ile karşılaşabilirsiniz. 100k izlenim alan bir videoda video kesme youtube üstünden olmuyor. Bu nedenle telif sahipleri sizi listeye alır ne zaman izlenmeniz videoyu silemeyeceğiniz kadar olursa size yollar telifi. Bu nedenle sizin üstünüzden para kazanır size pek getirisi olmaz. 100k izlenim üstü telif almanız çok yüksek.

14. Sürekli izlenen içerikler genelde çocuk kategorisindedir. Bu nedenle 0'dan başlayanlar özgün çocuk kategorisi yapıp daha sonra kişisel videolara dönebilir. Evet sevmeyenler olabilir ama kanalın tutması, abone, para için en az 1 yıl çocuk içerik şart. 0 dan yetişkin ya da özgün olmak zordur ve masraf gerekebilir. Ama çocuk kategorisinde bu sorun az. Kanalı daha sonra istediğiniz içeriğe çevirebilirsiniz. Neredeyse her büyük youtube yayıncısı çocuklarla başladı bu işe

15. Youtube'un garip müziklerini olabildiğince az kullanın. Çünkü insanlar bıkmış durumda. Daha özgün şeyler bulmaya çalışın hatta imkan varsa müzik kütüphanesi olan paralı sitelerden satın alın.

16.Hileli yollara başvurmayın. Özellikle kapak ve içerik uyumlu olsun yoksa zamanla abone ve izlenme kaybı yaşayabilirsiniz. Ayrıca yasaktır.

17. Her zaman pc ya da telefonunuzu güvende tutun. Virüs vb şeyler sizin için sıkıntı olabilir. Ayrıca google girdiğiniz siteleri takip ettiği için Kanalınızı kullanırken girilen siteleri de bilirler. Bu sayede hile vb işlere bulaştığınızı anlayabilirler. Dikkat edin.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Umarım faydası dokunabilmiştir.
Alıntı ile Cevapla
Reklamlar