Tekil Mesaj gösterimi
  #165  
Okunmamış 9.11.2018, 01:29
Üye
 
Üyelik tarihi: 6.07.2014
Mesajlar: 123
Etiketlendi : 7 Yazıda
Etiketlendi: 1 Başlıkda
Standart

Alıntı:
dellvostro Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Hocam ilk kazancinizi 2014 te mi elde ettiniz? oncesi var mi 2013 ? ne kadar geriye gidiyorlar acaba?
ilk kazanç 2014. Öncesi çağrılır mı bilmiyorum.

---------- Spam Engelliyici 21:59 ---------- Önceki Mesaj 21:57 ----------

Alıntı:
caner1992 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Şimdi ögrenmek istediklerim
1. 2019 yılına girince 2015 2016 2017 2018 2019 mu hesaplayacaklar geçmişe dönük 5 yıl diye yani, 2014 ten muaf olma durumumuz varmı.
2.direk şahıstan gelen ödemelerde dahilmiydi hesaplamaya yoksa önünde ocak 3000 şubat 5000 toplamda 2014 25 bin google irleand ödemesi şeklindemiydi
3.şahıstan gelen partner ödemeleri ve wepmoney bozum şeklinde gelen ödemeler zamanında paypaldan çevrilen ödemeler bunlarında vergisini isteyecekmi bizden
Sadece adsenseden 2014 son üç ay aldım. Partner çalışmadım. Diğerleri hakkında bir fikrim yok.

---------- Spam Engelliyici 22:02 ---------- Önceki Mesaj 21:59 ----------

Alıntı:
cesur Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
@Pagara , Aylık adsense gelirim taş çatlasa 1,500 diyelim. Bu durumda sigorta primlerinden muhasebe ücretlerine, bir de devlete %18lik vergi düşünüldüğünde yine de şirket mi kurmak gerekiyor? asgari ücretin altına düşüyor ben anlamadım.
Yıllık toplam geliriniz 26 bin lira olması gerekiyor diye biliyorum. Her yıl daha da artıyor bu rakam.

---------- Spam Engelliyici 22:05 ---------- Önceki Mesaj 22:02 ----------

Alıntı:
KaanYGT Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
bi göz gezdirin en olmadık durumda bu kısımdan faydalanabilirsiniz Özelge: Serbest meslek kazanç istisnası 18 madde (Hat- Kalığrafi-Tezhıp) hk. | Gelir İdaresi Başkanlığı

yani şu kısma dikkat çekmek isterim

193 sayılı Gelir Vergisi Kanununun 18 inci maddesinde, "Müellif, mütercim, heykeltraş, hattat, ressam, bestekar, bilgisayar programcısı ve mucitlerin ve bunların kanuni mirasçılarının şiir, hikaye, roman, makale, bilimsel araştırma ve incelemeleri, bilgisayar yazılımı, röportaj, karikatür, fotoğraf, film, video band, radyo ve televizyon senaryo ve oyunu gibi eserlerini gazete, dergi, bilgisayar ve internet ortamı, radyo, televizyon ve videoda yayınlamak veya kitap, CD, disket, resim, heykel ve nota halindeki eserleri ile ihtira beratlarını satmak veya bunlar üzerindeki mevcut haklarını devir ve temlik etmek veya kiralamak suretiyle elde ettikleri hasılat Gelir Vergisinden müstesnadır.
Hocam reklam gelirlerini ayrı tutuyorlar.

---------- Spam Engelliyici 22:26 ---------- Önceki Mesaj 22:05 ----------

Alıntı:
MartinD Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Şunu da araştırır mısın ?

Youtube bi kanal actın, güzel sesinle şiir okudun ve para kazandın..Bu serbest meslek kazancına girip vergi mustesnasına girebilir..

Youtube bir kanal actın, profesyonel olarak ekipman ve calışanların var. Ticari alışveriş verişin var birileriyle. Burda ticari kazanc statusüne giriyor.

Bir websitesi actın, kendi yazılarınla para kazandın...Bir de makaleler satın aldın ve reklam verdin ticari faliyatlere giriyor..

Bu konuyu araştırsan sevinirim.

Müellif, mütercim, heykeltraş, hattat, ressam, bestekâr, bilgisayar programcısı ve mucitlerin ve bunların kanuni mirasçılarının şiir, hikâye, roman, makale, bilimsel araştırma ve incelemeleri, bilgisayar yazılımı, röportaj, karikatür, fotoğraf, film, video band, radyo ve televizyon senaryo ve oyunu gibi eserlerini gazete, dergi, bilgisayar ve internet ortamı, radyo, televizyon ve videoda yayınlamak veya kitap, CD, disket, resim, heykel ve nota halindeki eserleri ile ihtira beratlarını satmak veya bunlar üzerindeki mevcut haklarını devir ve temlik etmek veya kiralamak suretiyle elde ettikleri hasılat Gelir Vergisinden müstesnadır.
Hocam videonu kiralarsan yada satarsan vergiden muaf olabilir belki fakat reklamdan para kazanmak vergiye tabi olan kısımmış. Yani videondan para kazanmıyorsun, reklamdan para kazanıyorsun diyorlar komik ama gerçek bu

---------- Spam Engelliyici 22:29 ---------- Önceki Mesaj 22:26 ----------

Alıntı:
ripdimebag Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
turkıye cumhuriyetınde tek senımı buldular
herkesi bulacaklar

Konu Pagara tarafından (9.11.2018 Saat 01:31 ) değiştirilmiştir.
Alıntı ile Cevapla