Tekil Mesaj gösterimi
  #168  
Okunmamış 9.11.2018, 06:36
Üye
 
Üyelik tarihi: 24.09.2016
Mesajlar: 248
Etiketlendi : 3 Yazıda
Etiketlendi: 1 Başlıkda
Standart

Alıntı:
Pagara Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Çifte vergilendirme yasasından ve yurt dışı kazançtan dolayı vergiye tabi olmadığımla ilgili kesin bilgilerinin olmaması dolayısıyla bakanlığa gelir vergisi vermemem ve KDV den muaf olduğumla ilgili dilekçe yazmamı istediler. Dilekçeyle birlikte Google ireland'ın kazançlarım için vergi verdiğine dair faturayı ve kazancımın yurt dışı kaynaklı (İngilizce kanal olmasından dolayı) olduğunun kanıtını yollamamı istediler. Bakanlık dilekçeyi bilirkişiler yoluyla cevaplıyormuş. Onlar KDV yada gelir vergisi ödeyip ödemeyeceğimi bilirlermiş. Bakanlıktan gelen cevap bizi bağlar dediler. Ayın 30'una kadar sizi bekleyebiliriz işlemi başlatmak için dediler.
1.Kazançların yurtdışı kaynaklı olduğunu: youtube analiz - gelir - coğrafya diyip kazançların ülkelere göre sıralamasını a4 kağıda çıkartıp kanıtlayabileceğimi düşünüyorum. Zaten Türkiye ilk sayfada bile yok. (
2. Gelir vergisinden muaf olduğumu: Google irelandın kazançlarım için vergi verdiğine dair bir fatura yada başka bişey bulup yine dilekçeyle birlikte yollamam gerekiyor. Bu konuda neler yapmam gerektiğini bilmiyorum. Bu konuda kanıt bulmam için bilgisi olanlar yardım ederse sevinirim.
Süreç böyle ilerleyecek şuanlık hocam. Fakat yıl bitmeden kesinlikle vergimi ödemeyi planlıyorum (2018 yılı için ayrıca ceza yememek için)
O zaman sistem basit. Ülke izlenme oranı olan herhangi bir kanal bilgisi bile alınıp konulabilir. Kimse sizin kanal mı bilemez. Zaten bilmeleri de imkansız. Alın yabancı bilgisi olan kanal koyun ve diyin ki buyrun istatistikler. Burdaki duruma göre diğer ülkeler de vergi kesmeli bunu bir tek sizin yapmanız saçma olur diyin sıyrılın.
Alıntı ile Cevapla