Tekil Mesaj gösterimi
  #2  
Okunmamış 31.01.2019, 00:23
sekoman17 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üye
 
Üyelik tarihi: 5.12.2015
Yaş: 34
Mesajlar: 1,048
Etiketlendi : 20 Yazıda
Etiketlendi: 0 Başlıkda
sekoman17 isimli Üyeye Skype üzeri Mesaj gönder
Standart

Alıntı:
Android Türkiyem Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster


* Torunlarımız için hiç kaygılanıyormuyuz ?

Önceden köylerde kuyu olurdu kuyudan çıkarttılan su idareli kullanılırdı.Şimdi ise evin balkonuna kadar konulan musluklar var.
+ Mis gibi içmeye doymayacağımız sular milyarlarca arabayı,dev uçakları ve daha fazlasını yıkamada heba ediliyor...
+ 2 bloklu sitede 40 daire var aile başı 4 kişiden 160 kişi sadece 2 apartmanın tükettiği su kaç bin tonken köyler kasabalar ve şehirlerin tükettiği suyun hesabını yapabilen varmı ?

illa musluktan akan suların içemediğimiz zaman mı farkedeceğiz ? bazı şeylerin kapıya dayanması gerekiyor. ? 50 yıllık su stoğumuz var Kahramanmaraş olarak peki 50 yıl sonra ne olacak ?

Parklardaki muslukların bile oyuncaktan yaparak ihtiyaç dışı ne kadar kullanıma açtığımızın farkındamıyız.

Peki çözüm nedir ?
Musluklarımızdan akan içmeye doyamadığımız suların sadece bi kaç şey dışında kullanımının azaltılması şaka yapmıyorum çok aşırı mantıklı bir proje diyorum "DENİZ SUYU" arıtmayla evlerimizin 3. bi vanasına kadar gelen arıtılmış içmeye doyamadığımız güzel suyu ihtiyacımızın içmek ve abdest almak dışında kullanımını azaltarak elimizdeki 50 yıllık su stoğunun ömrünü en az 150 yıla çıkmasından bahsediyorum...

Arabalarımızı ve daha nicesini Arıtılmış bir deniz suyuyla tertemiz etsekte binler tonlarca akıtılan heba edilen suları gelecek nesile aktarsak acaba yarınlarımız için


Diye gerekli yerlere mesaj attım sallamayacaklarını biliyorum


BU KONUDA NE DÜŞÜNÜYORSUNUZ ?
Aslında petrolün sudan ucuz satıldığı yerler var. Dediğin olay olursa da suyun petrolden ucuz satıldığı '' halkı bilinçli '' yerler olmaya devam edecektir. Ayrıca su kaynakları asla tamamen kaybolmaz, bir şekilde okyanusa karışır. Şu anda bile okyanus suyunu arıtabilecek teknoloji var ancak kaynaklar tükenene kadar göremeyiz her evde sanırım.
Alıntı ile Cevapla