Tekil Mesaj gösterimi
  #25  
Okunmamış 28.11.2019, 12:26
Yasaklanmış
 
Üyelik tarihi: 22.11.2019
Mesajlar: 175
Etiketlendi : 0 Yazıda
Etiketlendi: 0 Başlıkda
Standart

Alıntı:
Web_Scripti Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Tabiki seslendirilen içerikte dediğiniz gibi önemli. Örneğin bir kanalımda dizi başlıklarıyla slayt videolar oluşturdum. Dizinin yayıncısı büyük ihtimalle şikayet etti ve kazanması kapandı. Çizgi film, film gibi patentli isimlere içerik slaytta olsa çalışılmaz.

Birde başka tür içeriklerden onay almış bir kanalın üstüne bu videolar atılırsa eski video türleri o kanalın para kazanmasını engelleyebilir. Bu durumu her türlü özgün de yaşıyor zaten. Geçmiş videoları o zaman önem teşkil eder.



Aynen dediğiniz gibi unuttuklarım var. Patentler ile alakalı logoları kapsayan bir dünya geneli yasa mevcut. Fotoğraflar konusunda da bir şirketin kurumsal içeriğini teşkil eden fotoğrafsa(spiderman) onu kullanınca youtube otomatik birşey yapmaz, ama içerik sahibi telif göndermeye hak kazanır. O nedenle bir şirkete ait önemli bir içerikte çalışmak zaten fotoğraf olmasada bir sorundur.

Başka videolardan 15 saniyenin üstünde ses alırsanız hocam zaten telif gelir. Fakat acun geldi size röpörtaj verirse onun sesi kendi kanalıyla tanımlı diye sizin kanalınıza birşey olmaz.




Açıkcası konuşmak gerekirse hergün 100lerce video kendime üretiyorum, onlarca adsensesi açık kanalım var fakat bir defa bile tekrar eden içerikden dolayı para kazanmam kapatılmadı. Bu nedenle o sebebi henüz öğrenemedim ve tecrübe edinemedim.

Ben nasıl çalışıyorum. Kullandığım bir slayttaki resimi başka videomda kullanmıyorum. Videolarımı çok güzel bir ses tonuyla seslendiriyorum. Like dislike oranına dikkat ediyorum. Çok nadirende olsa bir videom çok fazla dislike alıyorsa o videoyu siliyorum. Yaklaşık 50 tane fon müziğim var, her videoda kafama göre bir fon müziği yüklüyorum.(Fon müziği olayını 4-5 gündür yapıyorum)

Fakat uzak doğulu spam uzmanı bir arkadaşım ile geçen gün Youtube seo hakkında muhabbet ediyorduk. Yeni spam sisteminde hiç bir etiketin ve açıklamanın diğer videolarınızdakiyle aynı olmaması gerekiyor. Eğer aynı etiketler ve sabit açıklamalar kullanıyorsanız kanalın para kazanması kapanıyor demişti.

1) Öncelikle neredeyse birebir aynı alt kategoride video üretmek zaten sıkıcı olarak tabir ediliyor ve tekrar eden bir durumun kendisidir. Bir kişi şaka videoları üstüne kanal yapabilir. Fakat bir kişi 50 tane video çekiyorsa 50 side duş alanlara şampuan dökme şakası olamaz.

2) Diyelim ki siz şaka videosu çekiyorsunuz, her videonuzun etiketine şaka yazmakta sıkıntı yok. O 1-2 kelimelik genel bir kategori etiketi, fakat siz her videonuza en iyi şakalar yazamazsınız. Bu sizin aramada her videom aynı kelimede üstte çıksın demeniz oluyor. Düşününkü bir wordpress site yaptınız. Sağ tarafta kategoriler var, şakalar ve en iyi şakalar. Etiket denilen şey videonun tavlayıcı isimleri değil videoyu tarif eden isimlerdir.

Hatalı : şaka, en iyi şaka, süper şakalar, kamera şakası, korkunç şakalar
Doğru : araba önüne atlama şakası, araba çarpma şakası, bayılma şakası

2) Giren aboneniz sizin açıklama metninizi her seferinde birebir aynı okuması boş vakite sebep açar, boş vakitler ise youtube da sıkılıp video izlemeyi bırakmasına sebebiyet verdiriyor.
Hocam ellerinize sağlık çok kullanışlı bir bot tam aradığım tarzda benim işime çok yarayacak ama sesler çok robotik geldi bana veya ben mi ayarlayamadım. Hani dinleyince kulak tırmalıyo ayarlaması vs varsa yardımcı olursanız uzun süreli kullanmak isterim.
Alıntı ile Cevapla