Tekil Mesaj gösterimi
  #1  
Okunmamış 1.05.2020, 19:52
Rewossky - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Sms Onaylı
YouTube 🎥
 
Üyelik tarihi: 2.08.2016
Nereden: Pripyat
Mesajlar: 6,406
Etiketlendi : 393 Yazıda
Etiketlendi: 0 Başlıkda
Rewossky - İCQ üzeri Mesaj gönder Rewossky - AİM üzeri Mesaj gönder Rewossky - MSN üzeri Mesaj gönder Rewossky - YAHOO üzeri Mesaj gönder Rewossky isimli Üyeye Skype üzeri Mesaj gönder
Standart YT Soru ve Cevapları (2020) Sürekli güncel

Selamlar, pm ve skype yoluyla bana ulaşan arkadaşların popüler sorularını ve bunlara cevaplarımı bir konu üzerinde toplayıp derledim.
Güncel olarak eklemeye devam edeceğim.


Not : Sorularınızı bu konu altında sorabilirsiniz, lütfen özellikle bu konu için özelden sormak yerine buradan bilgi paylaşımı yapalım. Böylece 1 kişi yerine bir çok kişiye cevap vermiş oluruz.











YT'de spam nedir? ; Kısacası kendimize ait olmayan videoları kullanarak para kazanma sanatıyla uğraşmak.


YT'de "dünya engeli, hak talebi, eşleşen, telif hakkı, bazı bölgelerde engellendi" nedir; Telif hakkıyla korunan içerikleri yüklediğiniz ve bunun sonucunda belli kısıtlamalara tabi tutulabileceği (bazı ülkelerde, dünya genelinde engellenmesi) durumunun söz konusu olması.
Hak talebi TELİF İHTARI değildir. Eşleşen telif ihtarı değildir. Eşleşen gelmesi kanalınıza TELİF İHTARI gelmiş anlamına gelmez.

YT'de SAHTE İZLENME & ABONE nedir? ; İzlenim ve abone gereksinimlerini 3.parti yazılımlar ile veya benzeri sistemler dahilinde sağlamak. Bu işlemler genelde ücretli yapılmaktadır. Ek olarak youtube'ye göre İLLEGAL bir faaliyet olsa da pek sorun teşkil ettiği söylenemez lakin izlenme ve abonelerde düşmeler yaşanabileceğini unutmayın.



Tecrübe ; Forumda benim ve diğer arkadaşların genel olarak ortaya koyduğu görüş.
Teknik ; Youtube kuralları arasında açıkça belirtilen hususlar üzerine verdiğim cevaplar.

____________


Soru ; PK açık kanalıma telif hakkı talebi (eşleşen) geldi, para kazanmam gider mi? ;

Cevap (Tecrübe) ;İşleyiş genelde adil kullanım üzerinden yürür. Eğer içeriğin adil kullanım teşkil edecek kadar değer & yorum katılmamış ise para kazanmanız gidebilir.

____________

Soru ; YT kanalımda videolarıma sarı dolar geldi, içeriklerim spam, sarı dolarlara itiraz etsem sorun olur mu?

Cevap (Tecrübe) ; Videoyu YT çalışanlarından biri inceleyeceği için sıkıntı olabilir. Nitekim sarı dolarlara itiraz ettiğim kanalların ömrü pek uzun olmadı.

____________

Soru ; Youtube'tan epeydir uzağım, sarı dolar olayı nedir? Hangi videolara genelde sarı dolar geliyor? Sarı dolarak yakalanmamak için ne yapmalıyız?

Cevap (Teknik) ; Genelde şiddet, cinsellik içeren görüntüleri sistem algılayıp sarı dolar verir. Lakin diğer etmen ise etiket, açıklama ve başlıkta kullanılan cinsellik, nefret söylemi, uyuşturucu vb içeren kelimeler sarı dolar getirir.
Mesela başlığımız ; KAFASINI KESTİM (Aslında su şişesi açılmayınca kafa kısmını kesmişsindir videoda ama youtube bunu sarı dolara çevirebilir.)

Detaylı bilgi burada mevcut, inceleyin;
https://support.google.com/youtube/answer/6162278

____________

Soru ; Epey bir eskiden kalma kanalım vardı, içindeki videolar özgün, para kazanmaya başvursam onaylanır mı?

Cevap (Teknik); Youtube'nin güncel politikalarını gözden geçirdiğinizde kanalınızın şartları bu politikalarla örtüşüyor ise onay alma ihtimaliniz vardır. Mevcut şartlarda kanalın güncel olması, karmakarışık içerikler değil de bir temaya sahip olması, başlık etiket ve açıklamada trafik çekmek adına alakasız metinler bulunmaması onay sürecinde şansınızı arttırır.

Detaylı bilgi burada mevcut, inceleyin;
https://support.google.com/youtube/answer/1311392?hl=tr

____________

Soru ; Yeni bir kanal açtım, içine Twitch'den aldığım bir canlı yayını atıp izlenme satın aldım, pk açılır mı?

Cevap (Tecrübe) ; Öncelikle yt onay sistemini İLK ATAN HAK SAHİBİDİR diye özetleyebiliriz. Yani senin 2 kanalın var. Biri A kanalı diğeri ise B kanalı. Sen A kanalındaki bir videoyu indirip B kanalına attın, bu video sana ait bile olsa artık SPAM olarak algılanıyor ve pk incelemesinde genel olarak RED cevabına sebep oluyor. Durum böyle olunca kendine ait olan videolar bile risk teşkil ederken twitch vb platformlardaki yayınları kimin yt'ye atıp atmadığını bilemeyeceğin için pk açılma ihtimali değişken olur. Ama ben bu taktikle kanal açmaya devam ediyorum. Örneğin son 2 siparişimden biri açıldı diğeri ise spamdan red yedi.

____________

Soru ; Bende eskiden spam yapardım, şimdi geri döndüm sahalara, her şey değişmiş! Şuan bir pk açık kanala spam atsam bir sorun olur mu?

Cevap (Tecrübe) ; Şuan gelinen noktada pk açık kanalların fiyatı 1500 tl civarı iken güncel tekniklere hakim olmadan spam yapmaya kalkmak ciddi bir risk olabilir. Videoları çeşitli yöntemler ile benzersiz hale getirmediğin sürece attığın her spam video kanalının pimi çekilmiş bir bomba gibi kısa zamanda para kazanmasını kapatacaktır. Videoları benzersiz hale getirmek bile çözüm değildir, nitekim spam yapan kanalların para kazanması er ya da geç kapanıyor. Bu yüzden elinde değerli içeriği olmayanlar ilk başta 2-3 tl'ye boş kanallar satın alıp kategori yoklaması yapıp bir yol haritası çizmesi gerekiyor kendine. Aksi takdirde kanalın parasını çıkaramadan pk kapanabilir.



Soru ; Eşleşenli video atmasam, eşleşeni olmayan videoları kanala atsam sorun olur mu?
VEYA
Videoların görüntüsünü geçebilen yazılımım var, ama sesi geçemiyor. Peki ses eşleşeni olmayan film, dizi vb bir şeyi atsam pk'ya zarar verir mi?

Cevap (Tecrübe) ; Evet, zarar verir. Nitekim eşleşenli videolar pk'yı çok hızlı şekilde kapatır ama eşleşensiz videoları da atmak yine pk'yı hızlıca kapatacaktır. Çözüm eşleşen olup olmaması değil videonun benzersiz hale getirilmesidir. Bu da sadece görüntüyü bozmak ile yeterli değildir, sesin de oldukça bozulması gerekiyor. Aksi halde zararınız yüksek olabilir.

____________

Soru ; Kanalımın para kazanması kapandı ocak ayının 16'sında kapandı, şubatın 11'inde kesinleşme olur mu?

Cevap (Tecrübe) ; Kanalların para kazanması önceki ayın gelirinin kesinleşme tarihinden 4-5 gün önce kapatıldı ise kesinleşme %90 olur. Eğer para kazanma daha önceki tarihlerde kapandı ise de kesinleşmeyecek anlamına gelmiyor. Bu husus neye göre belirlendiğini kimse çözemedi lakin kendime ait olan kanallar yıllardır bazen ayın başında, bazen ortasında, bazen sonunda pk açılıp kapanıyor, hiç bir zaman kesinleşmediği olmadı. Ama özgün çalışıp da kesinleşme olmadığını söyleyenler de oluyor.

____________

Soru ; Eskiden kalma bir adsense hesabım var, içinde pk kapanan kanal da var spamdan kapanan da, teliften kapanan da. Peki bunu şimdi bir pk açık kanala bağlasam sorun olur mu?

Cevap (Tecrübe) ; Güncel olarak kendim eskiden kalma içinde sayısız kanalların kapandığı adsense'leri pk açık kanallarıma dahil ediyorum, aylardır pk açık, herhangi bir sorun yaşamadım ben. Şuan pk'yı kapatan genel etmen İÇERİKLER'dir, yani adsense hesabının pk'yı kapatması düşük bir ihtimaldir. Ama yine de tedbir size kalmış. İmkanınız varsa içiniz rahat etmesi için temiz adsense'ye bağlayın.

____________

Soru ; Youtube için adsense nasıl oluşturabilirim?

Cevap (Teknik) Güncel şartlarda adsense hesabını oluşturmanız için kanalın 12 ay içinde 4bin saat ve 1k aboneyi geçmiş olması ve bu verilerin para kazanma sekmesine yansıması gerekmektedir. Bu ihtiyaç olan rakamı aşağıdaki konumla da karşılayabilirsiniz ücretsiz olarak. Sadece adsense açmak için alttaki konuyu dikkate alın, artık o taktikle pk başvurusu onaylanmıyor desek yeridir. Adsense onaylandıktan sonra istediğiniz mail'e taşıyabilirsiniz.

Detaylı bilgi burada mevcut, inceleyin;
https://www.ytpara.com/youtube-sorun...edava-ama.html

____________

Soru ; PK açmak için bot abone, bot izlenme saati satın almak sorun olmuyor mu?

Cevap (Teknik) ; Hayır, hiç bir sorun yok. Tek problem izlenme saati ve abonenin stabil olana kadar telafi edilmesi. Nitekim düşmeler yaşanıyor, bu düşmeler hızlıca telafi edildiği sürece bir sorun teşkil etmez. Mühim olan şey pk sekmesinde izlenme ve abone stabil olması.

____________

Soru ; Kanalımı marka hesabına taşırsam başvuru süresinden önce başvurabilir miyim veya cevap alabilir miyim?

Cevap (Tecrübe) ; Önceden de çok söylendi, işe yaradığını söyleyenler kadar işe yaradığını söylemeyenler de var. Son 1 ay içinde 20 kadar kanalımı marka hesabına taşıdım ve başvurdum. 2 gün sonra ise kanalların tamamı normal başvuru tarihine çekildiğini gördüm, yani çalışmıyor diyebilirim.

____________

Soru ; Pk kapalı bir spam kanalımdan pk açık bir özgün veya spam kanalıma TOPLULUK & KART & AÇIKLAMA ile trafik çekmek caiz midir?

Cevap (Tecrübe) ; Evet caizdir, herhangi bir sakıncasını görmedim ki aylardır yıllardır kendim yapıyorum.

____________

Soru ; Günlük kaç adet video yükleyebiliriz?
Cevap (Teknik) ; Her sekmede 15 adet video yükleyebilirisiniz. Toplam 1 günde 100 adet video yüklenebilir.

____________

Soru ; Özgün seslendirme üzerine kanal yapıyorum, youtube'den kısa kısa video almam pk sorunu yaratır mı ?

Cevap (Teknik) ; Adil kullanım şartlarına göre gerekli düzenlemeleri yaparsanız kanalınıza bir zararı olmaz. Lakin videolarda eşleşen olmaması daha sağlıklı olur, bunu da boş bir kanalda test edin.

Detaylı bilgi burada mevcut, inceleyin;
https://www.ytpara.com/youtube-hakki...ayilir-mi.html

____________

Soru ; Kanalımın para kazanması kapatıldı. Lakin kanalımın pk'sını açtığımda / veya / satın aldığımda içinde bulunan 4k saat çekilmiş videoları silmedim, spam videoları silip bu 4k saat içeren videolarla başvurursam pk açılır mı?

Cevap (Tecrübe & Teknik) ; Şartlar sürekli değişiyor. Bundan 2 sene önce 10.000 görüntülenme şartı vardı pk açmak için, şuan 4bin saat şartı var. Ekstradan geçen sene sadece özgünlük yeterliydi pk açılması için, şuan kaliteye ve güncel kanal olmasına da önem veriyorlar. İçindeki videolara izlenme çekileli 12ay dolana kadar başvurabilirsiniz. Genelde para kazanma tekrar açılıyor. Ama dediğim gibi kanalı güncel tutmak mühim, imkan var ise içindeki videolara benzer bir kaç içerik atın başvuru süresince.
__________________

Konu ve mesajlar için talep, şikayet ve diğer durumlar için MODERATÖRE BİLDİRbutonunu kullanınız.:

Özel Mesaj Göndermek İçin Tıklayınız :
Forum Kuralları İçin Tıklayın : www.ytpara.com/Kurallarımız
Mağduriyet vb durumlarda şikayet oluşturmak için : https://www.ytpara.com/109-sikayetim-var/
Yönetim Kadrosuna Buradan Ulaşabilirsiniz : www.ytpara.com/showgroups.php



Konu Rewossky tarafından (10.03.2021 Saat 21:11 ) değiştirilmiştir.
Alıntı ile Cevapla
Reklamlar