Varlık barışına rağmen müfettiş imzam olmadan incelemeye almış ve bol keseden cezalar çıkartmıştı.
Alacamy hocam danışmanlığı - yardımında 5 ay kadar önce dava açtık ve davayı kazandık.
Karar metnini paylaşıyorum:
Açıklanan nedenlerle; DAVANIN KABULÜNE, dava konusu özel usulsüzlük cezasının
kaldırılmasına, aşağıda dökümü yapılan 100,70-TL yargılama gideri ile kararın verildiği tarihte
yürürlükte bulunan Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi uyarınca hükmedilen 2.270,00-TL vekalet ücretinin
davalı idareden alınarak davacıya verilmesine, artan posta gideri avansının kararın kesinleşmesi üzerine
Mahkememizce re'sen davacıya iadesine, bu kararın tebliğ tarihini izleyen günden itibaren 30 (otuz) gün
içerisinde Konya Bölge İdare Mahkemesi nezdinde istinaf yolu açık olmak üzere, 18/03/2021 tarihinde
karar verildi.
Bundan sonra istinaf yoluna gidecektir vergi dairesi, ne kadar sömürebildiysek, ne kadar korkutabildiysek politikaları sağolsun.
Ben vergimi düzenli vermek isterim ama devlet benim ümüğüme çöküyorsa, elalemin yabancı, kanadalı şirketlerine teşvik diyerek %2 vergi alıp 1.5 senede bu büyük şirketleri bile kara geçiriyorsa, bana teşvik veremiyorsa ben o parayı yurtdışından getirmem.
|