Tekil Mesaj gösterimi
  #1  
Okunmamış 24.01.2023, 02:36
Onaysız Kullanıcı
 
Üyelik tarihi: 25.09.2018
Mesajlar: 16
Etiketlendi : 0 Yazıda
Etiketlendi: 0 Başlıkda
Standart FL Studio programı yapımcısı tarafından atılan telifler hakkında...

Merhaba.

Kanalında yaklaşık 2 yıldır FL Studio isimli müzik yapma programının eğitim videolarını çekmekteydim ancak birkaç gün önce yaptığım bir hatadan dolayı programın yapımcıları kanalıma telif yolladı. En son videomda programın kopyasını paylaştım ve haklı olarak program yapımcıları ilgili videoya telif yolladilar ve 90 günlük bir telif geldi ancak yapımcı firma bununla kalmadı. Bir gün sonra kanaldaki 15 adet eğitim videosuna da telif yolladı.
Bundan dolayı kanal komple askıya alındı, ayrıca adsense bağlı diğer 2 farklı kanalimda askıya alınmış oldu. Şuanda tüm kanallarım kapalı. Yapımcı firmaya mail attım ancak tarafıma dönüş yapılmadı.
Tek bir videoya telif atmak yerine diğer eğitim videolarima da.telif atılmasını doğru bulmadım.
Araştırma yaptığımda "adil kullanım hakkı" diye bir hak olduğunu ve bu hakkın belirli durumlarda kullanılabildiği o gördüm. Bana telif atılan diğer tüm videolarin para kazanması aktifti.ancak konusu eğitim amacliydi. Kullandığım müzik programının yapımcıları kendi programlarıni kullanarak videolari olusturdugum için telif atmışlardı ancak ben o programı kendi yasal internet sitesinden, deneme sürümü olarak indirip kullanmıştım. Yani kendi web sitelerinde halka acik demo sürümünü kullandım.
Adil kullanım olarak karşı itiraz gondersem sonuç alabilirmiyim, yoksa ilgili firmaya mail atıp onların telifleri kaldırması için mi ugrasayim? YouTube ile gorustugumde, telif hakkı olduğu için birşey yapamayacaklarıni belirtti. Bilgisayar programını bu şekilde kullanarak eğitim videoları hazırlanan videolarda telif hakkı durumunda telif ihtarlarina karşı itiraz çözüm getirir mi, karşı firmanın telif ile ilgili kanıtı olabilir mi?
Alıntı ile Cevapla
Reklamlar