Tekil Mesaj gösterimi
  #131  
Okunmamış 5.03.2015, 21:58
Üye
 
Üyelik tarihi: 16.08.2013
Yaş: 30
Mesajlar: 3,427
Etiketlendi : 90 Yazıda
Etiketlendi: 3 Başlıkda
Standart

Alıntı:
bacanak Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
bak ben hala aval aval bakma kısmını savunuyorum. faiz artırmak basit bir politikadır. herhangi bir iibf öğrencisine sorsanız o da hemen faiz artırımı der.

çünkü karşılığında beklenen şudur; faiz artıralım, tahvil satalım, döviz gelsin, kur düşsün. politikadan beklenti budur.

iyi de yatırımcı tutupta sıcak parasını karışık bir ülkeye götürmek ister mi? istemiyor en ufak bir tıkırtıdan rahatsız olur yatırımcı. hemen parasını çeker biriken faizini de alır gider.

devlet tahvili 1 yıllık satılsa da 6 ay sonra yatırımcı tahvili geri verip hem parasını + hem de biriken faizini alıp gidebiliyor. sen bankaya 180 günlüğüne faize para yatırınca 179. gün paranı çekersen faizini alamıyorsun ama tahvilde istediğin zaman paranı çekip faizini de alabiliyorsun.

merkez bankası kasasından 1-2 günde çıkan 5 milyar $'ların sebebi işte budur. hem paramı çekerim hem faizimi alırım hem de kendimi güvenli hissederim diye düşünür yatırımcı. o yüzden bir ülkeye yapılan en tehlikeli yatırım olan sıcak paradan bizde çok var.

şu anda aval aval bakma kısmına tekrar döneceğim. kusura bakmayın da cumhurbaşkanı medyanın önünde merkez bankası ile her gün çatışmaya devam ederse bu aval aval bakma olayı %100 hayata geçmiş olacak.
yazdıklarımı bende iibf öğrencisi olarak yazdım zaten ki son cümleni geri postlarda bende belirttim siyasi baskı varken böyle bir şeyin olmayacağını?ama sen siyasi baskı olmamış olsaydı mb izlesin aval aval diyosun hala