Tekil Mesaj gösterimi
  #132  
Okunmamış 5.03.2015, 22:30
Üye
 
Üyelik tarihi: 25.04.2013
Yaş: 33
Mesajlar: 2,099
Etiketlendi : 63 Yazıda
Etiketlendi: 4 Başlıkda
Standart

Alıntı:
pynrs Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) toplam rezervleri, 768 milyon dolar artarak 128 milyar 486 milyon dolara yükseldi.

TCMB Haftalık Para ve Banka İstatistiklerine göre, brüt döviz rezervleri 27 Şubat ile biten haftada 1 milyar 312 milyon dolar arttı ve 107 milyar 330 milyon dolardan 108 milyar 642 milyon dolara çıktı.

Haber bugunun haberi
bu döviz nerden geliyor bunu yazmamışlar onu bi öğrenmek gerek. bankalardan zorunlu karşılık oranları da alınıyor ordan gelen de var bunun içinde yurtdışında yaşayan türklerin hesaplarındaki dövizlerin bir kısmı da var. bunun ne kadarı piyasaya müdahale için kullanılabilir bu bilgi yok.yarım milyar $'lık altın kaybı var.

altının yükselişini fırsat bilenler parasını dövize yatırmış olabilir. sonuçta 3 lirayı bulacağı çok ciddi şekilde konuşuluyor. onun da etkisi vardır.

söylediğim döviz miktarının satışı için ayrılan paydı. yani merkez bankası kasasındaki her kuruşu piyasaya müdahale etmek için kullanamaz.

zaten rezervlerinin ( altın + döviz ) neredeyse yarısını vatandaşın bankadaki parası oluşturuyor. zorunlu karşılık oranı olarak merkez bankasına %10'luk kısmı devredilir ve merkez bankası bunu kullanamaz.

aslında özünde şunu söyleyebilirim brütten ne kadar kullanabiliyor merkez bankası açıkcası bunu bilmiyorum. onu öğrenebilirsek daha sağlıklı konuşabiliriz. biliyorsanız benimle de paylaşırsanız sevinirim.
Alıntı:
qDuW Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
yazdıklarımı bende iibf öğrencisi olarak yazdım zaten ki son cümleni geri postlarda bende belirttim siyasi baskı varken böyle bir şeyin olmayacağını?ama sen siyasi baskı olmamış olsaydı mb izlesin aval aval diyosun hala
inan yoruldum artık sana yazmayacağım ben.