YTPara.com - Youtube & Webmaster Destek Forumu  


Geri Dön   YTPara.com - Youtube & Webmaster Destek Forumu > Teknoloji > Kripto Para Dünyası > Bitcoin



User Tag List

Cevapla
LinkBack Seçenekler Stil
  #1  
Okunmamış 11.05.2018, 19:13
ahmtkfl - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üye
 
Üyelik tarihi: 3.01.2014
Yaş: 43
Mesajlar: 1,339
Etiketlendi : 8 Yazıda
Etiketlendi: 0 Başlıkda
Question Kripto Para Pörtföyü

Kripto para sektöründe yatırım yönetimi oldukça zor ve zahmetli bir iştir. Hayatımızda yer alan birçok yatırım bu şekilde zor olarak nitelendirilse de kripto para sektöründe yapılan yatırımlar tüm bu yatırımlara kıyasla çok daha zordur. Bunun başlıca sebebi merkezsiz işlemlerin gerçekleşmesi ve manipülasyon riskinin daima ortada olmasıdır. Peki, bu kadar risk varken neden birçok yatırımcı bu sektöre yöneldi ve oldukça ciddi yatırımlar yaptı? Bu yatırımcılar kendi paralarını nasıl değerlendiriyor? Hangi şekillerde risk faktörünü en düşük düzeyde tutuyor? Cevap aslında oldukça basit ve gündelik hayatımızda muhakkak ara ara duyduğumuz bir söz: ''Portföy''.


Portföy Nedir

Portföy birçok farklı alanlarda bazı durumlarda farklı anlamlar içermekte bazı durumlarda ise aynı anlamlar içermekte olan bir kelimedir. Ekonomide potföyün anlamı ''çeşitlilik'' demektir. Yatırım yapıldığı sırada tüm paranın tek bir yatırım aracına bağlanması doğru bir hareket olmayacaktır. Ekonomistlerin de söylediği gibi çeşitlilik daima iyi bir tercihtir. Bu doğrultuda ise portföy oluşturmak kavramı ile karşılaşacağız. Ekonomide portföy, farklı yatırım araçlarının tek bir sermaye altında toplanarak değerlendirilmesine denir. Yani farklı yatırım seçeneklerini tek bir çatı altında değerlendirme işlemi bir çeşit portföy oluşturmaktır. Kripto para sektörü üzerinden örnek vermek gerekirse, elinizde bulunan sermaye ile 10 farklı kripto para çeşidi aldığınız zaman portföy oluşturmuş oluyorsunuz. Uzun lafın kısası portföy kelimesini çeşitlilik olarak da değerlendirebilir veya portföy kelimesi yerine bu terimi kullanabiliriz.

Portföy Nasıl Oluşturulur

Portföy oluşturmak için yapılması gereken işlem oldukça basittir. Yatırım yapılacağı zaman tek bir yatırım aracı tercih etmek yerine iki veya daha fazla kripto para tercih ederek kendi portföyünüzü kolayca oluşturmuş oluyorsunuz. Portföy oluşturmak için alt limit olarak minimum 2 farklı yatırım aracı veya para çeşidi gereklidir. Portföy oluşturulduğu zaman ise maksimum yatırım sayısı yönünden herhangi bir limit bulunmamaktadır.

Portföy Oluştururken Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

Portföy oluşturulacağı zaman bazı noktalara dikkat edilmesi gerekiyor. Yapılabilecek herhangi bir ufak hata dahi portföyünüz için kötü sonuçlar doğurabilir. Peki, portföy oluştururken nelere dikkat edilmesi gerekiyor?
- Sermaye bölünmesine dikkat edilmesi şart. Yatırım yapılacak yatırım aracı sayısına bağlı olarak sermaye eşit olarak veya orantılı olarak bölünebilir. Örnek vermek gerekirse şu şekilde bir kripto para sepeti oluşturarak bir portföy yaratabiliriz;
%50 Bitcoin
%30 Ethereum
%10 ADA
%3 Dogecoin
%3 Dash
%2 Bitcoin Cash
%2 Litecoin

veya

%25 Bitcoin
%25 Ethereum
%25 Dogecoin
%25 ADA

şeklinde çeşitli sepetler oluşturulabilir.
- Portföy oluşturulduğu sırada çeşitlilik sayısına dikkat etmekte de fayda var. Her ne kadar sınırsız seçenek kullanabilsek de fazla seçenek olduğu zaman kontrol zorlaşır ve portföy için kötü sonuçlar doğabilir.
- Portföy oluşturulduğu sırada portföy içerisinde yer verilen yatırım araçlarının gelecekleri hakkında tahminlere de dikkat etmek gereklidir. Herhangi bir geleceği olmayan yatırım tercihleri portföyünüzün kötü sonuçlar ile sonlanmasına katkı sağlayabilir.

Kripto Para Sektöründe Portföy Kullanımı

Kripto para sektöründe oldukça sık olarak portföy kullanılmaktadır. Ekonomistlerin şiddet ile tavsiye ettiği bu yöntem bu sektörde de oldukça önemli bir yere sahiptir çünkü tek yatırım aracına bağlı yatırımların önüne geçmektedir. Bu sektörde de portföy kullanımı oldukça önemli olduğundan dolayı iyi bir şekilde portföy oluşturmanın da önemli olduğunu belirtmeden geçmek istemiyorum. Kripto para sektöründe portföy kullanırken yapılan tercihlerin tamamı analizler doğrultusunda yapılmalı ve her tercih için gerçek anlamda kaliteli bir araştırma yapılmalıdır. Bunun en büyük sebebi portföy seçeneklerinde kazanç hareketlerinin çok hareketli olması ve portföyümüzün en az hasarı almasıdır.

Panik Satışları

Yapılan portföy negatif yönlü olarak bir hareketlenme yaşadığı zaman dikkatli bir şekilde portföyü takip etmekte fayda var. Herhangi bir panik anı ile yapılacak panik satışları portföyünüz için negatif sonuçlar doğabileceği gibi sermayeniz içinde negatif sonuçlar doğuracaktır. Bu hem psikolojik hemde maddi olarak olumsuz etkiler içerecek bir olay olacaktır. Panik satışlarının gerçekleşmemesi için stres yapmamaya ve panikli bir şekilde fiyatı anlık takip etmemeye özen göstermeliyiz. Düşüş anında fiyatın anlık takip edilmesi ile zarar hesaplamaları başlayacak ve hemen arkasından panik satışları gerçekleşecektir. O sebeple güvendiğiniz yatırımlarınız için anlık kontroller yapmayarak yapılacak olan kontrolleri zaman içerisine bölmek daha doğru olacaktır.

Portföy Kontrolü

Oluşturulan portföyü günlük ve haftalık olarak düzenli olarak kontrol etmekte, bu kontroller hakkında raporlar tutmakta fayda vardır. Uzun süreli kontrol edilmeyen portföyler hem size yeterli bilgi veremez hemde kontrol aşamasında fazla uzayacağı için canınızı sıkabilir. O sebeple belirli bir süre düzeni ile kontrol yapmakta fayda var.


Kripto para sektörü içerisinde portföy yönetimi hakkında daha fazla merak ettiğiniz noktalar var ise yorum kısmından sorularınızı iletebilirsiniz arkadaşlar. Faydalı gördüğüm soruları ve cevapları ilk mesaja (yani buraya) ekleyeceğim.

Kaynak: Kripto Para Portföyü
NOT: Yazı tamamen bana aittir. Makale BTCFRM adresi için hazırlanmıştır.
Alıntı ile Cevapla
Reklamlar
Cevapla




Şu an bu konuyu okuyan kişi sayısı: 1 (0 üye ve 1 misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Forum Saati: 00:15. Zaman dilimi GMT +3 olarak ayarlanmıştır.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0


YTPara.Com Forum Sitemiz serverplus.com.tr Tarafindan Host Edilmektedir. Serverplus

İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden biri olan YTPara.Com Youtube-Adsense Destek Sitemizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. YTPara.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler BURADAN iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 15 (Onbeş) Gün içerisinde YTPara.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacak ve Avukatlarımız size dönüş yapacaktır.

YTPara.Com

eXTReMe Tracker