YTPara.com - Youtube & Webmaster Destek Forumu  


Geri Dön   YTPara.com - Youtube & Webmaster Destek Forumu > Webmaster Genel > Farklı Kazanç Yolları > Blogger ( Blogspot )



User Tag List

Like Tree2Beğeni
  • 2 Post By mstfb

Cevapla
LinkBack Seçenekler Stil
  #1  
Okunmamış 3.07.2017, 03:34
Üye
 
Üyelik tarihi: 1.07.2017
Nereden: İstanbul
Mesajlar: 12
Etiketlendi : 0 Yazıda
Etiketlendi: 0 Başlıkda
Standart Laf Sözlük (bir blogger sözlüğü)



Laf Sözlük blogger altyapısını kullanılarak hazırladığım ömrümün önemli bir kısmını ayırarak bilgi girişi yaptığım ve halen devam ettiğim bir çalışmadır.

Laf Sözlük, sözcükler hakkında kısa bilgilerin, nedir ve ne demekli sorulara cevapların, anlamların, ilgili atasözü deyim ve resimlerin bulunduğu, ayrıca çeşitli kodlara ve pratik bilgilere de yer verilen genel bir blog sözlüktür.

Eğer amacınız sadece ziyaretçilerinize bilgi sunmaksa blogger ile istediğiniz her türlü siteyi yada bloğu oluşturabilirsiniz. Ayrıca 9 yılın vermiş olduğu blogger tecrübesiyle yanlış yapmamanız için bir kaç nacizane, basit ancak hayat kurtaran tavsiye de bulunmak isterim.

  • Bloğunuzu mutlaka bir domaine yönlendirerek oluşturun. Allah esirgesin birgün blogger engellenmesi gibi bir durumla karşılaşırsanız bloğunuzu aynı domainle başka bir platforma taşıyarak yayın hayatınıza devam edebilirsiniz.
  • Öncelikle bir deneme bloğu oluşturun ve gerçek buloğunuza uygulayacağınız her türlü kodu öncelikle bu deneme bloğunda çalıştırın. Ve bu deneme bloğunun google tarafından indekslenmesini engelleyin. (Bkz. Ayarlar/Temel/Gizlilik/Arama motorlarının blogunuzu bulmasına izin verilsinmi?/Hayır)
  • Bloğunuz teması, yapısı ve içerikleri hazır olmadan yayına sokmayın ve yayına girdiğinde en az 10 içeriği olsun. Boş siteyi google'a tarattırmayın. Bloğunuzu ilk oluşturduğunuzda ilk olarak Ayarlar/Temel/Gizlilik/Arama motorlarının blogunuzu bulmasına izin verilsinmi?/Hayır'ı seçin ve bloğunuz hazır olduğunda "Evet" i seçerek google'ın sitenizi taramasına izin verin. Ve sitenizi "Google Search Console"a ekleyin.
  • Blogger tema değişikliği kolaydır. Ancak tavsiyem başladığınız temayla en az 1 yıl devam etmeniz. Her ay tema değiştirirseniz, yada devamlı olarak site yapısında denemeler yaparak değişiklikler yaparsanız bu google'ın sizi kararsız ve henüz hazır olmayan bir site gibi algılamasına neden olur. Ayrıca blogger "dinamik görünümler" temalarını kullanmanızı tavsiye etmem. En üstteki 4 satırdaki temalar yeni temalardır bunlardan başlayabilirsiniz.
  • Sitenizde gereksiz hiçbir kod eklemeyin. Temanız mümkünse hiç resim içermesin (logo hariç). Ziyaretçi oraya buraya tıklamaya değil sadece yazdığınızı okumaya gelecektir. Ayrıca sitenin sade olması ve hızlı yüklenmesi hem google'nin hoşuna gider hem de reklamların hızlı yüklenmesini sağlar. Bu sayede ziyaretçi sayfayı kaydırmadan reklam yüklenmiş olur.
  • İçeriğin uzunluğu kısalığı hiç önemli değil. Tabi bu konusuna göre değişir ancak aynı şeyi anlatan daha kısa yazı uzunundan daha iyidir.
  • Kullanıcıyı rahatsız edecek kadar anahtar kelime yoğunluğu oluşturmayın.
  • İçerik yazılarının kolay görülebilen ve okunabilen renk ve büyüklükte olmasını sağlayın. Sitede görünmeyen metin varmı kontrol edin.
  • Yeni başlamışsanız ve kod bilginiz yoksa blogger'in kendi temalarıyla işe başlayın. Genellikle hatasızdırlar en azından bu temalarla ceza yemezsiniz.
  • Eğer yeni başlamışsanız seo işine hiç girmeyin ve her duyduğunuzu sitenize uygulamayın. Fazla ve kalitesiz link almayın.
  • Son olarak sabırdan çatlamaya hazır olun. Sitenizin yükselmesi girdiğiniz içeriklere ziyaretçilerin gelmesi haftalar aylar belki yıl bile sürebilir. Ama gelir. Bu işi severek yapacaksanız severek başlıyorsanız da yılmayın. Eninde sonunda emeğinizin karşılığını alırsınız.
  • Kopyala yapıştırdan uzak durun dememe de gerek yok sanırım.


Ayrıca eğer blogger kullanmaya karar verdiyseniz sözlüğümü zaman zaman ziyaret edebilir, neyi nasıl yaptığımı, neleri kullanıp kullanmadığımı kaynak kodundan görebilirsiniz.


Site adresi: Laf Sözlük


Yeni başlayacaklara başarılar dilerim.
VASP ve Elenia Pol bunu beğendi.

Konu mstfb tarafından (3.07.2017 Saat 03:52 ) değiştirilmiştir. Sebep: ekleme
Alıntı ile Cevapla
Reklamlar
  #2  
Okunmamış 22.08.2018, 08:11
Onaysız Kullanıcı
 
Üyelik tarihi: 21.08.2018
Mesajlar: 1
Etiketlendi : 0 Yazıda
Etiketlendi: 0 Başlıkda
Standart

Thanks for the tips. I created Blogger site 2 years ago. But there are only few posts there. How often should I post and how long should the texts be? If I write my essay sample, should I cite all the sources in the text or can I just attach pdf file with all the materials?
Thanks.
Lumusislight Carol Projects
Facebook - carol.loomis.18

Konu lumusislight tarafından (22.08.2018 Saat 08:13 ) değiştirilmiştir.
Alıntı ile Cevapla
Cevapla




Şu an bu konuyu okuyan kişi sayısı: 1 (0 üye ve 1 misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Forum Saati: 08:23. Zaman dilimi GMT +3 olarak ayarlanmıştır.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0


YTPara.Com Forum Sitemiz serverplus.com.tr Tarafindan Host Edilmektedir. Serverplus

İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden biri olan YTPara.Com Youtube-Adsense Destek Sitemizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. YTPara.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler BURADAN iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 15 (Onbeş) Gün içerisinde YTPara.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacak ve Avukatlarımız size dönüş yapacaktır.

YTPara.Com

eXTReMe Tracker