YTPara.com - Youtube & Webmaster Destek Forumu  


Geri Dön   YTPara.com - Youtube & Webmaster Destek Forumu > Webmaster Genel > Farklı Kazanç Yolları



User Tag List

Like Tree2Beğeni
  • 2 Post By WaDa

Cevapla
LinkBack Seçenekler Stil
  #1  
Okunmamış 21.07.2018, 16:05
ahmtkfl - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üye
 
Üyelik tarihi: 3.01.2014
Yaş: 43
Mesajlar: 1,339
Etiketlendi : 8 Yazıda
Etiketlendi: 0 Başlıkda
Lightbulb Bitcointalk Kazanç Yöntemleri

Daha önce Bitcointalk hakkında yazdığım makaleleri takip eden arkadaşlar iyi bilecektir ki bu konu hakkında tüm tecrübelerimi ve bilgilerimi aktarmaya özen gösteriyorum. Ayrıca yine bu makalelerimi okuyan arkadaşlar bilecektir ki her makale içerisinde özel bilgiler, ince detaylar ve az bilinen bilgileri sizlerle paylaşıyorum. Daha önceki yazılarımda da bu forum üzerinden nasıl gelir elde edildiği hakkında kısa bilgilere yer vermiştim. Bu makalede ise Bitcointalk adresi üzerinden nasıl gelir elde edildiğine ve bu gelirleri en kolay hangi şekilde elde edeceğimize dair detaylara yer vereceğim. Yazının başında da belirtiyorum ki uzun bir makale olacak ve aklıma gelen tüm detaylara yer verilecektir. Lafı daha fazla uzatmaya gerek olmadığını düşünüyorum ve başlıyorum.


Kısaca Bitcointalk

Bitcointalk 22 Kasım 2009 yılında yayın hayatına başlamış bir kripto para forum sitesidir. Site kurucusu her ne kadar anonim tutuluyor olsa da burada da Satoshi ismi ile karşılaşmak mümkündür ve birçok kişi (yetkili kişiler dahil) bu forumun da Satoshi tarafından kurulduğunu iddia ediyor. Tabii ki burada belirtilen isim Bitcoin'in mucidi ile aynı kişi mi yoksa forumun ilk üyesi olduğu için bu kullanıcı adını mı aldı bilinmiyor. Bitcointalk kripto para sektöründe oldukça popüler bir adres olduğu gibi yüz binlerce yatırımcının ve kripto para severlerin bir araya geldiği topluluk olarak da bilinmektedir. Ayrıca bu forum adresinin popüler olmasındaki tek sebep ilk kripto para forumu olmasının yanı sıra kullanıcılarına gelir imkanı da sunmasıdır. Daha önceki makalelerimde de belirttiğim gibi forum üzerinden gelir elde etmek mümkün ve bize bu kazançları forum yönetimi değil forum kullanıcıları sağlıyor. Peki, nasıl mı? Daha fazla Bitcointalk hakkında konuşmayı bırakarak bu detaylara geçelim.

İmza Kampanyaları

Bu başlık Bitcointalk forumunun en popüler kazanç yöntemi olarak da bilinmektedir. Bounty kampanyaları ile bu kampanyaların arasındaki en büyük fark bu kampanyaların ödeme yöntemlerinde token yerine USD, Bitcoin, Ethereum ve Litecoin gibi köklü ödeme yöntemlerinin kullanılmasıdır. Forum içerisinde son derece güzel kazanç fırsatlarına imkan veren bu kazanç yöntemi son derece basit bir sisteme bağlı olarak çalışıyor. Katılım ve bu katılımlara bağlı olarak katılımcı sonuçlandırması yapılan bu sisteme kabul edilen kullanıcılar belirlenen reklamı rütbesine uygun olarak kendi imza alanına eklemek zorundadır. İmza eklendikten sonra yorum başına ödeme veya belirli bir minimum yorum sayısı şartı ile ödeme tarzında kampanyalar bulunmaktadır. Bu kampanyalarda yer alan kazançlar kullanıcı rütbelerine bağlı olarak değişmekte ve her kampanyaya bağlı olarak da farklılıklar göstermektedir. Bir önceki cümlelerimde de belirttiğim gibi sadece imza karşılığında mesaj yazarak gelir elde edilen bu yöntem ile güzel gelir elde etmek mümkündür ve forum içerisinde en çok kazandıran yöntemlerden birisidir. Günümüzde yoğun kullanıcı hacminden dolayı site içerisinde bu tarz kampanyalara denk gelmek ve katılmak çok zor bir hale gelmiştir fakat imkansız değildir. Son olarak yeniden bir uyarı yapmak istiyorum. İmza kampanyaları ile bounty imza kampanyaları benzer işlemler olsa da aynı işlemler değildir. İmza kampanyaları garanti ve net gelir sunarken bounty kampanyaları ise et bir gelir sunmamaktadır. Ayrıca imza kampanyaları ile garanti olarak ödeme alırken bounty kampanyaları ile garanti bir ödeme almak söz konusu değildir.


Bounty Kampanyaları

Özellikle son 14 ay içerisinde oldukça popüler hale gelen ve güzel gelir elde edilmesine katkı sağlayan bir diğer kazanç yöntemi ise bounty kampanyalarıdır. Bu kampanyalar genellikle henüz hayata geçmemiş projeler tarafından tercih ediliyor ve reklam amacında düzenleniyor. Bu kampanyalarda ödemeler ise USD, Bitcoin veya Ethereum gibi ödeme yöntemleri ile yapılmıyor. Bu ödeme yöntemleri yerine her proje kendi ürünü ile ödeme yapmayı tercih ediyor ve ödül oranları kampanyalara bağlı olarak değişiyor. Bazı kampanyalar net miktarlar ile ödeme belirtiyor olsa da bazı kampanyalar ise stake (hisse benzeri bir sistem) ödeme yöntemini kullanıyor. Bounty kampanyaları özellikle geçtiğimiz yıl inanılmaz kazançlar sağlamış olsa da maalesef günümüzde çok düşük seviyelere kadar gerilemiştir. Bu gerilemenin temel sebebi yoğun kullanıcı ve katılımcı sayısı olurken bir diğer sebbi ise kötü piyasa koşulları ve başarısız projeler olmuştur. Bounty kampanya konularına göz atacak olursak tek konu içerisinde birçok farklı kampanya çeşidi ile karşılaşmak mümkündür. Bu farklı kazanç çeşitleri ise bounty türleridir. Bu farklı kazanç yöntemlerinden kısaca bahsetmek gerekirse Facebook, Twitter, Instagram, Bitcointalk Resmi Konu, Bitcointalk Çeviri Konusu, Bitcointalk İmza Kampanyaları (Bounty), Telegram, Youtube ve Reddit gibi sıralanabilir. Yine bu kazanç yöntemleri içerisinde bulunan en popüler yöntem ise forum geneline bakıldığı zaman imza kampanyaları olurken son dönemler içerisinde sosyal medya kampanyalarına da çok yoğun bir ilgi olduğunu rahatlıkla görebiliriz. Bounty kampanyalarının kazanç oranları hakkında konuşmak gerekirse bu kazanç oranlarının tamamen projelere bağlı olarak değiştiğini söylemek mümkündür. Ayrıca kazanç oranları katılmış olduğunuz bounty programına göre de değişmektedir. Örnek vermek gerekirse kaliteli bir bounty imza programı aylık 1.000 USD gibi gelir elde etmenize fırsat sağlarken hatalı bir tercih yaparak katılacağınız çöp bir projenin imza programı aylık 10-20 USD gibi komik rakamlar kazanmanıza da sebep olacaktır. Bu başlığın sonlarına doğru forum içerisindeki aktivitelerin kullanıcı rütbesine bağlı olarak değiştiğini de söylemek mümkündür. Bu konu içinde örnekleme yapmak gerekirse Jr. Member rütbesindeki bir üyenin yaklaşık 4 haftalık stake kazancını Legendary rütbesindeki bir üyenin 1 hafta içerisinde kazanabileceği de bir gerçektir. Bu sebeple birçok yüksek rütbeli üyeliklerin kampanyalara genellikle son 2 hafta içerisinde katıldığını görmek son derece normal bir durumdur. Bu üye rütbesine sahip kişiler her kampanyadan gelir elde ederek çöp projelerde vakit harcama ihtimalini de en düşük seviyelere getirmiş olabiliyor.

Airdrop Başlıkları

Eskisi kadar çok denk gelmesek de bazı projeler sadece Bitcointalk üyelerine özel airdrop kampanyaları yapabiliyor. Özellikle bu tarz kampanyalarda genellikle ana konu içerisinde yorum kalabalığı yaratmak amaçlansa da bazı projelerin karşılıksız olarak da dağıtım yaptığını görmek mümkündür. Bu gibi dağıtımlara eskisi kadar sık denk gelmesek de zaman zaman gerçekten kaliteli projeler ile gelir elde etmenin mümkün olduğunu belirtmeden geçmek istemiyorum. Birçok projenin yaptığı form, anket doldurmak gibi saçma işlemler yerine tek bir yorum yaparak gelir elde etmek hem kullanıcılar için daha cazip geliyor hemde o projenin ana konusuna yoğun bir yorum akışı sağlandığı için kullanıcı güveni çok daha rahat kazanılmış oluyor. O sebeple zaman zaman forum içerisinde detaylı araştırmalar yaparak bu gibi etkinlikler üzerinden gelir elde etmenizi tavsiye ediyorum. Yine projeye ve dağıtım oranına bağlı olarak bu kampanyalar üzerinden güzel gelir elde etmek mümkündür.


Yazımın sonuna doğru belirtmek istiyorum ki bu makale hiçbir şekilde reklam içeriği hedeflenerek yazılmamıştır. Zaten hepimiz biliyoruz ki Bitcointalk gibi bir forum adresinin reklama ihtiyacı bulunmamaktadır (Ayrıca SEO açısından da bir desteğe ihtiyacı bulunmuyor). Ayrıca bu yazı içerisinde yazan tüm bilgilerin tamamen kendi tecrübelerim olduğunu da belirtmek istiyorum. Bu konu hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak isteyen veya sorusu olan arkadaşların muhakkak konu altından bana sorularını ve görüşlerini iletmelerini talep eder, herkese bol kazançlar dilerim.

KAYNAK: Bitcointalk Kazanç Yöntemleri

NOT: Yazı tamamen bana aittir, tüm yazılan bilgiler kendi tecrübe ve bilgi birikimim ile yazılmıştır. Kaynak adres gösterilmeksizin kopyalanması kesinlikle yasaktır.
Alıntı ile Cevapla
Reklamlar
  #2  
Okunmamış 23.07.2018, 13:49
M-HEAT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üye
 
Üyelik tarihi: 21.03.2014
Mesajlar: 74
Etiketlendi : 0 Yazıda
Etiketlendi: 0 Başlıkda
Standart

Güzel yazı olmuş. Ellerine sağlık.
İlk soru benden gelsin.
Şimdi üye olsak ne kadar zamanda ne seviyeye gelebiliriz? Neye göre rütbe atlıyoruz?

edit: site Türkiye'den erişime engelli. VPN indirip kayıt oldum. Site bana diyor ki bu IPden çok fazla giriş var bana 0.005 btc ödeme yap. Şuan yaklaşık 40usd sanırım. Bunun çözümü var mı?

Konu M-HEAT tarafından (23.07.2018 Saat 14:02 ) değiştirilmiştir.
Alıntı ile Cevapla
  #3  
Okunmamış 23.07.2018, 14:16
WaDa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üye
 
Üyelik tarihi: 18.03.2014
Mesajlar: 3,690
Etiketlendi : 133 Yazıda
Etiketlendi: 3 Başlıkda
WaDa isimli Üyeye Skype üzeri Mesaj gönder
Standart

Alıntı:
M-HEAT Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Güzel yazı olmuş. Ellerine sağlık.
İlk soru benden gelsin.
Şimdi üye olsak ne kadar zamanda ne seviyeye gelebiliriz? Neye göre rütbe atlıyoruz?

edit: site Türkiye'den erişime engelli. VPN indirip kayıt oldum. Site bana diyor ki bu IPden çok fazla giriş var bana 0.005 btc ödeme yap. Şuan yaklaşık 40usd sanırım. Bunun çözümü var mı?
Rütbe atlamak bi kaç ay öncesine kadar çok kolaydı sadece post atıyordun ancak artık merit de kazanman lazım merit kazanabilmen için ise çok yararlı konular açman ve merit vermelerini beklemen lazım

Wifi ile siteye giriyorsanız yada dns değiştirebiliyorsanız, Google dns ile giriş yapabilirsiniz.

Alıntı:
1 gün ve 0 merite = Newbie

30 gün ve 0 merite = Jr.member

60 gün ve 10 merite = Member

120 gün ve 100 Merite = Full Member

240 gün ve 250 Merite = Sr.Member

480 gün ve 500 Merite = Hero Member

775-1030 gün ve 1000 Merite = Legendary Olabilirsin.
Ancak en yararlı konularda bile 5 meritten fazla veren pek yok genelde 1-2 merit veriyorlar...

NOT : Kaliteli imzalar artık Full Member'dan aşağı almıyor.

Rütbe atlamak zor değil çok zor hiç değil maalesef imkansız.

Full member olan üyenin 5 smeriti oluyor ee adam kime ne atsın ? birileri vermedikçe bi daha da asla meriti olmuyor bu adamın bide sana 2 merit atsa senin atılabilir 1 meritin oluyor eriyor yani meritler senden merit eksilmiyor ama atılabilir meritin bitiyor walla çok karışık işler bunlar uzun zamandır foruma girmiyordum bi göz atayım dedim bu konu denk geldi hazır biraz bilgim varken yazayım dedim pek hoş şeyler yazmadım ama hoşgörün

https://bitcointalk.org/index.php?topic=2818404.0

ama jr.member olmak için merite ihtiyacınız yok 30 gün boyunca her gün 1 post atın 5. hafta jr olursunuz.

bu arada öyle forumda 1000 meriti olduğunu gördüğünüz adamların sadece atılabilir 50 smeriti vardır ki onuda zaten atmıştır kimse bu adama 1000 merit atmadı eski sistemde adam legendary rütbesine sahip olduğu için otomatik 1000 merit görünüyor bu adamda 1000 merit var beni hemen yükseltsin diye hayal edip üzülmeyin diye diyorum bide hesap satanlardan uzak durun canınızı yakarlar...

Hoşçakalın. Bounty ve Airdrop ile uğraşabilirsiniz...

Şahsen ben aylar önce 10-15 vds kurup 10-15 twitter falan kasıp airdroplara girmiştim vds yi sunucuhane den temin edin.
https://bitcointalk.org/index.php?topic=4706137.0 2 gün önce adamın açtığı konu 10 vds ile bu airdropa girse 95 bin tl kazanırdı.

Tamamen şans bu işler.

Bol Şanslar...
TURKER ve M-HEAT bunu beğendi.

Konu WaDa tarafından (23.07.2018 Saat 14:29 ) değiştirilmiştir.
Alıntı ile Cevapla
  #4  
Okunmamış 23.07.2018, 15:19
M-HEAT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üye
 
Üyelik tarihi: 21.03.2014
Mesajlar: 74
Etiketlendi : 0 Yazıda
Etiketlendi: 0 Başlıkda
Standart

Alıntı:
WaDa Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Rütbe atlamak bi kaç ay öncesine kadar çok kolaydı sadece post atıyordun ancak artık merit de kazanman lazım merit kazanabilmen için ise çok yararlı konular açman ve merit vermelerini beklemen lazım

Wifi ile siteye giriyorsanız yada dns değiştirebiliyorsanız, Google dns ile giriş yapabilirsiniz.



Ancak en yararlı konularda bile 5 meritten fazla veren pek yok genelde 1-2 merit veriyorlar...

NOT : Kaliteli imzalar artık Full Member'dan aşağı almıyor.

Rütbe atlamak zor değil çok zor hiç değil maalesef imkansız.

Full member olan üyenin 5 smeriti oluyor ee adam kime ne atsın ? birileri vermedikçe bi daha da asla meriti olmuyor bu adamın bide sana 2 merit atsa senin atılabilir 1 meritin oluyor eriyor yani meritler senden merit eksilmiyor ama atılabilir meritin bitiyor walla çok karışık işler bunlar uzun zamandır foruma girmiyordum bi göz atayım dedim bu konu denk geldi hazır biraz bilgim varken yazayım dedim pek hoş şeyler yazmadım ama hoşgörün

https://bitcointalk.org/index.php?topic=2818404.0

ama jr.member olmak için merite ihtiyacınız yok 30 gün boyunca her gün 1 post atın 5. hafta jr olursunuz.

bu arada öyle forumda 1000 meriti olduğunu gördüğünüz adamların sadece atılabilir 50 smeriti vardır ki onuda zaten atmıştır kimse bu adama 1000 merit atmadı eski sistemde adam legendary rütbesine sahip olduğu için otomatik 1000 merit görünüyor bu adamda 1000 merit var beni hemen yükseltsin diye hayal edip üzülmeyin diye diyorum bide hesap satanlardan uzak durun canınızı yakarlar...

Hoşçakalın. Bounty ve Airdrop ile uğraşabilirsiniz...

Şahsen ben aylar önce 10-15 vds kurup 10-15 twitter falan kasıp airdroplara girmiştim vds yi sunucuhane den temin edin.
https://bitcointalk.org/index.php?topic=4706137.0 2 gün önce adamın açtığı konu 10 vds ile bu airdropa girse 95 bin tl kazanırdı.

Tamamen şans bu işler.

Bol Şanslar...
Çok değerli bilgiler. Teşekkür ederim.
Bende zaten birkaç gün kafa dinleyip bounty ve airdrop kovalamaya başlamayı düşünüyorum.
Alıntı ile Cevapla
Cevapla




Şu an bu konuyu okuyan kişi sayısı: 1 (0 üye ve 1 misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Forum Saati: 11:58. Zaman dilimi GMT +3 olarak ayarlanmıştır.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0


YTPara.Com Forum Sitemiz serverplus.com.tr Tarafindan Host Edilmektedir. Serverplus

İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden biri olan YTPara.Com Youtube-Adsense Destek Sitemizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. YTPara.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler BURADAN iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 15 (Onbeş) Gün içerisinde YTPara.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacak ve Avukatlarımız size dönüş yapacaktır.

YTPara.Com

eXTReMe Tracker