YTPara.com - Youtube & Webmaster Destek Forumu  


Geri Dön   YTPara.com - Youtube & Webmaster Destek Forumu > (Off) - Konu Dışı > Konu Dışı



User Tag List

Like Tree59Beğeni

Cevapla
LinkBack Seçenekler Stil
  #41  
Okunmamış 26.02.2017, 21:50
original - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üye
 
Üyelik tarihi: 17.03.2014
Nereden: TOPRAKTAN
Mesajlar: 3,049
Etiketlendi : 44 Yazıda
Etiketlendi: 2 Başlıkda
Standart

Alıntı:
original Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Ayağım takıldı elimden fırttı gitti adamı yırttı dersin. Ceza evleri dolu bişi olmaz.
Belki bunu ciddiye alan olur diyerekten düzenlemek istedim. Evvela zarar verdiğin insanı düşünmelisin sicil sabıkayı değil. Ara sor özür dile belki ciddi birşey oldu belki hastanede.
Alıntı ile Cevapla
  #42  
Okunmamış 26.02.2017, 21:55
yc80s - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üye
 
Üyelik tarihi: 14.06.2014
Mesajlar: 336
Etiketlendi : 14 Yazıda
Etiketlendi: 1 Başlıkda
Standart

Şimdi kesici aletle adam yaralama suçu var, savcı suratta kasten iz bırakmaya yönelik olarak yorumlarsa hapsini bile isteyebilir tabi hakim kararı da var ama bir şey çıkacağını sanmıyorum, hakim karşısına çıkarılır beraat edersin ya da olay oraya kadar gitmeden kapanır. Geçenlerde şu burun kıran kızlar bile hapse girmediyse böyle bir suçtan kimse girmez pratikte. Kanunlara göre o kızların çok ciddi boyutta ceza almaları gerekiyordu.

---------- Spam Engelliyici 21:55 ---------- Önceki Mesaj 21:52 ----------

Alıntı:
Burak08 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
İlk o kişinin saldırması direk karşıyi suçlu yapar adlı vaka olsa dahi şikayetçi olmadığı zaman iş çözülür fetocu olduğu için şikayetçi olamaz ve senin yaptığın nefsi müdafaa dir saldırıya Karşı kendini koruma her türlü karşı suçlu yedigiyle kalir rahat ol anayasa da nefsi müdafaa ile ilgili yasalar mevcut okuyabilirsin
Fetöcülükle ne alakası var? Fetöcüyse hapiste olması gerekir. Hapiste değilse ve hakkında karar yoksa kimseye Fetöcü damgası yapıştırılamaz. Ahlaki etiklere uymaz bu. Ayrıca adam, karşısındaki kişi için Fetöcü dememiş abisi ve babası için Fetöcü demiş ki sanıyorum onlar da hapiste değil sadece meslekten ihraç edilmişler. Gayet şikayetçi olabilir ama kavgayı kendisi başlattığı için şikayetçi olmaktan çekinecektir diye düşünüyorum. Nefsi Müdafaa ile ilgili yasalar var ancak karşındaki adamın suratına kesici alet fırlatabilme hakkın var demez o yasa sana.
Alıntı ile Cevapla
  #43  
Okunmamış 26.02.2017, 21:58
ahzukabz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üye
 
Üyelik tarihi: 24.12.2015
Nereden: İstanbul
Mesajlar: 438
Etiketlendi : 8 Yazıda
Etiketlendi: 0 Başlıkda
Standart

Alıntı:
Narqotik Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
S.Aleyküm arkadaşlar forumda polis, jandarma, hakim, savcı v.b mesleği yapan veya bu tip konularda deneyim yaşamış arkadaşlar olabileceği için ve buradan başka sorabileceğim başka forum olmadığı için buradan sormam gerek

Bugün nerdeyse 1 yıldır çalıştığım işyerinde daha birkaç hafta önce çalışmaya başlayan yeni bir eleman bana artislik yapmaya kalktı laf dalaşına girdik sonra kalktı üstüme saldırdı yumruk atmaya çalıştı o esnada herkes masada çay içiyordu bende sandalye yetmediği için ayakta dikilerek içiyordum ve elimde çay bardağı vardı bende kendimi savunmak için ve çay üstüme dökülmesin diye bardağı elemana fırlattım kaşına geldi muhtemelen kaşı biraz açıldı kaşından kan geliyordu patron arabaya attı hastaneye götürdü sonra tek başına geri geldi sen git ortada gözükme dedi doktor adli vakaya girebilir falan demiş eğer adli vakaya giriyorsa veya eleman kendi benden şikayetçi falan olursa sizce bu durumda kim haklı oluyor bende ondan şikayetçi olsam ne olur

(Ek olarak bu elemanın babası ve abisi fetocu olduğu için 15 Temmuz sonrası memuriyetten atılmış adamın ailesi işsiz kaldığı için çalışıyor psikolojik sıkıntısı vardı bende saldırınca korktum kendimi savundum falan desem hakkımda olumlu bir etkisi olur mu ?)
Dava açılırsa Asliye Ceza Mahkemesinde görülür. Basit Yaralama ile dava açılır herhangi bir kemik kırığı olmadığı için. Olay kavga şeklinde olduğu için de mutlaka içine Hakaret suçu da girer. Yani Basit Yaralama ve Hakaret suçlarından dava açılır.

Elemanın kaşı patladığı için hakim ATK dan rapor isteyebilir. Yaralanmanın "yüzde sabit eser" bırakıp bırakmadığı konusunda rapora göre verilecek ceza değişir. Eğer sabit eser bırakacak şekilde bir yaralanmaysa ceza artar.

Eğer yaralanma sabit eser bırakmayacak şekildeyse yeni çıkan uzlaşma yasasından uzlaşmanız için prosüdürler uygulanabilir.

Öte yandan Hakaret suçu karşılıklı olarak işlendiği için düşebilir. Ondan ceza almayabilirsin. Yaralama suçundan da kavgayı kimin başlattığı belli olmadığından şeklinde haksız tahrik altında işlendiğinden dolayı indirim sebebi sayılabilir.

Eğer daha önce hiç sabıkan yoksa muhtemelen verilecek cezanın 5 yıllık denetim sonucunda normal hayatına devam ederek infaz etmiş saymana kararı çıkabilir. Yani 5 yıl boyunca hiç suç işlememen lazım. Verilecek karar sabıka kaydında görünmez. 5 yıl içerisinde yeni bir suç işlersen iki suçun cezasını birden alırsın.

Ortada rapor varsa kesinlikle ceza verir diye düşünüyorum mahkeme.
Alıntı ile Cevapla
  #44  
Okunmamış 26.02.2017, 21:58
yc80s - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üye
 
Üyelik tarihi: 14.06.2014
Mesajlar: 336
Etiketlendi : 14 Yazıda
Etiketlendi: 1 Başlıkda
Standart

Alıntı:
carmeena Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
bu olayın bir benzerini ben yaşadım, izmitte yürüyüş yolunda giderken yanımda kız varken laf atmıştı 2 kişi biri kaçtı da diğerinin burnunu kırmıştım. çocuk darp raporu alıp direk şikayet ediyor 3 hafta sonra istanbuldaki eve kağıt gelmiş. annem söylemeyi unutunca tekrardan eve polis gelmiş ifade vermeye gelsin diye. neyse gittim verdim ifadeyi. dava açıldı tabi ama ben karşı tarafla anlaşmaya çalıştım. lavuk ta 5 sene önce 2000 lira para ver davayı geri çekeyim dedi. ben de babadan korkuyla 1250 lira verdim çocuğa anlaştık davayı geri çekti ama kamu davasına dönmüştü onda da beraat kararı çıktı. yani kesinlikle karşı tarafla anlaşmaya git eğer gitmezsen sıkıntı çıkabilir.

bir de arkadaşlar hazır olayı anlatmışken sorayım yarın bigün polis çevirse şu mahkeme gbtde çıkar mı? yani beraat yazıyordu ama yine de gbtde çıkar mı merak ediyorum
Beraat ettiğin davadan bir şey çıkmaz. Hüküm yememişsin ki.
Alıntı ile Cevapla
  #45  
Okunmamış 26.02.2017, 21:58
Üye
 
Üyelik tarihi: 3.02.2016
Mesajlar: 1,549
Etiketlendi : 15 Yazıda
Etiketlendi: 0 Başlıkda
Standart

hapsilerde yer kalmadı hocam. sizi bu suç için atmazlar içeriye. anlaşmaya çalış. adam özel hastane mi yoksa devlet hastane mi gitti ? devletse polis soru sorar adamda durumu anlatırsa iş adli vakaya ozaman döner. onu netleştir. adam hastanede darp raporu alırsa, mahkemeye gittiğinde delil olur o kaşı.. amhkemedede neden adamın kaşı yardın yoksa oldurmek mı istedin diye sana baskılı sorarlar... sen pişman olduğunu, boyle olmasını istemediğini, kendini korumak için refleksle yağtını anlatırsın. 2 yıl altındaki hapis iyi hal nedeni ile şartlı olarak iptale uğrar. yani 5 yıl karşıma adli vakala gelme sakın, gelirsen 2 yılı işletir içeri sokarım derler... onun haricinde 5 yıl sonra tum kayıt siliinir. tabi geçmişte sicil varsa durum değişir... olay mahkemeye giderse, şikayet olursa barışma uzlaşma yolu dene.


not. eğer adliyeye çağrılırsan kesinlikle tek başına ifade verme. polislerin ifadesinede uyma..muhakkak avukat iste. avukat paran yoksa adliye den ücretsiz avukat iste. yanlış ifade ve attıgın imza tutanak seni daha kötü duruma sokabilir... ki adamla uzlaşma yoluna git, patronun aracı olsun pişman olduk refkelsi yanlış anladım hiç yapmadığım bşe yaptım vb.. vb.. de ama bizede söylemediğin detaylar varsa bilemem.. ama olayı gören herkesde şahittir zaten. patronunda sizi barıştırır, malum sgksız çalışan içisin olayın büyümesini istemez barın der kardeşçe çalışısın der

Konu whitedevil1 tarafından (26.02.2017 Saat 22:03 ) değiştirilmiştir. Sebep: not:...
Alıntı ile Cevapla
  #46  
Okunmamış 26.02.2017, 21:58
yc80s - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üye
 
Üyelik tarihi: 14.06.2014
Mesajlar: 336
Etiketlendi : 14 Yazıda
Etiketlendi: 1 Başlıkda
Standart

Alıntı:
Trainer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
rte'ye küfür etti ben de kendimi tutamadım kaşını yardım de. gram ceza almazsın. zaten babası fetöden atılmış. çocugu da içeri alırlar hatta belki de. şaka yapmıyorum .
Midem bulandı. Bu ne iğrenç bir yorum ya.
tetik_67, Trainer ve Whois bunu beğendi.
Alıntı ile Cevapla
  #47  
Okunmamış 26.02.2017, 22:04
Gardiyan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üye
 
Üyelik tarihi: 10.12.2016
Nereden: istanbul
Yaş: 33
Mesajlar: 272
Etiketlendi : 2 Yazıda
Etiketlendi: 0 Başlıkda
Standart

Olay hastaneyeintikal etmiş. Dövdüğün şahsın (mağdur) doktor dayak yediğinden şüphelenip hastane polisine başvurursa tutanak tutulur. Mağdurun ifadesi alınır.

Seni de ifadeye çağırırlar. Olay savcılığa intikal eder.... Süreç biraz uzun.

Daha sonra yaralamadan ceza alırsın. 1 yıl 8 ay altı zaten cezaevinde uzun süre yatmıyor. Girdi*çıktı yapıyor bu girdi çıktılarda cezaevinde kalış süren 3-10 gün arasıdır. Daha sonra denetimli serbestlik görüyorsun. Adli Sicil kaydına işleniyor ileride devlet memurluğuna başvurursan yada ciddi bir özel sektöre başvurursan önüne sıkıntı olarak çıkar.

Bu arada denetimli serbestliği yakarsan sıkıntı. Kapalı cezaevinde tümünü yatıyorsun.

Geçmiş olsun.

Konu Gardiyan tarafından (26.02.2017 Saat 22:10 ) değiştirilmiştir.
Alıntı ile Cevapla
  #48  
Okunmamış 26.02.2017, 22:05
Üye
 
Üyelik tarihi: 18.11.2013
Nereden: Pendik / Esenyalı
Yaş: 42
Mesajlar: 2,668
Etiketlendi : 41 Yazıda
Etiketlendi: 3 Başlıkda
Standart

Alıntı:
Narqotik Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
S.Aleyküm arkadaşlar forumda polis, jandarma, hakim, savcı v.b mesleği yapan veya bu tip konularda deneyim yaşamış arkadaşlar olabileceği için ve buradan başka sorabileceğim başka forum olmadığı için buradan sormam gerek

Bugün nerdeyse 1 yıldır çalıştığım işyerinde daha birkaç hafta önce çalışmaya başlayan yeni bir eleman bana artislik yapmaya kalktı laf dalaşına girdik sonra kalktı üstüme saldırdı yumruk atmaya çalıştı o esnada herkes masada çay içiyordu bende sandalye yetmediği için ayakta dikilerek içiyordum ve elimde çay bardağı vardı bende kendimi savunmak için ve çay üstüme dökülmesin diye bardağı elemana fırlattım kaşına geldi muhtemelen kaşı biraz açıldı kaşından kan geliyordu patron arabaya attı hastaneye götürdü sonra tek başına geri geldi sen git ortada gözükme dedi doktor adli vakaya girebilir falan demiş eğer adli vakaya giriyorsa veya eleman kendi benden şikayetçi falan olursa sizce bu durumda kim haklı oluyor bende ondan şikayetçi olsam ne olur

(Ek olarak bu elemanın babası ve abisi fetocu olduğu için 15 Temmuz sonrası memuriyetten atılmış adamın ailesi işsiz kaldığı için çalışıyor psikolojik sıkıntısı vardı bende saldırınca korktum kendimi savundum falan desem hakkımda olumlu bir etkisi olur mu ?)
Biraderim Seni Korkutmak İstemem ama Haklı Olduğum Bir Davada Sadece "Sabah Olmak Bilmiyor, Gidip Döveceğim" Dedim Diye Beni Mahkemeye Çıkardılar. )) Hakim Karşısında Kendimi iyi İfade Ettim Ceza Almadım. Şayet Kem Küm Etseydim Ceza Alacaktım. Gerisini Sen Düşün...
Alıntı ile Cevapla
  #49  
Okunmamış 26.02.2017, 22:08
Narqotik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üye
 
Üyelik tarihi: 6.04.2013
Nereden: Türkiye
Yaş: 30
Mesajlar: 843
Etiketlendi : 14 Yazıda
Etiketlendi: 3 Başlıkda
Standart

Patron aradı adımı biliyorlar soyadımı hatırlayamadım demiş sonra farklı söylemiş ama telefon numarasını isteyince mecburen verdim diyor. Telefon dayıma kayıtlı ben bu herifle uzlaşabileceğimi pek sanmıyorum ağır derecede dik kafalı birisi ve senle görüşeceğiz falan diyip duruyordu hastaneye götürürlerken ancak dediklerine göre şikayetçi olmamış hastane polisi rapor aldırmış kamu davası açılır falan demiş şimdi durum ne olacak ?

Konu Narqotik tarafından (26.02.2017 Saat 22:10 ) değiştirilmiştir.
Alıntı ile Cevapla
  #50  
Okunmamış 26.02.2017, 22:12
yc80s - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üye
 
Üyelik tarihi: 14.06.2014
Mesajlar: 336
Etiketlendi : 14 Yazıda
Etiketlendi: 1 Başlıkda
Standart

Alıntı:
Narqotik Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Patron aradı adımı biliyorlar soyadımı hatırlayamadım demiş sonra farklı söylemiş ama telefon numarasını isteyince mecburen verdim diyor. Telefon dayıma kayıtlı ben bu herifle uzlaşabileceğimi pek sanmıyorum ağır derecede dik kafalı birisi ancak dediklerine göre şikayetçi olmamış hastane polisi rapor aldırmış kamu davası açılır falan demiş şimdi durum ne olacak ?
Ceza alır mısın almaz mısın bir yorum yapamayacağım ancak kamu davası açılırsa subaylık ve polislik yalan oldu sayılır. Geçmiş olsun.
Alıntı ile Cevapla
Cevapla




Şu an bu konuyu okuyan kişi sayısı: 1 (0 üye ve 1 misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Forum Saati: 22:21. Zaman dilimi GMT +3 olarak ayarlanmıştır.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0


YTPara.Com Forum Sitemiz serverplus.com.tr Tarafindan Host Edilmektedir. Serverplus

İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden biri olan YTPara.Com Youtube-Adsense Destek Sitemizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. YTPara.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler BURADAN iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 15 (Onbeş) Gün içerisinde YTPara.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacak ve Avukatlarımız size dönüş yapacaktır.

YTPara.Com

eXTReMe Tracker