YTPara.com - Youtube & Webmaster Destek Forumu  


Geri Dön   YTPara.com - Youtube & Webmaster Destek Forumu > (Off) - Konu Dışı > Konu Dışı



User Tag List

Like Tree34Beğeni

Cevapla
LinkBack Seçenekler Stil
  #1  
Okunmamış 24.06.2018, 12:33
Üye
 
Üyelik tarihi: 26.05.2013
Yaş: 51
Mesajlar: 664
Etiketlendi : 5 Yazıda
Etiketlendi: 0 Başlıkda
Standart Gençlere Tavsiyeler

Sevgili gençler,

Bu şekilde hitap ederek başlamamın nedeni forum ortalamasının babalarının yaş ortalamasının benim yaşım olan 45 civarında olduğunu tahmin etmem. Hepinizin güzel bir geleceği olmasını isterim. Sizlere naçizane bazı tavsiyelerimi iletmek istiyorum.

Öncelikle, forumda özellikle son bir yıldaki çaresiz ve umutsuz mesajların ve konuların beni bu konudaki düşünce ve tavsiyelerimi iletme konusunda motive ettiğini belirtmek istiyorum.

Bu forumun youtube'un sunduğu spam yapma fırsatını kullanma amacında olanların toplandığı bir platform olduğunda sanırım herkes hemfikirdir. Bu konuda sizleri eleştirmek için yazmıyorum, elbette akarken dolduran bu fırsattan faydalananlar olmuştur. 15 yıldır iyi.net ve ***.net gibi platformlarda aktif olarak bulunmuş bir kişi olarak özellikle bu forumu tercih etmemin nedeni diğer forumlarda bir çok konuda değişik faaliyetler yapılırken bu forumun youtube spam konusunda özelleşmiş olması ve o konuda da büyük bir sıkıntı yaşandığı için siz gençlerin ne yapacağını bilemeyecek ümitsiz duruma gelmiş olması.

Halen gelir elde eden veya özgün, yarı-özgün çalışarak ciddi kazançler elde edenlerin olduğunu biliyorum ve onlara saygı duyuyorum. Ama bu imkana da herkes sahip olamayabiliyor.

Dolayısıyla aşağıda naçizane tavsiyelerimi sizlere sunmak istiyorum.
Konuyla ilgili özel mesajlara ve tavsiye taleplerine cevap verecek vaktim yok. Lütfen konuyla ilgili özel mesaj atmayınız. Aşağıdaki tavsiyelerde koyu renkle belirtilen şeyleri google dan arayarak ne olduklarını ve o konuda nasıl kendinizi geliştireceğinizi araştırabilirsiniz.

* Çeşitli pasif gelir imkanlarını araştırın. Bir sermaye ile elde edilebilen gelirler dışında bir süre çalışarak elde edebileceğiniz biriktirebileceğiniz pasif gelir imkanları bulunmaktadır. Pasif gelir için basit ve kısa bir tanım yapayım: "siz uyurken de bir çaba göstermediğinizde de size kazanç getiren gelirler pasif gelirdir." Gece gündüz uykusuz kalıp yaptığınız ve devam ettirmek için her gün uğraşmanız gereken internet siteniz pasif gelir değildir. Bir internet sitesine para verip veya yazılımını yapıp ortak olur ve çalışmadan gelirinin yarısını alırsanız bu pasif gelir olur.

* İş ararken sizde tercih edilebilecek neler bulunduğunu iyi analiz etmelisiniz. Yabancı dil bilmeden, bir yeteneğe sahip olmadan iş aramaya başlarsanız sadece bedeni işlerde ve karın tokluğuna çalışabileceğinizi unutmayın. Bir garson o işi iyi yapabildiği için işe alınıyorsa minimum 4 5 bin tl ile işe başlayabilir. Ama başka yapacak işi yok diye iş arayan garson ancak asgari ücretle iş bulabilir.

* Yabancı dil öğrenmek için öncelikle temel düzeyde konuşabilecek kadar günlük kullanım İngilizcesi öğrenmenizi tavsiye ediyorum. Hiç bilmemekten iyi olduğu için değil, sıfırdan öğrenmeye başladığınızda da önce çat pat konuşmanın çok işe yarayacağını bildiğim için bunu söylüyorum.

* Genç insanlar olarak yazılım konusunda kendinizi geliştirebilecek imkana ve zamana sahipsiniz. Son 20 yıldır sürekli yazılım öğrenmeyi erteledim ve hep "artık geç herhalde" diye düşündüm, 25 yaşından beri bunu düşünüyordum. Ama şimdi 45 yaşında önümüzdeki bir kaç yıl içinde bu işe bir 2 3 ay yoğunlaşıp belli bir düzeyde hakimiyet sağlayıp kendi projelerimi hayata geçirme imkanına kavuşmam gerekir diye düşünüyorum. Bunun için Ruby ve c# için araştırma yapıyorum.

* Girişimcilik ile ilgili yayınlar okumanızı tavsiye ediyorum. Şu konuda bir listemi iletmiştim: https://www.***.net/proje-gelistirme...a-listesi.html
Bu listedeki kendi kendine MBA yı özellikle tavsiye ediyorum. İşletme tahsili bulunmayanlar bu tür konularda araştırma yapmadan bir işletme kurmaya çalışmamalılar. Vakit oldukça okuma listesini genişleteceğim.

* Aynı anda sadece bir kaç konuya yoğunlaşarak ilerleyin, yıllar önce hayata geçirmeye çalıştığım projem dışında başka hiç bir şey ile uğraşmamış olsaydım muhtemelen şu anda zengin olmuş olacaktım. Onlarca proje ile ilgilendim, yapıp sattığım veya batırdığım bir sürü proje ve girişimim oldu. Bir çok işten 50.000-200.000 tl zararla çıktığım veya 100.000 tl nin üstünde sattığım işlerim, yatırımlarım oldu. (Lütfen konuyla ilgili detay istemeyiniz, özel nedenlerle bunu yapamıyorum.) Keşke bu kadar çok şeyle uğraşmak dışında bazılarını hep sürdürüp uzun vadeli deneyimler de kazanabilseydim. Bir şeyle uzun süre ve sabırla uğraşmak çok farklı etkilerin ortaya çıkmasını sağlıyor.

* Sonuçta kendi kalitenizi yeteneklerinizi artırarak bir işte girip çalışabilir, çeşitli gelir elde edici basit işler yapabilirsiniz. Ama, asıl hedefiniz global girişimler yapmak olmalı. En azından bazılarınız bunu yapabilmeli. Forumda türkçe olarak yayımlanan bir yazılım veya işi ingilizce olarak da tüm dünyada satmaya çalışmak gerçek bir işinizin olmasını sağlayabilir. Siz bu konuda bilgili yetenekli olmasanız da başkasının yaptığı bir işin yabancı ülkelerdeki pazarlaması konusunda ayrıcalıklı bir hakka sahip olarak bu işe başlayabilirsiniz. Ya da başka bir ülkedeki işi Türkiyeye getirebilir, yurtiçindeki pazarlamasını yapabilirsiniz. Çok iyi ingilizceniz varsa bu konuda bilgisi olmayan çevresi olmayan dünyadaki pazarlama imkanlarına uzak olan bir yerli yazılım için kendinize imkan sağlayabilirsiniz. Bu konuda gerçekten sınırsız imkanlar var.

* İnternet furyalarından gelir elde etmeye çalışırken, spam youtube vs işlerle uğraşırken mutlaka fazla sayıda adsense hesabınız olsun ve bir çok kaynaktan gelir elde etmeye çalışın. Belli bir süre için sorun olmayan şeyler (tekrarlayan işlemler veya birbirine benzer şekilde yapılan işlemler, açılan hesaplar vs. ) bir süre sonra büyük firmalar tarafından alınan önlemlerle işlemez hale gelir. Bir kanalınız spam olduğu için o adsense'inizi kullandığınız tüm kanallarınız ve adsense'iniz zarar görebilir. Veya aynı bilgisayarda bir çok şeyle ilgileniyorsanız bu izleniyor olabilir. O yüzden gerekli önlemleri alarak yumurtaların hepsini aynı sepete koymaktan kaçınmalısınız.

* Trendleri yakalamak elbette önemlidir; kazanç olanaklarıyla ilgili ortaya çıkan furyaların balonların size kazanç sağlayabileceğini biliyorum, ama size zarar vermesi ihtimalini de öngörün ve bunun size zarar vermesine izin vermeyin. Bitcoin 20 bin dolara kadar çıkarken çok kazanç elde ettirdi, ama o noktada 400.000 dolara kadar çıkabilir diye alım yaparak trenin son vagonuna binen kişi şu anda ancak 6.000 dolar civarına satabiliyor.

* Çevrenizden faydalanın, ailenizi sevin ve onlarla iyi ilişkiler kurun. Çevrenizde sizi mutlu eden size enerji veren insanları biriktirin ve ailenizden olsun olmasın psikopat ve sosyopat ruhlu enerjinizi alan insanlardan uzak durun. Bir ortamda 50 kişi varsa bunların büyük kısmının sizi mutlu etmeyebileceğinizi bilin ve her ortamda 2 3 tane dostunuz olabileceğini kabul ederek insanlarla iletişim kurun. Ama bu 2 3 kişiyi tespit edebilseniz de etmeseniz de 50 kişinin tümüyle normal ilişkileriniz olsun. Düşman kazanmayın. Mücadele için inat etmeyin. Allah'a havale edip uzaklaşın. Enerjinizi mantıklı şeylere harcayın.

* İyi uyuyun. Günde iki kez akşam 23 06 arası ve mümkünse öğlen 1 saat civarı uyumak öğrenme ve pekiştirme imkanını artırır ve sağlığınızın bozulmasını engeller. Başarınıza katkı sağlar. Sabahın 5 ine kadar uykusuz kalıp, düzensiz uyuyup başarılı bir insan olmayı beklemeyin. Çok başarılı insanlar genellikle bu saatlerde iyi bir uyku uyumuş olarak uyanıyorlar.

* Ruhunuzu iyi tutmak ve iyi alışkanlıklar kazanmak için bol bol okuyun ve iyi şeylerle zaman geçirin. Bilgisayar oyunları oynamak iyidir; ama size müthiş şeyler kazandırabilecek mesela go oyunu konusunda araştırma yaparak ve oynamaya başlayarak çok iyi bir şey yapabilirsiniz.

* Yoga yapmayı öğrenin. Egzersiz amacıyla standartlaştırılmış bir basit 10 15 dakikalık yoga seansı (astana yoga) ruh ve beden sağlığınız için yapabileceğiniz en verimli şeylerden biridir. Mutluluk hormonunuzun artmasını sağlar ve sizi sağlıklı tutar.

* Şeker ve karbonhidrat konusunda son derece temkinli olarak beslenin ve 2 öğün yemek yiyerek yaşamaya alışın. "Şekerli şeyler, rafine olan ya da katkılı ve ambalajlı gıdalar ile alkol ve sigara içermeyen" bir beslenme ile uzun süre genç ve sağlıklı kalabileceğinizi unutmayın. Ayrıca, kefir içmenizi tavsiye ediyorum. Kefir gerçekten çok faydalı bir besin ve düzenli içildiğinde müthiş bir sağlık kaynağı. Özellikle bağırsak sağlığı için, bağışıklı sistemine destek için ve bir çok otoimmün hastalığa neden olan sorunların giderilmesinde çok faydalı bir besin. Günlük süt alarak sanırım Migros'ta satılan KEFİRDANEM marka çok kullanımlık maya ile evde yapabilirsiniz ve sağlıklı bir şekilde beslenebilirsiniz.

* Sevgili babam biz çocuklarına hep iyi şeyler yapmamızı ve yüksek değerlere sahip olmamızı öğütlerdi; temelde "ceketimi satıp sizleri okuturum" şeklindeki motivasyonu dışında bizimle çok fazla ilgilenip herşeyi kontrol etmezdi, ama bu da çok etkili oluyordu. Ayrıca bir sözü hayatı boyunca hep kulaklarımdadır: "Azmin elinden hiç bir şey kurtulmaz." Başarıl olmak için belli bir konuda sebat edip çok çalışıp o işin gereklerini yerine getirmelisiniz. Başarılı insanlar yoğunlaşan ve yaptığı işin hakkını verenlerdir.

* Hayatta "çok alanlı" (Multidisipliner) bir yaklaşımınız olsun. Çok kitap okuyan ama sadece bir konuda çok kitap okuyan kişi elbette o konunun uzmanı olacaktır. Ama bir kaç konunun uzmanı olan ve başka konularda da bilgi sahibi olan bir kişinin her zaman daha başarılı bir yaklaşıma sahip olacağını unutmayın.

* Mutlaka ne olursa olsun tasarruf ve birikim yapın. Birikimleriniz ile yapacağınız pasif gelir yatırımları sizin esas zenginlik ve refah kaynağınız olacaktır.

* Zamanınızı iyi kullanmak başarılı olmak için ve kendiniz için yapabileceğiniz en iyi şeylerden birisi. Bunun ilk şartı günlük ve haftalık plan yapmak. Bir günün planını çıkardığınızda bir çok verimsiz ve anlamsız şeyle uğraştığınızı göreceksiniz. Sosyal medya, eğlence sandığınız saçma sapan internet bağımlılıkları, adsense istatistik vs refresh'leri bunları unutun ve bir bağımlılık olduklarını aklınızdan çıkarmayın. Bazı iyi şeyleri hayatınıza koyduğunuzda zaten diğerleri size eziyet olarak gelecek. Sabah 15 20 dk yapacağınız yoga ve sizin gelişiminize katkı sağlayacak bir 30 dk lık okuma sonrasında zaten gün içindeki diğer tüm alakasız şeyleri sorgulamaya başlayacaksınız. Zaman insanlara tanınan ve herkesin sahip olduğu bir zenginlik. Bu konuda en fakir insanlar işe boğulmuş ve delegasyon ve pasif gelirin ne anlama geldiğini bilmeyen orta zenginlikteki insanlar ile beyaz yakalılar. Size tavsiyem bunların ne demek olduğunu ve neden bunları tavsiye ettiğimi araştırmaya çalışın.

* En çaresiz insan çaresiz olduğunu düşünen insandır. Çok zor bir durumda olabilirsiniz; vaktiniz,paranız, zamanınız olmadığını düşünebilirsiniz. Herkesin aynı şartlarda hayata başlamadığını, başına aynı şeyler gelmediğini biliyorum. Ben de bir çok sorunla karşılaştım ve çok zor durumlarda kaldım. Organımı satmayı düşünecek kadar kötü duruma düştüm, büyük sağlık sorunları yaşadım, tefecilerle ve daha kötü kişilerle muhattap oldum, yaşamayan bilemez. Ama her şeye rağmen, çalışmak ve kendinizi hep daha iyi duruma getirmek sizin elinizde. Olumsuzlukları bahane olarak görmeniz size daha da zarar verir. Bunlardan bir bir kurtulmalısınız. Sigara içiyorsanız bırakarak başlayabilirsiniz; ben en kötü günlerimi yaşadığım günlerde "diğer konularda iyileşme sağlayamamıyorsam en azından bundan kurtularak başlayacağım" dedim ve kurtuldum. Siz de yapabilirsiniz. Unutmayın "Azmin elinden hiç bir şey kurtulmaz."

* Hayatta ulaşılabilecek en gerçekçi ve ulaşılabilir hedefin "Mutlu olmak" şeklinde bir başlıkla özetlenebilecek ve ne olduğu belli olacak bir hedef olduğuna emin olabilirsiniz.
Her insan mutlu olmak ister ve öncelikle bunun ne olduğunu tanımlayıp en büyük etkide bulunacak şeyleri sırayla listeleyerek bugünden mutlu olmaya kendinizi alıştımalısınız. Secret türü kitaplardaki fantastik iddiaların insanların motive olmasını sağlamak dışında gerçekle ilgisinin bulunmadığını düşünüyorum. Bu tür metafizik ve parapsikolojik etkilere inanmanın size faydası yok, ama kendinizi hazırlama ve motive olmanın hayatınıza etkisi var. Kendinizi hazırlamanız herşeyden önemli kesinlikle, mutlu olacağınıza inanın.

* "Pareto optimumu", "contingent", "ceteris paribus" bu üç kavramın ne olduğunu öğrenin. Herşeye önce nereden başlamak gerektiğini "pareto optimu" yaklaşımı ile belirlemeli ve "en önemli şeyler için daha fazla zaman" ayırmalısınız. Hayatınızın tamamının aslında "contingent" olaylar silsilesi olduğunu ve "başka türlü de olabilecekken olduğu gibi olduğunu" bilmelisiniz. "Bir olayla ilgili düşünürken tek tek etkenleri analiz etmek için geri kalan etkileri dışarıda bırakmak" gerektiğini yani "ceteris paribus" ifadesinin ne anlama geldiğini bilmelisiniz. Bu kavramların ne olduğunu bilmek size ve düşünme kapasitenize derinlik kazandırır.

* Verdiğiniz sözler, yaptığınız anlaşmalar, başkalarına veya bir şeylere bağımlı olmanızı sağlayıp sizin özgürlüğünüzü kısıtlayan herşey sizin başarınızın ve mutluluğunuz en büyük riski oluşturan unsurlardır. Bunları yapmayın demiyorum. Elbette evlenip çocuk sahibi olabilirsiniz veya şirket kurabilir, ticaret için sözleşmeler yapabilir ve ortaklıklar kurabilirsiniz. Bunları yapmamanızı değil sizin hareket özgürlüğünüzü kısıtlayarak kendi kendinize karar vermenize engel olabilecek durumlar oluşturacağını bilmeniz gerektiğini söylüyorum. O halde ne yapmalısınız? Çok dikkatli olmalısınız. Evlenmeyi düşünüyorsanız geçim sağlamak için ne yapmanız gerektiği ile birinin hayatına ortak oluyorsanız ve çocuk sahibi olarak 3. 4. kişileri de hayatınıza katmayı düşünüyorsanız o halde bu sorumluluğun gereğini yerine getirmenizi herkesin bekleyeceğini ve sizin de bu konuda bu beklentileri karşılamak zorunluluğu ile hareket etmeniz gerektiğinizi bilmelisiniz. Sorumluluğunuzu gerektiği şekilde yerine getirebilecekseniz her zaman özgür kalabilirsiniz. Bir iş kurmak veya hayatın herhangi bir alanında başarılı olmak isteyen kişinin yerine getiremediği bir çok sorumlulukla aslında başarılı olabileceği bir çok konuda başarısının engellenebileceğini bilmesi gerekir. İnsanlar sizin ne yaptığınıza ve yeteneklerinize göre size puan vermeyecek; gemiyi limana sağ salim getirip getiremediğinize bakacak.


NOT: Konuda yazan tavsiyeler benim hayatım boyunca hep uyduğum ve benim mükemmel bir insan olmama neden olan tavsiyeler değildir. Buradaki tavsiyeler uymadığımda zarar gördüğüm veya uymadığım için fayda göremediğim ve uygulamaya başlayınca fayda gördüğüm; uymadığım zaman çektiğim sıkıntılar ve zamanla oluşan deneyimlerimle vardığım sonuçlar ile kişisel gelişim alanında kendimi geliştirmeye çalışmamla ortaya çıkan tavsiyelerdir. Konu uzun oldu biliyorum, daha da uzayacak ekleyeceğim tavsiyelerle. Konunun ne olduğunu kabaca anlayıp özel mesaj gönderen arkadaşların özel mesajlara cevap vermediğimi farketmeden konuyu okumadan mesaj yazmalarından neden bir çok konuda başarılı olamadıkları anlaşılıyor. Ben burada bir çok tavsiyede bulundum belki ama dikkatlice okumak 10 dakikanızı almaz. Bir kaç kez rica etmeme rağmen, konuyu okumadan sonuç alıp hayatı için bir şey yapacağını düşünen ya da büyük ve basit bir formül olduğunu düşünen kişi böyle yapmakla ve hayatı bu şekilde basite almakla kendisine en büyük zararı verir.



Girişimcilik ve kişisel gelişim ile ilgili video önerileri

Hamdi Ululkaya


Ali Sabancı




Ali Koç


Dikran Masis


Erbakan Malkoç


Ali Koç-Hüsnü Özyeğin


Cem Boyner


Başarılı İnsanların 7 Alışkanlığı


Tavsiyeler sürekli geliştirilmeye devam etmektedir.

Yolunuz açık olsun, başarılar dilerim.

.
muda, alterreaz, PiriReis ve 22 kişi bunu beğendi.

Konu ReferXchange tarafından (28.06.2018 Saat 13:54 ) değiştirilmiştir.
Alıntı ile Cevapla
Reklamlar
  #2  
Okunmamış 24.06.2018, 13:05
Onaysız Kullanıcı
 
Üyelik tarihi: 27.12.2014
Mesajlar: 25
Etiketlendi : 0 Yazıda
Etiketlendi: 0 Başlıkda
Standart

Dün attığım çaresizlik postundan sonra beni görüpte mi yazdınız sağ olun eğer öyleyse hatta öyle olmasa bile sağ olun. Allah razı olsun değerli vaktinizi ayırdığınız için.
ReferXchange bunu beğendi.
Alıntı ile Cevapla
  #3  
Okunmamış 24.06.2018, 13:31
Üye
 
Üyelik tarihi: 26.05.2013
Yaş: 51
Mesajlar: 664
Etiketlendi : 5 Yazıda
Etiketlendi: 0 Başlıkda
Standart

O mesajınızı görmeden önce de düşünmüştüm ama aklımda bir köşede duruyordu. Mesajınızı gördükten sonra artık yapmak gerektiğine karar verdim. Çaresizlik diye bir şey olmaz sevgili arkadaşım. Azmin elinden hiç bir şey kurtulmaz.

Alıntı:
ismailsilici Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Dün attığım çaresizlik postundan sonra beni görüpte mi yazdınız sağ olun eğer öyleyse hatta öyle olmasa bile sağ olun. Allah razı olsun değerli vaktinizi ayırdığınız için.
ismailsilici bunu beğendi.
Alıntı ile Cevapla
  #4  
Okunmamış 24.06.2018, 14:14
Knknknkn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üye
 
Üyelik tarihi: 9.05.2018
Mesajlar: 620
Etiketlendi : 12 Yazıda
Etiketlendi: 0 Başlıkda
Standart

çok güzel değerli bir yazı olmuş hocam emeğinize sağlık herkesin dikkat etmesi gereken bir konu. umarız herkesin işine yarar tavsiyeler. Saygılar
ReferXchange bunu beğendi.
Alıntı ile Cevapla
  #5  
Okunmamış 25.06.2018, 10:31
AH***** KO*****
Üye
 
Üyelik tarihi: 30.09.2015
Mesajlar: 7,623
Etiketlendi : 81 Yazıda
Etiketlendi: 2 Başlıkda
Standart

Güzel yazı olmuş, Elinize sağlık
ReferXchange bunu beğendi.
Alıntı ile Cevapla
  #6  
Okunmamış 25.06.2018, 12:08
Üye
 
Üyelik tarihi: 11.05.2017
Mesajlar: 202
Etiketlendi : 2 Yazıda
Etiketlendi: 0 Başlıkda
Standart

Zaman ayırıp yazdığınız için, tavsiyeleriniz için teşekkür ederim..
ReferXchange bunu beğendi.
Alıntı ile Cevapla
  #7  
Okunmamış 25.06.2018, 14:25
blase07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üye
 
Üyelik tarihi: 8.12.2014
Mesajlar: 77
Etiketlendi : 2 Yazıda
Etiketlendi: 0 Başlıkda
blase07 isimli Üyeye Skype üzeri Mesaj gönder
Standart

Herkesin işine yarayabilecek tavsiyeler.Teşekkürler.
ReferXchange bunu beğendi.
Alıntı ile Cevapla
  #8  
Okunmamış 25.06.2018, 16:36
Üye
 
Üyelik tarihi: 26.05.2013
Yaş: 51
Mesajlar: 664
Etiketlendi : 5 Yazıda
Etiketlendi: 0 Başlıkda
Standart

Herkese faydalı olmasını diliyorum,

Başarılar dilerim gençler ...

Alıntı:
Knknknkn Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
çok güzel değerli bir yazı olmuş hocam emeğinize sağlık herkesin dikkat etmesi gereken bir konu. umarız herkesin işine yarar tavsiyeler. Saygılar
Alıntı:
Elenia Pol Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Güzel yazı olmuş, Elinize sağlık
Alıntı:
youtubu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Zaman ayırıp yazdığınız için, tavsiyeleriniz için teşekkür ederim..
Alıntı:
blase07 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Herkesin işine yarayabilecek tavsiyeler.Teşekkürler.
Alıntı ile Cevapla
  #9  
Okunmamış 25.06.2018, 18:02
suhatuna - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üye
 
Üyelik tarihi: 20.03.2014
Nereden: Smyrna - İzmir
Yaş: 39
Mesajlar: 5,627
Etiketlendi : 324 Yazıda
Etiketlendi: 6 Başlıkda
Standart

Tavsiyeler güzel abi de ya VAKİT DAR ise ZAMAN YOK ise BAHANE DEĞİL gerçekten KENDİ KENDİNE YETEMİYOR ama KAZANCTA SAĞLAMAYI İSTOYRSAN

Bir de boyle Tavsiye alsak
ReferXchange bunu beğendi.
Alıntı ile Cevapla
  #10  
Okunmamış 25.06.2018, 19:03
ts1967ts - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üye
 
Üyelik tarihi: 22.03.2014
Mesajlar: 1,069
Etiketlendi : 82 Yazıda
Etiketlendi: 3 Başlıkda
Standart

boş bir zamanımda okuyacağım, teşekkürler.
ReferXchange bunu beğendi.
Alıntı ile Cevapla
Cevapla




Şu an bu konuyu okuyan kişi sayısı: 1 (0 üye ve 1 misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Forum Saati: 04:19. Zaman dilimi GMT +3 olarak ayarlanmıştır.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0


YTPara.Com Forum Sitemiz serverplus.com.tr Tarafindan Host Edilmektedir. Serverplus

İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden biri olan YTPara.Com Youtube-Adsense Destek Sitemizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. YTPara.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler BURADAN iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 15 (Onbeş) Gün içerisinde YTPara.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacak ve Avukatlarımız size dönüş yapacaktır.

YTPara.Com

eXTReMe Tracker