YTPara.com - Youtube & Webmaster Destek Forumu  


Geri Dön   YTPara.com - Youtube & Webmaster Destek Forumu > (Off) - Konu Dışı > Konu Dışı



User Tag List

Like Tree4Beğeni

Cevapla
LinkBack Seçenekler Stil
  #11  
Okunmamış 28.08.2018, 20:05
Yasaklanmış
 
Üyelik tarihi: 3.10.2016
Mesajlar: 591
Etiketlendi : 11 Yazıda
Etiketlendi: 0 Başlıkda
Standart

Alıntı:
eptenaykiriyim Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Engellilik derecesi yüzde 90 veya daha fazla olan malûl ve engelliler yukarıda saydığımız araçların beş yılda bir defa olmak üzere ilk iktisabı (ilk alımı) sırasında ÖTV ödemiyor (ÖTV Kanunu Md. 7/2-a).

Engel sebebi dikkate alınmıyor; görme, işitme, konuşma veya ortopedik olabileceği gibi zihinsel engelliler veya böbrek rahatsızlığı olanlar da bu istisnadan yararlanabiliyor. Engellilerin taşıtı bizzat kullanması veya kullanamaması şartı da aranılmıyor. Ayrıca taşıtta herhangi bir mekanik ilave veya tadilat (özel tertibat) yapılması şartı aranmıyor. Ancak taşıtı bizzat kullanamayacak durumda olanların, istisnadan yararlanabilmesi için ilk iktisaptan önce tekerlekli sandalye veya sedye ile binilmesine ve seyahat edilmesine uygun tertibat yaptırılması zorunluluğu aranıyor. Yüzde 90 veya üzeri engelli olan bu kişilerin vergi avantajından yararlanabilecekleri araçlar da farklı: Panelvan, kombi gibi hem yük, hem de yolcu taşımacılığında kullanılabilen çok amaçlı taşıtlarla (hafif ticari taşıtlar) sürücü dâhil 9 kişilik oturma yeri olan taşıtların (87.03 tarife pozisyonunda sınıflandırılan) ilk alımında istisna uygulanabiliyor (ÖTV Kanunu Md. 7/2-b).

iki dakika sürmedi bunu bulmak. başlık açmak daha zor değilmi yav ?
Googlede bir çok farklı kaynak okudum ama araba fiyatı buyken bu fiyata oluyor yazmıyor.
Alıntı:
Elenia Pol Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Biz 70 bin e. Aldık araci 2. El fiyatına 0 almış gibi olduk ama 5 yıl boyunca aracı satamassiniz
Hocam satmayız zaten aldığınız aracın normal fiyatı neydi ne kadarlık bi indirim uygulandı
Alıntı ile Cevapla
  #12  
Okunmamış 28.08.2018, 20:31
AH***** KO*****
Üye
 
Üyelik tarihi: 30.09.2015
Mesajlar: 7,622
Etiketlendi : 81 Yazıda
Etiketlendi: 2 Başlıkda
Standart

Alıntı:
Kadesign Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Googlede bir çok farklı kaynak okudum ama araba fiyatı buyken bu fiyata oluyor yazmıyor.


Hocam satmayız zaten aldığınız aracın normal fiyatı neydi ne kadarlık bi indirim uygulandı
70 bin tl idi hocam 44 bin tl ye filan geldi
Alıntı ile Cevapla
  #13  
Okunmamış 28.08.2018, 21:36
osemano - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
OS***** AK*****
Üye
 
Üyelik tarihi: 7.05.2014
Nereden: MARDİN
Yaş: 31
Mesajlar: 851
Etiketlendi : 4 Yazıda
Etiketlendi: 0 Başlıkda
Standart

Bizde rapor ile peugeot 3008 gtline almıştık 2017 de.Deden yatalak ise her türlü alırsınız.Ama 200 bin altı araç bakmanız gerekecek yeni kanun gereği.Geçen yıl 196 bin lira olan peugeot 3008 şu an 278 bin .Malum dolar artışı.
Alıntı ile Cevapla
  #14  
Okunmamış 28.08.2018, 22:16
serhat67 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
SE***** YA*****
Üye
 
Üyelik tarihi: 24.01.2014
Nereden: Zonguldak
Yaş: 33
Mesajlar: 733
Etiketlendi : 16 Yazıda
Etiketlendi: 1 Başlıkda
Standart

Alıntı:
ssusar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Hocam mantıken düşündüğümüzde işitme engelliye verilmiyorsa, belden aşağısı tutmayan kişiye de verilmez diye tahmin ediyorum.
Konuyu açan arkadaşım yanlış anlamasın ama bu yoruma çok güldüm ya Hocam ötv ödemeden alması için nasıl bir rahatsızlığı olması lazım hastanın.
Alıntı ile Cevapla
  #15  
Okunmamış 28.08.2018, 22:26
Yasaklanmış
 
Üyelik tarihi: 3.10.2016
Mesajlar: 591
Etiketlendi : 11 Yazıda
Etiketlendi: 0 Başlıkda
Standart

Alıntı:
osemano Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Bizde rapor ile peugeot 3008 gtline almıştık 2017 de.Deden yatalak ise her türlü alırsınız.Ama 200 bin altı araç bakmanız gerekecek yeni kanun gereği.Geçen yıl 196 bin lira olan peugeot 3008 şu an 278 bin .Malum dolar artışı.
Ne kadar bi indirim uygulandı
Alıntı ile Cevapla
  #16  
Okunmamış 28.08.2018, 22:34
Hamanji - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üye
 
Üyelik tarihi: 22.10.2013
Nereden: Bursa
Yaş: 40
Mesajlar: 980
Etiketlendi : 21 Yazıda
Etiketlendi: 7 Başlıkda
Standart

https://engelsizhareket.fiat.com.tr/Home/FiyatListesi


bak gir googleya yaz engelli araç fiyatları diye sana dünya liste vercek ya


https://www.google.com/search?q=fiat...t=firefox-b-ab


fiatı değiştir yaz modelleri çıkar indirimli fiyat bunlar...




aha buda kanun


Özel Tüketim Vergisi Sirküleri

T.C. Maliye Bakanlığı

Gelir İdaresi Başkanlığı

Özel Tüketim Vergisi Sirküleri / 12

Konusu : Malul ve Engellilerin Araç Alımında ÖTV İstisnası Uygulamasının Şartları ile İstisnadan Yararlanılan Araçların Satışında Vergi Uygulanması.
Tarihi : 30.04.2010
Sayısı : ÖTV-2/ 2010-3
İlgili Olduğu Maddeler : ÖTV Kanunu madde: 7/2, 15/2-a.
1. Konu:
4760 sayılı Özel Tüketim Vergisi Kanununun 7 nci maddesinin 2 numaralı bendi kapsamında ilk iktisabı yapılacak araçlarda ÖTV istisnası uygulaması ile bu istisnadan yararlanılarak iktisabı yapılan araçların devrinde ÖTV yönünden oluşan tereddütlerin giderilmesine ilişkin açıklamalar, bu sirkülerin konusunu oluşturmaktadır.
2. Konuyla İlgili Yasal Hüküm ve Düzenlemeler:
ÖTV Kanununun 7 nci maddesinin 2 numaralı bendi ile bu Kanuna ekli (II) sayılı listede yer alan kayıt ve tescile tâbi mallardan;
a) 87.03 (motor silindir hacmi 1.600 cm³'ü aşanlar hariç), 87.04 (motor silindir hacmi 2.800 cm³'ü aşanlar hariç) ve 87.11 G.T.İ.P. numaralarında yer alanların, sakatlık derecesi % 90 veya daha fazla olan malûl ve engelliler tarafından,
b) 87.03 (motor silindir hacmi 1.600 cm³'ü aşanlar hariç), 87.04 (motor silindir hacmi 2.800 cm³'ü aşanlar hariç) ve 87.11 G.T.İ.P. numaralarında yer alanların, bizzat kullanma amacıyla sakatlığına uygun hareket ettirici özel tertibat yaptıran malûl ve engelliler tarafından,
c) 87.03 (motor silindir hacmi 1.600 cm³'ü aşanlar hariç), 87.04 (motor silindir hacmi 2.800 cm³'ü aşanlar hariç) ve 87.11 G.T.İ.P. numaralarında yer alanların, bu bendin (a) ve (b) alt bentlerinde belirtilen malûl ve engelliler tarafından ilk iktisabından sonra deprem, heyelan, sel, yangın veya kaza sonucu kullanılamaz hale gelmesi nedeniyle hurdaya çıkarılmasında, bu G.T.İ.P. numaralarında yer alan malları hurdaya çıkaran malûl ve engelliler tarafından,
beş yılda bir defaya mahsus olmak üzere ilk iktisabı ÖTV'den istisna edilmiştir. Konuyla ilgili olarak 1 Seri No.lu Özel Tüketim Vergisi Genel Tebliğinin 7 Seri No.lu Özel Tüketim Vergisi Genel Tebliği ile değişik (7.2.1.) bölümünde yapılan açıklamalara göre, yukarıda sözü edilen araçların sakatlık derecesi % 90 veya daha fazla olan malul ve engelliler tarafından ilk iktisabında ÖTV istisnası uygulanması için, bu kişilerin araçları kullanması şartı aranılmamakta ve özel tertibat yaptırılmasına da gerek bulunmamaktadır. İstisna uygulamasında, aracın ilk iktisabını yapacak olan kişinin sakatlık derecesinin % 90 veya daha fazla olduğuna dair yetkili sağlık kuruluşlarından alınacak sağlık kurulu raporu aslı veya noter onaylı örneğini, araçların ilk iktisabının yapılacağı motorlu araç ticareti yapanlar tarafından vergi dairesine verilecek 2A numaralı ÖTV beyannamesine eklenmesi yeterlidir.
Sakatlık derecesi % 90'ın altında olanların ise söz konusu istisnadan yararlanabilmesi için:
- Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik hükümleri uyarınca yetkili sağlık kuruluşundan alınan sağlık kurulu raporunun aslı veya noter onaylı örneğinin,
- Aracın sakatlığa uygun olarak tadil edildiğine dair teknik belgenin aslı veya noter onaylı örneğinin,
- H sınıfı sürücü belgesinin fotokopisinin,
mükellef tarafından verilecek (2A) numaralı ÖTV beyannamesine eklenmesi gerekmektedir.
Kanunun 7 nci maddesinin 2 numaralı bendinin (a) ve (b) alt bentlerinde belirtilen malûl ve engelliler tarafından ilk iktisabından sonra deprem, heyelan, sel, yangın veya kaza sonucu kullanılamaz hale gelmesi nedeniyle maddede sayılan G.T.İ.P. numaralarında yer alan araçların hurdaya çıkarılmasında, hurdaya çıkaran malûl ve engelliler tarafından yeni bir aracın ilk iktisabında bu istisnadan yararlanması için, bu şekilde istisnadan yararlanmak isteyen malûl ve engellilerin istisnadan yararlanarak ilk iktisabını yaptığı araçla ilgili olarak bu aracın deprem, heyelan, sel, yangın veya kaza sonucu kullanılamaz hale geldiğini tevsik eden ekspertiz raporu ile "hurdaya çıkarılmıştır" damgası vurularak kayıt konulan tescil belgesinin aslı veya noter onaylı örneğinin araçların ilk iktisabının yapılacağı motorlu araç ticareti yapanlar tarafından vergi dairesine verilecek 2A numaralı ÖTV beyannamesine eklenmesi yeterlidir. Öte yandan Özel Tüketim Vergisi Kanununun 5766 sayılı Kanun ile değişik 15 inci maddesinin 2 nci fıkrasının (a) bendine göre, (II) sayılı listedeki araçlardan kayıt ve tescile tabi olup, ilk iktisabında istisna uygulananların veraset yoluyla intikalleri hariç istisnadan yararlananlar dışındakilerce iktisabında, ilk iktisabındaki matrah esas alınarak adına kayıt ve tescil işlemi yapılandan, kayıt ve tescili tarihinde geçerli olan oran üzerinden bu tarihte ÖTV alınacağı, Kanunun 7 nci maddesinin 2 numaralı bendi çerçevesinde istisnadan yararlananlar tarafından, bu istisnadan yararlanılarak iktisap edilen kayıt ve tescile tabi araçların 5 yıldan fazla kullanılarak elden çıkarılması durumunda bu hükmün uygulanmayacağı hüküm altına alınmıştır.
3. Uygulama Esasları:
Yukarıda belirtilen hükümlere göre, ÖTV Kanununun 7 nci maddesinin 2 numaralı bendinde sayılan araçların, malul ve engelliler tarafından ilk iktisabında ÖTV istisnası uygulamasında aşağıdaki şekilde işlem yapılacaktır.
a) Sakatlık Dereceleri
Sakatlık derecesi % 90'ın üzerinde olanlar için başka bir şart aranmaksızın, altında olanlar için ise "H" sınıfı sürücü belgesini haiz olunması ve araçta sakatlığına uygun hareket ettirici özel tertibat yaptırılması şartıyla istisna uygulanacaktır. Sakatlık derecesi % 90'ın altında olanlarda, bu şartları haiz olmak koşuluyla sakatlık derecesinin önemi bulunmamaktadır.
b) Hareket Ettirici Tertibatın Kapsamı
Kanunun 7 nci maddesinin 2 numaralı bendinin (b) alt bendi uygulamasında, hareket ettirici aksam olarak debriyaj, fren ve gaz pedalları ile vites kolunda sabitlenmiş bir şekilde özel tertibat yapılması gerekmekte olup, yapılan özel tertibatın kişinin sakatlığıyla uyumlu olması da yasal bir zorunluluktur. Sakatlık derecesi % 90'ın altında olanların gaz, fren, debriyaj pedalları ile vites kolunda sakatlığına uygun hareket ettirici özel tertibat yaptırmaksızın kullanabilecek olduğu araçlar ile aracı hareket ettirici özel tertibat sayılmayan (direksiyona topuz takılması, engelin bulunduğu taraftaki silecek kolu, sinyal, cam silecek kumandası, dörtlü flaşör, ön-arka cam su fıskiyesi, korna ve kontak gibi düzeneklerin diğer tarafa alınması veya direksiyon simidine monte edilmesi vb.) tadilat yapılmak suretiyle kullanılabilecek olan araçların ilk iktisabında söz konusu istisnadan yararlanılması mümkün bulunmamaktadır.
c) Otomatik Vitesli Araçlarda İstisna Uygulaması
Otomatik vitesli araçlar, başka bir tadilat olmaksızın özel tertibatlı araç olarak değerlendirilmemektedir. Buna göre otomatik vitesli araçların gaz veya fren pedalı ya da vites kolunda sakatlığa uygun olarak yaptırılan tadilatlar, hareket ettirici özel tertibat sayılacak ve sağ ayağındaki veya sağ bacağındaki sakatlık nedeniyle bu şekilde otomatik vitesli araç kullanabilecek olanlar, bu araçları ilk iktisabında istisnadan yararlanabilecektir. Anılan yasa hükmünün engellilerin sakatlıklarına göre ayrım yapılmasını öngören bir amaç gütmesi söz konusu olmayacağından, sol alt ekstremitede (ayak veya bacakta) sakatlığı olanlar için otomatik vitesin hareket ettirici özel tertibat olarak sayılması gerekmektedir. Buna göre, sağlık raporuna göre sadece sol alt ekstremitede sakatlığı bulunan malul ve engellilerin "H" sınıfı sürücü belgesi olması halinde, başkaca özel tertibat yapılmasına gerek olmaksızın otomatik vitesli araçları ilk iktisabında bu istisnadan yararlanmaları mümkün bulunmaktadır. Bu durumda sakatlık derecesi % 90'ın altında olup, sadece sol alt ekstremitede sakatlığı bulunan malul ve engelliler için verilecek (2A) numaralı ÖTV beyannamesine, aracın sakatlığa uygun olarak tadil edildiğine dair teknik belge yerine aracın otomatik vitesli olduğuna dair "uygunluk belgesi" nin aslı veya noter onaylı örneği eklenecektir.
d) İstisnadan Yararlanılan Araçların Satışı
Kanunun 15 inci maddesinin 2 nci fıkrasının (a) bendine göre ilk iktisabında ÖTV istisnası uygulanan araçların istisnadan yararlananlar dışındaki üçüncü şahıslar tarafından (bağış, hibe veya satış şeklinde) iktisabında, adına kayıt ve tescil işlemi yapılan alıcı tarafından, araçların istisnadan yararlandığı ilk iktisabındaki matrah esas alınmak suretiyle, söz konusu aracı iktisap edenin kayıt ve tescil ettireceği tarihteki oran üzerinden ÖTV beyan edilmesi gerekmektedir. İstisnadan yararlanılarak ilk iktisabı yapılan aracın ilk iktisap tarihinden itibaren 5 yıl geçmeden satılması sırasında Kanunun 15 inci maddesinin 2 nci fıkrasının (a) bendi uyarınca ÖTV ödenmiş olması, bu süre içinde ilk iktisabı yapılacak diğer bir araç için istisnadan yararlanmayı sağlamamaktadır. Ayrıca, istisnadan yararlanılarak iktisap edilen aracın ilk iktisabından itibaren 5 yıl geçtikten sonra, istisnadan yararlanan kişinin, Kanunun 7 nci maddesinin 2 numaralı bendi kapsamında iktisap edeceği bir başka araç için de ÖTV istisnası uygulanması mümkün olup, bu şekilde istisnadan yararlanılabilmesi için eldeki aracın satılmasına gerek bulunmamaktadır.
e) Sağlık Kurulu Raporlarının Tarihi
Kanunun 7 nci maddesinin 2 numaralı bendindeki istisnadan yararlanmak için, 29/6/2006 tarihli ve 2006/10660 sayılı Bakanlar Kurulu Kararının Resmi Gazetede yayımlandığı 16/7/2006 tarihinden önce alınmış olan raporların, söz konusu Kararname eki "Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik" hükümlerine uygun olarak yenileneceğine dair ÖTV mevzuatında herhangi bir hüküm bulunmamaktadır. Dolayısıyla bu tarihten önce usulüne uygun olarak düzenlenmiş olan sağlık kurulu raporları da ÖTV istisnası uygulamasında geçerli bulunmaktadır.
f) Veraset Yoluyla Sadece İstisnadan Yararlanılan Aracın İntikal Etmesi
Muristen mirasçılara sadece bir aracın intikal etmiş olması, bundan başka mirasçılara intikal etmiş başka bir mal bulunmaması halinde, aracın miras hisselerinin tek bir mirasçıya devredilmesinin, devralan mirasçı açısından (kendi miras hissesine karşılık gelen kısmı hariç olmak üzere) "veraset yoluyla intikal" olarak değerlendirilmesi mümkün bulunmamaktadır. Bu işlemin, bir ivaz karşılığında yapılmasının satım, ivazsız olarak yapılmasının ise bağış olarak değerlendirilmesi gerekmektedir. Bu şekilde satım veya bağış olarak gerçekleşen devir işleminde Kanunun 15 inci maddesinin 2 nci fıkrasının (a) bendi kapsamında ÖTV uygulanması gerekecektir. Ancak muristen mirasçılara intikal etmiş olan terekenin birden fazla mal veya haktan ibaret olması halinde, diğer mirasçıların lehine miras hakkından feragatini gösteren belgenin ibrazı şartıyla istisnadan yararlanılmış olan aracın lehine feragat edilen mirasçıya intikalinin, "veraset yoluyla intikal" olarak değerlendirilmesi mümkün bulunmaktadır. Bu durumda istisnadan yararlanılan aracın bu şekilde varise intikali ve murisin istisnadan yararlandığı tarihten itibaren 5 yıllık sürenin bitimine kadar varis adına kayıt ve tescilli kaldıktan sonra satışında da ÖTV uygulanmayacaktır.
g) İstisnadan Yararlanılan Aracın Hurdaya Ayrılması
Kanunun 7 nci maddesinin 2 numaralı bendi kapsamında düzenlenen istisnadan yararlanılarak ilk iktisabı yapılan araçları, 5766 sayılı Kanunun 19/c maddesinin yürürlüğe girdiği 1/7/2008 tarihinden önce veya sonra deprem, heyelan, sel, yangın veya kaza sonucu hurdaya çıkaran malul ve engelliler, istisnadan yararlanılan aracın ilk iktisabından itibaren 5 yıl geçmemiş olsa dahi, 1/7/2008 tarihinden itibaren yeni bir aracı iktisap etmeleri halinde ÖTV istisnasından yararlanabileceklerdir.
Duyurulur.

Konu Hamanji tarafından (28.08.2018 Saat 22:37 ) değiştirilmiştir.
Alıntı ile Cevapla
  #17  
Okunmamış 28.08.2018, 23:35
ssusar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üye
 
Üyelik tarihi: 17.12.2014
Nereden: Denizli
Mesajlar: 1,162
Etiketlendi : 38 Yazıda
Etiketlendi: 2 Başlıkda
Standart

Alıntı:
serhat67 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Konuyu açan arkadaşım yanlış anlamasın ama bu yoruma çok güldüm ya Hocam ötv ödemeden alması için nasıl bir rahatsızlığı olması lazım hastanın.
Mantık olarak düşündüm ben. Engelli diye indirim yapılır. Belden aşağısı tutmayan adam nasıl araç kullanacak? İşitme engelli duyamıyor diye verilmiyor tahmin ettim. Mantık olarak düşündüğümde diye belirttim bide yasa, kanunu bilmiyorum.
Alıntı ile Cevapla
  #18  
Okunmamış 28.08.2018, 23:48
serhat67 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
SE***** YA*****
Üye
 
Üyelik tarihi: 24.01.2014
Nereden: Zonguldak
Yaş: 33
Mesajlar: 733
Etiketlendi : 16 Yazıda
Etiketlendi: 1 Başlıkda
Standart

Alıntı:
ssusar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Mantık olarak düşündüm ben. Engelli diye indirim yapılır. Belden aşağısı tutmayan adam nasıl araç kullanacak? İşitme engelli duyamıyor diye verilmiyor tahmin ettim. Mantık olarak düşündüğümde diye belirttim bide yasa, kanunu bilmiyorum.
Şöyle bir durum var. Bu tarz ağır hasta kişiler kendilerine araç alsın diye bu indirimden faydalınmaz. Yakın olan kişiler, oğlu, kızı, torunu acil bir durum da hastaneye kendisini getirebilsin ihtiyaçları karşılansın diye devlet teşvik eder.
Alıntı ile Cevapla
  #19  
Okunmamış 29.08.2018, 00:07
Yasaklanmış
 
Üyelik tarihi: 3.10.2016
Mesajlar: 591
Etiketlendi : 11 Yazıda
Etiketlendi: 0 Başlıkda
Standart

Alıntı:
ssusar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Mantık olarak düşündüm ben. Engelli diye indirim yapılır. Belden aşağısı tutmayan adam nasıl araç kullanacak? İşitme engelli duyamıyor diye verilmiyor tahmin ettim. Mantık olarak düşündüğümde diye belirttim bide yasa, kanunu bilmiyorum.
1. Derece akrabalar kullanabiliyor. Yada şöför tutuluyor
Alıntı ile Cevapla
  #20  
Okunmamış 29.08.2018, 00:33
ssusar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üye
 
Üyelik tarihi: 17.12.2014
Nereden: Denizli
Mesajlar: 1,162
Etiketlendi : 38 Yazıda
Etiketlendi: 2 Başlıkda
Standart

Alıntı:
serhat67 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Şöyle bir durum var. Bu tarz ağır hasta kişiler kendilerine araç alsın diye bu indirimden faydalınmaz. Yakın olan kişiler, oğlu, kızı, torunu acil bir durum da hastaneye kendisini getirebilsin ihtiyaçları karşılansın diye devlet teşvik eder.
Alıntı:
Kadesign Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
1. Derece akrabalar kullanabiliyor. Yada şöför tutuluyor

Bu konuda bilgim yoktu, teşekkürler.
Alıntı ile Cevapla
Cevapla




Şu an bu konuyu okuyan kişi sayısı: 1 (0 üye ve 1 misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Forum Saati: 22:47. Zaman dilimi GMT +3 olarak ayarlanmıştır.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0


YTPara.Com Forum Sitemiz serverplus.com.tr Tarafindan Host Edilmektedir. Serverplus

İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden biri olan YTPara.Com Youtube-Adsense Destek Sitemizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. YTPara.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler BURADAN iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 15 (Onbeş) Gün içerisinde YTPara.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacak ve Avukatlarımız size dönüş yapacaktır.

YTPara.Com

eXTReMe Tracker