YTPara.com - Youtube & Webmaster Destek Forumu  


Geri Dön   YTPara.com - Youtube & Webmaster Destek Forumu > (Off) - Konu Dışı > Konu Dışı



User Tag List

Like Tree703Beğeni

Cevapla
LinkBack Seçenekler Stil
  #171  
Okunmamış 20.11.2018, 18:54
Onaysız Kullanıcı
 
Üyelik tarihi: 14.11.2018
Mesajlar: 6
Etiketlendi : 0 Yazıda
Etiketlendi: 0 Başlıkda
Standart

Bundan sonrası için de eğer amaç vatana hizmetse, kamu yarariysa, toplum faydasi düşünülüyorsa, adsense ödemeleri yapıldığı gün, bankacilik sistemiyle yüzde 10 otomatik vergi kesilmesi hatta yurtdışından döviz girişini teşvik için ekonomi düzlüğe çıkana, cari açık kapanana kadar bu gelirleri vergiden muaf tutmak olur.
Yüzde 10 otomatik vergi kesintisine çoğunluk olarak bir itiraz olmaz hatta konu muallak olmaktan çıkıp net ve belirli bir hal alacağı için destek görecektir.
Bu tavsiyeyi bizler yetkililere gerek görüşmelerde gerek internet ve dilekçe yoluyla ilettigimizde eğer karşı savlari olmadığı halde ki olmadığı malum, buna kulak tıkayıp toplum ve kamu yararına uygun bir düzenleme çıkarmazlarsa buna iyi niyet denmez ve tersine beyin göçünü teşvik etmeleri gerekirken kendi çapında iyi iş çıkartan nitelikli beyin gücünün kaybına sebep olurlar.
Toplum faydası ve kamu yararı için
1. Teknoloji trendlerinde ülkemiz geri kalmamalıdır, bu yüzden bu trendleri en ufak başarıyı bile ödüllendirmek teşvik etmek gereklidir.
2. Ekonomimiz bir çok trendi ve teknolojiyi ya yakalayamadigimiz yada geç takip ettiğimiz için geri kalmaktadır, bu yüzden internet üzerinden verilen hizmetler ve yurtdışından elde edilen kazançlar teşvik edilmelidir aksine yüksek vergilendirilmemelidir.
3. Şirket olmadan da yürütülebilmesi mümkün olan bu eylemlerin, alınacaksa da makul bir oranda, otomatik olarak vergisi alınmalıdır. Zaten gelir kaynakları bankacılık sisteminde takip edilebilir ve bu kaynaklar yattığı an kesinti yapılabilir.
4. İnternet siteleri uygulamalar ve oyunlar üzerinden elde edilen gelirler uluslararası rekabete açıktır ve vatandaşları bu rekabette avantajlı kılmak toplumun faydasına kamunun yararınadır. Bu yüzden bu avantajı sağlamak için vergi ya hiç olmamalı ya yüzde 10 gibi makul bir seviyede olmalıdır.
5. Beyin göçü ülkemizin ve ekonomimizin en büyük sorunlarının kaynağından birisidir. Son günlerde bunu tersine çevirmek için kanuni düzenlemeler ve teşvikler yapılmaktadır. Adsense vb. sistemlerden elde edilen gelirler için bu geliri elde edebilen vatandaşlarımız teşvik edilmeli, korunmalı ve böylece bu alanda bir beyin göçü önlenmelidir.
6. Adsense vb. sistemler üzerinden gelir elde edenlerin bir çoğu düşük miktarlarda gelir elde etmektedir. Bu vatandaşların işlerini büyütmesi için de yüzde 10 otomatik vergi kesintisi yada teşvikle hiç gelir vergisi alınmaması toplum faydasına olacaktır. İşler basamak basamak küçükten büyüğe gelişir. Daha küçükken şirket açma zorunluluğu gelirse, gereksiz şirket masrafları ile bireysel teşebbüsler teşvik edilmediği gibi batmaya, kapanmaya ve hiç bu işlere girilmemesine zorlanır ve dolayısıyla bu teknoloji trendi de toplum olarak kaçırmış yada geri kalmış oluruz.

Sonuç olarak adsense gelirleri büyük bir soruna, döviz açığına kendi dairesinde çare olmaktadır. Bu yükselerek ve form değiştirip gelişerek devam edecek geleceğin trendlerinden birisidir. Bu konuda yurt dışından yurt içine giren para zaten dolaylı vergilerle ayrıca kamuya da gelir olmaktadır. Biraz da gelir vergisi alalım demek büyük parçanın ülke dışına akmasına küçük parçalarında büyümeden bitmesine sebep olabileceği için kaçınılmalıdır.
Ne adım atılırsa atılsın toplum yararına atılmalıdır. Bugün bu işlerden gelir elde eden sayısı bir kaç binken birkaç yıl sonra katlanabilir ve bu sektör bacasız bir sanayi olarak ülkeye faydası giderek artan bir sektör olur.
Jimbocan bunu beğendi.
Alıntı ile Cevapla
  #172  
Okunmamış 20.11.2018, 20:00
Üye
 
Üyelik tarihi: 14.03.2014
Nereden: Konya
Yaş: 45
Mesajlar: 265
Etiketlendi : 15 Yazıda
Etiketlendi: 0 Başlıkda
Standart

irlanda da veergi ödendi, benim ödememem lazım diye bir şey yok.
şöyle düşünün üreticiler vergisini veriyor ürünlerin, marketlerin vergi vermesine gerek yok mu? ürünün bir kez vergisi verilince vergiden düşme diye birşey olmaz. o üründen kim gelir elde ediyorsa o vergi öder. o nedenle ürün vergisi değil "gelir vergisi".
Alıntı ile Cevapla
  #173  
Okunmamış 5.12.2018, 08:31
Üye
 
Üyelik tarihi: 28.11.2018
Mesajlar: 18
Etiketlendi : 4 Yazıda
Etiketlendi: 0 Başlıkda
Standart

Alıntı:
Pagara Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Öncelikle herkese merhaba. 2014 yılından itibaren özgün tek kanal çalışıyorum. Bu gün Samsun vergi dairesinden aradılar. Daha doğrusu para babamın banka kartına yattığı için onu arayıp çağırmışlar. ''2014 yılındaki 30 bin tl gelirinizden dolayı vergi dairemize uğramanız gerekiyor'' diye. %18 vergi vermeniz gerekiyor demişler. Yarın beraber gitmeyi düşünüyoruz. Lütfen konu hakkında bilgisi olanlar yardımcı olursa sevinirim. Kendimi nasıl savunmam gerekiyor?
- 2014 yılındaki 30 bin tl için demişler fakat 2015 - 2019 arasındaki yıllarda yıllık gelirim daha çok.
- İngilizce içerikli çalışıyorum. Tıklamaların %95 i yurt dışından geliyor. KDV den muaf olmam gerekmiyor mu?
- Babam emekli olduğu için herhangi bir vergi indirimi söz konusu mu?
Bilenler yardımcı olursa sevinirim...
Bu arada geliriniz yıllık 26 bin tlden fazla olduğu için diyerek çağırmışlar. 26 bin lira altına vergi yokmuş.
--------------------------------------
Merhaba arkadaşlar bu gün vergi dairesinin daveti üzerine görüşmeye gittim. Yaklaşık 2 saat kadar sohbet tarzında görüşme gerçekleştirdik. 2 tane vergi memuruyla aynı odada karşılıklı görüşmemiz oldu. İkiside durumu çözüme kavuşturmak için içten uğraşan fakat internet ve reklam gelirleri hakkında iyi düzeyde bilgisi olmayan memurlardı...
Öncelikle belirtiyim çağrılma nedenim adsense reklam gelirlerinin vergiye tabi olmasından dolayıymış. Yeni bir yazı geldiğini adsense üzerinden düzenli geliri olanları tek tek çağıracaklarını söylediler. Bu günkü görüşmenin hepsini uzun uzun yazıyorum. Belki sizlerinde aklınızdaki bazı sorulara cevap olur.
Ben reklam satışını youtube üzerinden yaptığımı ve kanalımın ingilizce olup tıklamaların yurt dışından yapılıp gelirinde %99unun yurt dışı kaynaklı geldiğinden bahsettim. Bu sebeple KDV ödememem gerektiğini anlattım. Konuştuğum vergi memurlarından birisi doğru söylediğimi gelirin yurt dışından geldiğini ispatlarsam KDV ödemeyeceğimi söyledi. Fakat gelir vergisi vermem gerektiğini söylediler. Bunun üzerinede paranın İrlandadan geldiğini ve irlanda Türkiye arasında çifte vergilendirme önleme kanunu olduğunu dolayısıyla adsensenin irlandada ödediği vergiyi benden Türkiyede tekrar alamayacaklarını söyledim. Vergi memurları durumu tam bilmediklerini söylediler. Sonra üst katta falanca bir usul memuru var o iyi anlıyor ondan bilgi alın dediler. Üst kata çıktım birde derdimi usul memuruna anlattım. Usul memuru İrlanda ve Türkiye arasında çifte vergilendirme anlaşmasının olup olmadığını bilmediğini eğer böyle bir anlaşma varsa gelir vergisinden muaf tutulabileceğimi söyledi. Bunun için de Googledan irlandada bize ödediği paralardan vergi kestiğine dair fatura veya kanıt alıp bakanlığa bu kanıtla birlikte dilekçe yazmamı söyledi. Fakat usul memuruyla bu seferde KDV hakkında anlaşamadık. Gelirimin dış kaynaklı olduğunu onada anlattım. Fakat usul memuru videoları Türkiyeden yüklediğim için KDV ödeyeceğimi söyledi. İzlenim ve gelir yurt dışından geliyor ama sen buradan kanalı yönetiyorsun KDV ödemelisin diye biliyorum dedi. 10 15 dk tartışmanın sonucunda ozaman KDV yi ödememeyebilirsin de anlaştık
Sonra tekrar telefonla arayarak vergi dairesine çağıran memurların yanına gittim. Şu anda sizin istediğiniz gibi vergi verecek olsam ne kadar vergi vereceğim dedim. Bunun üzerine vergi memuru, internet reklam gelirlerinin %50 sinin kar olarak kabul edildiğini söyledi.(Market, mağaza vs. kar oranı %20 civarıymış. Yani çoğu esnaftan daha büyük oranda vergi verecekmişiz). Reklam gelirleri yüksek kar grubundan sayılıp vergiside daha çok alınıyormuş. Yani yıllık gelirin yüzde 50sinin yüzde 15 - 20 sinin vergi olarak verilmesi gerektiğini söylediler. Diyelimki yıllık 100 bin tl geliriniz var. Yüzde 50 si 50 bin tl yapar. 50 bininde yüzde 20 si 10 bin lira civarı vergi verecekmişiz. Ayrıca geriye dönük olduğu için bu vergininde yüzde 50si kadar faiz biniyormuş. Fakat pişman gönüllülük diye bir tebliğ yaparsak bu faiz cüzi miktara iniyormuş. Fakat vergi gecikme cezası yiyormuşuz. O da fazla birşey değil dediler. Ayrıca 2018 gelir vergisi yıl sonuna kadar izin varmış. Bu yıl bitmeden şahıs şirketi açıp bu yılın vergi cezasını yemezsin dediler.
Velhasılıkelam arkadaşlar reklam gelirleriyle ilgili bakanlıktan yeni yazı gelmiş. Tüm herkesi çağıracaklarmış.

Not:Bakanlığa dilekçe yazıp gelirimin irlandada vergisinin verildiğini ispatlamam gerekiyor. Bilen varsa yardımcı olsun. İrlandada gelirimizin vergisinin verildiğiyle ilgili fatura veya kanıta ihtiyacım var. Bunu nasıl edinirim.
Hocam merhabalar. En son durumda toplam gelirin %50'si üzerinden gelir vergisi mi uyguladılar. KDV aldılar mı. 2014 - 2017 toplamda yaklaşık ne kadarlık bir gelire cezalar vs. her şey dahil toplamda ne kadar ödeniyor acaba. Teşekkürler.
Alıntı ile Cevapla
  #174  
Okunmamış 5.12.2018, 17:43
Onaysız Kullanıcı
 
Üyelik tarihi: 5.12.2018
Mesajlar: 1
Etiketlendi : 0 Yazıda
Etiketlendi: 0 Başlıkda
Standart Sonuç

Alıntı:
Pagara Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Merhaba son durum nedir acaba bir gelişme varmı?
Alıntı ile Cevapla
  #175  
Okunmamış 8.12.2018, 01:36
Üye
 
Üyelik tarihi: 6.07.2014
Mesajlar: 123
Etiketlendi : 7 Yazıda
Etiketlendi: 1 Başlıkda
Standart

Alıntı:
desolate Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Hocam merhabalar. En son durumda toplam gelirin %50'si üzerinden gelir vergisi mi uyguladılar. KDV aldılar mı. 2014 - 2017 toplamda yaklaşık ne kadarlık bir gelire cezalar vs. her şey dahil toplamda ne kadar ödeniyor acaba. Teşekkürler.
Hocam %50 si üzerinden vergi ödeyeceğimizi söylemişlerdi fakat son durum olarak bakanlığa yazdığım dilekçenin cevabını bekliyoruz hala gelmedi. Gelince cevaba göre ödeme yapıcaz.

---------- Spam Engelliyici 22:36 ---------- Önceki Mesaj 22:35 ----------

Alıntı:
aliveli37 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Merhaba son durum nedir acaba bir gelişme varmı?
Dilekçe cevabı gelmesini beklemekteyiz hocam. Yazılı dilekçe bir türlü gelmedi.
Alıntı ile Cevapla
  #176  
Okunmamış 9.12.2018, 22:21
Üye
 
Üyelik tarihi: 23.09.2013
Mesajlar: 742
Etiketlendi : 7 Yazıda
Etiketlendi: 4 Başlıkda
Standart

Adsense forumunda bu konuya değinilmiş

https://productforums.google.com/for...4/ocmv43p_CAAJ
Alıntı ile Cevapla
  #177  
Okunmamış 10.12.2018, 14:59
Üye
 
Üyelik tarihi: 28.11.2018
Mesajlar: 18
Etiketlendi : 4 Yazıda
Etiketlendi: 0 Başlıkda
Standart

Internet Reklam Gelirlerinin Vergilendirilmesinde Düzenleme Yapılsın: https://www.change.org/p/internet-re...nleme-yapilsin

Internet Reklam Gelirleri ve KDV Hakkında Yorum: https://seferakmercan.blogspot.com/2...ri-ve-kdv.html
Alıntı ile Cevapla
  #178  
Okunmamış 17.12.2018, 20:16
Zadem46 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
AL***** NA*****
Üye
 
Üyelik tarihi: 19.03.2014
Nereden: Kahramanmaraş
Mesajlar: 980
Etiketlendi : 11 Yazıda
Etiketlendi: 6 Başlıkda
Standart

Yakında beni de davet ederler
kanzuk bunu beğendi.
Alıntı ile Cevapla
  #179  
Okunmamış 17.12.2018, 20:35
Üye
 
Üyelik tarihi: 20.03.2014
Yaş: 32
Mesajlar: 3,291
Etiketlendi : 41 Yazıda
Etiketlendi: 3 Başlıkda
Standart

yine bir uzman altyapı hazırlıyor. Yok sosyal devlet ilkesinin gereğimiş şumuş bumuş..
Halen kanun yetersizmiş gibi bir şeylerde söylüyor. Geriye dönük vergi alınmaması gerek bu söylediklerine göre.

Dudak uçuklatan kazançlar: YouTuberlar ayda bakın ne kadar kazanıyor photo galerisi
Alıntı ile Cevapla
  #180  
Okunmamış 19.12.2018, 09:15
Onaysız Kullanıcı
 
Üyelik tarihi: 14.11.2018
Mesajlar: 6
Etiketlendi : 0 Yazıda
Etiketlendi: 0 Başlıkda
Standart

https://m.haberturk.com/son-dakika-i...265934-ekonomi
Alıntı ile Cevapla
Cevapla




Şu an bu konuyu okuyan kişi sayısı: 26 (0 üye ve 26 misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Forum Saati: 19:02. Zaman dilimi GMT +3 olarak ayarlanmıştır.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0


YTPara.Com Forum Sitemiz serverplus.com.tr Tarafindan Host Edilmektedir. Serverplus

İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden biri olan YTPara.Com Youtube-Adsense Destek Sitemizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. YTPara.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler BURADAN iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 15 (Onbeş) Gün içerisinde YTPara.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacak ve Avukatlarımız size dönüş yapacaktır.

YTPara.Com

eXTReMe Tracker