YTPara.com - Youtube & Webmaster Destek Forumu  


Geri Dön   YTPara.com - Youtube & Webmaster Destek Forumu > (Off) - Konu Dışı > Konu Dışı



User Tag List

Like Tree60Beğeni

Konu Kilitli
LinkBack Seçenekler Stil
  #1  
Okunmamış 1.09.2020, 20:35
JiTeM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üye
 
Üyelik tarihi: 17.02.2013
Yaş: 30
Mesajlar: 4,897
Etiketlendi : 226 Yazıda
Etiketlendi: 8 Başlıkda
Standart Türkler Osmanlı'dan Sonra İlk Kez Bu Kadar Güçlü

Türkiye'nin askeri gücünü iyice göstermeye başlaması Amerikan medyasının dikkatini çekti. Washington Post, Osmanlı'dan sonra Türk ordusunun ilk kez bu kadar geniş alanda etki gösterdiğini yazdı.

Washingtonpost yazısının translate çevirisi;

Osmanlı İmparatorluğu'nun günlerinden beri Türk ordusu bu kadar geniş bir küresel ayak izine sahip değildi. İddialı cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yönetiminde Türkiye, savaşın gidişatını değiştirmek için Libya'ya asker gönderdi ve Suriye, Irak, Katar, Somali ve Afganistan'da askeri varlığını sürdürmenin yanı sıra Balkanlar'daki barışı koruma birliklerini de sürdürüyor. Aynı zamanda, Türk donanması, Avrupa Birliği üyeleri Yunanistan ve Kıbrıs ile artan gerilimin ortasında, enerji ve toprak çıkarları üzerinde hak iddia ettiği Akdeniz ve Ege denizlerinde devriye geziyor. Çabanın bir bedeli vardır. Gayri safi yurtiçi hasıla yüzdesi olarak askeri bütçe, Türkiye ekonomisinin zayıfladığı bir dönemde 2015'te% 1,8'den 2018'de% 2,5'e yükseldi. İşte Türkiye'nin gücünü nerede ve neden esnettiğine bir göz atın.

Libya

Erdoğan, Birleşmiş Milletler tarafından tanınan hükümeti desteklemek için deniz ve kara kuvvetlerinin yanı sıra silahlı insansız hava araçları gönderdi ve vekaleten bir savaş haline gelen çatışmayı derinleştirdi. Türkiye, Rusya paralı askerleri, Mısır ve Birleşik Arap Emirlikleri tarafından desteklenen diktatör Halife Hafter ile uyumlu doğudaki güçlere karşı, Başbakan Fayez el-Sarraj'ın Trablus merkezli hükümetini destekliyor. Türkiye, Libya’nın uzun süredir devam eden ihtilafı nedeniyle belirsizliğe atılan milyarlarca dolar değerindeki iş sözleşmelerini kurtarmayı hedefliyor. Ve Sarraj hükümetini savunmayı kabul etmesi karşılığında, Türkiye’nin Yunanistan ile toprak anlaşmazlıkları olduğu Doğu Akdeniz’de hak iddiasını güçlendiren çekişmeli bir deniz anlaşması için Libya’dan destek kazandı.



Suriye

Türkiye'nin Suriye'ye askeri müdahalesi, I.Dünya Savaşı'ndan sonra Osmanlı İmparatorluğu'nun çöküşünden bu yana en büyük dış operasyonlarından biridir. Erdoğan, 2016'da hem İslam Devleti cihatçılarıyla hem de ABD destekli Kürt güçleriyle savaşmak için Suriye'ye asker gönderdi. Türkiye içinde özerk bir Kürt bölgesi için savaşan Kürdistan İşçi Partisi veya PKK. Türk birlikleri, Türkiye'ye kaçan 3.6 milyondan fazla Suriyeliyi evlerine dönmeye ve yeni bir mülteci dalgasını önlemeye teşvik etmek için bir tampon bölge kurma çabasıyla kuzey Suriye'deki kasabaları da ele geçirdi. Türkiye, Suriye'deki Kürt savaşçıları sınırından uzak tutmak için 2019'da ABD ve Rusya ile ayrı anlaşmalar yaptıktan sonra Suriye saldırısını frenledi.

Irak

Türkiye, PKK sığınaklarını hedef almak için sık sık sınırdan Kuzey Irak'a savaş uçakları ve asker gönderiyor. Aynı zamanda, ABD ve İngiltere diplomatlarının arabuluculuğunu yaptığı bölgedeki rakip Kürt partileri arasında ateşkes sağlamak için 1990'larda bir barışı koruma misyonu için kurulmuş askeri üsleri de muhafaza ediyor. Türkiye, varlığının devam etmesinin PKK'ya karşı caydırıcı olduğunu ve Irak Kürtlerinin bağımsızlık hedeflerini kontrol ettiğini söylüyor.



Katar

Türkiye, Suudi Arabistan liderliğindeki bölgesel bir ittifakla 2017'de gaz zengini Körfez devletinin yanında yer aldığından beri Katar'da istikrarlı bir şekilde bir üs inşa etti. Türkiye ve Katar, özellikle 2010'ların başındaki Arap Baharı ayaklanmalarından bu yana Suudileri ve diğer birçok Körfez monarşisini mutlak iktidarları için bir tehdit olarak gören bir siyasi hareket olan Müslüman Kardeşler'e verdikleri desteğe ev sahipliği yapıyor.

Somali

Türkiye 2017'de en büyük denizaşırı üssünü Mogadişu'da açtı ve burada yüzlerce Türk askeri, onlarca yıllık klan savaşı ve İslamcı grup El Şebab'ın isyanıyla harap olmuş bir ülkeyi yeniden inşa etmeye yardım etmek için daha geniş bir Türk planı kapsamında Somalili askerleri eğitiyor. Türkiye, Erdoğan'ın 2011'de ziyaretinden bu yana Afrika Boynuzu'ndaki yerini artırarak eğitim, sağlık ve güvenlik gibi hizmetlerin canlandırılmasına yardımcı oluyor. Erdoğan 2015 yılında ülkede 10.000 yeni ev inşa etme sözü verirken, savunma ve sanayi anlaşmaları da imzalandı. Erdoğan 2020'de Türkiye'nin Somali'den kıyı açıklarında petrol arama faaliyetlerine katılma teklifi aldığını söyledi.

Kıbrıs

Türk donanma gemileri, tartışmalı enerji hakları konusundaki iddiasını ileri sürerken, Ağustos ayında ülkenin Doğu Akdeniz'deki arama ve sondaj gemilerine eşlik etti. Türkiye ve Kıbrıs, Atina'daki bir askeri cuntanın Kıbrıs'ı Yunanistan ile birleştirmeye çalıştığı darbe girişiminin ardından, Türk kuvvetlerinin 1974'te kuzeyi ele geçirmesinden bu yana bölünmüş olan adanın etrafındaki açık deniz gaz rezervleri konusunda anlaşmazlık içindeler. Hem Türkiye hem de Kıbrıs Türk hükümetinin Lefkoşa'da uluslararası alanda tanınan hükümetin iddia ettiği sularda arama ruhsatları çıkarması gerginliği artırdı. Türkiye tarafından tanınmayan Kıbrıs Cumhuriyeti, AB üyesi ve resmen tüm ada üzerinde egemenliğe sahipken, Türk azınlığın kuzeyde sadece Ankara tarafından tanınan kendi kendini ilan eden devleti de herhangi bir enerji kaynağı için hak talep ediyor. sahili.

Yunanistan

Türkiye, Ege ve Akdeniz'deki deniz sınırları konusunda Yunanistan ile de ihtilaf halindedir ve her iki ülke, Türkiye'nin güney sularının, doğal kaynakları kullanma egemenlik haklarına sahip oldukları münhasır ekonomik bölgelerinin bir parçasını oluşturduğunu iddia etmektedir. Yunanistan, Türkiye'nin imzalamadığı BM Deniz Yasası uyarınca, bir ülkenin kıta sahanlığını çizerken adaların dikkate alınması gerektiğini söylüyor. Ankara, bir ülkenin kıta sahanlığının kendi anakarasından ölçülmesi gerektiğini ve Yunanistan'ın Kastellorizo ​​adasının güneyindeki bölgenin - Türkiye'nin güney kıyısından sadece birkaç kilometre uzakta - bu nedenle münhasır bölgesinde yer aldığını savunuyor. Yunanistan, 6 Ağustos'ta Mısır ile kendi bölgelerinin sınırlarını belirleyen ve 2019 Türkiye-Libya anlaşmasına meydan okuyan bir deniz sınırı anlaşması imzaladı.

Afganistan

Türk birlikleri, bir zamanlar orada hüküm süren İslamcı köktendinciler Taliban'a karşı Afgan güvenlik güçlerini destekleyen 50'den fazla ülkenin NATO liderliğindeki koalisyonunun bir parçası olarak Afganistan'da bulunuyor. Türkiye, Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü içinde, personel bakımından en büyük ikinci orduya sahiptir. Afganistan'da da uzun bir geçmişe sahiptir. Ülkenin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, 1928'de Afganistan Kralı Amanullah'a, hükümdarın Afgan kızları okul için laik Türkiye'ye gönderme kararı üzerine radikal İslamcıların ayaklanmasını bastırmak için asker teklif etti.

Azerbaycan

Türkiye’nin silahlı kuvvetlerinin de Azerbaycan’daki bir ordu üssünde varlığı ve burada bir hava üssüne erişimi var. Ülkeler, Ermenistan ile çatışmaların ardından Azerbaycan'da Ağustos ayında ortak askeri tatbikatlar düzenledi ve Azerbaycan askerleri ve siviller arasında kayıplar verdi. Türkiye, Azerbaycan'ın askeri teçhizatını iyileştirme ve Türk yapımı insansız hava araçları, füzeler ve elektronik harp cihazları dahil olmak üzere yeni savunma sistemleri tedarik etme sözü verdi. Türkiye, 30 yıl önce Sovyetler Birliği'nin çökmesiyle birlikte, Azerbaycan'ın Ermenilerin çoğunlukta olduğu bir bölgesi olan Dağlık Karabağ konusunda Ermenistan ile yaşadığı çatışmadan bu yana Azerbaycan'a askeri destek sağladı. Ermeniler, 1994 yılında Rusya'nın ateşkese aracılık etmesinden önce, halen uluslararası alanda Azerbaycan'ın bir parçası olarak tanınan dağlık bölgenin ve yedi komşu ilçenin kontrolünü ele geçirdi. ABD, Rusya ve Fransa'nın arabuluculuğuna rağmen barış anlaşması imzalanmadı.

Başka yerde

Ordu, 1990'lardaki savaştan bu yana Kosova ve Bosna-Hersek'te NATO liderliğindeki barışı koruma misyonlarına katıldı. Oradaki etnik Türk topluluklarının korunmasına yardımcı olmak konusunda özel bir çıkarı var. Daha tartışmalı bir şekilde, Türkiye, Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin batı Sudan'daki Darfur bölgesindeki savaş suçları arananlar listesinde yer alan eski cumhurbaşkanı Ömer el Beşir'in yönetimi sırasında Sudan'da askeri eğitim merkezleri kurmayı kabul etti. Erdoğan, Türk yatırım ve ticaretini artırmak için Kuzey Afrika ülkesiyle de anlaşmalar imzaladı. Beşir hükümeti, Türkiye'nin bir zamanlar Osmanlı İmparatorluğu tarafından yönetilen adada bir üs inşa etmesine ve Kızıldeniz'e askeri erişimini genişletmesine izin verecek bir hareket olan Türkiye Suakin Adası'nı 99 yıllığına kiralamayı kabul etti.

Orjinal Makalenin Link'i : https://www.washingtonpost.com/busin...8a5_story.html
Reklamlar
  #2  
Okunmamış 1.09.2020, 20:37
Rewossky - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
YouTube 🎥
 
Üyelik tarihi: 2.08.2016
Nereden: Pripyat
Mesajlar: 6,406
Etiketlendi : 393 Yazıda
Etiketlendi: 0 Başlıkda
Rewossky - İCQ üzeri Mesaj gönder Rewossky - AİM üzeri Mesaj gönder Rewossky - MSN üzeri Mesaj gönder Rewossky - YAHOO üzeri Mesaj gönder Rewossky isimli Üyeye Skype üzeri Mesaj gönder
Standart

Amerikan medyası derken makalenin yazarı Türk hocam ve Ankarada yaşıyor.
Sanırım iktidarın ingilizce olarak tanıtımının yapılması için görevlendirilmiş birisi.

Diğer yazıları öyle gösteriyor
https://www.bloomberg.com/authors/AQ...elcan-hacaoglu
Cagdaser, CemaLi, ScReaM ve 11 kişi bunu beğendi.
__________________

Konu ve mesajlar için talep, şikayet ve diğer durumlar için MODERATÖRE BİLDİRbutonunu kullanınız.:

Özel Mesaj Göndermek İçin Tıklayınız :
Forum Kuralları İçin Tıklayın : www.ytpara.com/Kurallarımız
Mağduriyet vb durumlarda şikayet oluşturmak için : https://www.ytpara.com/109-sikayetim-var/
Yönetim Kadrosuna Buradan Ulaşabilirsiniz : www.ytpara.com/showgroups.php



Konu Rewossky tarafından (1.09.2020 Saat 20:39 ) değiştirilmiştir.
  #3  
Okunmamış 1.09.2020, 20:46
Üye
 
Üyelik tarihi: 23.09.2013
Mesajlar: 742
Etiketlendi : 7 Yazıda
Etiketlendi: 4 Başlıkda
Standart

Bir şey yazacam,Türk düşmanı ilan edilecem.Sadece şunu söylemek istiyorum.İyi veya kötü,ülkenin gidişatına gerçekçi yaklaşmadığımız sürece,yerimizde saymaya devam ederiz.Duygusal düşünmek sonucu değiştirmiyor malesef.

Ayrıca Osmanlının son dönemi ile şu an ki durumu kıyaslarsan birçok benzerlik görürsün.
Ali Tahsin, siberkaptan ve BobMarley bunu beğendi.
  #4  
Okunmamış 1.09.2020, 20:49
CyberTR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üye
 
Üyelik tarihi: 24.08.2013
Nereden: Estonya
Yaş: 29
Mesajlar: 3,790
Etiketlendi : 197 Yazıda
Etiketlendi: 9 Başlıkda
Standart

82 Şam diyenler, Şam'da cuma namazı kılacağız diyenler bugün de 82 Atina diyor. Bir şey değişmedi yani boşa yapılan harcamalardan başka bir şey değil. Suriye'de o kadar askeri harcama yapıldı da ne kazandık? 4 milyon mülteci kazandık. Boş hayaller peşinde koşmanın alemi yok.
By.Solver bunu beğendi.
  #5  
Okunmamış 1.09.2020, 21:21
Üye
 
Üyelik tarihi: 3.03.2018
Nereden: İzmir
Mesajlar: 807
Etiketlendi : 14 Yazıda
Etiketlendi: 0 Başlıkda
Standart

Son güncellemelerden sonra Ver mehteri loading..
  #6  
Okunmamış 1.09.2020, 21:39
Cagdaser - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üye
 
Üyelik tarihi: 20.02.2013
Nereden: Antalya
Mesajlar: 3,251
Etiketlendi : 62 Yazıda
Etiketlendi: 7 Başlıkda
Standart

Kardeşim tek gerçek ekonomi bunlara kimse itimat etmiyor artık.

Şurada reklam amaçlı ayırdıkları PR yazısına verilen parada vergilerimden 1 kuruş varsa haram olsun.
Osmanlıyla tek ortak nokta ise halkın sefaletiyse evet ona katılıyorum. Şuan aynı paydada buluşuyoruz.
gecekusu12, By.Solver, herzlos ve 2 kişi bunu beğendi.
  #7  
Okunmamış 1.09.2020, 21:52
aykut267 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üye
 
Üyelik tarihi: 8.09.2013
Nereden: Yotunheim
Mesajlar: 2,347
Etiketlendi : 51 Yazıda
Etiketlendi: 5 Başlıkda
Standart

Şimdi eleştirmek için muhalefetlik bir şeyler yazıcam, bu sefer ülkenin kötülüğünü istiyorsun derler. O yüzden hiçbirşey yazmıyorum bu konuda. Ama konu sahibi arkadaş kaç yıldır aynı görüşü savunuyorsun. Ülke nerden nerelere geriledi yada ilerledi. Aklında hiç mi şüphe yok çok merak ediyorum açıkcası. Nasıl bu kadar rahat savunuyorsun Nasıl için bu kadar rahat
CemaLi, gecekusu12, herzlos ve 1 kişi bunu beğendi.
  #8  
Okunmamış 1.09.2020, 22:00
Üye
 
Üyelik tarihi: 29.01.2016
Nereden: Yapay Zeka Gpt-10
Mesajlar: 5,525
Etiketlendi : 100 Yazıda
Etiketlendi: 2 Başlıkda
Captain Price isimli Üyeye Skype üzeri Mesaj gönder
Standart

Eskiden 30 liraya çeyrek altın alırdık, şuan 30 liraya yarim kilo et alınıyor
Halk falan zengin olmadı, milletin a. koyacağım diyen cengiz holding gibi yandaş iş adamları milyarder oldu sadece
By.Solver, Ali Tahsin, Hemedo ve 2 kişi bunu beğendi.
  #9  
Okunmamış 1.09.2020, 22:00
ibrahim92 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
IB***** SA*****
Üye
 
Üyelik tarihi: 13.11.2013
Yaş: 31
Mesajlar: 3,458
Etiketlendi : 73 Yazıda
Etiketlendi: 4 Başlıkda

Ben Özgün'üm
Standart

17.yy Osmanlısıdır o
  #10  
Okunmamış 1.09.2020, 22:07
JiTeM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üye
 
Üyelik tarihi: 17.02.2013
Yaş: 30
Mesajlar: 4,897
Etiketlendi : 226 Yazıda
Etiketlendi: 8 Başlıkda
Standart



Alıntı:
Rewossky Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Amerikan medyası derken makalenin yazarı Türk hocam ve Ankarada yaşıyor.
Sanırım iktidarın ingilizce olarak tanıtımının yapılması için görevlendirilmiş birisi.

Diğer yazıları öyle gösteriyor
https://www.bloomberg.com/authors/AQ...elcan-hacaoglu
Eeee sonuç da makalenin paylaşıldığı yer amerikan medyası olduğu gerçeğini değiştirmez değil mi?

Alıntı:
teona08 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Bir şey yazacam,Türk düşmanı ilan edilecem.Sadece şunu söylemek istiyorum.İyi veya kötü,ülkenin gidişatına gerçekçi yaklaşmadığımız sürece,yerimizde saymaya devam ederiz.Duygusal düşünmek sonucu değiştirmiyor malesef.

Ayrıca Osmanlının son dönemi ile şu an ki durumu kıyaslarsan birçok benzerlik görürsün.
Kimine göre iyi kimine göre kötü gidişat burada ki konuyla ne alakası var? Ben sosyal medya gördüğümüz bir makaleyi burada paylaştım o kadar.

Alıntı:
CyberTR Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
82 Şam diyenler, Şam'da cuma namazı kılacağız diyenler bugün de 82 Atina diyor. Bir şey değişmedi yani boşa yapılan harcamalardan başka bir şey değil. Suriye'de o kadar askeri harcama yapıldı da ne kazandık? 4 milyon mülteci kazandık. Boş hayaller peşinde koşmanın alemi yok.
Alıntı:
jeaner Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Son güncellemelerden sonra Ver mehteri loading..
" Suriye'de o kadar askeri harcama yapıldı da ne kazandık? " mesela sınırımıza bir terör devleti kurmasına izin vermedik yetmez mi? Eğer siz Türkiye'nin suriye de köy ve şehir almasını suriyeliler için yaptığımızı zannediyorsanız çok yanılıyorsunuz bizim orada olmamızın en büyük amacı sınırımız'dan gelecek tehditleri ülke için de değil dışın da mücadele edebilmek için. " Atilla; Eğer sınırlarınızda sorun varsa, Bunu gidermenin tek yolu, Sınırlarınızı genişletmektir. " Bunun yanı sıra farkındaysanız avrupa devamlı bizden için bizi mülteciler ile tehdit etmeyin diyor son 2 3 yıl da aslında avrupanın izin vermeyeceği bir çok şeyi sırf sınırları açar suriyelileri yollarız tehdiyle yaptık.


Alıntı:
Cagdaser Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Kardeşim tek gerçek ekonomi bunlara kimse itimat etmiyor artık.

Şurada reklam amaçlı ayırdıkları PR yazısına verilen parada vergilerimden 1 kuruş varsa haram olsun.
Osmanlıyla tek ortak nokta ise halkın sefaletiyse evet ona katılıyorum. Şuan aynı paydada buluşuyoruz.
Ekonomi alakası ne ben internette gördüğüm bir makaleyi paylaşmak istedim eskiden kendi sınırlarımızı bile savunamazken şimdi bir çok ülkede askerimiz ve gücümüz var.

Alıntı:
aykut267 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Şimdi eleştirmek için muhalefetlik bir şeyler yazıcam, bu sefer ülkenin kötülüğünü istiyorsun derler. O yüzden hiçbirşey yazmıyorum bu konuda. Ama konu sahibi arkadaş kaç yıldır aynı görüşü savunuyorsun. Ülke nerden nerelere geriledi yada ilerledi. Aklında hiç mi şüphe yok çok merak ediyorum açıkcası. Nasıl bu kadar rahat savunuyorsun Nasıl için bu kadar rahat
Allah için çook merak ediyorum ve soruyorum yalvarırım ülkemiz nereden nereye gerilemiş anlatır mısın ama lütfen 20 yıllık dönemi değil Türkiye Cumhuriyeti düz hesap 100 yıllık bir devlet lütfen bana ülkenin 100 yıl da nereden nereye geldiğini nereden nereye gerilediğini anlatırmısın.


Alıntı:
Captain Price Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Eskiden 30 liraya çeyrek altın alırdık, şuan 30 liraya yarim kilo et alınıyor
Halk falan zengin olmadı, milletin a. koyacağım diyen cengiz holding gibi yandaş iş adamları milyarder oldu sadece
Sevgili hocam konunun ekonomi ile alakası nedir acaba? burada Türkiye'nin askeri ve istihbarat olarak başarısını anlatan bir makale paylaşıyorum sen farklı konu anlatıyorsun.
samuelceto bunu beğendi.

Konu JiTeM tarafından (1.09.2020 Saat 22:11 ) değiştirilmiştir.
Konu Kilitli




Şu an bu konuyu okuyan kişi sayısı: 1 (0 üye ve 1 misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Forum Saati: 00:59. Zaman dilimi GMT +3 olarak ayarlanmıştır.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0


YTPara.Com Forum Sitemiz serverplus.com.tr Tarafindan Host Edilmektedir. Serverplus

İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden biri olan YTPara.Com Youtube-Adsense Destek Sitemizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. YTPara.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler BURADAN iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 15 (Onbeş) Gün içerisinde YTPara.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacak ve Avukatlarımız size dönüş yapacaktır.

YTPara.Com

eXTReMe Tracker