YTPara.com - Youtube & Webmaster Destek Forumu  


Geri Dön   YTPara.com - Youtube & Webmaster Destek Forumu > (Off) - Konu Dışı > Konu Dışı



User Tag List

Like Tree42Beğeni

Cevapla
LinkBack Seçenekler Stil
  #31  
Okunmamış 7.10.2020, 20:49
fatihbaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Süper Moderatör
 
Üyelik tarihi: 12.05.2013
Nereden: Erdemli / Mersin
Yaş: 39
Mesajlar: 9,515
Etiketlendi : 1491 Yazıda
Etiketlendi: 17 Başlıkda
fatihbaz isimli Üyeye Skype üzeri Mesaj gönder
Standart

Alıntı:
freusty Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
bunun en temel sebeplerinden birisi yurtdışı firmalarının " marka " yatırımı. markasına değer veriyor olması. bizim toplumda garanti ürün dediğin nedir? adamın bilgisayar tamir dükkanı vardır, gider asustan şundan bundan bayilik alır tamir işleri için. adı olur sana asus yetkili teknik servisi. ürünün arızalıdır gönderirsin buraya, içerdeki kamil ağzında sigara, kasayı sökerken içine kül düşüre düşüre tornavidayla vidaları çıkarırken etrafını çize çize yara yara keyfine göre iş yapar. sıfır denetleme, sıfır kontrol. asus'un da umrunda olmaz, neden çünkü problem çıkarsa o da der git ver mahkemeye, haklı görülürsen iaden de yahut değişimin yapılır. vatandaş haklarını mı biliyor ki gitsin uğraşsın. asus'un Tr ayağını da yöneten Türk neticede, bizim ülkemizde hassas çalışma, titizlik, müşteri memnuniyeti gibi konular zor bulunan şeyler. asus bu ülkedeki marka kalitesini önemsemez ama aynı satışı amazon üzerinden sana yapmış olsaydı oraya yazacağın geri bildirim globale düşeceği için bunu önemsediğinden, sana elinden gelen her desteği sonuna kadar yapar. mesele bu ülkenin cahiliyeti ve insanı sömürebildiği kadar sömürme arzusu meselesi. herkes enayi bi onlar akıllı çünkü. hepsi kendini kurt, başkasını oğlak görüyor. bu yazdıklarım genel görüştür, illa işini kaliteli ve düzgün yapanlar da yok değidlir fakat ülkenin genel iş ahlakına vurduğumuz zaman konuyu, maalesef tablo bu. zaten ben bu ülkedeki özel sektör ahlakı ve anlayışını sevmediğim için 19 umda kimsenin işinde gücünde çalışmıcam diye bi söz söyleyip varımla yoğumla her şeyi kendim kovaladım. bireysel uğraştım kimseden medet ummadan. bu milletin eline kalsan seni 3 kuruşa günde 18 saat çalıştıracak sırtlanla dolu her yer. hadi başka ülkelerde de bu kural geçerli olsun diyelim, en azından orada aldığın 3 kuruş market torbanı doldurur. burada o da yok. çok daha fazla şey konuşulur ama uzatmayayım daha zaten anlatmak istediğim şeyi pek çoğumuz yaşayarak görüyor, farkında oluyoruz. diyeceğim şu ki, köklü bir değişim gerek ve bu değişim toplumla yaşanmaz, baştakilerin kafa yapısıyla gerçekleşebilir. umarım görebiliriz kaliteli bir değişimin yaşandığını, insan haklarının üstün olduğu bi toplum anlayışını.

not. markalar örnek olarak verilmiştir.
ne yazıkki öyle hocam,verdigin örnegin birebir karşılıgı bizim burada var zamanında bi asus zenfone 6 aldım,buradaki en saglam iş yapan telefoncudan.dedim bunların teknik bölümüde iyidir...aradan zaman geçti,telefonda çok küçük bi sorun var.aslında tamirciye götürmeye dahi gerek yok ama ben takıntılıyım biraz,önemserim görüntüyü.telefonun ekranında sag altda hafif bi kalkma vardı,adamlara götürdüm işte dedim bunun garantisi bitti ama parası neyse verecem,sizinkiler yapsın bunu.hani işi garantiye alayım,düzgün yerde yapılsın dedim.20 gün peşinden koşup,üstüne 500tl masraf yaptıgım telefonu çöp ettiler.lafın gelişi filan degil,bildigim kaldırın çöpe attım telefonu.oraya gitmeden önce sadece gözüme hoş görünmeyen bi sorunu vardı,götürdüm telefon bidaha çalışmadı.meger teknik işine bakan adam,dedigin gibi biyermiş.adamın yanına gittim,çocukluk arkadaşım çıktı.başta adını duysam zaten gitmezdim ona çünkü nasıl birisi oldugunu biliyorum.asusa baglı bi teknik yeri filanda degil.digerlerinin karşısındaki,normal bi telefoncuymuş.sorunsuz zenfone 6 çöp oldu ona mı yanayım,sırf bozsunlar diye 500tl masraf ettigimemi yanayım bilemedim.adamlara gittim telefon çöp oldu diye,şu adamdan git hesap sor dediler.o adamı gidip şikayet edeyim filan desem,adam çocukluk arkadaşım nereden tutsam elimde kaldı.durup dururken üste para verip,telefonu bozdurdum işte sonrada kaldırıp çöpe attım.
freusty bunu beğendi.
Alıntı ile Cevapla
  #32  
Okunmamış 7.10.2020, 21:19
FA***** KE*****
Üye
 
Üyelik tarihi: 20.09.2013
Nereden: kayseri
Yaş: 40
Mesajlar: 3,159
Etiketlendi : 49 Yazıda
Etiketlendi: 0 Başlıkda
Standart

Alıntı:
Lydios Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
edit: Bugün itibariyle sabah saatlerinde ürün ile alakalı değişim yerine ücret iadesi işlemi sağlandı ve ben daha hepsiburadadan kesinlikle alışveriş yapmam size de önermem.


Değerli abilerim ve kardeşlerim, hepsiburada'dan satın aldığım ürün ile alakalı tecrübelerimi detaylı bir şekilde sizlere anlatacağım ve değerli yorumlarınızı bekliyor olacağım. Teşekkürler...


27.09.2020 tarihinde 20:11 saatinde hepsiburada.com üzerinden İphone 11 64 ürününü satın aldım. 28.09.2020 tarihinde 10:48 saatinde ürün teslimatı gerçekleşti. Cihazın kutusunu elime aldığımda cihazın dışındaki jelatin biraz yıpranmış ve cihazın jelatinin daha önceden açılmış gibi bir hali vardı ve bu benim miğdemi bulandırdı. Ardından ürünü açtım çünkü buraya bakarak malesef karar veremiyor acılıp acılmadıgını cunku iphone cıhazlarda tek jelatin var farklı bir bandrol yok. Ardından dışarıya cıkacağımdan aceleyle kurulumu yapıp hemen ios 14 güncellemesini yaptım. Sonra sınırlı garanti süresi dediğimiz cihaz aktif olunca direkt olarak cihaz ayarlarında o tarihten itibaren garanti atar. Benim cihazımın garantisi 25.09.2022 tarihinde son buluyor olarak gözüküyordu. Bu şu demek benim cihazım elime ulaşmadan tam 3 gün önce aktifleşmiş. Bu sebeple ben direkt olarak cihazı incelemeye başladım. İnceler incelemez direk kamera tarafına dikkatlice bakınca. Üst kameramın içerisinde bir çizik ve kamera çerçevesi dediğimiz kare aleminyum kasada leke gördüm. Hemen Saat 11:10 gibi Apple ile iletişime geçtim durumu ihbar ettim. Sonrasında direkt olarak saat 11:30 gibi hepsiburadayı aradım bilgi verdim. Ardından Ümraniye Kvk Yetkili servise gittim. Konuyla alakalı rapor bilgilendirme istedim. Onlarda kasada kozmetik hataların oldugunu kamerada cizilmelerin oldugunu ilettiler. Zaten bende teknik boyutta konulara cok hakim oldugumdan hemen mikroskobik ortamda kamerada cizik var mı yok mu inceledim ve orda ki arkadaslar sözlü olarakta fabrikasyon hatası bir cizik oldugunu bunu rapora yazamayacaklarını ifade ettiler. Herneyse Raporu alır almaz.

Dilekce yazıp detaylı bir şekilde konudan bahsedip cihazımın 0 kutulu yenisini talep ettim. 28.09.2020 tarihinde ürünü hepsiburadaya kargoladım. Ardından 29.09.2020 tarihinde ellerine ürün ulaşır ulaşmaz kullanıcı hatası iadeniz kabul edilemedi diye mesaj attılar bu mesaj saat 10:56 gibi geldi. Bırakın cihazı incelemeyi yazdığım dilekçeyi bile okumadan direkt olarak kullanıcı hatası diyerek konuyu başlarından atmaya kalktılar fakat karşılarında bilincli ve çevresi olan bir tüketici olunca konuyu tekrardan itraaz ile dikkate alıp (kanunları hatırlattım) gerekli işlemleri sağlayacaklarını ilettiler. Ben bu tarz durumlarda konunun uzayacağını bildiğimden 28.09.2020 tarihinde direkt olarak hepsiburada müşteri hizmetleri calısanlarından beni üst birim arasın dedim. 24 saat sonra dediler tam 4 gün sonra 01.10.2020 tarihinde tarafıma genel müdürlükten Vip hizmetlerden İsmail bey dönüş yaptı. Üstüne üstlük kendiside yasal olan sürenin dışına cıktılarını söyleyerek konunun incelendiğinden ve apple ile iletişime geçildiğinden bahsetti. 03.10.2020 tarihinde Son olarak ben Apple tarafına bu konuyla alakalı ne mevzuatı olursa olsun benim haklarımı koruması gerektiğini söyledim.

Pazartesi günü saat 11 de İrlanda da ki apple merkezindeki üst birim apple Türkiye üst birimi ve ben bir konferans gerçekleştiricez. Bu konferansta cihazın power tuşuna basıldığı esnada İrlanda da ki sunuculara giden sinyale bakıcaz. Ekstradan kozmetik hatalarla gelen bu cihaz ile ilgili bir görüşme yapılıcak.


Hepsiburada tarafı herşey açık ortadayken önce kullanıcı hatası diyip iade etmeye kalktı ardından sürec 2 gün sürecek demelerine rağmen tam 1 haftadır süreç devam ediyor.


Şuan son durum müşteri hizmetlerine şu hatırlatmayı yaptım; TKHK madde 48/3 gereği mal satışları bakımından taahhüt edilen süre 30 günü geçemez. Cayma hakkı, tüketicilere satın aldıkları üründen 14 gün içerisindeki hiçbir koşula bağlı kalmadan iade edebilme imkânı sunar. Ayıplı ürünler, açık ayıplı ürünler ve gizli ayıplı ürünler olarak ikiye ayrılıyor. Satın aldığınız gömlekteki yırtık veya dizüstü bilgisayarın ekranındaki bir kırık, bu ürünü açık ayıplı ürün kategorisine sokar. Eğer satın aldığınız ürünün böyle bir durumu varsa, 30 gün içerisinde koşulsuz bir şekilde iade edebilirsiniz. Gizli ayıplı ürünler, tüketicilerin ilk bakışta fark edemeyeceği ve ürünün kullanımıyla ortaya çıkan hataları barındıran ürünlerdir. Örneğin bir ayakkabı satın aldınız ve zaman içerisinde tabanında bir açılma oluştu. Böyle bir durumda, ürünü satın aldığınız tarihten itibaren 2 yıl boyunca ürünü iade etme hakkına sahipsiniz. Karşınızdaki insana aptal muamelesi yapmaya devam edin. Bu iş kısa süre içinde çözülmezse yapılıcak iş belli
hepsıburada haklı olduguna ınandıgın urunlerde kesınlıkle hakkını ara hakem heyetı cozmezse veya onalr hakemi kazanırsan mahkemeye verırsen korkma haklı olduguna ınanıyorsan devam et.
ben farklı konuda mahkemelk oldum ve kazandım
Lydios bunu beğendi.
Alıntı ile Cevapla
Cevapla




Şu an bu konuyu okuyan kişi sayısı: 1 (0 üye ve 1 misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Forum Saati: 12:44. Zaman dilimi GMT +3 olarak ayarlanmıştır.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0


YTPara.Com Forum Sitemiz serverplus.com.tr Tarafindan Host Edilmektedir. Serverplus

İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden biri olan YTPara.Com Youtube-Adsense Destek Sitemizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. YTPara.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler BURADAN iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 15 (Onbeş) Gün içerisinde YTPara.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacak ve Avukatlarımız size dönüş yapacaktır.

YTPara.Com

eXTReMe Tracker