YTPara.com - Youtube & Webmaster Destek Forumu  


Geri Dön   YTPara.com - Youtube & Webmaster Destek Forumu > (Off) - Konu Dışı > Konu Dışı



User Tag List

Like Tree2Beğeni
  • 1 Post By ebubekir
  • 1 Post By meren14

Cevapla
LinkBack Seçenekler Stil
  #1  
Okunmamış 2.01.2021, 22:03
Üye
 
Üyelik tarihi: 17.03.2014
Nereden: YT
Mesajlar: 976
Etiketlendi : 10 Yazıda
Etiketlendi: 0 Başlıkda
Standart Şu İNGİLİZCE'Yİ nasıl halledecez ?

Merhaba
yaza yurtdışı hayallerim var, şu ingilizceyi en azından a1 a2 seviyesine nasıl çıkartabiliriz ? bilgisi olan yardım etmek isteyen bu konu hakkında sohbet etmek isteyen varsa bir yardımcı olsun gözünü seveyim

sağ olun.
Alıntı ile Cevapla
Reklamlar
  #2  
Okunmamış 2.01.2021, 22:11
Üye
 
Üyelik tarihi: 4.08.2015
Mesajlar: 1,623
Etiketlendi : 37 Yazıda
Etiketlendi: 1 Başlıkda
ebubekir isimli Üyeye Skype üzeri Mesaj gönder
Standart

Her şey çalışmaktan geçiyor kardeşim sınav endeksli çalışacaksan kitaplardan çalışabilirsin. Yok konuşma ve pratik diyorsan o zaman sürekli İngilizce yayın yapan radyo ve televizyonları dinleyeceksin.
İstedikten sonra başarırsın. Fakülte son sınıfta iken mezun olunca yüksek lisansa başlayacağım diye azmettim. İngilizce için 55 gerekiyor dediler, sınava 2 ay kala ciddi bir çalışma yaptım ve tam istediğim puanı aldım. İstedikten sonra insanın yapamayacağı bir şey yok. Yüksek bir puan değildi ama ilk defa girdiğimde istediğim puanı almam benim için başarıydı.
frnvr bunu beğendi.
Alıntı ile Cevapla
  #3  
Okunmamış 2.01.2021, 22:13
Üye
 
Üyelik tarihi: 17.03.2014
Nereden: YT
Mesajlar: 976
Etiketlendi : 10 Yazıda
Etiketlendi: 0 Başlıkda
Standart

Kurs, video, youtube kanal tavsiyelerine açığım
Alıntı ile Cevapla
  #4  
Okunmamış 2.01.2021, 22:25
NE***** Kı*****
Üye
 
Üyelik tarihi: 3.08.2019
Mesajlar: 59
Etiketlendi : 0 Yazıda
Etiketlendi: 0 Başlıkda
Standart

Alıntı:
frnvr Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Kurs, video, youtube kanal tavsiyelerine açığım
udemy de çok güzel anlatımlara sahip birçok uygun fiyata kurs var. Tavsiye ederim
Alıntı ile Cevapla
  #5  
Okunmamış 2.01.2021, 22:37
MU***** ER*****
Üye
 
Üyelik tarihi: 27.09.2020
Nereden: İstanbul
Mesajlar: 142
Etiketlendi : 1 Yazıda
Etiketlendi: 0 Başlıkda
Standart

Alıntı:
frnvr Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Merhaba
yaza yurtdışı hayallerim var, şu ingilizceyi en azından a1 a2 seviyesine nasıl çıkartabiliriz ? bilgisi olan yardım etmek isteyen bu konu hakkında sohbet etmek isteyen varsa bir yardımcı olsun gözünü seveyim

sağ olun.
Yazın ben de Work and Travel programı ile gideceğim bir sorun çıkmazsa. 1 yıl hazırlık okudum, çok gevşek geçirsem de edindiğim tecrübeleri paylaşmak isterim.

-Bilmediğiniz kelimeler için flashcard tarzı (küçük dikdörtgen kağıt parçaları) karton veya kağıttan kartlar hazırlayıp ön tarafına kelimeyi, arka tarafına yapılabiliyorsa İngilizce açıklamasını yapılamıyorsa Türkçe açıklamasını yazıp o kağıtları saklayıp her gün veya iki güne bir bolca tekrar etmek.

-Çalışmalarınızı Youtube üzerinden İngilizce kanallardan yapmanız daha iyi olacaktır. Mesela past tense çalışacaksınız, İngilizce az buçuk anlıyorsanız yabancı kanalları takip edip ordan izlemeniz daha faydalı olacaktır. Çünkü biz bilgiyi sadece sınavlarda geçmek için verdiğimiz için pek de kalıcı olmuyor.
Takip ettiğim yabancı İngilizce için kanallar: BBC Learning English, Learn English with Let's Talk, American English ve diğer kanallar.
Türkçe önereceğim kanallar: ingiliz C, FK Language ve belki arada eğlenmek için Çilem Akar olabilir.

-Yabancı içerikler izlemenizi tavsiye ederim çünkü kulak aşinalığı öğrenme için önemlidir. Bir kelimeyi ezberlemek istiyorsak ilk önce onun nasıl söylendiğini bilmemiz lazım. Listening bu yüzden çok önemli. Ben TedX'in kanallarını, yabancı içerikli kanalları takip ediyorum. İngilizce altyazılı veya altyazısız izlemek çok faydalı olacaktır. Türkçe altyazılı dizi izlemek gibi bunları Türkçe altyazı izlemek pek faydalı olmayacaktır.

-Seviyenize göre kitap okuyabilirsiniz veya yabancı haber sitelerini takip edip hem gündemden haberiniz olup hem de okuma alışkanlığınızı geliştirebilirsiniz. Tabii haber yazıları biraz üst düzey yazı olduğu için zorlayıcı olacaktır. Sosyal medya kullanıyorsanız 9GAG, 8Fact gibi sayfaları takip edebilirsiniz.

-Bunun yanında sesli kitap dinleyebilirsiniz. Ekranda yazıyı seslendiren kişi okurken sizin de onu takip etmeniz pronunciation için çok faydalı olacaktır.

-En önemlisi canlı olarak konuşmak ki bunu da o dilin konuşulduğu toplumda bulunmak. Gidesiye kadar İngilizcenizi ne kadar geliştireniz kârdır. Oraya gittiğinizde konuşmak zorunda olacağınız için hep bir araştırma içinde olacaksınız ve bu sizi geliştirecektir. Özgüvenli olup hata yapmaktan korkmadan konuşmak bayağı faydalı olacaktır.

İngilizce öğrenmenin en önemli kısmı Kelime Ezberlemektir
Bu da kelimelerle ilgili cümle kurup zihnimizde iyice oturuyuncaya kadar gerekirse ezberlemektir. Gidesiye kadar günlük 10 kelime ezberleseniz 6 ayda 1800 kelime olur. Kelime ezberledikten ve bu kelimelerin telaffuzunu öğrendikten sonra İngilizce konuşmamak dilde değil
aragon bunu beğendi.

Konu meren14 tarafından (3.01.2021 Saat 00:02 ) değiştirilmiştir.
Alıntı ile Cevapla
Cevapla




Şu an bu konuyu okuyan kişi sayısı: 1 (0 üye ve 1 misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Forum Saati: 15:52. Zaman dilimi GMT +3 olarak ayarlanmıştır.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0


YTPara.Com Forum Sitemiz serverplus.com.tr Tarafindan Host Edilmektedir. Serverplus

İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden biri olan YTPara.Com Youtube-Adsense Destek Sitemizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. YTPara.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler BURADAN iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 15 (Onbeş) Gün içerisinde YTPara.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacak ve Avukatlarımız size dönüş yapacaktır.

YTPara.Com

eXTReMe Tracker