YTPara.com - Youtube & Webmaster Destek Forumu

YTPara.com - Youtube & Webmaster Destek Forumu (https://www.ytpara.com/)
-   Kripto Para Dünyası (https://www.ytpara.com/245-kripto-para-dunyasi/)
-   -   LUNA Coinden Dolayı 23 Kişi İntihar Etti (https://www.ytpara.com/kripto-para-dunyasi/154867-luna-coinden-dolayi-23-kisi-intihar-etti.html)

Captain Price 13.05.2022 21:29

LUNA Coinden Dolayı 23 Kişi İntihar Etti
 
Son Dakika Haber: Kripto paralardaki sert düşüş can aldı. 23 kişi öldü.

Kripto paralarda son günlerde yaşanan sert düşüş birçok ocağı adeta söndürdü. Birçok kişi, tüm parası ile girdiği kripto para piyasasında büyük paralar kaybederken Türkiye ve dünyanın farklı yerlerinden gelen son bilgilere göre 23 'ten fazla kişi intihar etti.

İSTANBUL'DA KRİPTO PARA İNTİHARI

Gelen son dakika bilgilerine göre İstanbul'da emlakçılık yapmakta olan ve adının Eyüp Çobanoğlu olduğu öğrenilen 23 yaşındaki genç, kendi evini 600 bin liraya sattı ve bu parası ile kripto para borsasında işlem yapmaya başladı. Ancak geçen haftadan bu yana kripto paralarda yaşanan sert düşüş , korkunç bir sonuca neden oldu.

İLK GÜNLERDE ÇOK KAZANDI

Önceki gün saat 17.00 sularında İstanbul'un esenyurt İlçesi'nde meydana gelen feci olayda, emlakçılık yapan Çobanoğlu, bundna 1 sene önce üzerine olan evi sattı. 600 bin liraya evini satan bu kişi, parası ile kripto para piyasasına girdi. 600 bin liralık yatırım yapan Çobanoğlu, ilk dönemlerde oldukça fazla para kazandı. Ancak çöküş son günlerde başladı.

Kripto paralarda yaşanan düşüşle birlikte parasını kaybeden genç, ailesi ile ters düştü. Bunun üzerine büyük bir bunalıma giren genç, dün akşam sosyal medya hesabı üzerinden "En büyük mezar insanın kalbine gömdükleridir." yazılı bir not bıraktı ve yanındaki silah ile intihar etti.

Sesin duyulması üzerine çevredekiler hemen durumu sağlık ve polis ekiplerine bildirdi. Bölgeye kısa sürede gelen ekipler, Çobanoğlu'nu kanlar içinde yerde buldu. Sağlık ekipleri yaptıkları ilk kontrolde başından vurulan gencin hayatını kaybettiğini tespit etti.

Bölgeye gelen polis ekipleri olay ile ilgili inceleme başlattı. Olay yeri savcısının da inceleme yapmasının ardından Eyüp Çobanoğlu'nun cansız bedeni, cenaze aracına konuldu ve Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı.

Bir mahalle sakini olayla ilgili yaptığı açıklamada, “Kripto paradan dolayı adam zarar etmiş. Dairesini kripto paraya yatırmış. Zarar edince, üzerine ailevi problemler de eklenmiş. Silahla intihar etmiş diye duyduk” ifadelerini kullandı.

DÜNYADA 23 KİŞİ ÖLDÜ

Dış basından derlenen son bilgilere göre kripto paralardaki düşüş nedeniyle Türkiye'de 1 , yurt dışında ise 22 kişi intihar etti. En çok intihar ise Terra Luna'nın yüzde 99.98 'lik değer kaybı sonrası yaşandı.

revios 13.05.2022 21:51

luna'da bende battım.. aldım düştü- artık bu kadar düşmez diyip tekrar aldım ve tekrar düştü.. cidden insan intiharı düşünüyor.. ama herkes kaybettiği ile ders-eğitim-tecrübe aldığını saysın.

Okuyorum 13.05.2022 21:59

Geçmiş olsun hocam tecrübe demeniz güzel umarım kimse sağlığını etkileyecek kadar miktarlar ile girmez bu işlere.

Muamma 13.05.2022 22:55

zor ve üzücü. Hala alanlar var ve aldıkça zarar edenler. Coin piyasasını hep takip ettim ancak bana ponzi'den başka bir şey ifade etmiyor. Çiftlik bankın daha global hali gibi düşünüyorum.
Ekran kartları, pc'ler ve bir çok şeyin fiyatı bu nedenle arttı. Kimse yasaklamadı. Oğlum siz ne yapıyorsunuz demedi. Küresel bir oyun. Ekran kartı üreticileri bile işin içinde olabilir ki milyarlarca dolar kar elde ettiler.
Luna başarılı ve gelecek vaat eden bir proje olarak lanse edildi. Ee ne oldu? dibin dibine doğru iniyor... Dün 50 dolar yatıran bu gün 5 dolarla uyanıyor...
Hiç bu işlere girmemek lazım. Alın teri güzeldir. Ağrımayan başa dert.
Not: Görüşlerim tamamen kişiseldir.

denizkan38 13.05.2022 23:03

çok kötü haber tabi ki.. Allah rahmet eylesin kalanlara sabırlar..
Fakat bu tarz riskli işlere bütün varlığını basacak kadar gözü kara olmak zaten intihar.

Captain Price 13.05.2022 23:19

Alıntı:

Okuyorum Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1942000)
Geçmiş olsun hocam tecrübe demeniz güzel umarım kimse sağlığını etkileyecek kadar miktarlar ile girmez bu işlere.

Bende luna yok. Ethereum vardı sadece. Onuda sattım Cake adlı coin aldıydım. 6 40 dan aldım. Şuan Yuzde 35 40 zarardayım.
Ancak Cake coini Pancake isimli borsasinin kendi coini ve son zamanlarda çıkarılan guncelleme ile toplam arzı yani dolaşımda olacak coin sayısı 750 milyon adet olacak. Ve 2 yıl içinde bu 750 milyon adede ulaşacağı düşünülüyor.
Ve cake coinin ortaklarından birisi Binance.
Eğer cake coin almasaydım. Hiç şüphesiz ethereumda dururdum. Ethereum zaten biterse kripto teknolojisi ölmüş olacak
Ayriyetten Cake coinin toplam piyasa değeri 1 milyar dolar falan. Luna piyasa hacmi bakımından 5. coin idi. Toplam piyasa değeri çok yüksek idi.
Cake coin şuan 56. sırada

jeaner 13.05.2022 23:42

Shiba almıştım 500 TL'lik. 4-5 bin civarına çıktı şimdide 1,500TL'ye düşmüş. Uzun vadeli alıp atmıştım ilerde bakarım diye. Benim kripto ile alakam bukadar :) Acaba onu bozup Luna alsammı diye düşünüyorum belki döner :)

Rewossky 13.05.2022 23:48

Alıntı:

jeaner Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1942017)
Shiba almıştım 500 TL'lik. 4-5 bin civarına çıktı şimdide 1,500TL'ye düşmüş. Uzun vadeli alıp atmıştım ilerde bakarım diye. Benim kripto ile alakam bukadar :) Acaba onu bozup Luna alsammı diye düşünüyorum belki döner :)

500 tl'yi geçen sene bastıysan enflasyon ile şuan paran ekside bile olabilir :D

antecnad1 13.05.2022 23:59

Eyup benim ilkokuldan tanidigimdi, konusmuslugumuz yoktu ama annesiyle babasi taa ilkokul zamaninda olmustu, demek ki baska sorunlari da vardi ve hayata baglayan bir sey kalmadi, Allah rahmet eylesin..

kaanYTP 14.05.2022 01:30

coini , kumarı ve benzeri işleri aklınıza gelebilecek yapılmayacak ne varsa şeyleri bile yapan insanlar hale geldik gerçekden de çok kötü zamanlardan geçiyoruz Allah hepimizin yardımcısı olsun.
herkes bir var olma çabasında kendince ..
En çok da üzüldüğüm bir şeyler yapmak isteyen çabalayan uğraşan insanların emeği ile alın teri ile bir türlü sonuca varamaması ve her zaman bir önceki durumundan daha da aşya düşmesi..
En sonunda da kayıp .. :(


Forum Saati: 00:51. Zaman dilimi GMT +3 olarak ayarlanmıştır.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0