YTPara.com - Youtube & Webmaster Destek Forumu  


Geri Dön   YTPara.com - Youtube & Webmaster Destek Forumu > Webmaster Genel > Paypal, Payoneer, Webmoney ve Diğer Ödeme Çözümleri



User Tag List

Like Tree468Beğeni

Cevapla
LinkBack Seçenekler Stil
  #291  
Okunmamış 31.05.2016, 15:02
elfelat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üye
 
Üyelik tarihi: 12.06.2013
Mesajlar: 522
Etiketlendi : 14 Yazıda
Etiketlendi: 2 Başlıkda
Standart

Alıntı:
Navi1337 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
KAPANSIN. Haysiyetsizler. Kur farkını dağlar kadar yaparsan önüne gelene hesap sınırlaması koyarsan burnu havada dolaşırsan böyle olur. 2 defa bu haysiyetsizler yüzünden içeride 1-2 bin param kaldı deseniz ki yasadışı iş yapıyorum sahtekarlık yapıyorum eyvallah. Freedomdan gelen ödemeye dahi bir kılıf buldular kimliğimden tutun elektirik faturam dahil her şeyi gönderdim adres teyidi dediler her şeyi hallettim en son politikamıza aykırı vs vs . ulan ben paypal bile bozdurmadım o hesaptan neyin sınırlaması bu.
aynen hocam banada yaptılar aynısını nedenini sordum verdikleri cevap hesabınıza gelen bir para var ve siz bu parayla silah ticereti vs yapmadığınızı bilmemiz gerek dediler
fatihbaz bunu beğendi.
Alıntı ile Cevapla
  #292  
Okunmamış 31.05.2016, 15:07
Lastwisher - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üye
 
Üyelik tarihi: 27.06.2014
Mesajlar: 798
Etiketlendi : 441 Yazıda
Etiketlendi: 4 Başlıkda
Standart

Paypalın kapanması ne demek;

Biraz detaylıca yazmak istiyorum bu konu ile ilgili.

Bence Olayı iki taraflı değerlendirmek lazım alıcı ve satıcı olarak paypal.

Öncelikle satıcı olarak ;

Paypal sistemi ile entegre olan sistemlerim var sürekli de kullanıyoruz, türkiyedeki ödemelerin %50 den fazlası paypal üzerinden gerçekleşiyor. Yurtdışında ise tamamı paypal ile gerçekleştiriliyor.

Paypalın türkiyeye kapanması ile türk müşteriler mutlaka alternatif kanallara yönelecek ( amaç zaten bu ) troy bkm vb.. bişeyler çıkacak ortaya onlarda bir süre sonra tüm kullanıcılardan vergi levhası tüm işlemler için fatura isteyecek (bknz : sanalpazar) yine biz türkiye içindeki kullanıcılarımız hangi yöntemi kullanırsa onu entegre ederiz bir şekilde zararımızı minimize etmeye çalışırız.

Peki yurtdışındaki müşterilerimiz nasıl olacak ? Şu anda dünyaca geçerliliği kanıtlanmış herkes tarafından kullanılan ve güvenilen bir ödeme sistemi olduğu için kimse ama kimse sizin troyunuza (hele ki bu isimle) güvenip alışveriş yapmaz. Paypal kabul etmiyoruz diyen bir uluslararası online bir alışveriş sitesi (buna hizmetler yazılımlar vb.. tüm alışverişler dahil) ayakta duramaz. Yani paypal entegreli olmayan uluslararası bir oluşum yaratmak konuşulabilir bir alternatif değil.

Peki biz ne yapacağız ? Tabiki alternatif değerlendireceğiz, yurtdışı bankalarda hesap açıp paypallarımızı oraya bağlayacağız(Ben şahsen vizemi yenilemek için başvurdum 10 gün sonra yurtdışı hesaplarımı açıp geri geleceğim).

Peki bu ne demek, yada bunun etkileri ne olacak;
Paypal türkiye ile çalışırken her ödemenin faturasını kesiyorduk vergisini de veriyorduk. ( herkes için durum bu olmayabilir ama kurumsal bir firma olarak mecburen yapıyoruz) dolayısı ile şimdi benim ödemelerim yurtdışı bir bankaya gideceği için bu ürünlere fatura kesmeyeceğiz ( kesme zorunluluğumuz yok ) dolayısı ile yurtdışından gelen para vergilendirilmemiş olacak ( biz oradan kendi ismimizden buradaki hesaba swift çekeriz alıcı verici aynı olduğu için yurtdışındaki paramızı yurtiçine getiriyor gibi oluruz)

Peki bunun başka ne eksileri olacak
Paypaldan direk bankaya para çektiğiniz zaman farkında olmasanızda yurtdışındaki para türkiyeye giriyor. Bu ne demek, şimdi bu para artık yurtiçine girmeyecek bizim ihtiyacımız olan zamana kadar yurtdışında kalacak. Çoğu zamanda paypaldan paypal harcamalarına kullanıldığında para hiç ülkeye girmemiş olacak.

Yani satıcı olarak bizim için çok bişey değişmesede canım ülkem Türkiye için çok şey değişmiş olacak.

Bir de işin alıcı kısmına gelelim.

Türkiye IT de oldukça aktif bir kaç gün sonra alternatif ödeme yolları eklenecek dolayısı ile hepimizin birer tane troy vb... hesabı olacak. Ama paypaldaki %100 güvenli alışveriş hiçbir zaman olmayacak. Neden olmayacak belirteyim;
Türkiyede paypal üzerinden yapılan chargeback lerde bire bir banka ile davaya girip davayı sonuçlandırıyor. Fakat bu yeni kurumlar sizin için hiçbir zaman davaya girip hakkınızı savunmayacaklar, basit duvar gibi kurallarla "charge back kabul edilmedi" diyip kesip atacak.

Bunun dışında yurtdışında ebay aliexpress amazon vb.. hiçbir siteden direk alışveriş yapamayacaksınız. Bi oyun bile satın alamayacaksınız. Buna tabiki türk çakalları alternatif üretecek. Paypal işlemleriniz güvenle yapılır %10 komisyon diyecek, siz paypal geçen yerlerde bu insanlarla bir araya gelip komisyonunuzu verip işlemleri öyle yaptıracaksınız. Eskisi gibi sistem yok...

Bunun dışında aylık düzenli ödemelerde sistem böyle yürümeyecek örneğin aylık hostingi eskisi gibi bağla paypala ay sonunda çeksin sistemi olmayacak çünkü artık işlem yapılabilir bir paypal hesabınız olmayacak. Yine bu çakallarla iş yapacaksınız, dolandırıcılık gırla gidecek.


Bir de hem alım hem satım yapan bizim gibi kurumlar kökten yandı.
Eskiden ne yapıyorduk ?
Ürün sattık paypal hesabımızda para var, hostingimiz vb.. kişi ve kurumlar paypal kullandığı için oradan ödeme yapıyorduk. Şimdi malesef o da yok.


Bu bence internet girişimcilerine vurulabilecek en büyük en sert darbedir. Şu anda tamamen internetten çalışan şirketimizin önümüzdeki ay ne yapacağı konusunda hiçbir fikrim yok.

Bunu bize layık görenlerle ilgili bir paragrafım daha var ama onu yazıp konuyu saptırmak istemiyorum.
amkde, fatihbaz, C3LL0C4N ve 1 kişi bunu beğendi.
Alıntı ile Cevapla
  #293  
Okunmamış 31.05.2016, 15:11
ripdimebag - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üye
 
Üyelik tarihi: 5.04.2014
Yaş: 45
Mesajlar: 6,934
Etiketlendi : 134 Yazıda
Etiketlendi: 2 Başlıkda
Standart

Bananeciler hemen cikti ortaya.
Kesin bu arkadaslar paypal kullanmayan veya kazanamayanlar
Quizden sonra 2. Kotu son
Alıntı ile Cevapla
  #294  
Okunmamış 31.05.2016, 15:14
MesuTurkiye - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üye
 
Üyelik tarihi: 29.06.2014
Mesajlar: 82
Etiketlendi : 8 Yazıda
Etiketlendi: 0 Başlıkda
Standart

Sıkı bir araştırma yaptım Yorumlarınızı okudum bir çok kişi anlamadan etmeden yorum yazıyor
Türkiye içinde para girişi çıkışı olmayacak asla Yani kartlarla para alıp yollayamayacaksınız paypala
Ama banka hesabınızla yani iban nosuyla paypaldaki paralarınızı çekebileceksiniz
Partnerin %99 yabancı olduğu için kazançımızı paypala yollayabilecekler
Paypalda banka tanımla da iban nosuyla para çekebilirsiniz
Para bozum işlerimi yapanlar bu yöndemle yapıyor ve %10 gibi sizden para alıyorlar
Webmoney bozum işlemi yapıyorduk şuan paypalda da öyle yapıyor ama webmoneyden banka hesabınıza yani ibanınıza para çekebiliyoruz
Paypaldan da bu şekilde çekeceksiniz İBAN NUMARASINIZ VARSA HER TÜRLÜ PARANIZI ÇEKERSİNİZ
Paypal hesabıyla alışveriş veya kart ile para girişi çıkışı yapamazsınız KARTSIZ İBAN NOSUYLA ENPARAYA PARA YOLLAYABİLİRSİNİZ YADA DİYE BANKA HESAPLARINIZA
Alıntı ile Cevapla
  #295  
Okunmamış 31.05.2016, 15:14
edius - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üye
 
Üyelik tarihi: 20.04.2014
Nereden: İstanbul
Yaş: 38
Mesajlar: 1,494
Etiketlendi : 56 Yazıda
Etiketlendi: 0 Başlıkda
Standart

Vay be site kurulduğundan beri saklanan herkesi bu forumda bugün ağırlayabilmek ne kadar güzel. kırmızı renkli yeni adamlar bile var. Paypal kapanması can sıkıcı orası ayrı. Ben bir kere paypal ile alışveriş yapayım dedim o da banka onayına takıldı sonra vazgeçtim. Ama bu iş ile uğraşan birçok kişinin de canını yaktı. Artık para transferine devlet onay vermeyeceğine göre bence alternatifler de çaresiz kalacaklar. En azından bana öyle geliyor.
Alıntı ile Cevapla
  #296  
Okunmamış 31.05.2016, 15:21
Üye
 
Üyelik tarihi: 9.11.2014
Mesajlar: 744
Etiketlendi : 14 Yazıda
Etiketlendi: 0 Başlıkda
Standart

@MesuTurkiye hocam neye dayanarak söylediniz biraz önceki söylemlerinizi?

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ ++

PayPal hizmet bilgisi.

PayPal olarak Türkiye’deki faaliyetlerimizi durdurduğumuzu üzülerek bildirmekteyiz.

6 Haziran 2016 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere Türkiye’deki müşterilerimiz PayPal hesapları üzerinden para gönderme ve alma işlemi yapamayacaklardır. Müşterilerimiz PayPal hesaplarına giriş yapabilir ve varsa hesaplarındaki bakiyeyi Türkiye’deki banka hesaplarına aktarabilirler.

Belirtmek isteriz ki, PayPal’ın önceliği her zaman müşterileri olmuştur. Ancak yerel düzenleyici kuruluşa yaptığımız lisans başvurusunun reddi ve ilgili kurumun Türkiye'deki faaliyetlerimizi durdurma talimatı doğrultusunda uygulamak durumunda olduğumuz bu karardan dolayı üzüntü duymaktayız.

Bakiyenizi çekmek için:
Hesabınıza giriş yapın.
Özet sayfasında yer alan PayPal Bakiyesi'nden “Para Çekinâ€i tıklayın.
Çekmek istediğiniz tutarı girin, çekilen paranın iletileceği banka hesabını seçin ve “Devamâ€ı tıklayın.
Onay sayfasını inceleyin ve ardından “Gönderâ€i tıklayın.
Bakiyenin banka hesabınıza gönderilmesi 5 - 7 gün arası sürebilmektedir.

Banka hesap detaylarınızın doğru olup olmadığını lütfen kontrol ediniz. Ayrıca PayPal hesabınızda yer alan ad ve soyadınızın, banka hesabınızdaki ad ve soyadınız ile birebir uyumlu olması gerektiğini hatırlatmak isteriz.

PayPal olarak tüm müşterilerimize bugüne kadar bizi tercih ettikleri için teşekkürlerimizi iletmek isteriz. PayPal'a vermiş olduğunuz destek Türkiye'deki çalışanlarımız ve şirketimiz için her zaman önemli olmuştur.

Gelecekte Türkiye'deki müşterilerimize yeniden hizmet verebilmek için gerekli izinlerin alınması yönündeki çalışmalarımız devam edecektir.


++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ +++
Alıntı ile Cevapla
  #297  
Okunmamış 31.05.2016, 15:25
MesuTurkiye - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üye
 
Üyelik tarihi: 29.06.2014
Mesajlar: 82
Etiketlendi : 8 Yazıda
Etiketlendi: 0 Başlıkda
Standart

Alıntı:
muhaberat Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
@MesuTurkiye hocam neye dayanarak söylediniz biraz önceki söylemlerinizi?

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ ++

PayPal hizmet bilgisi.

PayPal olarak Türkiye’deki faaliyetlerimizi durdurduğumuzu üzülerek bildirmekteyiz.

6 Haziran 2016 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere Türkiye’deki müşterilerimiz PayPal hesapları üzerinden para gönderme ve alma işlemi yapamayacaklardır. Müşterilerimiz PayPal hesaplarına giriş yapabilir ve varsa hesaplarındaki bakiyeyi Türkiye’deki banka hesaplarına aktarabilirler.

Belirtmek isteriz ki, PayPal’ın önceliği her zaman müşterileri olmuştur. Ancak yerel düzenleyici kuruluşa yaptığımız lisans başvurusunun reddi ve ilgili kurumun Türkiye'deki faaliyetlerimizi durdurma talimatı doğrultusunda uygulamak durumunda olduğumuz bu karardan dolayı üzüntü duymaktayız.

Bakiyenizi çekmek için:
Hesabınıza giriş yapın.
Özet sayfasında yer alan PayPal Bakiyesi'nden “Para Çekinâ€i tıklayın.
Çekmek istediğiniz tutarı girin, çekilen paranın iletileceği banka hesabını seçin ve “Devamâ€ı tıklayın.
Onay sayfasını inceleyin ve ardından “Gönderâ€i tıklayın.
Bakiyenin banka hesabınıza gönderilmesi 5 - 7 gün arası sürebilmektedir.

Banka hesap detaylarınızın doğru olup olmadığını lütfen kontrol ediniz. Ayrıca PayPal hesabınızda yer alan ad ve soyadınızın, banka hesabınızdaki ad ve soyadınız ile birebir uyumlu olması gerektiğini hatırlatmak isteriz.

PayPal olarak tüm müşterilerimize bugüne kadar bizi tercih ettikleri için teşekkürlerimizi iletmek isteriz. PayPal'a vermiş olduğunuz destek Türkiye'deki çalışanlarımız ve şirketimiz için her zaman önemli olmuştur.

Gelecekte Türkiye'deki müşterilerimize yeniden hizmet verebilmek için gerekli izinlerin alınması yönündeki çalışmalarımız devam edecektir.


++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ +++
Banka kartına çekim yapamıyorsunuz Ama banka hesabınıza yapabiliyorsunuz Yani ibanı kullanarak
Adamlar karttan vergi alıyor bu yüzden anlaşmadıkları için paypal türkiyele çalışmıyor
İbanla dünyanın heryerinde para yollayabilir ve alabilirsin rahatca
Alıntı ile Cevapla
  #298  
Okunmamış 31.05.2016, 15:27
Yasaklanmış
 
Üyelik tarihi: 20.08.2013
Nereden: Ankara
Mesajlar: 862
Etiketlendi : 16 Yazıda
Etiketlendi: 1 Başlıkda
Standart

Alıntı:
MesuTurkiye Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Sıkı bir araştırma yaptım Yorumlarınızı okudum bir çok kişi anlamadan etmeden yorum yazıyor
Türkiye içinde para girişi çıkışı olmayacak asla Yani kartlarla para alıp yollayamayacaksınız paypala
Ama banka hesabınızla yani iban nosuyla paypaldaki paralarınızı çekebileceksiniz
Partnerin %99 yabancı olduğu için kazançımızı paypala yollayabilecekler
Paypalda banka tanımla da iban nosuyla para çekebilirsiniz
Para bozum işlerimi yapanlar bu yöndemle yapıyor ve %10 gibi sizden para alıyorlar
Webmoney bozum işlemi yapıyorduk şuan paypalda da öyle yapıyor ama webmoneyden banka hesabınıza yani ibanınıza para çekebiliyoruz
Paypaldan da bu şekilde çekeceksiniz İBAN NUMARASINIZ VARSA HER TÜRLÜ PARANIZI ÇEKERSİNİZ
Paypal hesabıyla alışveriş veya kart ile para girişi çıkışı yapamazsınız KARTSIZ İBAN NOSUYLA ENPARAYA PARA YOLLAYABİLİRSİNİZ YADA DİYE BANKA HESAPLARINIZA
"Partnerin %99 yabancı olduğu için kazançımızı paypala yollayabilecekler " hocam bu kanıya nereden vardınız? Ya da şöyle bir şey geldi aklıma acaba Türkiye içinde paypal alış verişi yok ama yurtdışından gelecek olan ödemeleri alabilecek miyiz? miyiz miyizzzzzzzzz
Alıntı ile Cevapla
  #299  
Okunmamış 31.05.2016, 15:28
schizopat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üye
 
Üyelik tarihi: 19.02.2013
Nereden: Anatolia
Yaş: 38
Mesajlar: 466
Etiketlendi : 8 Yazıda
Etiketlendi: 4 Başlıkda
Standart

@MesuTurkiye yanlış yorumluyorsunuz, tamamen Türkiye'ye para gönderme ve alma kapanıyor. Kart olayı değil bu.
fatihbaz bunu beğendi.
Alıntı ile Cevapla
  #300  
Okunmamış 31.05.2016, 15:35
MesuTurkiye - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üye
 
Üyelik tarihi: 29.06.2014
Mesajlar: 82
Etiketlendi : 8 Yazıda
Etiketlendi: 0 Başlıkda
Standart

Alıntı:
schizopat Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
@MesuTurkiye yanlış yorumluyorsunuz, tamamen Türkiye'ye para gönderme ve alma kapanıyor. Kart olayı değil bu.
Yanlış düşünüyor olabilirim WEBMONEY DEKİ gibi olacak diye düşündüm
Alıntı ile Cevapla
Cevapla




Şu an bu konuyu okuyan kişi sayısı: 2 (0 üye ve 2 misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Forum Saati: 15:23. Zaman dilimi GMT +3 olarak ayarlanmıştır.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0


YTPara.Com Forum Sitemiz serverplus.com.tr Tarafindan Host Edilmektedir. Serverplus

İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden biri olan YTPara.Com Youtube-Adsense Destek Sitemizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. YTPara.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler BURADAN iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 15 (Onbeş) Gün içerisinde YTPara.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacak ve Avukatlarımız size dönüş yapacaktır.

YTPara.Com

eXTReMe Tracker