YTPara.com - Youtube & Webmaster Destek Forumu

YTPara.com - Youtube & Webmaster Destek Forumu (https://www.ytpara.com/)
-   Programlama (https://www.ytpara.com/101-programlama/)
-   -   Yeni Program Öğrenme. YARDIM (https://www.ytpara.com/programlama/136343-yeni-program-ogrenme-yardim.html)

momo1907 4.07.2019 18:20

Yeni Program Öğrenme. YARDIM
 
Öncelikle selamlar,
Arkadaşlar şu anda çalışmıyorum malum piyasa düzeyi, yeni bir program öğrenmek istiyorum önü açık piyasada rahat iş bulabileceğim ve kendim dışardanda iş yapabileceğim.
Ben yaklaşık 10 gündür Adope After Effects programını araştırdım kullanmaya çalıştım ve sizdende bir fikir almak istedim.
Önerebileceğiniz bir program varmı bunu kesin öğrenmelisin veya bu programı iyi bilirsen önün açık olur gibi sizden akıl almak istiyorum, teşekkürler.

momo1907 6.07.2019 17:07

Güncel

edius 6.07.2019 19:18

Benden sana tavsiye, zamanın varsa o sektörle ilgili her şeyden kaçın :) Neden diye sorma, nedenini iletişim fakültesi bitiren birini bul sana anlatsın. bu işler yalnızca program bilmek ve yapmak değil. İşin ötesinde birikim gerektiriyor. Bi yerlerde de gel başla diye kimse demiyor. Ayrıca benim gibi 4-5 programı eğitim verecek seviyede bilen sertifikalı, okullu kişiler de işsiz kalabiliyor. Bunun yerine ticaretle uğraşmanı, mümkünse bu işlere hiç bulaşmamanı öneririm. Eğer hala ben yapacağım diyorsan, kitapyurduna girip, bütün kurgu ile ilgili kitapları alıp, işin önce teorisini öğreniyorsun. Yine yap, yapma diyemem, ama hobi amaçlı yap. Ayrıca 10 günde adope yazıyorsun, 10 yıl bilsen benim gibi kimbilir nasıl davranırsın :) 10 günlük, 10 aylık işler değil bunlar, benden sana söylemesi. Hem aç kalır, hem de açıkta bırakırlar. Alay ederler, hakir görürler. Artı bana iş gelmiyor, arkadaşlarım iyi yerlerden çıktılar ve bir daha iş bulamıyorlar, onlara iş gelmiyor. Çoğu piyasadaki dizi ve show programlarında çalışıyorlar. Onlar iş bulamıyor. Piyasaya çok güvenme. Bu yazıyı okuyan, ve bu mesleği yapmayı düşünen, dışarıdan iş alırım yaparım diyenler başka alanlara yönelsinler.

gecekusu12 6.07.2019 19:29

Hocam öncelikle kendi ilgi alanını bulmalısın. Kodlama mı, tasarım mı yada başka şeyler mi? Kimse doğuştan öğrenmedi ama bir işe direk para kazanacağım edasıyla girme. Youtube'de, Udemy'de bir dünya eğitim videoarı var. En alt sekmeden başla ve her gün kendini geliştirmek için çabala, unutma en iyi yatırım insanın kendisine kattığıdır. @edius Ticaret demiş, herkesin yapabileceği bir sektör değil şahsen ben yapamam :) Adam 1k indirim yapalım dese tamam derim :D Dediğim gibi önce kendine sor ben ne yapabilirm diye?


Forum Saati: 08:18. Zaman dilimi GMT +3 olarak ayarlanmıştır.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0