YTPara.com - Youtube & Webmaster Destek Forumu

YTPara.com - Youtube & Webmaster Destek Forumu (https://www.ytpara.com/)
-   Tumblr (https://www.ytpara.com/240-tumblr/)
-   -   Tumblr takipçi nasıl arttırılır? Tumblr hesap yönetimi - Otomatik Paylaşım (https://www.ytpara.com/tumblr/143983-tumblr-takipci-nasil-arttirilir-tumblr-hesap-yonetimi-otomatik-paylasim.html)

thrayler 2.06.2020 09:39

Tumblr takipçi nasıl arttırılır? Tumblr hesap yönetimi - Otomatik Paylaşım
 
Merhaba arkadaşlar yıllardır Tumblr kullanan biri olarak, kullanmak isteyen takipçi kasmak isteyenler için birkaç tüyo vermek istiyorum. Öncelikle Tumblr algoritması diğer sosyal ağlara göre biraz farklıdır. Günlük olarak çok sayıda paylaşım yapabiliyorsunuz ancak 250 paylaşım sınırı vardır.

O yüzden ne kadar çok paylaşım o kadar çok takipçi demek aslında. Benim tek bir hesabımdaki paylaşım sayısını atıyorum:

https://i.hizliresim.com/G3rvXY.jpg

Bu kadar paylaşımı nasıl yaptığımı da anlatıcam..

1) İlk olarak etkileyici bir kullanıcı adı, açıklama ve profil fotosu seçmeniz gerekiyor. Kazandığım bu kadar takipçinin yarısını açıklama kısmından kazandığımı söylemeliyim. İlgi çekici, kısa olmayan espritüel açıklamalar girmeniz gerekir. Daha çok genç kitlenin olduğu bir sosyal platform olduğu için bunu dikkate almalısınız..

2) Tema seçimi: Tumblr bir blog sistemi olduğu için tema değiştirebilir, dilerseniz html olarak Tumblr'a özel tema bile yapabilirsiniz. Ancak benim tavsiyem daha popüler akılda kalıcı ve herkesin kullandığı basit temalardan seçmeniz. Tema önerilerim : Indy, Ten Toes, Theme 121
Kaynak

3) Kullanıcı adı, tema, açıklama ve profil fotoları hazırsa şimdi içerik bölümüne geçelim. Öncelikle Tumblr'da iki tür paylaşım şekli vardır.

- Reblog: Bu paylaşım türünde başkalarının paylaştığı gönderileri kendi bloğunuzda paylaşırsınız ( Twitter retweet mantığı ) ancak paylaşım size ait olmadığı için takipçi getirmez.

- Gönderi oluşturma: Gönderiyi kendiniz atabilirsiniz, Burada paylaşımın altında sizin blog urlniz yazdığı için takipçi kazanma ihtimaliniz vardır.

İpucu: Gönderi oluştururken kaynak bölümüne kendi blog adresinizi yazarsanız daha çok takipçi kazanabilirsiniz.

https://i.hizliresim.com/W92iDu.jpg

Ne Tür içerikler oluşturmalıyım?: Tumblr'ı yıllardır kullanan ve kitleyi çok iyi bilen biri olarak genellikle komik Twitter paylaşımları, kitap alıntıları, film ve dizi gifleri, komik gifler, duvar yazıları tarzı içerikler daha çok tutmaktadır. Özellikle dizi ve filmlerden kesitler alıp gifler yapabilirseniz çok takipçi kazanabilirsiniz..

İçerikleri oluşturdum, nasıl yayabilirim?: Bunun için Tumblr'da aslında takipçi sayısı önemli olmakla birlikte, yayılması için reblog yapılması gerekir. Bu yüzden içeriklerinize tumblr popüler bloglarının kullanıcı adlarını yazın. ( bu kullanıcı adlarını keşfetten bulabilirsiniz ) Bu şekilde popüler bloglar kendi kullanıcı adlarını aratıp beğendikleri postları reblog yapabiliyor. 1 kere bile reblog yaptırabilirseniz o post yayılmış demektir. Olmadı özelden yazıp rica edebilirsiniz, yine olmadı bana gelin ben yardımcı olurum :)

Takipçi kasmak için ipuçları: Paylaşımlarınız tutmadı diyelim, farklı bir yöntem ve genelde her sosyal ağda kullanılan bir yöntemi deneyebilirsiniz, Önerilenlerde çıkan blogları takip edin. Eğer blogunuzu başta yazdığım gibi iyi tasarladıysanız geri takip oranı %70'tir. Diğer sosyal ağlara göre oldukça yüksektir.

- Etiket sisteminizi iyi kullanın: Yukarıda yazdığım gibi etiket sistemi çok önemlidir, İçeriklerinize popüler blogları etiketleyebilir, keşfet bölümünde çıkan popüler etiketleri içeriğinize yazabilirsiniz. Bu sizi aramalarda görünür kılacaktır.


https://i.hizliresim.com/UI1Nha.jpg

Sabırlı olmak: Tumblr'da takipçi kasmak istiyorsanız bir sabırlı olmanız gerekir, yüzlerce hatta binlerce paylaşım yapmanız gerekebilir, ilk başlarda takipçi gelmeyebilir, ama zamanla takipçi sayınızın arttığını göreceksiniz. Çünkü Tumblr'da diğer platformlardan farklı olarak İNSANLAR BİRİLERİNİ TAKİP ETMEKTEN ASLA KORKMAZ. En az kullanan kişinin bile 2 3k takip ettiği blog vardır. Bu yüzden takibe takip iyi bir yöntemdir.



HESAP YÖNETİMİ, OTOMATİK PAYLAŞIM NASIL YAPILIR?


Konunun başında attığım ss'de 220 bin paylaşım olduğunu gördünüz, bunların 5 binini bile ben yapmadım çoğu otomatik olarak paylaşıldı. Size vereceğim site sayesinde bloğunuzda zaman ayarlı otomatik paylaşımlar yapabilirsiniz..

- https://qplus.io bu siteye üye olup blogunuz için izin veriyorsunuz.
- Post atılması için zaman aralıklarını seçiyorsunuz.

https://i.hizliresim.com/NdhY17.jpg

- Geriye kaldı atılacak postları seçmeye, Sadece Chorme'de çalışan bu tarayıcıyı indiriyoruz: https://chrome.google.com/webstore/d...boefeeiinibaod

- Kurulumdan sonra hangi blogun hangi paylaşımlarını seçeceğimizi belirlemek için blogurlsi.tumblr.com/archive adresine giriyoruz karşımıza alttaki gibi bir tablo çıkacak. Buradan istediğmiiz postları seçip, Queue+ butonuna basıyoruz ve artık gerisini belirlediğiniz zaman aralıkları ile program hallediyor.

https://i.hizliresim.com/riifiL.jpg



Tumblr hesabı ne işe yarar?:: Aslında bu hesaplara sadece bir sosyal medya hesabı değil, bir "blog" olarakta bakmanızda fayda var. Çünkü Tumblr, aslında bir özelleştirebilir blog hizmetidir ( blogspot vs gibi ). Bu yüzden tumblr hesapları ile sitelerinize hit çekebilir, backlink sağlayabilir, seo anlamında kullanabilir, backlink satışı yapabilir ve elinizdeki gücü kullanabilirsiniz.


İçerik tamamen bana aittir, izinsiz kopyalanması ve başka bir sitede yayınlanması yasaktır.

Incubus 2.06.2020 10:16

Çok güzel bir paylaşım, elinize sağlık.

thrayler 2.06.2020 11:31

Alıntı:

Incubus Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1869451)
Çok güzel bir paylaşım, elinize sağlık.

teşekkür ederim hocam

privyet 2.06.2020 12:50

sence bu istatistik nasıl açalı 1 ay olmadı kimseyi takip etmedim hiç beğeni yapmadım düz bir şekilde resim ekleyip etiket girdim, konuda belirtiğiniz hiç bir yöntemi uygulamadım, içerik adult'da değil

https://i.hizliresim.com/7omlEV.png

thrayler 2.06.2020 12:51

Alıntı:

privyet Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1869474)
sence bu istatistik nasıl açalı 1 ay olmadı kimseyi takip etmedim hiç beğeni yapmadım düz bir şekilde resim ekleyip etiket girdim, konuda belirtiğiniz hiç bir yöntemi uygulamadım, içerik adult'da değil

https://i.hizliresim.com/7omlEV.png

gayet iyi hocam aslında daha fazla gönderi reblog ve takiple büyürebilirsiniz :)

kurrenono 2.06.2020 13:05

tumblr ın kendı zamanlama ayarı var aslında gayet de kullanışlı ekstra bir eklentiye gerek yok

thrayler 2.06.2020 13:23

Alıntı:

kurrenono Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1869480)
tumblr ın kendı zamanlama ayarı var aslında gayet de kullanışlı ekstra bir eklentiye gerek yok

hocam 8 yıldır Tumblr kullanıyorum bilmediğim bir şeyi söylediniz bravo :D

Sen 5 10 bin postu tek tek tumblr zamanlayıcı ile zamanlarsın hocam kolay gelsin sana

HalilPasa 7.07.2021 00:28

Son 1 ayda sadece 1 gönderi paylaştım
https://prnt.sc/193pqc2
İstatistiklerim ektedir arkadaşlar şimdi sıfırdan 1 aylık otomatik göndeir düzeni hazırlıyorum kendime 1 ay sonra atarım buraya


Forum Saati: 00:16. Zaman dilimi GMT +3 olarak ayarlanmıştır.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0