YTPara.com - Youtube & Webmaster Destek Forumu  


Geri Dön   YTPara.com - Youtube & Webmaster Destek Forumu > YouTube - Giriş > Yeni Başlayanlar



User Tag List

Like Tree6Beğeni

Cevapla
LinkBack Seçenekler Stil
  #1  
Okunmamış 15.12.2018, 21:38
bilenesor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üye
 
Üyelik tarihi: 1.04.2013
Mesajlar: 439
Etiketlendi : 8 Yazıda
Etiketlendi: 2 Başlıkda
Standart Tamamen özgün kanala onay gelmedi.

S.a arkadaşlar.

Boş vakitlerimde amatör balıkçılık ile uğraşmaktayım, bu vesile ile tanıştığım bir abimizin video kanalından haberdar oldum. Kendisinin kanalı gördüğüm kadarı ile tüm kriterlere uyuyor fakat başvuru sonrasında uygun değil diye mail gelmiş.

https://www.youtube.com/user/antalyareklam/videos

Kanal tamamen özgün, kendi çektiği videolar, izleme ve abone sayısı da yeterli, rica etsem bakıp yorum yapabilir misiniz ?
Alıntı ile Cevapla
Reklamlar
  #2  
Okunmamış 15.12.2018, 21:54
azsxdc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üye
 
Üyelik tarihi: 12.04.2018
Nereden: New Orleans
Mesajlar: 326
Etiketlendi : 3 Yazıda
Etiketlendi: 0 Başlıkda
Standart

sebep ne gosterilmis?
Alıntı ile Cevapla
  #3  
Okunmamış 15.12.2018, 22:01
Üye
 
Üyelik tarihi: 19.01.2014
Nereden: İzmir
Yaş: 56
Mesajlar: 657
Etiketlendi : 23 Yazıda
Etiketlendi: 5 Başlıkda
Standart

İhtimal, 4K saat izlenim ve 1K abone son 12 ayda gelmemiştir.
Alıntı ile Cevapla
  #4  
Okunmamış 15.12.2018, 22:35
Üye
 
Üyelik tarihi: 10.01.2018
Mesajlar: 152
Etiketlendi : 1 Yazıda
Etiketlendi: 0 Başlıkda
Standart

Alıntı:
bilenesor Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
S.a arkadaşlar.

Boş vakitlerimde amatör balıkçılık ile uğraşmaktayım, bu vesile ile tanıştığım bir abimizin video kanalından haberdar oldum. Kendisinin kanalı gördüğüm kadarı ile tüm kriterlere uyuyor fakat başvuru sonrasında uygun değil diye mail gelmiş.

https://www.youtube.com/user/antalyareklam/videos

Kanal tamamen özgün, kendi çektiği videolar, izleme ve abone sayısı da yeterli, rica etsem bakıp yorum yapabilir misiniz ?
Hocam şundan dolayı vermemiş olabilirler. Videolarda iyi bir editing yok. Bilgi veriliyor ama bölük pörçük ve keyfi olarak. Biraz da balıkçılığın doğası gereği herhalde oltayı atıp beklemeli bir iş olduğundan çok aksiyon da yok. Arkadaş sürekli konuşarak bir aksiyon getirmeye çalışmış ama yetmemiş.

Bu kanal nasıl para kazanır hale getirilebilir:

1. Güzel bir intro, kanal logosu ve banner gerekli. Hepsi tutarlı olmalı. Hepsi balıkçılıkla alakalı olmalı. Çarpıcı bir kanal adı süper olur. Atıyorum İstavritlere fısıldayan adam İsmail kaptan gibi.

2. Kamerayı açtım, çektim, özgün oldu mantığını geçin bir kalem. Misal, her kaynayan tencereyi çeken de yemek kanalı sahibi olamıyor. Videonun bir girişi gelişmesi sonucu olmalı. Kaliteli bir seyir sunmalı.

Mesela video akışı şöyle olabilir: intro - bulunulan yerin tanıtımı ve çıkan balıklar hakkında bilgi - malzemelerin tanıtımı (yemler, oltalar vs) - Balığın gelmesini beklerken kısa bilgiler ve araya esprili bir iki komiklik falan - Balığın yakalanması - Kovanın tamamen dolu halini bir kaç sn çekme - son olarak bilgileri toparlama (şu olta ve yemle, şu mevsimde ve lokasyonda şu kadar balık tutabilirsiniz.) ve final "Bir videonun daha sonuna geldik. Bir sonraki videomuzda Gökçe adaya gidip Akya tutacağız. Bizi takip edin" falan gibi.

Tüm bunları yapın. Bakın o kanalın para kazanması nasıl açılıyor. Para kazanma açılmasını geçtim. Her hafta en az bir video atsın, bak o kanal nasıl alıp yürüyor
esendemir, edius ve ebubekir bunu beğendi.
Alıntı ile Cevapla
  #5  
Okunmamış 15.12.2018, 22:57
capicik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üye
 
Üyelik tarihi: 2.09.2015
Nereden: istanbul
Mesajlar: 673
Etiketlendi : 11 Yazıda
Etiketlendi: 2 Başlıkda
Standart

izlenmede sonradan düşme olmuş olabilirmi? şartları karşılayıp onay almadıysa kesin bir hata sonucu araya kaynamışdır.
Alıntı ile Cevapla
  #6  
Okunmamış 15.12.2018, 23:48
Üye
 
Üyelik tarihi: 12.04.2016
Nereden: Istanbul
Mesajlar: 93
Etiketlendi : 0 Yazıda
Etiketlendi: 0 Başlıkda
Standart

Çok saçma. Bunun cevabını burada ve tüm YouTube ile haşır neşir olanlar malesef bilemiyor. Sadece fikir yürütülebilir. Fakat onaylanmama sorununu yaşayanlardan sadece bir tanesi bahsini ettiğiniz kanal.

Nacizane benim de tavsiyem;

Hakkında kısmını bir şekil de doldurulması,
Bitiş ekran kartlarını kullanılması,
Özel küçük resim kullanılması (sanırım bir kısmında kullanılmış)

Yeni onay süreci hakkında net bir bilgi malesef kimse de yok. Onay almayan nice özgün nitelikte kanal olduğunu burada da görmek mümkün malesef.
Alıntı ile Cevapla
  #7  
Okunmamış 16.12.2018, 15:34
Üye
 
Üyelik tarihi: 19.06.2016
Yaş: 41
Mesajlar: 63
Etiketlendi : 1 Yazıda
Etiketlendi: 0 Başlıkda
Standart

hocam o 20151129_064934.mp4 gibi başlıkları değiştirin anlaşılır şeyler yazın
Alıntı ile Cevapla
  #8  
Okunmamış 16.12.2018, 16:59
Onaysız Kullanıcı
 
Üyelik tarihi: 7.04.2018
Mesajlar: 21
Etiketlendi : 0 Yazıda
Etiketlendi: 0 Başlıkda
Standart

Youtube’a her gün milyonlarca video yükleniyor ve adeta bir çöplük haline gelmiş durumda. Youtube yönetimi de bunun farkında ve bir şeyler yapmak gerektiğine karar vermişler. Bu yüzden para kazanma başvurularını incelerken kendilerine ortak olabilecek nitelikte, eli yüzü düzgün kanallara onay veriyorlar. Şöyle düşünün; iş başvurusuna gidiyorsunuz (YPP müracaatı yapıyorsunuz) ama kendinizi olumlu tanıtabilecek hiç bir şeye dikkat etmiyorsunuz ve hiç bir gayret sarf etmiyorsunuz. Mesela kanalın kimliği, videoların adları, içerik bilgileri, etiketler, bitiş ekranı, kartlar, thumbnail’ler gibi en kolay işlemler için bile emek sarf etmemişsiniz. Adam tabi ki bu kadar özensiz bir kişinin iş başvurusunu reddeder. (Mesela; her isteyen bu forum sitesinde onaylı kullanıcı olabiliyor mu? Ya da her isteyen *** üyeliğine sahip olabiliyor mu? Youtube ile kıyaslanınca çok daha küçük olan bu platformların bile kendini ve ekosistemlerini koruyacak kuralları var.)

Bu bahsettiklerim minimum kriterler bile değil. Videonun bir konusu olmalı, editlenmeli, izleyenlere bir şeyler katmalı, boş yere insanların zamanını çalmamalı. Ancak o zaman youtube sizi bir iş ortağı olarak görür. Bu videonun arkasında bir insan ve emek olduğunu göstermelisiniz. İşte bu yüzden siri vb. programlar tarafından seslendirilen (adeta bir robot / bot program tarafından oluşturulmuş hissi veren) ya da kanal sahibinin hiç bir ses veya görüntüsünü barındırmayan kanallar reddediliyor. Bir youtube yetkilisinin söylediği gibi “kanalınızı kişileştirmelisiniz”. Kanalın bir kimliği ve karakteri olmalı.

Ayrıca reklam yayınlanacak bir video kaliteli olmalı ki izleyici reklamı görür görmez kanaldan çıkmasın. Zaten kalite olarak vasat bile sayılmayacak bir film seyrediyorsunuz, aniden karşınıza bir reklam çıktı. Reklamı mı seyredersiniz, kanalı mı değiştirirsiniz? Kendinizi reklam veren firmanın yerine koyun. Böyle bir videoya reklam verip paranızı harcamak ister misiniz? Cevap, tabi ki Hayır olacaktır. Reklam verenler harcadıkları paranın karşılığını almak istiyor, “Benim reklamımı hedef kitlem izlesin; Saçma sapan, kalitesiz videolar ile benim markam bir araya gelmesin” diyor.

Bu bahsettiklerim olayın bir yönü. Diğer bir yönü ise telif hakları ile ilgili. Biliyorsunuz; Avrupa Birliğinde son dönemde kanunlaşma çalışmaları devam eden bazı yasalar youtube yönetimini çok sıkıştırıyor. Yeni kanun uygulamaya girerse youtube’da yayımlanan telifli videolardan sadece videoyu yükleyen değil youtube da sorumlu tutulacak. Yani size ait bir videoyu bir başkası youtube’a yüklerse sadece videoyu yükleyen kişiye değil, youtube’a da dava açabilir ve tazminat kazanabilirsiniz. Tabi ki telif hakkı sahipleri, kim olduğunu bile bilmediği ya da tespit etmeleri çok zor olan kişiler (videoyu yükleyenler) aleyhine dava açmak yerine bu işten en çok parayı kazanan youtube yönetimine dava açmayı tercih edecektir. Bir süre sonra youtube yönetimi telif davaları yüzünden iş yapamaz hale gelip çok büyük tazminatlar ödemek zorunda kalabilir.

Youtube bu durumda ne yapacak? Ya Avrupa bölgesinden video yüklenmesini yasaklayacak. Ya da sadece partner company’ler ile çalışan güvenilir kanalların video yüklemesine izin verecek. Ya da Avrupa Birliği ülkelerini kanunun çıkarılmaması ya da ertelenmesi konusunda ikna edecek. Bunun için de “Youtube yönetiminin telif hakkı konusunda çok ciddi tedbirler aldığını” , ispatlaması gerekiyor. Youtube da şu anda bunu yapmaya çalışıyor. Son bir yıldır uygulanan katı YPP politikasının nedeni de bu.

Youtube Avrupa kıtasındaki gelirlerini kaybetmek istemiyor, diğer yandan çok büyük telif cezaları ya da davaları ile uğraşmak da istemiyor.

Şimdi balıkçılıkla ilgili bu videoya gelelim: Bu videoları yükleyen kişi YPP konusunda çok da ciddi gözükmüyor. Baksanıza bugüne kadar socilabade’de kendi durumunu hiç sorgulamamış. Peki, videoları seyrettiğinizde tüm videoların aynı kişi tarafından çekildiğini kolaylıkla anlayabiliyor musunuz? Acaba bunlar farklı kişilerin çektiği videoları toplayıp kendi kanalında yayınlayan bir kişiye mi ait? Bu kişi kim? Hakkında sayfasında kimliği konusunda hiç bir şey yazmıyor. Videoları nerede, ne zaman çektiği, hangi aletleri kullandığı belirtilmemiş. Eğer bu videolar derleme (compilation) ise birçok kişinin telif talebi söz konusu olacaktır. Bu durumda birçok telif hakkı sahibi ile youtube arasını bozmak ister mi? İzleyici açısından bakarsak bu videolar ne kadar kaliteli? Siz izleyici olarak en azından videodaki yerin neresi olduğunu bilmek istemez misiniz? Video hakkındaki birçok bilgi eksik, video optimization çok zayıf.

Unutmayın, VidIQ gibi programlar boş yere yapılmamış. Youtube Studio Beta için boş yere bir sürü emek ve masraf harcamıyor. İnsanlar bunları kullansın diye bu özellikler var. Kendinizi Youtube’un yerine koyun: Sizinle çalışacak “creator” yani içerik üreticileri için bir sürü program yapıyorsunuz. Ama o bu içerik üreticileri kendilerini yenilemiyor, en basit gayreti bile göstermiyor. Adeta Youtube’a “icat çıkarma, kardeşim” diyor. Siz Youtube olsanız bu içerik üreticini kendinize iş ortağı olarak alır mısınız?

Yani işin özeti YPP başvurunuzun kabul edilmesi için elinize kamera alıp video çekmeniz yeterli değil. En başta söylediğim gibi, bunu bir iş başvurusu gibi görün. Videolara ve kanala emek verdiğinizi, düzenli olarak çalıştığınızı, sorumluluklarının bilincinde olan derli toplu bir kişi olduğunuzu, Youtube iş ortağı olmak için ciddi gayret sarf ettiğinizi göstermelisiniz. Videoların tamamen size ait olduğunu, kanalın arkasında kimliği bilinen, sorun olduğundan ulaşılabilecek bir insan olduğunu göstermelisiniz.
esendemir ve Jimbocan bunu beğendi.
Alıntı ile Cevapla
  #9  
Okunmamış 16.12.2018, 21:38
Üye
 
Üyelik tarihi: 10.01.2018
Mesajlar: 152
Etiketlendi : 1 Yazıda
Etiketlendi: 0 Başlıkda
Standart

Alıntı:
camelot Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Youtube’a her gün milyonlarca video yükleniyor ve adeta bir çöplük haline gelmiş durumda. Youtube yönetimi de bunun farkında ve bir şeyler yapmak gerektiğine karar vermişler. Bu yüzden para kazanma başvurularını incelerken kendilerine ortak olabilecek nitelikte, eli yüzü düzgün kanallara onay veriyorlar. Şöyle düşünün; iş başvurusuna gidiyorsunuz (YPP müracaatı yapıyorsunuz) ama kendinizi olumlu tanıtabilecek hiç bir şeye dikkat etmiyorsunuz ve hiç bir gayret sarf etmiyorsunuz. Mesela kanalın kimliği, videoların adları, içerik bilgileri, etiketler, bitiş ekranı, kartlar, thumbnail’ler gibi en kolay işlemler için bile emek sarf etmemişsiniz. Adam tabi ki bu kadar özensiz bir kişinin iş başvurusunu reddeder. (Mesela; her isteyen bu forum sitesinde onaylı kullanıcı olabiliyor mu? Ya da her isteyen *** üyeliğine sahip olabiliyor mu? Youtube ile kıyaslanınca çok daha küçük olan bu platformların bile kendini ve ekosistemlerini koruyacak kuralları var.)

Bu bahsettiklerim minimum kriterler bile değil. Videonun bir konusu olmalı, editlenmeli, izleyenlere bir şeyler katmalı, boş yere insanların zamanını çalmamalı. Ancak o zaman youtube sizi bir iş ortağı olarak görür. Bu videonun arkasında bir insan ve emek olduğunu göstermelisiniz. İşte bu yüzden siri vb. programlar tarafından seslendirilen (adeta bir robot / bot program tarafından oluşturulmuş hissi veren) ya da kanal sahibinin hiç bir ses veya görüntüsünü barındırmayan kanallar reddediliyor. Bir youtube yetkilisinin söylediği gibi “kanalınızı kişileştirmelisiniz”. Kanalın bir kimliği ve karakteri olmalı.

Ayrıca reklam yayınlanacak bir video kaliteli olmalı ki izleyici reklamı görür görmez kanaldan çıkmasın. Zaten kalite olarak vasat bile sayılmayacak bir film seyrediyorsunuz, aniden karşınıza bir reklam çıktı. Reklamı mı seyredersiniz, kanalı mı değiştirirsiniz? Kendinizi reklam veren firmanın yerine koyun. Böyle bir videoya reklam verip paranızı harcamak ister misiniz? Cevap, tabi ki Hayır olacaktır. Reklam verenler harcadıkları paranın karşılığını almak istiyor, “Benim reklamımı hedef kitlem izlesin; Saçma sapan, kalitesiz videolar ile benim markam bir araya gelmesin” diyor.

Bu bahsettiklerim olayın bir yönü. Diğer bir yönü ise telif hakları ile ilgili. Biliyorsunuz; Avrupa Birliğinde son dönemde kanunlaşma çalışmaları devam eden bazı yasalar youtube yönetimini çok sıkıştırıyor. Yeni kanun uygulamaya girerse youtube’da yayımlanan telifli videolardan sadece videoyu yükleyen değil youtube da sorumlu tutulacak. Yani size ait bir videoyu bir başkası youtube’a yüklerse sadece videoyu yükleyen kişiye değil, youtube’a da dava açabilir ve tazminat kazanabilirsiniz. Tabi ki telif hakkı sahipleri, kim olduğunu bile bilmediği ya da tespit etmeleri çok zor olan kişiler (videoyu yükleyenler) aleyhine dava açmak yerine bu işten en çok parayı kazanan youtube yönetimine dava açmayı tercih edecektir. Bir süre sonra youtube yönetimi telif davaları yüzünden iş yapamaz hale gelip çok büyük tazminatlar ödemek zorunda kalabilir.

Youtube bu durumda ne yapacak? Ya Avrupa bölgesinden video yüklenmesini yasaklayacak. Ya da sadece partner company’ler ile çalışan güvenilir kanalların video yüklemesine izin verecek. Ya da Avrupa Birliği ülkelerini kanunun çıkarılmaması ya da ertelenmesi konusunda ikna edecek. Bunun için de “Youtube yönetiminin telif hakkı konusunda çok ciddi tedbirler aldığını” , ispatlaması gerekiyor. Youtube da şu anda bunu yapmaya çalışıyor. Son bir yıldır uygulanan katı YPP politikasının nedeni de bu.

Youtube Avrupa kıtasındaki gelirlerini kaybetmek istemiyor, diğer yandan çok büyük telif cezaları ya da davaları ile uğraşmak da istemiyor.

Şimdi balıkçılıkla ilgili bu videoya gelelim: Bu videoları yükleyen kişi YPP konusunda çok da ciddi gözükmüyor. Baksanıza bugüne kadar socilabade’de kendi durumunu hiç sorgulamamış. Peki, videoları seyrettiğinizde tüm videoların aynı kişi tarafından çekildiğini kolaylıkla anlayabiliyor musunuz? Acaba bunlar farklı kişilerin çektiği videoları toplayıp kendi kanalında yayınlayan bir kişiye mi ait? Bu kişi kim? Hakkında sayfasında kimliği konusunda hiç bir şey yazmıyor. Videoları nerede, ne zaman çektiği, hangi aletleri kullandığı belirtilmemiş. Eğer bu videolar derleme (compilation) ise birçok kişinin telif talebi söz konusu olacaktır. Bu durumda birçok telif hakkı sahibi ile youtube arasını bozmak ister mi? İzleyici açısından bakarsak bu videolar ne kadar kaliteli? Siz izleyici olarak en azından videodaki yerin neresi olduğunu bilmek istemez misiniz? Video hakkındaki birçok bilgi eksik, video optimization çok zayıf.

Unutmayın, VidIQ gibi programlar boş yere yapılmamış. Youtube Studio Beta için boş yere bir sürü emek ve masraf harcamıyor. İnsanlar bunları kullansın diye bu özellikler var. Kendinizi Youtube’un yerine koyun: Sizinle çalışacak “creator” yani içerik üreticileri için bir sürü program yapıyorsunuz. Ama o bu içerik üreticileri kendilerini yenilemiyor, en basit gayreti bile göstermiyor. Adeta Youtube’a “icat çıkarma, kardeşim” diyor. Siz Youtube olsanız bu içerik üreticini kendinize iş ortağı olarak alır mısınız?

Yani işin özeti YPP başvurunuzun kabul edilmesi için elinize kamera alıp video çekmeniz yeterli değil. En başta söylediğim gibi, bunu bir iş başvurusu gibi görün. Videolara ve kanala emek verdiğinizi, düzenli olarak çalıştığınızı, sorumluluklarının bilincinde olan derli toplu bir kişi olduğunuzu, Youtube iş ortağı olmak için ciddi gayret sarf ettiğinizi göstermelisiniz. Videoların tamamen size ait olduğunu, kanalın arkasında kimliği bilinen, sorun olduğundan ulaşılabilecek bir insan olduğunu göstermelisiniz.
Daha iyi ifade edilemezdi.
Alıntı ile Cevapla
  #10  
Okunmamış 16.12.2018, 22:59
Üye
 
Üyelik tarihi: 2.01.2018
Mesajlar: 156
Etiketlendi : 2 Yazıda
Etiketlendi: 0 Başlıkda
Standart

Alıntı:
camelot Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Youtube’a her gün milyonlarca video yükleniyor ve adeta bir çöplük haline gelmiş durumda. Youtube yönetimi de bunun farkında ve bir şeyler yapmak gerektiğine karar vermişler. Bu yüzden para kazanma başvurularını incelerken kendilerine ortak olabilecek nitelikte, eli yüzü düzgün kanallara onay veriyorlar. Şöyle düşünün; iş başvurusuna gidiyorsunuz (YPP müracaatı yapıyorsunuz) ama kendinizi olumlu tanıtabilecek hiç bir şeye dikkat etmiyorsunuz ve hiç bir gayret sarf etmiyorsunuz. Mesela kanalın kimliği, videoların adları, içerik bilgileri, etiketler, bitiş ekranı, kartlar, thumbnail’ler gibi en kolay işlemler için bile emek sarf etmemişsiniz. Adam tabi ki bu kadar özensiz bir kişinin iş başvurusunu reddeder. (Mesela; her isteyen bu forum sitesinde onaylı kullanıcı olabiliyor mu? Ya da her isteyen *** üyeliğine sahip olabiliyor mu? Youtube ile kıyaslanınca çok daha küçük olan bu platformların bile kendini ve ekosistemlerini koruyacak kuralları var.)

Bu bahsettiklerim minimum kriterler bile değil. Videonun bir konusu olmalı, editlenmeli, izleyenlere bir şeyler katmalı, boş yere insanların zamanını çalmamalı. Ancak o zaman youtube sizi bir iş ortağı olarak görür. Bu videonun arkasında bir insan ve emek olduğunu göstermelisiniz. İşte bu yüzden siri vb. programlar tarafından seslendirilen (adeta bir robot / bot program tarafından oluşturulmuş hissi veren) ya da kanal sahibinin hiç bir ses veya görüntüsünü barındırmayan kanallar reddediliyor. Bir youtube yetkilisinin söylediği gibi “kanalınızı kişileştirmelisiniz”. Kanalın bir kimliği ve karakteri olmalı.

Ayrıca reklam yayınlanacak bir video kaliteli olmalı ki izleyici reklamı görür görmez kanaldan çıkmasın. Zaten kalite olarak vasat bile sayılmayacak bir film seyrediyorsunuz, aniden karşınıza bir reklam çıktı. Reklamı mı seyredersiniz, kanalı mı değiştirirsiniz? Kendinizi reklam veren firmanın yerine koyun. Böyle bir videoya reklam verip paranızı harcamak ister misiniz? Cevap, tabi ki Hayır olacaktır. Reklam verenler harcadıkları paranın karşılığını almak istiyor, “Benim reklamımı hedef kitlem izlesin; Saçma sapan, kalitesiz videolar ile benim markam bir araya gelmesin” diyor.

Bu bahsettiklerim olayın bir yönü. Diğer bir yönü ise telif hakları ile ilgili. Biliyorsunuz; Avrupa Birliğinde son dönemde kanunlaşma çalışmaları devam eden bazı yasalar youtube yönetimini çok sıkıştırıyor. Yeni kanun uygulamaya girerse youtube’da yayımlanan telifli videolardan sadece videoyu yükleyen değil youtube da sorumlu tutulacak. Yani size ait bir videoyu bir başkası youtube’a yüklerse sadece videoyu yükleyen kişiye değil, youtube’a da dava açabilir ve tazminat kazanabilirsiniz. Tabi ki telif hakkı sahipleri, kim olduğunu bile bilmediği ya da tespit etmeleri çok zor olan kişiler (videoyu yükleyenler) aleyhine dava açmak yerine bu işten en çok parayı kazanan youtube yönetimine dava açmayı tercih edecektir. Bir süre sonra youtube yönetimi telif davaları yüzünden iş yapamaz hale gelip çok büyük tazminatlar ödemek zorunda kalabilir.

Youtube bu durumda ne yapacak? Ya Avrupa bölgesinden video yüklenmesini yasaklayacak. Ya da sadece partner company’ler ile çalışan güvenilir kanalların video yüklemesine izin verecek. Ya da Avrupa Birliği ülkelerini kanunun çıkarılmaması ya da ertelenmesi konusunda ikna edecek. Bunun için de “Youtube yönetiminin telif hakkı konusunda çok ciddi tedbirler aldığını” , ispatlaması gerekiyor. Youtube da şu anda bunu yapmaya çalışıyor. Son bir yıldır uygulanan katı YPP politikasının nedeni de bu.

Youtube Avrupa kıtasındaki gelirlerini kaybetmek istemiyor, diğer yandan çok büyük telif cezaları ya da davaları ile uğraşmak da istemiyor.

Şimdi balıkçılıkla ilgili bu videoya gelelim: Bu videoları yükleyen kişi YPP konusunda çok da ciddi gözükmüyor. Baksanıza bugüne kadar socilabade’de kendi durumunu hiç sorgulamamış. Peki, videoları seyrettiğinizde tüm videoların aynı kişi tarafından çekildiğini kolaylıkla anlayabiliyor musunuz? Acaba bunlar farklı kişilerin çektiği videoları toplayıp kendi kanalında yayınlayan bir kişiye mi ait? Bu kişi kim? Hakkında sayfasında kimliği konusunda hiç bir şey yazmıyor. Videoları nerede, ne zaman çektiği, hangi aletleri kullandığı belirtilmemiş. Eğer bu videolar derleme (compilation) ise birçok kişinin telif talebi söz konusu olacaktır. Bu durumda birçok telif hakkı sahibi ile youtube arasını bozmak ister mi? İzleyici açısından bakarsak bu videolar ne kadar kaliteli? Siz izleyici olarak en azından videodaki yerin neresi olduğunu bilmek istemez misiniz? Video hakkındaki birçok bilgi eksik, video optimization çok zayıf.

Unutmayın, VidIQ gibi programlar boş yere yapılmamış. Youtube Studio Beta için boş yere bir sürü emek ve masraf harcamıyor. İnsanlar bunları kullansın diye bu özellikler var. Kendinizi Youtube’un yerine koyun: Sizinle çalışacak “creator” yani içerik üreticileri için bir sürü program yapıyorsunuz. Ama o bu içerik üreticileri kendilerini yenilemiyor, en basit gayreti bile göstermiyor. Adeta Youtube’a “icat çıkarma, kardeşim” diyor. Siz Youtube olsanız bu içerik üreticini kendinize iş ortağı olarak alır mısınız?

Yani işin özeti YPP başvurunuzun kabul edilmesi için elinize kamera alıp video çekmeniz yeterli değil. En başta söylediğim gibi, bunu bir iş başvurusu gibi görün. Videolara ve kanala emek verdiğinizi, düzenli olarak çalıştığınızı, sorumluluklarının bilincinde olan derli toplu bir kişi olduğunuzu, Youtube iş ortağı olmak için ciddi gayret sarf ettiğinizi göstermelisiniz. Videoların tamamen size ait olduğunu, kanalın arkasında kimliği bilinen, sorun olduğundan ulaşılabilecek bir insan olduğunu göstermelisiniz.
YouTube anlattığıniz seviyeye gelmedi daha. Çok saçma kanallar onay alıyor. Adam yabancı videonun başlığını değiştirip girişe de Türkçe şunları bunları izleyeceksiniz bu videoda diyor ve onay alıyor para kazanması açılıyor ve sürekli önerilenlere çıkıyor. En basiti bunları biliyor musunuz bunlar kaçmaz kanalları falan özgürlükle alakası yok ama bi şekilde süper izlenim alıyorlar. Milleti korkutmanin mantığı yok. YouTube aynı YouTube şuanda. İlerde tabiki daha zorlaşacak para kazanma ama felaket tellalı da olmaya gerek yok diyorum ben.
Alıntı ile Cevapla
Cevapla




Şu an bu konuyu okuyan kişi sayısı: 1 (0 üye ve 1 misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Forum Saati: 18:40. Zaman dilimi GMT +3 olarak ayarlanmıştır.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0


YTPara.Com Forum Sitemiz serverplus.com.tr Tarafindan Host Edilmektedir. Serverplus

İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden biri olan YTPara.Com Youtube-Adsense Destek Sitemizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. YTPara.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler BURADAN iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 15 (Onbeş) Gün içerisinde YTPara.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacak ve Avukatlarımız size dönüş yapacaktır.

YTPara.Com

eXTReMe Tracker