YTPara.com - Youtube & Webmaster Destek Forumu  


Geri Dön   YTPara.com - Youtube & Webmaster Destek Forumu > YouTube - Giriş > Yeni Başlayanlar



User Tag List

Like Tree6Beğeni

Cevapla
LinkBack Seçenekler Stil
  #11  
Okunmamış 17.12.2018, 00:26
Onaysız Kullanıcı
 
Üyelik tarihi: 7.04.2018
Mesajlar: 21
Etiketlendi : 0 Yazıda
Etiketlendi: 0 Başlıkda
Standart

Alıntı:
murat121 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
YouTube anlattığıniz seviyeye gelmedi daha. Çok saçma kanallar onay alıyor. Adam yabancı videonun başlığını değiştirip girişe de Türkçe şunları bunları izleyeceksiniz bu videoda diyor ve onay alıyor para kazanması açılıyor ve sürekli önerilenlere çıkıyor. En basiti bunları biliyor musunuz bunlar kaçmaz kanalları falan özgürlükle alakası yok ama bi şekilde süper izlenim alıyorlar. Milleti korkutmanin mantığı yok. YouTube aynı YouTube şuanda. İlerde tabiki daha zorlaşacak para kazanma ama felaket tellalı da olmaya gerek yok diyorum ben.
Spam içerik ile telif haklarına saygılı adil kullanım hakkını birbirine karıştırmamak gerek. Evet; “Bunları biliyor musunuz” - “Bunlar kaçmaz” gibi kanallardaki videolar oluşturulurken youtube, facebook, instagram vb. sosyal platformlardan görüntülerden yararlanılmış. Ancak dikkat edin; çeşitli videolar sırf komik ya da eğlenceli oldukları için düzensiz şekilde bir araya getirilmemiş. Her bir videonun introsu, telifsiz müziği, videolar arasındaki bağlantıyı açıklayan bilgi paylaşımı var. En önemlisi “özel olarak yazılmış bir metin ve bir insan tarafından yapılmış seslendirme” var. Çeşitli kaynaklardan toplanan videolar belli bir amaç için sistematik şekilde, özenle bir araya getirilmiş ve yeni bir eser ortaya çıkarılmış. Yani sadece bir kişi veya yapım şirketine ait ürünü alıp, siyah çerçeve koymak gibi basit bir işlem değil. Bu haliyle söz konusu videolar spamdır diye düşünemezsin. Önemli olan yeni bir bakış açısı ile yeni bir eser meydana getirmektir. Yoksa tabi ki, yayımladığınız videodaki her bir karenin kendi kameranız ile çekilmesi gerekli değil. Kimsenin böyle bir beklentisi de yok. Yeri geldiğinde google’dan fotoğraf da alırsınız, youtube’da, instagramda, facebook’ta yayımlanmış videolardan da yararlanırsınız. Yeter ki aldığınız bu fotoğraf ve videolara kendinizden bir şeyler katarak yeni bir değer ortaya çıkartın. Aldığınız videoyu olduğu gibi kullanmayın. Videoya kişiliğinizden bir şeyler kazandırın (design and create). Kısaca kişiselleştirin.

Televizyonlardaki ana haber bültenlerini düşünün. Hepsi aynı gün yaşanan aynı olayı anlatıyor. Belki de aynı haber ajansından aldıkları videoyu kullanıyor. Ama hepsinin farklı bir sunucusu, farklı bir metni, yorumlaması, altyazısı, introsu, kısaca karakteri var. Böylelikle her kanal özgün bir ürün ortaya çıkartıyor.

Son bir soru: Ruhi Çenet videolarındaki görüntüleri bizzat kendisi mi çekmiş? Hayır.
Peki onu özgün yapan videoda kendisi görüntüsünü kullanmış olması mı? Hayır o da değil.
Cevap: Kendi sesini ve özel olarak hazırlanmış metni kullanması, farklı fotoğraf ve videolardan yeni bir şey ortaya çıkarması... Bunlar yeterli.
Alıntı ile Cevapla
  #12  
Okunmamış 17.12.2018, 12:52
capicik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üye
 
Üyelik tarihi: 2.09.2015
Nereden: istanbul
Mesajlar: 673
Etiketlendi : 11 Yazıda
Etiketlendi: 2 Başlıkda
Standart

Alıntı:
bilenesor Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
S.a arkadaşlar.

Boş vakitlerimde amatör balıkçılık ile uğraşmaktayım, bu vesile ile tanıştığım bir abimizin video kanalından haberdar oldum. Kendisinin kanalı gördüğüm kadarı ile tüm kriterlere uyuyor fakat başvuru sonrasında uygun değil diye mail gelmiş.

https://www.youtube.com/user/antalyareklam/videos

Kanal tamamen özgün, kendi çektiği videolar, izleme ve abone sayısı da yeterli, rica etsem bakıp yorum yapabilir misiniz ?
Hocam bahsettiğiniz kanalın bazı videoları başka bir kanalda yayınlanıyor ve bu kanal Ömer Baydak ın arkadaşı ve izlenmeleri uçmuş gitmiş. Tekrarlanan içerikten dolayı onay alamadı büyük ihtimal.
bilenesor bunu beğendi.
Alıntı ile Cevapla
Cevapla




Şu an bu konuyu okuyan kişi sayısı: 1 (0 üye ve 1 misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Forum Saati: 08:11. Zaman dilimi GMT +3 olarak ayarlanmıştır.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0


YTPara.Com Forum Sitemiz serverplus.com.tr Tarafindan Host Edilmektedir. Serverplus

İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden biri olan YTPara.Com Youtube-Adsense Destek Sitemizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. YTPara.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler BURADAN iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 15 (Onbeş) Gün içerisinde YTPara.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacak ve Avukatlarımız size dönüş yapacaktır.

YTPara.Com

eXTReMe Tracker