YTPara.com - Youtube & Webmaster Destek Forumu  


Geri Dön   YTPara.com - Youtube & Webmaster Destek Forumu > YouTube - Giriş > Youtube Hakkında Soru ve Sorunlarınız



User Tag List

Like Tree25Beğeni
  • 23 Post By huseyin23
  • 1 Post By Android Türkiyem
  • 1 Post By moneydad

Cevapla
LinkBack Seçenekler Stil
  #1  
Okunmamış 1.05.2017, 18:49
Üye
 
Üyelik tarihi: 23.02.2014
Nereden: İstanbul
Yaş: 36
Mesajlar: 262
Etiketlendi : 13 Yazıda
Etiketlendi: 0 Başlıkda
Thumbs up Youtube İle Kanal Kapanma Sorununu Azaltmak İçin Yapılması Gerekenler

Merhaba arkadaşlar,

youtube ile sürekli kanal kapanması sorunu yaşayan arkadaşlar gördüm. Bende bununla ilgili aylardır kendi uygulamış olduğum yöntemleri sizinle paylaşmayı uygun gördüm. Çünkü burası ytpara forum. Her şey para değil bu hayatta.

Normalde bir arkadaşın yaşamış olduğu sorunu konu dışında yazmıştı orada yazmıştım. Ancak genel olarak bu sorunları youtube hakkında soru ve sorunlarınız konusuna açmayı daha mantıklı buldum. Hiç bir şekilde hizmet, ebook ya da başka bir şey satılmayacaktır.

Bu forumda siz değerli arkadaşların olması ve yardımsever arkadaşların olması nedeniyle paylaşıyorum. Ekstra bilgileri de konu dışında bir arkadaş çok güzel sorular sormuştu onun altına cevap olarak yazacağım.

1) Eski gmail ve kanal olacak. Burada kanal rankı onemli oluyor. Moz da pa da sayfa otorite domain otorite gibi kanalın eski ve yaşlı olması her zaman avantaj sağlar. Bunu nasıl anlarım derseniz mozun eklentisinden kanalların da ve pa sından rahatlıkla görebilirsiniz.

2) Videolarda beğeni butonları gözükmeyecek beğenen ve abone olanlara gözükmeyince sistemde gelen dislike ları göremeyecektir. Bu sadece küçük bir önlemdir

3) Videoların hepsini md5 olarak code yapılarını değiştirmen gerekiyor. Bu da yt bu videonun yeni ve farklı bir video olarak görmesini istediğimiz için o şekilde yapıyoruz bu da ufak bir önlem.

4) Başta cc yani creative commons olan kısa videolar yukluyorsun kanala. Bunu da yt botları ilk başta içeriklerin spam olup olmadıklarını başta kontrol ediyor. İşte o zaman o videolar 1 hafta orada kalınca mutlaka index olacaktır. O index olduktan sonra kendi içeriklerini teker teker yuklemeye başlarsın. Bu da bir önlem.

5) Videoların içinde herhangi bir etiket girmeden sadece başlık ve açıklama ve thumbnail ile hit alıp geç telif gelmesini sağlamak o nasıl olur dersen. Çok basit.

Normalde şirketler ve yt etiketler üzerinden otomatik olarak content id taramalarında binlerce kanalı bulup ayırt ediyor tabi ki daha sonra çok daha farklı content id sistemleri devreye giriyor. Bu şekilde olunca en azından etiket ile taramada yakalanma şansını azaltmış oluyorsun.

6) Kanalında videolara hiçbir şekilde bot olan izlenimler atmazsan da riski azaltmış olursun. Çunku orada da farklı sistemler devreye giriyor. Watch time, retention rate, like share ve subscribe sistemi yani kısaca çok uzun ve karmaşık sistemler oluyor.

Artı alınan bot izlenimin hiçbir faydası olduğunu düşümüyorum. Bot anlayınca freeze yani donma oluyor aylar geçse de o video direk donma olarak aylarca artmadan o şekilde kalacaktır.

7) Bu arada sana nacizane şu fikirleri de vereyim. Kanalına videoları aynı anda hepsini atma neden dersen çok basit genel olarak yt botu zaten sistemi genelde bot üzerine çalıştırdığı için. O gönderilen viddeoların botla mı yoksa manuel olarak yuklendiğini çok rahat anlayabiliyor.

İşte burada günde 5-10 şeklinde pc den ya da vds den manuel olarak yuklersen sistem seni bot olarak görmeyecek bu şekilde de kanal spam kapanma riski azalacaktır.

8) Oyle paranoyaklığa teşvik edici gibi. Yok ip reset yap, yok pc cleaner temizle, yok harddiak ip değiştir falan demeyeceğim çünkü Google pc ye yuklediğin Google chrome tarayıcıdan ve telefona yuklediğin chrome eklenti uzantısından dolayı yıllardır seni bizden daha iyi tanıyor diyebilirim.

O yüzden o yapılanlar sadece kendimizi rahatlatmaktan başka bir şey değil. ip reset yap günde arada o da modeme eğilip o tuşa basıp 15 saniye sonra açmak için maksat spor olsun.

Bunun dışında onlemlerini aldıktan sonra ben genelde o içerik günde 3 k da izlense adsense bağlama 1 hafta hiç açmam amaç abonelerin yukselmesi ve kullanıcıların vieolarını daha çok beğenip, paylaşması 1 hafta düzenli olarak o hite ulaşınca o zaman pinli adsensene bağlarsın.

Yeni sistem de 10 k görüntülenme olunca para kazanma açmayın yapabiliyorsanız 20 k lara çıkın ondan sonra başvuru yapın. Bunu neden boyle yapıyoruz derseniz. Yt ye ben 10 k olup para kazanma açmaya çalışmıyorum düzenli olarak içerik üretimine ve insanlara faydalı olmaya çalışıyorum. Ondan dolayı 20 k olunca para kazanmayı açmak için başvurdum havası vermiş olursunuz Bu şekilde daha kolay sistemde para kazanma açılabilir diye düşünüyorum. Yani kısaca her şeyin üstüne koyup çalışma yapmak gerekiyor.

Bir Kaç Naçizane Soru Sorabilir miyim? Tabi ki bende cevaplıyorum.

Spam Çalışıyor musunuz?

Evet spam çalışmasam zaten bu şekilde yorum yazmazdım. Yani kısaca spam çalışıyorum.

Spamı Bu Şekilde mi Yapıyorsunuz? Yoksa Sadece Bu Bahsedilenler Varsayım Üzerine mi?

Varsayım üzerine niye bu şekilde uzun yazı yazayım ki. Oyle olsa genel olarak kısa bir cümle yazıp geçerdim. Yani kısaca o yazdıklarımın hepsini birebir genelde uyguluyorum.

Kapanma Yaşıyor musunuz? Kapanma Oranınız Nedir?

Kapanmalar az yani 10 kanal yapıyorsam 1-2 tane oluyordur. O kadar da olur diye düşünüyorum. Ama temel nokta şu ben yüzlerce kanal yapmıyorum. Bir kanala en fazla 1 yedek kanal yapıyorum. Yani kısaca yt de spam çöplüğü yapmıyorum. Genel olarak daha derli toplu çalışmalar yapıyorum.

Kazanç Durumunuz Kaç Hane?

Burasının çok önemli olacağını düşünmüyorum. Çünkü bu işi öğrenmekle ve yapmakla kazanmış olunan paranın artmasını çok da mantıklı bulmuyorum. Neden diye sorarsan. Ben 1 ayda yüzlerce kanallar yapmak yerine 1 ayda maksimum 20 kanal yapıyorum. Ama o kanala da sanki özgün kanal gibi önem veriyorum. O şekilde bir kanal gibi oluşturmaya çalışıyorum.

Yani kısaca birim başına düşen zamandan kar elde etmek için. Az kanal çok kazanç sistemini daha mantıklı ve zaman açısından da daha karlı görüyorum. Ha madem kazanç merak ediyorsun. En başta yazdığım gibi ben kazancı bir ölçü olarak görmüyorum. Madem sordun 1 kanalda en son 3 ayda % 20 kesintiyle Tr Adsense de sorunsuz olarak 10 K ödeme aldım.

Sakın Sorularımı Yanlış Anlamayın. Sanki Bana Ne Yaparsak Yapalım Bu Kapanmalardan Kurtulamayacağız Gibi Geliyor ki Bir Çok Elit Spam Yapan (Günlük +1000$ Kazanan) Arkadaşlarla iletişim Halindeyiz ve Onlarla Aynı Fikirdeyiz. Eğer Bu Önerileriniz Tecrübeyle Sabitse ve Kazanç Durumunuz Kafamızdaki Rakamlara Yakınsa Sizin Bu Göstermiş Olduğunuz Yolu Deneyelim...

Estağfurullah. Burası bir forum bende bildiklerimi müsait olmuşken yazayım dedim. Bu kadar ilgi olup beğeneceklerini pek düşünüyordum. Beğenen ve yorum yapan arkadaşlara da ayrıca teşekkür ediyorum. Ancak bu yazmış olduklarım genel olarak bilinen şeyler diye paylaşmıştım ama sanırım bilmeyen arkadaşlar varmış. Yardımcı olduysa ne mutlu bana.

Sanki Bana Ne Yaparsak Yapalım Bu Kapanmalardan Kurtulamayacağız Gibi Geliyor ki Bir Çok Elit Spam Yapan (Günlük +1000$ Kazanan) Arkadaşlarla iletişim Halindeyiz ve Onlarla Aynı Fikirdeyiz.

Burada önemli olan nokta genel olarak telif gelme riski yüksek olan içeriklerde çalışıldığından dolayı bu şekilde kısa zamanlı kapanmalar oluyor. Bir de dediğim gibi vds lerde günlük aralıklarla videolar yüklenmediği bir anda çok fazla video atıldığından dolayı da yt botu spam olarak görebiliyor ondan dolayı kanal kapanıyor.

Spamda gold , silver , elite, diamond gibi bir kavram yoktur. Bir de kimseyi gözünüzde bu kadar büyütmeyin. Önemli olan şey sistemli ve düzenli bir çalışma yapmaktır. Nasıl olacak derseniz çok kolay. Youtube yardım videolarını izleyin. Youtube ile ilgili bütün içerikleri okuyun ve bu sistemleri nasıl spama entegre ederim diye düşünüp, kafa yorup ona göre çalışmalar yapın.

Bütün bildiklerinizi kanallarınızda deneyin ama parça parça değil komple bir bütün olarak deneyin. Bu şekilde sizlerde spamda başarılı olursunuz. Ama bu iş genel olarak zaten her zaman risklidir. Spam demek riski yüksek bir çalışma sistemi demektir. Ama bu şekilde riski biraz daha azaltmış olursunuz.


Bunun dışnda da şunu da yapmayın arkadaşlar birebir deneyimledim. Kanal spamsa içerikleriniz 1 kaç hafta sonra tuttu diyelim. Sakın kanallarda sürekli oynama yapmayın. Yeni playlistler eklemeyin. Yt botu o şekilde tekrar indexlemek için kanala geldiğinde, gözden kaçan içeriği bu sefer yakalayıp spamdan kapatabilir.

Bunun dışında şunları da sakın yapmayın sırf ondan dolayı kanal gitti. Video da açıklamalarda diğer videoların linklerini koymayın. Bunu özgün kanalda yapın videonun hit ve index alması açısından çok faydası olur.

Ancak spamda yine içerik tekrar taranacağı için spamdan kapatma olasılıkları yüksek oluyor.

Yt de spamdan kanalı kapatmamak için aklıma gelenleri siz değerli ytpara üyeleriyle paylaştım.

Benim için bir teşekkür etmeniz ve beğenmeniz fazlasıyla yeterli olacaktır.

Bu kadar kısa zamanda 8 kişi beğenmiş teşekkür ediyorum. Ekstra eklemeler yapacağım. Hatta biraz da yt algoritma sistemi hakkında yazalım.

Meşhur season , episode olayı Arkadaşlar kanallarda yt de partner kanallarında season, episode vb kelimeler kullanılmamasını istiyor. Spamda season, episode kelimeler kullandım bazı kanallarda topluluk geldi baz kanallarda hiç gelmedi. Ama sizler şuan ki sıkıntıllı durumlardan dolayı yt nin olmasını istediklerini kanalınızda yapın. İyi de hit nasıl alacağı derseniz. Şöyle yaparsınız Season kısaltıp Se Episode kısaltıp Ep yapabilirsiniz. Full Episode yerine All Videos diyebilirsiniz. Yada All Ep dersiniz. Ya da sonuna videos dersiniz bu şekilde türetebilirsiniz.

Önemli olan arama hacmi yüksek ve rekabet durumu düşük olan içeriklerde o hedefli kelimelerden gidileceği için season ve episode olaylarına çok da takılıp kanallarda kullanmanıza gerek yok. Siz zaten o hedefli içeriklerden gelen kullanıcı kitlesiyle istenilen hite ve erişime ulaşacaksınızdır.

Bunun dışında da Youtube kanallarda ilk sayfaya gelinmesi için ne gibi faktörleri göz önüne alıyor. Etiketler çok mu önemli bu gibi konularla ilgili maddeli olarak yazmak istiyorum.

1) Video Hd Olacak Sd oranla hd olan kaliteli videolar sıralamalarda ciddi etkisi oluyor.

2) Videolar 15 Dk ve üzeri uzunlukta olacak.

3) Video başlıklarda hedefli kelime olacak.

4) Açıklama uzun olarak konuyla alakalı yazılacak. Videonun önerilenlerde çıkması için etkisi oluyormuş

5) İzlenim ciddi etki ediyor ama watchtime ve retention rates yani izlenme dakikası yuksek ve kitle tutma oran yuzdesi yuksek olmalı.

6) Abonelerde ciddi etki ediyor

7) Subscriber driven yani video içinde abone olun düğmesi ekleyip oradan çekilen abonelerin sıralama da ciddi etkisi oluyor.

8) Yorumlar da çok etkisi oluyor.

9) Etiketler çok etkisi olmuyor ama hedeflenen videoyla alakalı etiketler küçükte olsa etki ediyor.

10) yeni kanallarda hedeflenen içeriklerde üst sıralarda yer alabilir. Bu da yeni kanalların, milyon aboneli kanalların üstünde yer alma şansına sahip olacağını gösteriyor.

Kanal spamsa abonelere abone olduğunuz için teşekkürler. Videoları beğendiyseniz arkadaşlarınızla paylaşmaya ne dersiniz. Hayat paylaşınca güzel. Yeni videolarımız çıktı kanala girip videoları izleyebilirsiniz. Sizler sayesinde bu kadar bir kitleye ulaşıyoruz. İyi ki varsınız ve bizi destekliyorsunuz. Bunu normalde özgünseniz 1 k abone olduktan sonra mutlaka hafta da 1 yapın ama spamsanız sakın yapmayın. Bu şekilde güzel gelir getiren patlama yapacak kanallar gitti. Bu gibi durumlara dikkat edin.


Yorumlar çok çok önemli. Her yorum yapan kullanıcıları beğenin ve cevap yazın. Bu şekilde daha kısa zamanda sıralamalara girebilirsiniz. Zaten yorumlarda ne kadar çok etkilesim olursa, o yorumları göre kullanıcılarda bu durumdan etkilenip sizlere yorumlar yazacaklardır. Bu durumda sıralamalara ciddi etki edecektir. Bot olarak çöp yorumlardan bahsetmiyorum. Birebir olarak etkileşim kurularak yorumlar yapılacak.


Anketler çok faydalıdır. İyi de nasıl kullanacağız. Türkçe yazıyorum siz ona göre kendinize düzenlemeler yaparsınız.

Kanala abone olmayı düşünür Müsün?

1 Evet

2 Hayır

3 Ben Videoda Yorum Yapacağım.


Videoları Beğendiysen Arkadaşlarınla Paylaşmak İster Misin?

1 Evet

2 Hayır

3 Ben Videoda Yorum Yapacağım


BU şekilde kişileri daha çok abone olmasına, videoyu paylaşmasına teşvik ediyorsunuz. Bunun dışında da ekstra olarak videoya yorum yapmasını sağlıyorsunuz.

Arkadaşlar şunu da not olarak yazayım. Ben kimseyle gövde gösterisi yapmıyorum. Bilgi güçtür. Para değildir. Ben istiyorsam 1 kanalda günlük 10 k $ geliri olsun o kanaldan bana ödeme gelmediği sürece o değeri benim için hiçbir anlamı yok. Yani kısaca ben kimseyle gövde gösterisi yapmıyorum. Herkesin kendi fikri ve düşüncesi sonuçta.

Arkadaşlar beğeni ve teşekkürler dışında, sizlerde bilgilerinizi yorum olarak paylaşırsanız bu konu çok daha değerli olacaktır.
mycrewsy, nreess, PiriReis ve 20 kişi bunu beğendi.

Konu huseyin23 tarafından (1.05.2017 Saat 20:17 ) değiştirilmiştir. Sebep: Ekstra olarak bilgi eklenmesi
Alıntı ile Cevapla
Reklamlar
  #2  
Okunmamış 1.05.2017, 18:53
Android Türkiyem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üye
 
Üyelik tarihi: 2.10.2015
Nereden: KKTC - Mağusa
Mesajlar: 3,095
Etiketlendi : 98 Yazıda
Etiketlendi: 1 Başlıkda

YOUTUBER
Android Türkiyem - İCQ üzeri Mesaj gönder Android Türkiyem - AİM üzeri Mesaj gönder Android Türkiyem - MSN üzeri Mesaj gönder Android Türkiyem - YAHOO üzeri Mesaj gönder
Standart

Mesajım bulunsun müsait zamanda okuyacağım Hocam Ellerinize sağlık
huseyin23 bunu beğendi.
Alıntı ile Cevapla
  #3  
Okunmamış 1.05.2017, 19:01
Yasaklanmış
 
Üyelik tarihi: 27.03.2015
Mesajlar: 1,849
Etiketlendi : 50 Yazıda
Etiketlendi: 1 Başlıkda
Standart

Baştan sona okudum teşekkürler bilgiler için. Merak ettiğim bir konu daha çalıştığınız içeriklerde season episode kelimeleri yer alıyor mu? Yoksa çok daha farklı kategoriler ilemi spam çalışıyorsunuz
huseyin23 bunu beğendi.
Alıntı ile Cevapla
  #4  
Okunmamış 1.05.2017, 19:06
Üye
 
Üyelik tarihi: 18.11.2013
Nereden: Pendik / Esenyalı
Yaş: 42
Mesajlar: 2,668
Etiketlendi : 41 Yazıda
Etiketlendi: 3 Başlıkda
Standart

Kazanç Durumunuz Kaç Hane?

Sorudaki Maksat Sizin Gelirinizi Merak Ettiğimden Değil. Son Dönemdeki Kapanmalar Belli Bir Kazanç İvmesi Yakaladıktan Sonra Oluyor. Mesela Benim Çalıştığım İçerik de Günlük 1K TL Ulaşınca Kanal Ertesi Gün Kapanıyor. Yani Eğer Bu İşlemleri Yapıp Atıyorum Tek Kanaldan Günde 3-4 Hane Kazanıp, Kanalınız Kesinleşme Dönemine Kadar Ayakta Tutuyorsanız Bu Verdiğiniz Bilgiler Çok Değerlidir Demek ama Yok Günde Tek Kanaldan 3-5 TL Kazanıyorum Derseniz Bu Kadar İşlem Yapmaya Gerek Olmayacağını Düşünüyorum... Kazanç Sormamda ki Maksadı Anladığınızı Umuyorum...

Spamda gold , silver , elite, diamond gibi bir kavram yoktur. Bir de kimseyi gözünüzde bu kadar büyütmeyin. Önemli olan şey sistemli ve düzenli bir çalışma yapmaktır. Nasıl olacak derseniz çok kolay. Youtube yardım videolarını izleyin. Youtube ile ilgili bütün içerikleri okuyun ve bu sistemleri nasıl spama entegre ederim diye düşünüp, kafa yorup ona göre çalışmalar yapın.

Böyle Bir Kavram Yok Demişsiniz. Böyle Bir Kavram Bana ve Bir Çok Kişiye Göre Var. Ayda 300 TL Alan ile 30K $ Alan Arasında Hem Bilgi Hem de Tecrübe Olarak Dağlar Kadar Fark Olduğunu Düşünüyorum. İyi Şanslar...

Alıntı:
huseyin23 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Merhaba arkadaşlar,

youtube ile sürekli kanal kapanması sorunu yaşayan arkadaşlar gördüm. Bende bununla ilgili aylardır kendi uygulamış olduğum yöntemleri sizinle paylaşmayı uygun gördüm. Çünkü burası ytpara forum. Her şey para değil bu hayatta.

Normalde bir arkadaşın yaşamış olduğu sorunu konu dışında yazmıştı orada yazmıştım. Ancak genel olarak bu sorunları youtube hakkında soru ve sorunlarınız konusuna açmayı daha mantıklı buldum. Hiç bir şekilde hizmet, ebook ya da başka bir şey satılmayacaktır.

Bu forumda siz değerli arkadaşların olması ve yardımsever arkadaşların olması nedeniyle paylaşıyorum. Ekstra bilgileri de konu dışında bir arkadaş çok güzel sorular sormuştu onun altına cevap olarak yazacağım.

1) Eski gmail ve kanal olacak. Burada kanal rankı onemli oluyor. Moz da pa da sayfa otorite domain otorite gibi kanalın eski ve yaşlı olması her zaman avantaj sağlar. Bunu nasıl anlarım derseniz mozun eklentisinden kanalların da ve pa sından rahatlıkla görebilirsiniz.

2) Videolarda beğeni butonları gözükmeyecek beğenen ve abone olanlara gözükmeyince sistemde gelen dislike ları göremeyecektir. Bu sadece küçük bir önlemdir

3) Videoların hepsini md5 olarak code yapılarını değiştirmen gerekiyor. Bu da yt bu videonun yeni ve farklı bir video olarak görmesini istediğimiz için o şekilde yapıyoruz bu da ufak bir önlem.

4) Başta cc yani creative commons olan kısa videolar yukluyorsun kanala. Bunu da yt botları ilk başta içeriklerin spam olup olmadıklarını başta kontrol ediyor. İşte o zaman o videolar 1 hafta orada kalınca mutlaka index olacaktır. O index olduktan sonra kendi içeriklerini teker teker yuklemeye başlarsın. Bu da bir önlem.

5) Videoların içinde herhangi bir etiket girmeden sadece başlık ve açıklama ve thumbnail ile hit alıp geç telif gelmesini sağlamak o nasıl olur dersen. Çok basit.

Normalde şirketler ve yt etiketler üzerinden otomatik olarak content id taramalarında binlerce kanalı bulup ayırt ediyor tabi ki daha sonra çok daha farklı content id sistemleri devreye giriyor. Bu şekilde olunca en azından etiket ile taramada yakalanma şansını azaltmış oluyorsun.

6) Kanalında videolara hiçbir şekilde bot olan izlenimler atmazsan da riski azaltmış olursun. Çunku orada da farklı sistemler devreye giriyor. Watch time, retention rate, like share ve subscribe sistemi yani kısaca çok uzun ve karmaşık sistemler oluyor.

Artı alınan bot izlenimin hiçbir faydası olduğunu düşümüyorum. Bot anlayınca freeze yani donma oluyor aylar geçse de o video direk donma olarak aylarca artmadan o şekilde kalacaktır.

7) Bu arada sana nacizane şu fikirleri de vereyim. Kanalına videoları aynı anda hepsini atma neden dersen çok basit genel olarak yt botu zaten sistemi genelde bot üzerine çalıştırdığı için. O gönderilen viddeoların botla mı yoksa manuel olarak yuklendiğini çok rahat anlayabiliyor.

İşte burada günde 5-10 şeklinde pc den ya da vds den manuel olarak yuklersen sistem seni bot olarak görmeyecek bu şekilde de kanal spam kapanma riski azalacaktır.

8) Oyle paranoyaklığa teşvik edici gibi. Yok ip reset yap, yok pc cleaner temizle, yok harddiak ip değiştir falan demeyeceğim çünkü Google pc ye yuklediğin Google chrome tarayıcıdan ve telefona yuklediğin chrome eklenti uzantısından dolayı yıllardır seni bizden daha iyi tanıyor diyebilirim.

O yüzden o yapılanlar sadece kendimizi rahatlatmaktan başka bir şey değil. ip reset yap günde arada o da modeme eğilip o tuşa basıp 15 saniye sonra açmak için maksat spor olsun.

Bunun dışında onlemlerini aldıktan sonra ben genelde o içerik günde 3 k da izlense adsense bağlama 1 hafta hiç açmam amaç abonelerin yukselmesi ve kullanıcıların vieolarını daha çok beğenip, paylaşması 1 hafta düzenli olarak o hite ulaşınca o zaman pinli adsensene bağlarsın.

Yeni sistem de 10 k görüntülenme olunca para kazanma açmayın yapabiliyorsanız 20 k lara çıkın ondan sonra başvuru yapın. Bunu neden boyle yapıyoruz derseniz. Yt ye ben 10 k olup para kazanma açmaya çalışmıyorum düzenli olarak içerik üretimine ve insanlara faydalı olmaya çalışıyorum. Ondan dolayı 20 k olunca para kazanmayı açmak için başvurdum havası vermiş olursunuz Bu şekilde daha kolay sistemde para kazanma açılabilir diye düşünüyorum. Yani kısaca her şeyin üstüne koyup çalışma yapmak gerekiyor.

Bir Kaç Naçizane Soru Sorabilir miyim? Tabi ki bende cevaplıyorum.

Spam Çalışıyor musunuz?

Evet spam çalışmasam zaten bu şekilde yorum yazmazdım. Yani kısaca spam çalışıyorum.

Spamı Bu Şekilde mi Yapıyorsunuz? Yoksa Sadece Bu Bahsedilenler Varsayım Üzerine mi?

Varsayım üzerine niye bu şekilde uzun yazı yazayım ki. Oyle olsa genel olarak kısa bir cümle yazıp geçerdim. Yani kısaca o yazdıklarımın hepsini birebir genelde uyguluyorum.

Kapanma Yaşıyor musunuz? Kapanma Oranınız Nedir?

Kapanmalar az yani 10 kanal yapıyorsam 1-2 tane oluyordur. O kadar da olur diye düşünüyorum. Ama temel nokta şu ben yüzlerce kanal yapmıyorum. Bir kanala en fazla 1 yedek kanal yapıyorum. Yani kısaca yt de spam çöplüğü yapmıyorum. Genel olarak daha derli toplu çalışmalar yapıyorum.

Kazanç Durumunuz Kaç Hane?

Burasının çok önemli olacağını düşünmüyorum. Çünkü bu işi öğrenmekle ve yapmakla kazanmış olunan paranın artmasını çok da mantıklı bulmuyorum. Neden diye sorarsan. Ben 1 ayda yüzlerce kanallar yapmak yerine 1 ayda maksimum 20 kanal yapıyorum. Ama o kanala da sanki özgün kanal gibi önem veriyorum. O şekilde bir kanal gibi oluşturmaya çalışıyorum.

Yani kısaca birim başına düşen zamandan kar elde etmek için. Az kanal çok kazanç sistemini daha mantıklı ve zaman açısından da daha karlı görüyorum. Ha madem kazanç merak ediyorsun. En başta yazdığım gibi ben kazancı bir ölçü olarak görmüyorum. Madem sordun 1 kanalda en son 3 ayda % 20 kesintiyle Tr Adsense de sorunsuz olarak 10 K ödeme aldım.

Sakın Sorularımı Yanlış Anlamayın. Sanki Bana Ne Yaparsak Yapalım Bu Kapanmalardan Kurtulamayacağız Gibi Geliyor ki Bir Çok Elit Spam Yapan (Günlük +1000$ Kazanan) Arkadaşlarla iletişim Halindeyiz ve Onlarla Aynı Fikirdeyiz. Eğer Bu Önerileriniz Tecrübeyle Sabitse ve Kazanç Durumunuz Kafamızdaki Rakamlara Yakınsa Sizin Bu Göstermiş Olduğunuz Yolu Deneyelim...

Estağfurullah. Burası bir forum bende bildiklerimi müsait olmuşken yazayım dedim. Bu kadar ilgi olup beğeneceklerini pek düşünüyordum. Beğenen ve yorum yapan arkadaşlara da ayrıca teşekkür ediyorum. Ancak bu yazmış olduklarım genel olarak bilinen şeyler diye paylaşmıştım ama sanırım bilmeyen arkadaşlar varmış. Yardımcı olduysa ne mutlu bana.

Sanki Bana Ne Yaparsak Yapalım Bu Kapanmalardan Kurtulamayacağız Gibi Geliyor ki Bir Çok Elit Spam Yapan (Günlük +1000$ Kazanan) Arkadaşlarla iletişim Halindeyiz ve Onlarla Aynı Fikirdeyiz.

Burada önemli olan nokta genel olarak telif gelme riski yüksek olan içeriklerde çalışıldığından dolayı bu şekilde kısa zamanlı kapanmalar oluyor. Bir de dediğim gibi vds lerde günlük aralıklarla videolar yüklenmediği bir anda çok fazla video atıldığından dolayı da yt botu spam olarak görebiliyor ondan dolayı kanal kapanıyor.

Spamda gold , silver , elite, diamond gibi bir kavram yoktur. Bir de kimseyi gözünüzde bu kadar büyütmeyin. Önemli olan şey sistemli ve düzenli bir çalışma yapmaktır. Nasıl olacak derseniz çok kolay. Youtube yardım videolarını izleyin. Youtube ile ilgili bütün içerikleri okuyun ve bu sistemleri nasıl spama entegre ederim diye düşünüp, kafa yorup ona göre çalışmalar yapın.

Bütün bildiklerinizi kanallarınızda deneyin ama parça parça değil komple bir bütün olarak deneyin. Bu şekilde sizlerde spamda başarılı olursunuz. Ama bu iş genel olarak zaten her zaman risklidir. Spam demek riski yüksek bir çalışma sistemi demektir. Ama bu şekilde riski biraz daha azaltmış olursunuz.


Bunun dışnda da şunu da yapmayın arkadaşlar birebir deneyimledim. Kanal spamsa içerikleriniz 1 kaç hafta sonra tuttu diyelim. Sakın kanallarda sürekli oynama yapmayın. Yeni playlistler eklemeyin. Yt botu o şekilde tekrar indexlemek için kanala geldiğinde, gözden kaçan içeriği bu sefer yakalayıp spamdan kapatabilir.

Bunun dışında şunları da sakın yapmayın sırf ondan dolayı kanal gitti. Video da açıklamalarda diğer videoların linklerini koymayın. Bunu özgün kanalda yapın videonun hit ve index alması açısından çok faydası olur.

Ancak spamda yine içerik tekrar taranacağı için spamdan kapatma olasılıkları yüksek oluyor.

Yt de spamdan kanalı kapatmamak için aklıma gelenleri siz değerli ytpara üyeleriyle paylaştım.

Benim için bir teşekkür etmeniz ve beğenmeniz fazlasıyla yeterli olacaktır.

Hayat paylaşınca güzel

Konu xxTuRKuaZxx tarafından (1.05.2017 Saat 19:14 ) değiştirilmiştir.
Alıntı ile Cevapla
  #5  
Okunmamış 1.05.2017, 19:55
Üye
 
Üyelik tarihi: 23.02.2014
Nereden: İstanbul
Yaş: 36
Mesajlar: 262
Etiketlendi : 13 Yazıda
Etiketlendi: 0 Başlıkda
Standart

Alıntı:
xxTuRKuaZxx Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Kazanç Durumunuz Kaç Hane?

Sorudaki Maksat Sizin Gelirinizi Merak Ettiğimden Değil. Son Dönemdeki Kapanmalar Belli Bir Kazanç İvmesi Yakaladıktan Sonra Oluyor. Mesela Benim Çalıştığım İçerik de Günlük 1K TL Ulaşınca Kanal Ertesi Gün Kapanıyor. Yani Eğer Bu İşlemleri Yapıp Atıyorum Tek Kanaldan Günde 3-4 Hane Kazanıp, Kanalınız Kesinleşme Dönemine Kadar Ayakta Tutuyorsanız Bu Verdiğiniz Bilgiler Çok Değerlidir Demek ama Yok Günde Tek Kanaldan 3-5 TL Kazanıyorum Derseniz Bu Kadar İşlem Yapmaya Gerek Olmayacağını Düşünüyorum... Kazanç Sormamda ki Maksadı Anladığınızı Umuyorum...

Spamda gold , silver , elite, diamond gibi bir kavram yoktur. Bir de kimseyi gözünüzde bu kadar büyütmeyin. Önemli olan şey sistemli ve düzenli bir çalışma yapmaktır. Nasıl olacak derseniz çok kolay. Youtube yardım videolarını izleyin. Youtube ile ilgili bütün içerikleri okuyun ve bu sistemleri nasıl spama entegre ederim diye düşünüp, kafa yorup ona göre çalışmalar yapın.

Böyle Bir Kavram Yok Demişsiniz. Böyle Bir Kavram Bana ve Bir Çok Kişiye Göre Var. Ayda 300 TL Alan ile 30K $ Alan Arasında Hem Bilgi Hem de Tecrübe Olarak Dağlar Kadar Fark Olduğunu Düşünüyorum. İyi Şanslar...
Youtube da özgün kanalda plaket almak için gold, silver, diamond gibi kavramlar kullanılıyor. Ben de bir kaç yıldır yt ile çalışıyorum. Hiç kimseden bu şekilde elite spammer kelimesi duymadım. Duyanlar varsa da kusura bakmayın o zaman ben bilmiyormuşum öğrenmiş oldum. Teşekkür ediyorum.

Ödemeler o şekilde sürekli alınıyorsa o zaman o arkadaşlar başarılıdır. Ancak başarılıdır demek youtube ile ilgili çok fazla biliyor demek değildir. Bilgi her zaman güçtür. Bende çok bilmişlik yapmıyorum. Yanlış anlamayın sadece bu konu hakkındaki fikirlerimi söylüyorum.
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Etiketler
spam, spam teknikleri, youtube !, youtube kanal kapanma, ytpara




Şu an bu konuyu okuyan kişi sayısı: 1 (0 üye ve 1 misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Forum Saati: 16:10. Zaman dilimi GMT +3 olarak ayarlanmıştır.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0


YTPara.Com Forum Sitemiz serverplus.com.tr Tarafindan Host Edilmektedir. Serverplus

İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden biri olan YTPara.Com Youtube-Adsense Destek Sitemizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. YTPara.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler BURADAN iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 15 (Onbeş) Gün içerisinde YTPara.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacak ve Avukatlarımız size dönüş yapacaktır.

YTPara.Com

eXTReMe Tracker