YTPara.com - Youtube & Webmaster Destek Forumu  


Geri Dön   YTPara.com - Youtube & Webmaster Destek Forumu > YouTube - Giriş > Youtube Hakkında Soru ve Sorunlarınız



User Tag List

Cevapla
LinkBack Seçenekler Stil
  #1  
Okunmamış 11.11.2019, 18:12
Hayalet301 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üye
 
Üyelik tarihi: 24.01.2015
Mesajlar: 3,714
Etiketlendi : 50 Yazıda
Etiketlendi: 1 Başlıkda
Standart 10 Aralık 2019'da Hizmet Şartları'mızı güncelliyoruz.

10 Aralık 2019'da Hizmet Şartları'mızı güncelliyoruz.
Bu özet, Hizmet Şartlarımızda (Şartlar) yaptığımız bazı önemli güncellemeleri anlamanıza yardımcı olmak için hazırlanmıştır. Sizin için yararlı bir rehber olacağını umuyoruz. Bununla birlikte, yeni Şartlar'ın tamamını okumanız gerektiğini de hatırlatmak isteriz.

YouTube'a hoş geldiniz!
Bu bölümde sizinle olan ilişkimiz özetlenir. Hizmetin açıklaması, Sözleşmemizin tanımı ve hizmet sağlayıcınızın adı burada belirtilir. Önemli güncellemeler:

Hizmet Sağlayıcı. Hizmet sağlayıcınız artık Google LLC'dir.
Politikalar. Sözleşmemiz kapsamında olan Politika, Güvenlik ve Telif Hakkı Politikaları ile YouTube'da Reklam Yayınlama Politikalarımızın bağlantılarını ekledik. Bunlar Topluluk Kurallarımızın temelini oluşturan politikalar olduğundan, sizlerin de gözüne çarpması için bu ayrıntıyı Şartlar'da açıkça vurguladık.
İştirakler. "Grup şirketlerimiz" derken kimden bahsettiğimizin net olarak anlaşılması için "İştirakler" (yani Alphabet şirketler grubu kapsamındaki şirketler) teriminin tanımını ekledik.
Hizmet'i kimler kullanabilir?
Bu bölümde, Hizmeti kullanmak için karşılanması gereken bazı gereklilikler açıklanır ve kullanıcı kategorileri tanımlanır. Önemli güncellemeler:

Yaş Şartları. Google genelindeki politikalarımızı yansıtan, ülkelere özel yaş gereksinimlerini belirttik. Ayrıca, ülkenizde reşit sayılmıyorsanız Hizmeti her zaman ebeveyn veya veli izniyle kullanmanız gerektiğini belirten bir uyarı ekledik.
Ebeveyn İzni. Çocuğunuzun YouTube'u kullanmasına izin vermeniz durumda üzerinize düşen sorumlulukların açıklandığı bir bölüm ekledik.
İşletmeler. Hizmeti bir şirket ya da kuruluş adına kullandığınız takdirde söz konusu işletmenin Sözleşme'yi kabul etmiş olacağı, Şartlarımızda artık açık bir şekilde belirtiliyor.
Hizmet'i Kullanımınız
Bu bölümde, Hizmetin kullanımıyla ilgili haklarınız ve Hizmeti kullanımınız için geçerli olan koşullar açıklanır. Hizmet üzerinde yapabileceğimiz değişikliklere dair açıklamalar da bu bölümde yer alır. Önemli güncellemeler:

Google Hesapları ve YouTube Kanalları. Google hesabı veya YouTube kanalı olmadan Hizmetin hangi özelliklerine erişebileceğiniz ve hangi özelliklere erişmek için bu ikisinden birine ihtiyacınız olduğu ile ilgili ayrıntıları belirttik.
Bilgileriniz. Bilgilerinizi ele alma biçimimizle ilgili herhangi bir değişiklik yapmadık. Gizlilik Politikası'nı ve YouTube Kids Gizlilik Bildirimi'ni inceleyerek politikalarımız hakkında bilgi edinebilirsiniz. Ayrıca, dilediğiniz zaman Google Hesabınızı ziyaret ederek hem gizlilik ayarlarınızı gözden geçirebileceğinizi hem veriler ve kişiselleştirme ile ilgili ayarlarınızı yönetebileceğinizi hatırlatmak isteriz.
Kısıtlamalar. Yarışmalarla ilgili gereksinimleri belirtmek ve metriklerin manipüle edilmesi ile ilgili yasağı eklemek için bu bölümü güncelledik.
Hizmet Değişiklikleri. Şartlarımızı, Hizmet üzerinde yapabileceğimiz değişikliklerin nedenleri konusunda daha net bilgi verecek şekilde güncelledik. Bu değişikliklerden etkilenebileceğiniz durumlarda sizi bilgilendireceğimizi taahhüt ettik.
İçeriğiniz ve Davranışlarınız
Bu bölüm, Hizmete İçerik sağlayan kullanıcılar için geçerlidir. Burada, içerik yüklediğinizde bize verdiğiniz izinlerin kapsamı tanımlanır ve başkalarının haklarını ihlal edecek içerikler yüklemeyeceğinizi taahhüt ettiğiniz belirtilir. Önemli güncellemeler:

Lisans. Bize verdiğiniz içerik lisansıyla ilgili bilgileri netleştirerek daha kolay anlaşılır hale getirdik. Sizden istediğimiz izinlerde ve içeriğinizi kullanma şeklimizde herhangi bir değişiklik olmadı.
Süre. YouTube'un yorumlarınızı süresiz olarak kullanma hakkını kaldırdık.
Kaldırma İşlemleri. İçeriğinizi kaldırmak için kullanmanız gereken araçlara ulaşabileceğiniz bir bağlantı ekledik. Ayrıca, hangi durumlarda içeriğinizi kaldırmamız gerekebileceğini net bir şekilde açıkladık. Ayrıca kaldırma işlemlerine nasıl itiraz edebileceğiniz konusunda bilgi verdik.
İçerik Analizi. Kötüye kullanımın tespit edilip platformun güvende tutulmasına yardımcı olmak için YouTube'daki içerikleri otomatik olarak analiz edebiliriz.
Hesabın Askıya Alınması ve Feshedilmesi
Bu bölümde, YouTube ile olan ilişkinizin taraflardan birince feshedilebileceği durumlar açıklanır. Önemli güncellemeler:

Fesih İşlemleri. Şartlarımızda artık, kötü amaçlı kullanıcılarla olan ilişkimizi hangi durumlarda feshetmemiz gerekebileceği hakkında daha ayrıntılı bilgiler yer alıyor. Böyle bir işlem gerçekleştirdiğimizde bunu size bildireceğimize dair daha kapsamlı bir taahhütte bulunuyor ve kararımızın hatalı olduğunu düşündüğünüz takdirde itirazda bulunmak için neler yapabileceğinizi açıklıyoruz. Ayrıca Hizmeti kullanmaktan vazgeçmeniz durumunda yapmanız gerekenlerle ilgili talimatlar da ekledik.
Hizmetimizdeki Yazılımlar Hakkında
Bu bölümde, Hizmette kullanılan yazılımlarla ilgili ayrıntılar bulunur. Önemli güncellemeler:

Yazılım Lisanları. Size sağladığımız yazılım lisansını daha net bir şekilde açıkladık ve açık kaynak ile ilgili bazı ayrıntılar ekledik.
Diğer Yasal Şartlar
Bu bölümde, tarafların yasal yükümlülükleri yer alır. Ayrıca sorumluluk kabul etmeyeceğimiz bazı durumlar da açıklanır. Önemli güncellemeler:

Sorumluluğumuz. Şartlar'da, sorumluluk reddi beyanları ve sorumluluğun sınırlandırılması ile ilgili değişiklikler yaptık.
Bu Sözleşme Hakkında
Bu bölümde sözleşmemizle ilgili diğer önemli ayrıntılar yer alır. Bu Şartlar'da değişiklik yapmamız gerektiğinde neler olabileceğine veya Şartlar'ın hangi yasalara tabi olduğuna dair bilgiler, bu ayrıntılardan bazılarıdır. Önemli güncellemeler:

Değişiklikler. Sizlere, bu Şartlar'da gelecekte yapılacak önemli güncellemeleri gözden geçirme fırsatı sunmak istiyoruz.
Hâlâ sorularınız mı var?

Yardım Merkezimizden daha ayrıntılı bilgiye erişebilirsiniz.

-----

HİZMET KOŞULLARI
Tarih: 10 Aralık 2019

YouTube'a hoş geldiniz!
Giriş

YouTube platformunu ve bu platformun bir parçası olarak size sunduğumuz ürün, hizmet ve özellikleri (topluca "Hizmet") kullandığınız için teşekkür ederiz.

Hizmetimiz

Hizmet, videoları ve diğer içerikleri keşfetmenize, izlemenize ve paylaşmanıza olanak sağlar, insanların dünyanın her yerinden diğer kullanıcılarla bağlantı kurabileceği, kullanıcıları bilgilendirebileceği ve onlara ilham verebileceği bir forum ortamı sunar ve hem büyük hem küçük reklamverenler ve orijinal içerik üreticiler için bir dağıtım platformu işlevi görür. Ürünlerimiz ve ürünlerimizin nasıl kullanılacağı hakkında Yardım Merkezi'nde çok fazla bilgi sunulmaktadır. Diğer konuların yanı sıra, YouTube Kids, YouTube İş Ortağı Programı ve YouTube Ücretli Üyelikler ve Satın Alımlar hakkında bilgi edinebilirsiniz. Ayrıca televizyon, oyun konsolu, hatta Google Homegibi diğer cihazlardan içeriklerin keyfine varma hakkında bilgiler bulabilirsiniz.


Hizmet Sağlayıcınız

Hizmeti sağlayan tüzel kişi, Delaware kanunlarına göre faaliyet göstermekte olan, 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043 adresinde bulunan Google LLC'dir ("YouTube" veya "biz" olarak anılacaktır). Bu şartlarda YouTube'un "Satış Ortaklarına" yapılan atıflar, Alphabet Inc. şirketler grubu dahilindeki diğer şirketler anlamına gelir.

Geçerli Şartlar

Hizmet'i kullanımınız bu şartlara, YouTube Topluluk Kuralları'na ve Politika, Güvenlik ve Telif Hakkı Politikaları'na (topluca "Sözleşme") tabidir. Bizimle aranızdaki Sözleşme, Hizmet'e reklam veya sponsorluk sağlamanız ya da İçeriklerinizde ücretli promosyonlara yer vermeniz halinde YouTube'da Reklam Verme Politikaları'nı da içerir.

Lütfen bu Sözleşme'yi dikkatlice okuyun ve anladığınızdan emin olun. Sözleşme'yi anlamamanız veya herhangi bir kısmını kabul etmemeniz halinde Hizmet'i kullanamazsınız.

Hizmet'i kimler kullanabilir?
Yaş Şartları

Hizmet'i en az 13 yaşında olmanız kaydıyla kullanabilirsiniz.

Bir ebeveyn ya da vasinin etkinleştirmesi halinde (mümkün olan yerlerde) her yaştan çocuk YouTube Kids'i kullanabilir.

Ebeveyn veya Vasi İzni

18 yaşından küçükseniz Hizmet'i kullanmak için ebeveyninizin veya yasal vasinizin iznini almanız gerekir. Lütfen bu Sözleşme'yi sizinle birlikte okumalarını isteyin.

18 yaşından küçük bir kullanıcının ebeveyni veya yasal vasisiyseniz çocuğunuzun Hizmet'i kullanmasına izin vererek bu Sözleşme'nin şartlarına tabi olur ve çocuğunuzun Hizmet'teki işlemlerinden siz sorumlu olursunuz. Ailenizin YouTube'daki deneyimini yönetmenize yardımcı olacak araç ve kaynakları Yardım Merkezi'nde ve Google'ın Family Link'i aracılığıyla bulabilirsiniz.

İşletmeler

Hizmet'i bir şirket ya da kuruluş adına kullanıyorsanız söz konuşu tüzel kişi adına hareket etme yetkisine sahip olduğunuzu ve söz konusu tüzel kişinin bu Sözleşme'yi kabul ettiğini bize teyit edersiniz.

Hizmet'i Kullanımınız
Hizmet'teki İçerik

Hizmet'teki içeriğe videolar, ses (örneğin müzik ve diğer sesler), grafikler, fotoğraflar, metin (yorumlar ve komut dosyaları gibi), markalama (ticari unvanlar, ticari markalar, hizmet markaları veya logolar dahil), interaktif özellikler, yazılım, metrikler ve sizin tarafınızdan, YouTube tarafından veya bir üçüncü tarafça sağlanan diğer materyaller (topluca "İçerik") dahildir. İçerikler Hizmet'e sağlanabilir ve kullanıcılarımız tarafından dağıtılabilir, YouTube bu tür İçeriklerin yer sağlayıcısıdır. İçerik, İçeriği Hizmet'e sağlayan kişi ya da tüzel kişinin sorumluluğundadır. Bu Sözleşme'ye uygun olmadığını düşündüğünüz, örneğin Topluluk Kuralları'nı veya yasaları ihlal eden herhangi bir İçerik görürseniz bize bildirebilirsiniz.

Google Hesapları ve YouTube Kanalları

Bir Google hesabına sahip olmadan Hizmet'in göz atma ve İçerik arama gibi belirli kısımlarını kullanabilirsiniz. Ancak bazı özellikleri kullanabilmek için bir Google hesabına sahip olmanız gerekir. Bir Google hesabı ile videoları beğenebilir, kanallara abone olabilir, kendi YouTube kanalınızı oluşturabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Şu talimatları takip ederek Google hesabı oluşturabilirsiniz.

Bir YouTube kanalı oluşturmak video yükleme, yorum yapma veya oynatma listeleri oluşturma gibi ek özellik ve işlevlere erişmenize olanak sağlar. Burada kendi YouTube kanalınızı nasıl oluşturabileceğiniz hakkında ayrıntılı bilgi verilmiştir.

Google hesabınızı korumak için şifrenizi gizli tutun. Google hesabınızın şifresini üçüncü taraf uygulamalarında kullanmamalısınız. Şifrenizin veya Google hesabınızın yetkisiz şekilde kullanıldığını tespit etmeniz halinde yapmanız gerekenler de dahil olmak üzere Google hesabınızı güvende tutma hakkında daha fazla bilgi edinin.

Bilgileriniz

Gizlilik Politikamız'da Hizmet'i kullandığınızda kişisel verilerinizi nasıl işlediğimiz ve gizliliğinizi nasıl koruduğumuz açıklanmıştır. YouTube Kids Gizlilik Uyarısı YouTube Kids'e özgü gizlilik uygulamalarımız hakkında ek bilgiler sağlar.

Söz konusu içerikleri kişisel amaçlarla ya da ev içi aktiviteler için yüklediğiniz durumlar hariç olmak kaydıyla sizin tarafınızdan Hizmet'e yüklenen her türlü ses içeriğini veya görsel işitsel içeriği YouTube Veri İşleme Şartları'na uygun şekilde işleriz. Daha Fazla Bilgi.

İzinler ve Kısıtlamalar

Bu Sözleşme'ye ve yasalara uyduğunuz sürece Hizmet'e size sunulduğu şekliyle erişebilirsiniz. Ticari olmayan, kişisel amaçla İçerik görüntüleyebilir veya dinleyebilirsiniz. Ayrıca yerleştirilebilir YouTube oynatıcı aracılığıyla YouTube videoları gösterebilirsiniz.

Hizmet kullanımınız için aşağıdaki kısıtlamalar geçerlidir. Şunları yapmanıza izin verilmemektedir:

(a) Hizmet tarafından özellikle izin verilen şekilde; (b) YouTube'un ve varsa ilgili hak sahiplerinin önceden yazılı izni ile veya (c) geçerli kanunların izin verdiği şekilde olan durumlar hariç olmak üzere, Hizmet'e veya bir İçeriğin herhangi bir kısmına erişmek, bunu çoğaltmak, indirmek, dağıtmak, iletmek, yayınlamak, sergilemek, satmak, lisanslamak, tadil etmek, değiştirmek, veya başka bir şekilde kullanmak;
(a) İçeriğin kopyalanmasını veya başka türlü kullanılmasını engelleyen veya kısıtlayan ya da (b) İçerik veya Hizmet'in kullanımını sınırlandıran özellikler veya güvenlikle ilgili özellikler dahil olmak üzere, Hizmet şartlarından kaçınmak, devre dışı bırakmak, Hizmet'le sahte etkileşim kurmak veya Hizmet'e başka bir şekilde müdahale etmek (ya da bunlardan herhangi birini yapmaya kalkışmak);
(a) YouTube'un robots.txt dosyasına uygun şeklide herkese açık arama motorları ile; (b) YouTube'un önceden yazılı izni ile veya (c) geçerli yasaların izni ile olan durumlar hariç olmak üzere, Hizmet'e herhangi bir otomatik araç (robotlar, botnetler veya scraper'lar) kullanarak erişmek;
Söz konusu kişi izin vermediği veya yukarıdaki 3. bölüm uyarınca izin verilmediği sürece, bir kişiyi tanımlayabilecek herhangi bir bilgi toplamak veya kullanmak (örneğin, kullanıcı adları toplama);
Hizmet'i talep edilmemiş promosyon amaçlı veya ticari içerik ya da diğer istenmeyen veya toplu talepler (spam) dağıtmak için kullanmak;
Bir videonun görüntülenme sayısını, beğenme veya beğenmeme sayısını ya da bir kanala abone olanların sayısını artırmak ya da metrikleri başka bir şekilde manipüle etmek amacıyla kullanıcılara ödeme yapmak veya onlara teşvikler sunmak da dahil, Hizmet ile gerçek kullanıcı etkileşiminin herhangi bir şekilde yanlış ölçülmesine yol açmak veya bunu teşvik etmek;
Asılsız, sırf zarar verme amacı taşıyan veya anlamsız gönderimler yapmak dahil olmak üzere, herhangi bir bildirme, işaretleme, şikayet, itiraz veya yeniden itiraz sürecini kötüye kullanmak;
Hizmet'te veya Hizmet aracılığıyla, YouTube'un yarışma politikaları ve kurallar ile uyumlu olmayan yarışmalar düzenlemek;
Hizmet'i, ticari olmayan kişisel amaç dışında bir amaçla İçerik görüntülemek veya dinlemek için kullanmak (örneğin Hizmet'ten herkese açık olarak video gösteremez veya müzik çalamazsınız) veya
Hizmet'i (a) YouTube'da Reklam Verme politikalarında izin verilen durumlar (uygun ürün yerleştirmeleri gibi) dışında Hizmet veya İçerik dahiline, etrafına veya bünyesine yerleştirilmiş herhangi bir reklam, sponsorluk ya da promosyon satmak veya (b) yalnızca Hizmet'ten İçeriğin yer aldığı veya Hizmet'ten İçeriğin söz konusu satış için birincil temel teşkil ettiği bir uygulamanın veya web sitesinin herhangi bir sayfasında reklam, sponsorluk ya da promosyon satmak (örneğin, değerli tek içeriğin YouTube videoları olduğu bir web sayfasında reklam satmak).
İhtirazi Kayıt

Bu Sözleşme'de size açıkça verilmemiş olan tüm haklar, YouTube'un veya ilgili hak sahiplerinin hakkı olarak kalır. Bu, örneğin Hizmet'i kullanmanın, size eriştiğiniz İçeriğe dair (Hizmet'te kullanılan veya görüntülenen herhangi bir markalama dahil) herhangi bir fikri mülkiyet hakkı sahipliği vermediği anlamına gelir.

Hizmet'teki Değişiklikler

YouTube sürekli olarak Hizmet'te değişiklikler yaparak Hizmet'i iyileştirmektedir. Performans veya güvenlik iyileştirmeleri yapmak, işlev ve özellikleri değiştirmek, yasalara uymak amacıyla değişiklikler yapmak veya sistemlerimizde yasa dışı faaliyetlerin gerçekleştirilmesini ya da sistemlerimizin kötüye kullanılmasını önlemek için Hizmet'te değişiklik yapmamız veya Hizmet'i sonlandırmamız gerekebilir. Bu tür değişikliklerin Hizmet kullanımı üzerindeki etkisini daima göz önünde bulunduruyor ve dengeliyoruz. Mümkün olan her makul durumda, Hizmetimizin kullanılması üzerinde olumsuz bir etkisi olacak şekilde Hizmet'i sonlandırmamız veya Hizmet'te değişiklik yapmamız halinde bildirimde bulunuyoruz. Ancak Hizmet'in güvenliğini veya çalışabilirliğini iyileştirmek, kötüye kullanımı önlemek veya yasal gereksinimlerimizi karşılamak amacıyla harekete geçmemizi gerektiren durumlar gibi koşullarda bu değişiklikleri bildirimsiz olarak yapmamız gerekebilir.

İçeriğiniz ve Davranışlarınız
İçerik Yükleme

Bir YouTube kanalınız varsa Hizmet'e İçerik yükleyebilirsiniz. İçeriğinizi, işinizi veya sanatsal girişiminizi tanıtmak için kullanabilirsiniz. İçerik yüklemeyi tercih etmeniz halinde Hizmet'e bu Sözleşme'ye veya yasalara uygun olmayan hiçbir İçerik göndermemeniz gerekmektedir. Örneğin; gönderdiğiniz İçerik, söz konusu taraftan izin almadığınız veya başka bir şekilde buna yasal hakkınız olmadığı sürece, üçüncü taraf fikri mülkiyeti (telif haklı materyal gibi) içermemelidir. Hizmet'e gönderdiğiniz İçeriğin yasal sorumluluğu size aittir. Spam, kötü amaçlı yazılım ve yasa dışı içerik gibi ihlal ve kötüye kullanımların tespit edilmesine yardımcı olması için İçeriğinizi analiz eden otomatik sistemler kullanabiliriz.

Verdiğiniz Haklar

İçeriğinizin tüm mülkiyet hakları size ait olmaya devam eder. Kısacası, sizin olan sizin kalır. Ancak aşağıda açıklandığı şekilde YouTube'a ve Hizmet'in diğer kullanıcılarına belirli haklar vermenizi talep ederiz.

YouTube'a Verilen Lisans

Hizmet'e İçerik sağlayarak YouTube'a Hizmet'i çalıştırmak, tanıtmak ve iyileştirmek amacıyla bu İçeriği kullanması için (çoğaltmak, dağıtmak, değiştirmek, görüntülemek ve yerine getirmek dahil) tüm dünyada geçerli, münhasır olmayan, telifsiz, devredilebilir, alt lisansı verilebilir bir lisans verirsiniz.

Diğer Kullanıcılara Verilen Lisans

Ayrıca Hizmet'in diğer her bir kullanıcısına, Hizmet aracılığıyla İçeriğinize erişmesi ve bu İçeriği yalnızca Hizmet'in bir özelliği ile etkinleştirilecek şekilde kullanması için (çoğaltmak, dağıtmak, değiştirmek, görüntülemek ve yerine getirmek dahil) tüm dünyada geçerli, münhasır olmayan, telifsiz bir lisans verirsiniz

Lisans Süresi

Tarafınızca verilen lisanslar, İçerik aşağıda açıklandığı şekilde kaldırılana kadar devam eder. Lisanslar kaldırıldıktan sonra Hizmet'in çalışması, kaldırmanızdan önce izin verilen İçeriğin kullanılması veya yasalar nedeniyle aksi gerekli olan durumlar haricinde sona erer. Örneğin; İçeriğin tarafınızca kaldırılması, YouTube'un: (a) Hizmet'in herhangi bir sınırlı çevrimdışı görüntüleme işlevi dahilinde diğer kullanıcılar tarafından kullanılmakta olan İçeriği geri getirmesini veya (b) yasal amaçlarla saklamamız gereken kopyaları silmesini gerektirmez.

İçeriğinizi Kaldırma

İstediğiniz zaman Hizmet'ten İçeriğinizi kaldırabilirsiniz. Kaldırmadan önce İçeriğinizin bir kopyasını oluşturma seçeneğiniz de bulunur. Bu şartların gerektirdiği haklara artık sahip değilseniz İçeriğinizi kaldırmanız gerekir.

İçeriğinizin YouTube Tarafından Kaldırılması

Herhangi bir İçeriğin bu Sözleşme'yi ihlal ettiğine veya YouTube'a, kullanıcılarımıza ya da üçüncü taraflara zarar verebileceğine makul nedenlerle takdir etmemiz halinde bu tür İçeriğin tamamını veya bir kısmını kaldırabilir ya da çıkartabiliriz. Bildirimde bulunmanın: (a) bir yasal uygulama otoritesinin talimatını veya yasayı ihlal edeceğine ya da başka bir şekilde YouTube veya Satış Ortaklarımız için yasal sorumluluk riski teşkil edeceğine; (b) bir soruşturmayı veya Hizmet'in bütünlüğünü ya da çalışmasını riske atacağına veya (c) herhangi bir kullanıcıya, başka bir üçüncü tarafa, YouTube'a ya da Satış Ortaklarımıza zarar verebileceğine makul derecede inandığımız durumlar hariç olmak üzere, harekete geçme nedenimizi size bildiririz. Nasıl itiraz edilebileceği dahil olmak üzere bildirim ve uygulama hakkında daha fazla bilgiye Yardım Merkezimizin Sorun Giderme sayfasından ulaşabilirsiniz.

Telif Hakkı Koruması

Telif hakkı sahiplerinin fikri mülkiyetlerini online ortamda yönetmelerine yardımcı olmak için YouTube Telif Hakkı Merkezi'nde bilgiler sunarız. Hizmet'te telif hakkınızın ihlal edildiğini düşünüyorsanız lütfen bize bir bildirim gönderin.

Telif hakkı ihlali iddialarına YouTube Telif Hakkı Merkezi'ndeki süreçlere uygun şekilde yanıt veririz. Burada, bir telif hakkı ihtarını ne şekilde çözümleyebileceğiniz konusunda da bilgiler bulabilirsiniz. YouTube'un politikaları, üst üste ihlal gerçekleştiren kişilerin Hizmet'e erişiminin, uygun koşullarda sonlandırılmasına imkan tanır.

Hesabın Askıya Alınması ve Feshedilmesi
Sizin Tarafınızdan Fesihler

Hizmet'i kullanmayı istediğiniz zaman sonlandırabilirsiniz. Ayrıca Google Hesabınızdan Hizmet'i silebilirsiniz. Bu işlem, YouTube kanalınızın kapatılmasını ve öncelikle verilerinizin bir kopyasını indirme seçeneği ile verilerinizin kaldırılmasını içerir.

YouTube Tarafından Gerekçeli Fesih ve Askıya Almalar

YouTube; (a) bu Sözleşme'yi esaslı şekilde veya tekrar tekrar ihlal etmeniz; (b) bir yasal gereksinim ya da bir mahkeme emrine uymak için bunu yapmamızın gerekli olması veya (c) herhangi bir kullanıcı, başka bir üçüncü taraf, YouTube veya Satış Ortağı için sorumluluk ya da zarara neden olabilecek davranış olduğuna makul nedenlerle takdir etmemiz halinde erişiminizi, Google hesabınızı veya Google hesabınızın Hizmet'in tamamına veya bir kısmına erişimini askıya alabilir ya da feshedebilir.


YouTube Tarafından Hizmet Değişiklikleri Nedeniyle Fesihler

YouTube, Hizmet'i size sunmasının ticari olarak uygulanabilir olmadığına makul nedenlerle takdir etmemiz halinde sizin veya Google hesabınızın Hizmet'in tamamına veya bir kısmına erişimini feshedebilir.

Fesih veya Askıya Alma Bildirimi

Bildirimde bulunmanın: (a) bir yasal uygulama otoritesinin talimatını ve yasayı ihlal edeceğine ya da başka bir şekilde YouTube veya Satış Ortaklarımız için yasal sorumluluk riski teşkil edeceğine; (b) bir soruşturmayı veya Hizmet'in bütünlüğünü ya da çalışmasını riske atacağına veya (c) herhangi bir kullanıcıya, başka bir üçüncü tarafa, YouTube'a ya da Satış Ortaklarımıza zarar verebileceğine makul nedenlerle takdir ettiğimiz durumlar hariç olmak üzere, YouTube'un fesih veya askıya alma nedenini size bildiririz. YouTube'un erişiminizi Hizmet değişiklikleri nedeniyle feshetmesi halinde, makul olarak mümkün olan durumlarda, İçeriğinizi Hizmet'ten dışarı aktarmanız için yeterli süre tanınacaktır.

Hesabın Askıya Alınmasının veya Feshedilmesinin Etkisi

Google hesabınızın feshedilmesi veya Google hesabınızın Hizmet'e erişiminin kısıtlanması halinde bir hesap olmadan Hizmet'in belirli yönlerini (sadece görüntüleme gibi) kullanmaya devam edebilirsiniz ve bu Sözleşme, bu tür kullanım için geçerli olmaya devam eder. Google hesabınızın hatayla feshedildiğini düşünüyorsanız bu formu kullanarak itiraz edebilirsiniz.

Hizmetimizdeki Yazılımlar Hakkında
İndirilebilir Yazılımlar

Hizmet'in indirilebilir yazılımlar (YouTube Stüdyo uygulaması gibi) gerektirmesi veya içermesi halinde cihaz ayarlarınıza bağlı olarak yeni bir sürüm veya özellik kullanılabilir olduğunda ilgili yazılımın cihazınızda otomatik olarak güncellenmesine onay verirsiniz. Söz konusu yazılım, bir lisansın sağladığı ek şartlara tabi olmadığı sürece, YouTube Hizmet kapsamında YouTube tarafından size sağlanan yazılımı kullanmak üzere size kişisel, tüm dünyada geçerli, telifsiz, devredilemez ve münhasır olmayan bir lisans verir. Bu lisansın tek amacı, YouTube tarafından sağlandığı ve bu Sözleşme'de izin verildiği şekilde Hizmet'i kullanmanızı ve Hizmet'ten yararlanmanızı sağlamaktır. Bu kısıtlamaların yasalarca yasaklanmış olduğu veya YouTube'un yazılı iznini almış olduğunuz durumlar hariç, yazılımın hiçbir kısmını kopyalamanıza, değiştirmenize, dağıtmanıza, satmanıza veya kiralamanıza ya da üzerinde tersine mühendislik uygulamanıza veya yazılımın kaynak kodunu çıkarmaya çalışmanıza izin verilmez.

Açık Kaynak

Hizmetimizde kullanılan yazılımların bir kısmı, kullanımınıza sunduğumuz açık kaynaklı bir lisans kapsamında sağlanabilir. Açık kaynaklı bir lisansta, bu şartlardan bazılarını açıkça geçersiz kılan hükümler olabilir. Bu nedenle lütfen bu lisansları okuduğunuzdan emin olun.

Diğer Yasal Şartlar
Garanti

Hizmeti makul özen ve yetkinlikle sağlarız.

Sorumluluk reddi beyanı

Yasa gereği, tüketicilerin hariç bırakılamaz veya bir sözleşme ile tadil edilemez nitelikte belirli hakları bulunur. Bu Sözleşme'de yer alan hiçbir şart, bir tüketici olarak sahip olabileceğiniz bu hakları etkilemez. Bu Sözleşme'de açıkça belirtilen veya yasaların gerektirdiği durumlar haricinde, YouTube Hizmet'e dair belirli hiçbir vaatte bulunmamaktadır. Örneğin: Hizmet aracılığıyla sağlanan İçerik; Hizmet'in belirli özellikleri veya doğruluğu, güvenilirliği, kullanılabilirliği ya da ihtiyaçlarınızı karşılayabilme kapasitesi hakkında ya da gönderdiğiniz herhangi bir İçeriğin Hizmet'te erişilebilir olacağına ya da saklanacağına dair hiçbir vaatte bulunmayız.

Sorumluluğun Sınırlandırılması

Tüm kullanıcılar: Bu Sözleşme'de yer alan hiçbir şart, herhangi bir tarafın ölüm veya bedensel yaralanma, sahtekarlık, yanlış beyan sorumluluğunu ya da yasalarca hariç bırakılamayacak ya da sınırlandırılamayacak herhangi bir sorumluluğunu hariç kılma ya da sınırlandırma amacı taşımamaktadır.

Geçerli yasaların izin verdiği ölçüde, YouTube ve Satış Ortakları şunlardan sorumlu olmayacaktır:

YouTube'un ya da Satış Ortaklarının bu Sözleşme'yi ihlal etmesinden kaynaklanmayan kayıplar;
sizinle YouTube arasında bu Sözleşme'nin oluşturulduğu tarihte, YouTube'un veya Satış Ortaklarının bu Sözleşme'yi ihlal etmesinin makul derecede öngörülebilir bir sonucu olmayan herhangi bir kayıp ya da hasar veya
herhangi bir kullanıcı tarafından gönderilen İçerik veya herhangi bir kullanıcının iftira edici, rahatsız edici veya yasa dışı bir davranışı.
Yalnızca İşletme Kullanıcıları: Hizmet'i ticaretinizin, işletmenizin, sanatınızın veya mesleğinizin amacı için kullanıyorsanız (â€œİşletme Kullanıcısı†iseniz) geçerli yasaların izin verdiği ölçüde, aşağıdaki sorumluluk sınırlamaları da geçerlidir:

YouTube ve Satış Ortakları kâr, gelir veya veri kaybından, fırsat kaybından veya beklenen tasarrufların kaybedilmesinden, dolaylı ya da netice kabilinden doğan kayıplardan veya cezai tazminatlardan (bu tür kayıpların öngörülebilir olup olmamasından bağımsız olarak her durumda) sorumlu değildir ve
YouTube'un ve Satış Ortaklarının Hizmet'ten veya Hizmet ile ilgili olarak oluşan taleplere karşı toplam sorumluluğu: (a) talep ile ilgili olarak YouTube'a yazılı olarak göndermiş olduğunuz bildirim tarihinden önceki 12 ay içinde Hizmet'i kullanımınız dolayısıyla YouTube'un size ödemiş olduğu gelir tutarı ve (b) 500 € (hangisi daha fazla ise) ile sınırlıdır .
Üçüncü Taraf Bağlantıları

Hizmet, YouTube'a ait olmayan veya YouTube tarafından kontrol edilmeyen üçüncü taraf web sitelerine ve online hizmetlerine bağlantılar içerebilir. YouTube'un, söz konusu web siteleri ve online hizmetler üzerinde herhangi bir denetimi yoktur ve YouTube bunlara dair hiçbir sorumluluk kabul etmez. Hizmet'ten ayrıldığınızda ziyaret ettiğiniz her üçüncü taraf web sitesinin ve online hizmetin şartlarını ve gizlilik politikasını okumanızı önerdiğimizi unutmayın.

Bu Sözleşme Hakkında
Sözleşme'de Değişiklik Yapılması

Bu Sözleşme'de, örneğin Hizmet'teki değişiklikleri yansıtmak amacıyla veya yasal amaçlarla, düzenleme veya güvenlik amaçlarıyla değişiklik yapabiliriz. YouTube, bu Sözleşme'de herhangi bir esaslı değişiklik yapılması halinde makul sürede önceden bildirimde bulunacak ve bu değişiklikleri inceleme fırsatı sunacaktır. Ancak Hizmet'in yeni kullanıma sunulan özelliklerine yönelik değişiklikler veya yasal nedenlerle yapılan değişiklikler bildirimsiz olarak derhal yürürlüğe girebilir. Değişiklikler yalnızca değişikliğin yapıldığı tarihten itibaren geçerli olur. Değiştirilen şartları kabul etmiyorsanız yüklediğiniz tüm İçerikleri kaldırmanız ve Hizmet'i kullanmayı sonlandırmanız gerekir.

Sözleşme'nin Devam Etmesi

Hizmet kullanımınızın sona ermesi halinde bu Sözleşme'nin "Diğer Yasal Şartlar" ve "Bu Sözleşme Hakkında" başlıklı şartları sizin için geçerli olmaya devam eder. Ayrıca sizin tarafınızdan verilmiş olan lisanslar da "Lisans Süresi" kapsamında açıklanan sınırlı durumlarda devam eder.

Bölünebilirlik

Bu Sözleşme'nin belirli bir şartının herhangi bir nedenle yürütülemez olması diğer şartları etkilemez.

Temlik

YouTube bu Sözleşme'nin tamamını veya bir kısmını bir Satış Ortağına veya YouTube'un satılması halinde bir üçüncü tarafa devredebilir.

Feragat Etmeme

Bu Sözleşme'ye uymamanız halinde bizim derhal gerekli işlemi yapmamamız, sahip olabileceğimiz herhangi bir haktan (ileride işlem yapma hakkı gibi) feragat ettiğimiz anlamına gelmez.

Geçerli Kanun

Bu Sözleşme ve YouTube ile bu Sözleşme kapsamındaki ilişkiniz İngiliz Kanunlarına tabi olacak ve yasal anlaşmazlıklar için İngiltere ve Galler mahkemelerine başvurulabilecektir.

Zorunlu yerel yasalar, bu Sözleşme kapsamındaki bir anlaşmazlığın İngiltere ve Galler mahkemelerinde çözümlenmesini yasaklıyorsa anlaşmazlıklar için kendi yerel mahkemelerinize başvurulabilir. Zorunlu yerel yasalar yerel bir mahkemenin bu Sözleşme kapsamındaki bir anlaşmazlığa İngiliz kanunlarının uygulanmasını yasaklıyorsa anlaşmazlık bulunduğunuz ülkenin kanunlarına göre çözümlenir


Daha Fazlası bilgi sahibi olmak için link : https://www.youtube.com/t/terms?preview=20191210#main

Konu Hayalet301 tarafından (12.11.2019 Saat 11:17 ) değiştirilmiştir.
Alıntı ile Cevapla
Reklamlar
Cevapla




Şu an bu konuyu okuyan kişi sayısı: 1 (0 üye ve 1 misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Forum Saati: 12:22. Zaman dilimi GMT +3 olarak ayarlanmıştır.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0


YTPara.Com Forum Sitemiz serverplus.com.tr Tarafindan Host Edilmektedir. Serverplus

İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden biri olan YTPara.Com Youtube-Adsense Destek Sitemizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. YTPara.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler BURADAN iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 15 (Onbeş) Gün içerisinde YTPara.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacak ve Avukatlarımız size dönüş yapacaktır.

YTPara.Com

eXTReMe Tracker