YTPara.com - Youtube & Webmaster Destek Forumu  


Geri Dön   YTPara.com - Youtube & Webmaster Destek Forumu > YouTube - Genel > Youtube Kazanc Sistemi-Adsense ve Anlatımlar > Youtube Kazanc Artırma Yolları



User Tag List

Like Tree2Beğeni

Cevapla
LinkBack Seçenekler Stil
  #1  
Okunmamış 12.01.2014, 02:27
mNote - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Administratör
 
Üyelik tarihi: 27.05.2013
Nereden: Youtube
Yaş: 35
Mesajlar: 5,862
Etiketlendi : 3236 Yazıda
Etiketlendi: 22 Başlıkda
Wink Youtube Para Kazanma Geniş Anlatım

Merhaba Arkadaşlar

Daha önce yazılmış olan ama bir türlü paylaşamadığımız YTPara E-book da bulunan tüm konuları gerekli yerleri güncelleyerek konu içinde paylaşıyorum.

Konu başlıkları

- Youtube'da Kanal Oluşturmak
- Youtube'da Kategori seçimi nasıl yapılmalıdır?
- İçerikleri nasıl seçip yükleme yapmalıyım?
- Youtube'da SEO Ayarları nasıl yapılmalıdır?
- Doğru Etiket ve Başlık Ayarları
- Sosyal Medya ile Youtube'dan yarar sağlamak
- Kanallara Abone çekmek - Doğal abone arttırmak
- Diziler aracılığıyla para kazanmak
- TV Show Programlarını Youtube'da nasıl kullanmalıyız.
- Partnerli Kanal Özelleri
- Yeni Youtube Tasarımıyla REKLAM Yerleşimleri
- Reklam yerleşimlerini tanıyalım
- Niche kelime nedir?
- Doğru Niche kelime seçimi, Niche kullanımı
- Facebook ve Youtube ilişkisi
- Ask.Fm ile yarar sağlayın
- Twitter'ın Youtube üzerindeki etkisi
- Niche kelime nasıl bulunur?
- 6 Adımda Niche kullanımı, niche yerleşimi
- Youtube algoritması nasıl işlemektedir?
- Google Adwords aracılığıyla NİCHE Kelime bulmak
- Youtube SEO Nedir?
- Video SEO Nasıl yapılır?
- Sahte telif nedir? Neler yapılmalıdır

BAŞLANGIÇ – YOUTUBE’DA KANAL OLUŞTURMAK

Kanal oluşturmak oldukça basittir. Daha önce açmış birisi için herhangi bir zorluğu bulunmamaktadır. Fakat yeni bir youtube kullanıcıysanız bu sizleri biraz zorlayabilir. Bu nedenle de kanalı oluşturmanız için 1 adet gmail hesabına sahip olmanız gerekmektedir. Bu hesapla giriş yaptığınızda karşınıza youtube artık tamamı ile açılmış olacaktır.

Önemli olan kanalı açtıktan sonra 15 dakikadan daha uzun videonuz varsa bunu
yükleyebilmeniz için telefon numarasını girmenizdir. Bu sebeplede, kanal sayınız ne kadar fazla olursa olsun telefon numarası bulma sorununuzda bir o kadar fazla olmaktadır.Bunun için @Incubus arkadaşımızın paylaştığı konudan yararlanabilirsiniz.

Sınırsız Telefon Onayı

Hesap doğrular iken sizlere yardımcı olacaktır. Hesabınızı doğruladıktan sonra kanalınıza artık 15 dakikadan daha uzun videolar atabilme olanağına sahip olmakla beraber, kanalınızda bulunan videolarınıza küçük resim ekleme gibi özelliklerinizde açılmaktadır.

Kanal Ayarları Nedir ?

Sizlere şunu en başta belirtmem gerekirse, kanalınızda hangi tür videolar barındıracaksınız öncelikli olarak bunu kafanızda kurmanız gerekmektedir. Bunun için kanalınızın ismini Youtube izleyicisine sunacağınız videolar üzerine kurmanız gerekecektir. Kanalınızın izleyici tarafınan çekici olması adına göreselleri değiştirmeniz gerekecektir. Gerekli açıklamaları girmeniz gerekecektir. Bu nedenle ne kadar video yüklerseniz yükleyin kanalınızın çekiciliği yoksa hiçbirşey beklemeyin. Bu sebeplede kanal ayarlarımızı düzengün bir şekilde ve konu dışına sapmadan yapmalıyız. Örneğin; Haber kanalınız var ve siz görsellerde ya da yazılarıda araba resimler kullanırsanız bu kanalınızın ömrü hiç uzun olmayacaktır.

Kanal Tasarımı Nasıl Olmalı ?

Videolarınızın izlenmesindeki en büyük etkendir. Kanalınız ne kadar cezbedici olursa sizlerin izlenim oranları o kadar yüksek olur. Bunun yanında tabiki videolarınızın içeriklerininde güzel ve orjinal olmasını sağlamalısınız. Güzel bir kanala sahip olmanız zor değildir. Az biraz Photo shop bilginiz, birazda grafikerliğiniz varsa yapamayacağınız bir kanal tasarımı yoktur.

Genellikle arkadaşlarımız kapak resmini yerleştirmekte sorun yaşamaktadırlar. Bu konu ile ilgili olarak aşağıda vereceğim linkteki resmin üstüne koyup düzelterek kendi kapak resimlerini oluşturabilirler.

Kanal Resim

Kategorim Ne Olmalı ?

Kanalınızı kendiniz belirlemelisiniz. Bunun için aşağıda benim vermiş olduklarım sadece sizlere yol göstericidir. Bu yol gösterici kanal fikirleri üzerinden kendinize istemediğiniz kadar kanal açıp kategori sahibi olabilirsiniz.

Spor Kanalı ; Masa tenisi , golf, beyzbol, su topu, voleybol, uzun atlama, çekiç atma, 100 mt engelli koşuları, amerikan fubolu, rugby
Sağlık Kanalı ; Kalp sağlığı, kilo sorunları, diyet, sağlıklı beslenme, göz hastalıkları, iç hastalıkları, kadın hastalıkları, psikolojik hastalıkları
Komedi Kanalı ; Komik şakalar, komik kazalar, komik konuşmalar, komik davranışlar, komik insanlar, komik hayvanlar, komik bebekler
Haber Kanalı; En son haberler, sıcak haberler, spor haberleri, ülke haberleri, hava durumu haberleri, kaza haberleri, deprem ve tsunami haberleri,
Moda Kanalı; Kadın modası, erkek modası, yeni moda ürünleri, kozmetik ürünler, giyim kuşam, yeni trend kadın modası
Seyahat Kanalı; Ülkeler arası geziler, yat turları, gemi turları, tren turları, belgeseller
Teknoloji Kanalı; Cep telefonu, bilgisayar, televizyon, mp4 çalar, nanoteknoloji, uzay teknolojisi, uydular, büyük yapılı fabrikalar

Telif Hakkı Veren Videolar Nedir ?

Telif hakkına sahip bir çok yapım şirketi bulunmaktadır. Müziklerin özelliklede yabancı müzklerin tamamı telif hakkı verir. Bu gibi videolardan para kazanamazsınız. Video sonuna kadar telif vermez gider sonundaki müzikten telif verir. Dizilerden uzak durmalısınız.

TBM Oranı Yüksek Ülkeler Nelerdir ?

Amerika, İngiltere, Danimarka, Kanada, Fransa, İspanya, Belçika, Güney Kore, Almanya ve Güney Afrikadır. Bu ülkelerde TBM oranları yüksek olup, güzel kazançlar sağlayabilirsiniz. Heleki bir de kanalınız revaçta olan bir durumu geldiğinde oturup sadece ekranı izlemesiniz.

Yüksek TBM’li Kelimeler Nelerdir ?

Bu kelimeler aşağıdaki gibidir. Tam 345 TBM ve arama konusunda lider kelimelerdir. Kelimelerden dilediğinizi abartmadan kullanabilirsiniz. Emin olabilirsiniz ki aşağıdaki kelimelerin yararını rahatlıkla görebilirsiniz.

minecraft xbox 360,xbox 360 kinect,xbox 360 slim,mod xbox 360,xbox 360 minecraft,xbox 360 hack, car crashes,car crash,car accidents,car wash,car accident,car commercial,funny car crashes,cars,car chase,car racing,fast cars,the car,roller coaster accident,car accident,car accidents,funny accident,funny accidents,truck accident,fatal accident,bad

Kategori Seçimini Nasıl Yapmalıyım

Youtube yapısında yer alan;
• Bilim ve Teknoloji
• Ev Hayvanları ve Hayvanlar
• Eğitim
• Eğlence
• Film ve Animasyon
• Haberler ve Politika
• Kişiler ve Bloglar
• Komedi
• Kâr Amacı Gütmeyen Kuruluşlar ve Aktivizm
• Müzik
• Nasıl Yapılır ve Stil
• Otomobiller ve Araçlar
• Oyun
• Seyahat ve Etkinlikler
• Spor

Yer almaktadır. Bir çok arkadaşlarımız kazanç yüksekliği nedeniyle hiç fikir sahibi olmadığı kategoriye odaklanıp olumsuz sonuç almaktadır. Bunun yerine ilgi alanınızda olan kategoriyi belirleyip, o kategoride kazanç düzeyi iyi kelimeleri çok iyi analiz etmeniz lazım.

Bununlada bitmiyor tabi ki, belirlediğiniz kategoriden iyi sonuç elde etmeniz için emek vermeniz gerekiyor. Onbinlerce çöp olmuş veya olmaya yakın videolar yükleyip hiç bir şey elde edemezsiniz. Onbinlerce video yüklemek yerine, 10 adet özel olarak editlediğiniz, video'ya eklemeler yaptığınız videolara yer verseniz. Onbinlerce yüklediğiniz videodan daha çok sonuç alacağınıza eminim.

İçerikleri nasıl seçip, yüklemeliyim?

İçeriklerinizi belirlerken spam veya çöp olmaya yakın içerikler yerine, yeni ve trend'te olan videoları derleyip yüklemenizi tavsiye ederim. Yani bin video yerine, özenle editlediğiniz derlediğiniz 10 video olması kafidir. Video seçimi yaparken güncel olmasına dikkat edin. Örneğin: son 2 aylık video'lar gibi... Bu işe ciddi anlamda odaklanmak istiyorsanız, zamanınızı ayırıp belli bir aşamaya gelene kadar fedekarlık yapacağınızı unutmayın.

· Kategori ve hitap ettiğiniz ülkenin genel yapısına göre içeriklerinizi seçin.
· Güncel video olmasına dikkat edin.
· Belirlediğiniz videonun trend türleri varsa derleyin.
· Eğitim veya nasıl yapılır türü videolar ise videoları editleyip konu ile ilgili ek bilgiler ekleyin (resim/text/video)
· Özellikle belirlediğiniz içeriğin telif hakkı olmamasına dikkat edin. Telif hakkı içerecek durumlar hakkında; YouTube Telif Hakkı Merkezi - YouTube

İçeriğimi nasıl farklı kılabilirim?

· İçeriğinizin başlığını özgünleştirin. Eğer başlığı özgünleştirmekte sorun yaşıyorsanız reklam olan kısımları silin. Başlıklarda ★ ► gibi simgeler kullanarak dikkat çekiciliği sağlayın. (abartmadan)

· İçeriğinizin önresmini içerikle ilgili dikkat çeken bir resim ekleyin.

· Açıklama kısmını özgünleştirin. Hiç birşey yapamıyorsanız wikipedia gibi alanlardan yararlanarak bilgiler ekleyin.

Kanalıma doğal yollardan nasıl abone çekebilirim?

· Sosyal medya sitelerini kullanarak.
· Video önü açıklama ekleyerek abone çekebilirsiniz.
· Video açıkmasında "Abonem olurmusunuz?" şeklinde bir not ekleyip abone linkinizi ekleyerek.
· Reklam kazançı olmayan veya üçüncü taraftan telif uyarısı alınıp reklam kazançı iptal olan video'larınız önüne açıklama olarak ekleyebilirsiniz.

NOT: Kalan bölümler yarın gün içinde eklenicek
totti10 ve ati007 bunu beğendi.
__________________
Başarısızlar Mazeret Arayanlar Başaranlar Yöntem Arayanlardır.
Alıntı ile Cevapla
Reklamlar
  #2  
Okunmamış 12.01.2014, 02:28
Mert - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Carpe Diem
 
Üyelik tarihi: 28.11.2013
Nereden: 1453
Yaş: 38
Mesajlar: 356
Etiketlendi : 4 Yazıda
Etiketlendi: 0 Başlıkda
Standart Cevap: Youtube Para Kazanma Geniş Anlatım

Ellerine sağlık Sonunda dayanamayıp döktürmüşsün
Alıntı ile Cevapla
  #3  
Okunmamış 12.01.2014, 02:30
Platin Üye
 
Üyelik tarihi: 24.06.2013
Nereden: Kocaeli
Yaş: 31
Mesajlar: 1,408
Etiketlendi : 148 Yazıda
Etiketlendi: 7 Başlıkda
Standart Cevap: Youtube Para Kazanma Geniş Anlatım

Süper paylaşım Teşekkürler
Alıntı ile Cevapla
  #4  
Okunmamış 12.01.2014, 02:39
fth
Guest
 
Mesajlar: n/a
Etiketlendi : Yazıda
Etiketlendi: Başlıkda
Standart Cevap: Youtube Para Kazanma Geniş Anlatım

Paylaşım için teşekkürler. Hem yeni başlayan arkadaşlar için çok faydalı bilgiler hem de tecrübeli arkadaşların kendilerini geliştirmesi açısından faydalı paylaşım.
Alıntı ile Cevapla
  #5  
Okunmamış 12.01.2014, 03:18
PReSCoLD - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üye
 
Üyelik tarihi: 14.11.2013
Yaş: 31
Mesajlar: 462
Etiketlendi : 13 Yazıda
Etiketlendi: 5 Başlıkda
Standart Cevap: Youtube Para Kazanma Geniş Anlatım

Paylaşım için teşekkürler
Alıntı ile Cevapla
  #6  
Okunmamış 12.01.2014, 03:40
servetifunun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üye
 
Üyelik tarihi: 16.08.2013
Mesajlar: 777
Etiketlendi : 13 Yazıda
Etiketlendi: 5 Başlıkda
Standart Cevap: Youtube Para Kazanma Geniş Anlatım

Muslera06 abimizin yazılarının linkini de eklersen çok daha yardımcı olur hocam yeni başlayanlara

Saygılar...
Alıntı ile Cevapla
  #7  
Okunmamış 12.01.2014, 03:56
Yasaklanmış
 
Üyelik tarihi: 30.11.2013
Yaş: 30
Mesajlar: 1,309
Etiketlendi : 25 Yazıda
Etiketlendi: 1 Başlıkda
Standart Cevap: Youtube Para Kazanma Geniş Anlatım

güzel paylaşımınız için teşekkürler hocam
Alıntı ile Cevapla
  #8  
Okunmamış 12.01.2014, 04:35
creaturetgc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üye
 
Üyelik tarihi: 12.01.2014
Nereden: istanbul
Yaş: 34
Mesajlar: 214
Etiketlendi : 2 Yazıda
Etiketlendi: 0 Başlıkda
Standart Cevap: Youtube Para Kazanma Geniş Anlatım

teşekkürler güzel paylaşım
Alıntı ile Cevapla
  #9  
Okunmamış 12.01.2014, 12:06
Üye
 
Üyelik tarihi: 2.01.2014
Yaş: 32
Mesajlar: 64
Etiketlendi : 0 Yazıda
Etiketlendi: 0 Başlıkda
Standart Cevap: Youtube Para Kazanma Geniş Anlatım

Güzel paylaşım. sabitlenmeli. bende de bütün niche kelimelerin listesi var. sanırım onu yakında paylaşabilirim. 2000 e yakın niche kelime ancak ingilizce olanlar
Alıntı ile Cevapla
  #10  
Okunmamış 12.01.2014, 12:22
Yasaklanmış
 
Üyelik tarihi: 29.11.2013
Nereden: linux city
Yaş: 38
Mesajlar: 282
Etiketlendi : 0 Yazıda
Etiketlendi: 0 Başlıkda
Standart Cevap: Youtube Para Kazanma Geniş Anlatım

harika paylasım cok tsk ler.
Alıntı ile Cevapla
Cevapla




Şu an bu konuyu okuyan kişi sayısı: 1 (0 üye ve 1 misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Çin Sitelerinden Alış-Veriş Yapacaklara Birkaç Öneri Akıncı Konu Dışı 4 5.01.2014 16:03
Çok Yakında Satışa Çıkaracağım Sistemim İçin Önerilerilerinizi Bekliyorum ScrolLock Özel Yazılım Satış 14 1.10.2013 15:21
Para her ayında 15inde güncellenecek yazıyor ama daha güncelenmedi dogukan39 Adsense Soru ve Sorunlar 2 17.08.2013 23:09
Partner kanalınız alınır bütçe 3500 tl beyto33 Partnerli Kanal Alim-Satim 16 15.05.2013 11:42
Telif aldım yardım burak26 Youtube ve Ben 6 1.05.2013 12:25


Forum Saati: 14:42. Zaman dilimi GMT +3 olarak ayarlanmıştır.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0


YTPara.Com Forum Sitemiz serverplus.com.tr Tarafindan Host Edilmektedir. Serverplus

İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden biri olan YTPara.Com Youtube-Adsense Destek Sitemizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. YTPara.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler BURADAN iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 15 (Onbeş) Gün içerisinde YTPara.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacak ve Avukatlarımız size dönüş yapacaktır.

YTPara.Com

eXTReMe Tracker