YTPara.com - Youtube & Webmaster Destek Forumu

YTPara.com - Youtube & Webmaster Destek Forumu (https://www.ytpara.com/)
-   Youtube Kazanc Sistemi-Adsense ve Anlatımlar (https://www.ytpara.com/6-youtube-kazanc-sistemi-adsense-ve-anlatimlar/)
-   -   2019 yılı sıralama faktörleri (https://www.ytpara.com/youtube-kazanc-sistemi-adsense-ve-anlatimlar/135836-2019-yili-siralama-faktorleri.html)

Drop 11.06.2019 02:42

2019 yılı sıralama faktörleri
 
Uzun bir aradan sonra, youtube'a bakma şansım oldu.Son 1 haftadır yaptığım gözlemlerde aşağıdaki etkenler gözüme çarptı. Diğer arkadaşların da dikkatini çeken unsurlar varsa fikirlerini sunabilirler.

Göze Çarpan Hususlar.

1) Algoritma insan temelli olarak kendini geliştirmiş.

2) Proxy, veya premium ip'lerle çekilen izlenimler işe yaramıyor.Youtube büyük ihtimal datacenterler ve sunucu merkezlerini tespit etmede oldukça kendini geliştirmiş.

3) İnsana özgü izleme modeli ve davranışlar ön plana çıkıyor.

Giriş yapmış kullanıcılar algoritmaya etki etmede son derece öne çıkmış.Misafir izleyenlerin etkisi daha zayıf

a) İzlenimin farklı ve mümkünse ev ip'lerinden oluşması

b) İzleyen kişinin like, dislike ve yorum atması

c) Video izlenme süresi (Günde 1 milyon k 15/20 saniyelik izlenim yerine, 500 adet 10 dakikalık izlenim videoyu ilk sıralara çıkarıyor.Burda a ve b maddelerinin de olması gerekli.

d)Önerilen algoritması genelde giriş yapan kullanıcının alışkanlıkalrına göre belirlenirken, aynı zamanda ip bazlı önerilen videoları da sunmada epey ilerlemişler.Giriş yapmasanız bile ip adresine göre video öneriyor.Ne kadar geçmişi geleceği temizleseniz de.

Çözüm Önerileri:

*Öncelikle Programcıların bu konuda kafa yorması gerekecek.

*Program yine eski usül abonelik veya kredi sistemi üzerine kurulabilir.

*Programların ev bilgisayarına kurulması teşvik edilmeli

*Programa giriş yapıldığında inisiyatif kullanıcı da değil programda olmalı.% 95 üzeri izlenme hedeflenmeli. Önemli olan izlenim sayısı değil, süresi benim fikrimce.

*Like dislike ve yorum program tarafından insan özellikleri de dikkate alınarak rastgele atılmalı.

*Video dili Türkçeyse, Türkiye'den kullanıcılara gösterilmeli yabancı ise yabancı kullanıcılara. Bu şekilde kanalların tutma ihtimali yükselecek, birçok kanalın 4000 saat ve 1000 abone sıkıntısı çözülecektir.

Örnek Program : Yazılımcı arkadaşlar inceleyip.Benzer programlar yazabilir.

Rewossky 11.06.2019 02:58

Kredi üzerine kurulan sistemlerde %95 izlenim sağlamak için o kullanıcıya yüklü miktarda kredi verilmesi gerekli. Bunun yerine ödeme sistemi gerçekleşebilir ama bu ödeme sistemi de 4bin saat siparişçisi için ciddi tutara sebep olur.
Kısacası farklı bir sistem şart :)

Drop 11.06.2019 03:03

Bu sistemi uygulayanlar var.1 k abone ve 4000 saat izlenimin fiyatları program maliyetinden kat kat fazla şu an.
Alıntı:

Rewossky Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1803885)
Kredi üzerine kurulan sistemlerde %95 izlenim sağlamak için o kullanıcıya yüklü miktarda kredi verilmesi gerekli. Bunun yerine ödeme sistemi gerçekleşebilir ama bu ödeme sistemi de 4bin saat siparişçisi için ciddi tutara sebep olur.
Kısacası farklı bir sistem şart :)


sekoman17 11.06.2019 03:20

Benim en çok gücüme giden pk kapalı öyle az izlenip kenarda duran kanalları bile spamdan kapatma oranını tavan yaptırmaları :D Sanırım çinin yarısını işe aldılar kanal tarattırıyorlar...

Dijitaliz 17.06.2019 23:22

En doğal ve en etkili reklam yöntemlerini ben konularımda açtım zaten bu anlattığın algoritma zaten 2019 da ocak ayında başladı şimdi doğallık ve abonesi olan ve hit sağlayan kanallar gerçekten çok paralar kazanacak youtube harici. Şimdi yeni reklamcılık başlattım youtube kanal sahibi reklam hizmetleri :)


Forum Saati: 13:44. Zaman dilimi GMT +3 olarak ayarlanmıştır.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0