YTPara.com - Youtube & Webmaster Destek Forumu  


Geri Dön   YTPara.com - Youtube & Webmaster Destek Forumu > YouTube - Genel > Youtube Kazanc Sistemi-Adsense ve Anlatımlar



User Tag List

Cevapla
LinkBack Seçenekler Stil
  #1  
Okunmamış 16.03.2014, 00:38
xyloves - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üye
 
Üyelik tarihi: 19.02.2013
Mesajlar: 1,236
Etiketlendi : 13 Yazıda
Etiketlendi: 2 Başlıkda

YOUTUBER
Standart En iyi anahtar kelime listesi nasıl oluşturulur?

Temel ipuçları: Anahtar kelimelerinizi seçme ve düzenleme



1. Listenizi oluştururken bir müşteri gibi düşünün.


İşletmenizle ilgili ana kategorileri ve bu kategorilerin her birine denk düşebilecek terimleri veya kelime öbeklerini not alın. Müşterilerinizin ürünlerinizi veya hizmetlerinizi tanımlamak için kullanacağı terimleri veya kelime öbeklerini ekleyin.

Örnek

Erkek spor ayakkabısı satıyorsanız, müşterilerin kullanacağı erkek spor ayakkabıları gibi bazı temel kategorilerle başlayabilirsiniz. Ayrıca, erkek koşu ayakkabıları veya erkek tenis ayakkabıları terimlerinin ürünleriniz için yaygın kullanıldığını saptarsanız bu terimleri de listenize ekleyebilirsiniz. Marka ve ürün adlarınıza yer vererek listenizi daha da genişletin.


2.Hedefinize bağlı olarak daha genel ve spesifik anahtar kelimeler seçin.


Verdiğiniz paranın karşılığını fazlasıyla almak istiyorsanız, reklamınızın temasıyla doğrudan alakalı olan spesifik anahtar kelimeler seçin. Daha spesifik anahtar kelimeler kullanmak, reklamınızın sadece işletmenizle alakalı terimler için görüneceği anlamına gelir. Ancak, anahtar kelimelerin çok spesifik olması durumunda istediğiniz sayıda kullanıcıya ulaşamayabileceğinizi unutmayın.

Mümkün olduğunca çok sayıda kullanıcıya ulaşmayı tercih ediyorsanız, daha genel anahtar kelimeler seçin. Çok genel anahtar kelimeler eklemek, reklamınızın işletmenizle her zaman alakalı olmayan aramalarda görünmesine yol açarak potansiyel müşterilere ulaşmayı çoğu durumda zorlaştırabilir. Ayrıca, daha genel anahtar kelimelerle ilgili rekabet daha güçlü olabilir ve bu anahtar kelimeler daha yüksek teklif tutarları gerektirebilir.

Daha spesifik veya daha az spesifik anahtar kelimeleri test ederek hangilerinin daha iyi sonuç verdiğini görmeyi deneyebilirsiniz. Anahtar kelimeleriniz, ne kadar genel veya spesifik olursa olsun daima reklamlarınızla ve web sitenizle olabildiğince alakalı olmalıdır. Google belirli bir anahtar kelime için reklamveren başına tek bir reklam gösterdiğinden, hesabınızda yinelenen anahtar kelimeler olmasını engellemek iyi bir yöntemdir.


Örnek

Erkek spor ayakkabısı satıyorsanız, sattığınız ayakkabı türlerinden biri olan erkek basketbol ayakkabıları gibi spesifik anahtar kelimeler seçebilirsiniz. Bu şekilde, bir kullanıcı bu tür ayakkabılar için arama yaptığında veya basketbolla ilgili bir web sitesini ziyaret ettiğinde reklamınız gösterilmeye uygun olacaktır.

Büyük bir ayakkabı satış mağazanız varsa, ayakkabılar gibi genel bir anahtar kelime seçebilirsiniz. Bu şekilde, bir kullanıcı çeşitli ayakkabılar için arama yaptığında veya modayla ilgili web sitelerini ziyaret ettiğinde reklamınız gösterilmeye uygun olacaktır.


3.Benzer anahtar kelimeleri temalar halinde gruplandırın.



Tüm anahtar kelimelerinizi ve reklamlarınızı bir reklam grubuna eklerseniz, kadın gece ayakkabısı arayan bir müşteri, erkek tenis ayakkabılarıyla ilgili reklamınızı görebilir.

Potansiyel müşterilere daha alakalı reklamlar göstermek için, anahtar kelimelerinizi ve reklamlarınızı ürünlerinize, hizmetlerinize veya diğer kategorilere göre reklam gruplarına ayırmayı deneyebilirsiniz. Ayrıca, anahtar kelimeleriniz temalar halinde gruplandırıldığında hesabınızı daha düzenli tutabilirsiniz.

Örnek

Bir ayakkabı mağazanız varsa, biri koşu ayakkabıları için ve diğeri de gece ayakkabıları için iki reklam grubu oluşturabilirsiniz. Koşu ayakkabılarına yönelik reklam grubunuz, koşu ayakkabıları ve koşu için spor ayakkabılar gibi anahtar kelimeler ve koşu ayakkabıları arayan kullanıcılara uygun reklamlar içerir. Gece ayakkabılarına yönelik reklam grubunuz, gece ayakkabıları ve abiye ayakkabılar gibi anahtar kelimeler ve gece ayakkabıları arayan kullanıcılara uygun reklamlar içerir.

Böylece, potansiyel müşteriler reklam grubunuzda bulunan abiye ayakkabılar gibi anahtar kelimelerden biriyle arama yaptığında, onlara gece ayakkabılarıyla ilgili reklamınızı gösterebiliriz.



4.Doğru sayıda anahtar kelime seçin.



Bir reklam grubunda 20'den fazla anahtar kelimeye sahip olabilmenize rağmen çoğu reklamveren, reklam grubu başına 5 ila 20 civarında anahtar kelimeye sahip olmanın işe yaradığını düşünmektedir. Oluşturduğunuz her bir reklam grubunun, söz konusu reklam grubuyla doğrudan alakalı anahtar kelimeleri içermesi gerektiğini unutmayın. Anahtar kelimelerinizin olası hatalı yazımlar veya çoğul sürümler gibi diğer varyasyonlarını eklemenize gerek yoktur. İki veya üç kelimeden oluşan anahtar kelimeler (kelime öbeği) genellikle en etkili olanlardır.

Hesabınızda en fazla 5 milyon, reklam grubu başına ise en fazla 20.000 ayrı hedefleme öğeniz (anahtar kelimeler dahil) olabilir. Ancak çoğu reklamveren, aldıkları alakalı tıklamaların büyük kısmını iyi hedeflenmiş birkaç anahtar kelimenin sağladığını düşünmektedir.

Örnek

Reklam grubunuz tenis ayakkabıları geniş eşlemeli anahtar kelimesini içerseydi, bir kullanıcı bu anahtar kelimeyi veya bu anahtar kelimenin tenis ayakkabısı, tenis ayakkabıları alın, koşu ayakkabıları veya tenis için spor ayakkabılar gibi varyasyonlarını aradığında reklamınız görüntülenmek için uygun olurdu.




Yararlı olucağını düşündüm.
Kaynak : https://support.google.com/adwords/answer/2453981
Alıntı ile Cevapla
Reklamlar
  #2  
Okunmamış 16.03.2014, 00:48
MehmetYazar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üye
 
Üyelik tarihi: 30.12.2013
Yaş: 35
Mesajlar: 409
Etiketlendi : 0 Yazıda
Etiketlendi: 0 Başlıkda
Standart Cevap: En iyi anahtar kelime listesi nasıl oluşturulur?

Tabi, arada bu tür bilgileri hatırlatmakta fayda var!..
Mesela şu an zihnim durmuş, elim ayağım kitlenmiş durumda. Ünlemin de etkisi var tabi. Ne yapacağımı bilmiyor boş boş geziniyorum!.. Arada eski bilgileri okumak lazım!..
Alıntı ile Cevapla
Cevapla




Şu an bu konuyu okuyan kişi sayısı: 1 (0 üye ve 1 misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Etiket olarak yardım edermisiniz mixnewss Yeni Başlayanlar 3 18.02.2014 23:46
Son 14 Güne Ait Kazançlar ??? Kafterr Youtube Hakkında Soru ve Sorunlarınız 23 13.02.2014 01:21
Rekor mu Beyler? :D tarıkturan34 Youtube ve Ben 3 22.01.2014 22:58
Alt Kanal veya Kanaları Bağlama cotoni Adsense Soru ve Sorunlar 12 20.10.2013 19:48


Forum Saati: 13:14. Zaman dilimi GMT +3 olarak ayarlanmıştır.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0


YTPara.Com Forum Sitemiz serverplus.com.tr Tarafindan Host Edilmektedir. Serverplus

İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden biri olan YTPara.Com Youtube-Adsense Destek Sitemizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. YTPara.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler BURADAN iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 15 (Onbeş) Gün içerisinde YTPara.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacak ve Avukatlarımız size dönüş yapacaktır.

YTPara.Com

eXTReMe Tracker